zdruzdjo wrote: ↑21/07/2026 22:16
Prije par noci vozim motorom glavnom dzadom iz pravca ilidze.
Uredno je na meni uvijek sva oprema(kaciga, kozne pantole sa protektorima, jakna sa protektorima, kaciga). Kod radon plaze sa trotoara ispred mene izlijece lik sa el. romobilom na cestu. Vozio sam do pofalica brzinom izmedju 60-70. Lik je svo vrijeme ispred mene vozio. Ubrzavao/usporavao, sverao izmedju auta, preticao, ljepio se za guzice,...i sta sve ne. Po samom ubrzavanju kad krene preticati, sam siguran da bi mogao nabrati i na 80-ak.
naravno bez komada zastitne opreme. samo naocale. Jedino ruku na srce, ima nekakvih 10 pravo jakih LED svjetala raznih po romobilu, i tesko je da ga ne vidis. Ali dovoljno je bilo da neko pipne kocinicu ispred njega, ili da krene u neko prestrojavanje, i nasao bi se pod tockovima nekog auta pri brzini od 60+. Uzas.
I sam se najezim kada skontam sta bi bilo sa mnom kada bih "sletio" sa motora u svoj opremi koja je na meni, a ne mogu ni zamisliti tako tim likovima na romobilima bez icega.
Tako da me nista ne cudi. Ukoliko se nesto rapidno ne promjeni u saobracaju sa istim, bice samo jos gore stanje i vise povrijedjenih/mrtvih.
I sam sam imao tamo negdje 2021-2022 taj el romobil. Tada ih jos nije bilo puno u opticaju. Par modela.
Mogao je nabrati na 30km/h.
Imao sam par hard-core susreta sa biciklistima koji biciklistickom voze u suprotnom smjeru, pjesacima na biciklistickoj, itd.
Riknula mi je baterija i prodao sam ga takvog smjesne pare. Danas kada vidim stanje sa istim na cesti i po stazama, ne zalim sekunde sto sam ga se rjesio.