Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
-
sanchopansa1
#426 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Čudi me da fahro i avaz ne pljuju žešće ovu prugu i projekat. On je zagovarao ideju potpunog ukidanja tramvaja jer je to zastarjeli i primitivni vid prijevoza te umjesto tramvaja uvesti električne buseve i izgraditi 11 traka do aerodroma.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#427 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ne bi ono reklo svaka cast, nek je sredjena okretaljka. Pa onda dalo kritike i sugestije za bolje.
Nego samo: nisu grubi radovi uradjeni, nema trake za hrasnicu, daj papire .. a presuti se cinjenica da je ovo prosto napredak za grad i pogotovo ljude ispod igmana.
Hakiz i par njih je tako pljucalo na temi za rekonstrukciju, ne znam sto vam treba da vas se u isti kos stavlja ako ste vec objektivni i ne-botovi.
Nego samo: nisu grubi radovi uradjeni, nema trake za hrasnicu, daj papire .. a presuti se cinjenica da je ovo prosto napredak za grad i pogotovo ljude ispod igmana.
Hakiz i par njih je tako pljucalo na temi za rekonstrukciju, ne znam sto vam treba da vas se u isti kos stavlja ako ste vec objektivni i ne-botovi.
-
ljubijankic
#428 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Prvo što pomiliš kada vidis Hakiza je objektivnost i ne-bot. Da, baš to je ono što prvo pomislimoizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/07/2026 10:57 Ne bi ono reklo svaka cast, nek je sredjena okretaljka. Pa onda dalo kritike i sugestije za bolje.
- Logovan
#429 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ovo je kao kada pređeš sa Golfa dvice na neku noviju Škodu, a neko ti prigovara jer nisi uzeo Teslu 
- kabal1337
#430 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
a platis za maybacha
fali nama vise ljubavi za onim sto je nase, da se odradi maksimalno sto je bolje moguce.
Za nadzor uvijek treba neka rigorozna firma da se odabere, pa ce sve pod konac da bude.
Last edited by kabal1337 on 21/07/2026 11:49, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Prpa.ba
#432 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Znaci ipak treba vise iteracija da navedes ukupne troskove i izvodjace radova? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#433 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Zbog sitnopolitickog šićara opstruirati ovakav projekat mogu samo mozgovi uzgojeni u Mehmeda Spahe.
Njima je svakako donirana istanbulska harabatija od autobusa pojam, kao i izmjestanje zeljeznicke u hrasnicu i blokada izgradnje gradskog autoputa.
Doduse, in all fairness, oni tramvaji iz Konye su fkt dobri
Njima je svakako donirana istanbulska harabatija od autobusa pojam, kao i izmjestanje zeljeznicke u hrasnicu i blokada izgradnje gradskog autoputa.
Doduse, in all fairness, oni tramvaji iz Konye su fkt dobri
- Prpa.ba
#434 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Puno teksta, a nigdje brojeva, doo-ova i dd-ova.
"Podrska Adnan Steta", forumska edicija. Valja nastaviti nikad bolje zivjeti.
"Podrska Adnan Steta", forumska edicija. Valja nastaviti nikad bolje zivjeti.
- trambusek88
#435 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Jeste, ali to je ako se bude okretala na Ilidži, ali poenta je da se ne presjeda, pa će biti problema malo, jer nije napravljena direkt veza grad Hrasnica, već ide preko Ilidžanskog stajališta.perfect_guy wrote: ↑20/07/2026 22:17made_in_sarajevo wrote: ↑20/07/2026 21:37Jel to onaj komentar aa facebooka, sve je super ali da ja pljunem. Trica kad stane ima hrasnica dovoljno mjesta da stane i da kruze bez smetanja. Uzmete sliku pa zamisljajte pozicije. Inace mislim da uopste nece biti ilidza hrasnica tramvaj, mozda nekad kad lopov steta kupi jos nekoliko komada, ovako ce biti trica i nova linija bascarsija-hrasnica. Ilidza-hrasnica imaju autobusi svakako
malo jeste knap da se hrasnica provuče kad ovako stane
A što se tiče autobusa, ukida se linija 27 svakako.
Ostaće 27a za Sokolović Koloniju i 27b za Kovače.
-
made_in_sarajevo
#436 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
ni jedna vasa firma ni zeljo bau iz konjica sto je najbitnije. odes na stranicu EBRD i sve procitas sto te zanima, ako znate procitati i smijete vjerovati svojim ocima.
-
esso_sa
#437 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Jesi fino to uzemljiJo? Kakve metalne sipke bar metar u zemlju zakucao? Da nas ne strese strOja dok se vozimo prema Hrasnicibitanga_sa_otesa wrote: ↑20/07/2026 12:33 eto mozete odahnuti,skopcan je EVP hrasnica na mrezu. sad stopajte minute i sate za papirologiju.
EVP butmir se nece kopcati jos ,njega ce ''kao'' napojiti preko kontaktne mreze sto meni nema smisla nikakvog ,ali inžiLJerka koja je nadzor sve zna![]()
I obavezno da si podebljao osigurace sa kakvom kval'tetnom lic'nom
- Prpa.ba
#438 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
De linkmade_in_sarajevo wrote: ↑21/07/2026 12:27 ni jedna vasa firma ni zeljo bau iz konjica sto je najbitnije. odes na stranicu EBRD i sve procitas sto te zanima, ako znate procitati i smijete vjerovati svojim ocima.
- Haris.ba
#439 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Meni su analogije bas efektivne. Jer, isti je princip, sve su ostalo nijanse._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2026 09:15
Analogije su ti dobar primjer za los primjer.
Kad kritika Trojke ne bude na prljavom vesu prostrtom od strane SDA botova onda se moze diskutovati.
Ako cemo nakon dvije tri iteracije doci do tajnih ugovora, duznickog ropstva i fakulteta sa Sokoca, cemu trud?
To sto svaki upit koji ti se ne svidja je tebi sda botovsnje - u strahu su velike oci.
A, trud na forumu je nebitan. Ne odredjuje se na forumu nista. Ono, hoces li ili neces diskutovati. Ako neces, sve ok. Sa o, nemoj suplje o sda botovanjima.
Reci, pogadja me licno ista sto ima rpizvuk kritike na presvetog Stetu. Mozda se skonta da se u kultu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#440 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Uh sto si se trigerovao. Ljudi ce oprostiti sve osim istine, pa ti vidi ko ti je zamjerioHaris.ba wrote: ↑21/07/2026 13:34Meni su analogije bas efektivne. Jer, isti je princip, sve su ostalo nijanse._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2026 09:15
Analogije su ti dobar primjer za los primjer.
Kad kritika Trojke ne bude na prljavom vesu prostrtom od strane SDA botova onda se moze diskutovati.
Ako cemo nakon dvije tri iteracije doci do tajnih ugovora, duznickog ropstva i fakulteta sa Sokoca, cemu trud?
To sto svaki upit koji ti se ne svidja je tebi sda botovsnje - u strahu su velike oci.
A, trud na forumu je nebitan. Ne odredjuje se na forumu nista. Ono, hoces li ili neces diskutovati. Ako neces, sve ok. Sa o, nemoj suplje o sda botovanjima.
Reci, pogadja me licno ista sto ima rpizvuk kritike na presvetog Stetu. Mozda se skonta da se u kultu.
Vjerovao i ne ima nas kojima misaono oblikovanje svijeta nije omedjeno stranackom iskaznicom. Koju ja baj d vej nemam i nikad nisam imao.
Da je Adi Kalem iz SDA uradio ovo sto je uradio Steta, ja bih ga podrzavao. Ali nije. Zato vam i smeta Steta.
- Haris.ba
#441 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Ili, mozda ce se ljudi trigerovati (oh, kako ruzna tudjica) na neistinu?_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2026 13:38 Uh sto si se trigerovao. Ljudi ce oprostiti sve osim istine, pa ti vidi ko ti je zamjerio
Vjerovao i ne ima nas kojima misaono oblikovanje svijeta nije omedjeno stranackom iskaznicom. Koju ja baj d vej nemam i nikad nisam imao.
Da je Adi Kalem iz SDA uradio ovo sto je uradio Steta, ja bih ga podrzavao. Ali nije. Zato vam i smeta Steta
Ono, u maniru najboljih komunistickih apartcika se neko proskribira botom, i eto. Bez dokaza.
A, ja nisam imputirao da se ima iskaznica. Vec, da se je clanom kulta.
Ko kaze da ja ne podrzavam Stetu? Ili, zasto se uopce mora podrzavati Steta? Moramo svi biti zaljubljeni u njega?
Ono, jednostavno - mozda bi bilo bolje da ima dodatna traka. Znaci, da se napravi - ne da se razgradi.
Ali, jok. Slijepo kod ociju po obicaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#442 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Progres je jedino sto bi nas trebalo zanimati ako smo dobronamjerni i politicki neoptereceni.Haris.ba wrote: ↑21/07/2026 13:44Ili, mozda ce se ljudi trigerovati (oh, kako ruzna tudjica) na neistinu?_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2026 13:38 Uh sto si se trigerovao. Ljudi ce oprostiti sve osim istine, pa ti vidi ko ti je zamjerio
Da je Adi Kalem iz SDA uradio ovo sto je uradio Steta, ja bih ga podrzavao. Ali nije. Zato vam i smeta Steta
Ono, u maniru najboljih komunistickih apartcika se neko proskribira botom, i eto. Bez dokaza.
A, ja nisam imputirao da se ima iskaznica. Vec, da se je clanom kulta.
Ko kaze da ja ne podrzavam Stetu? Ili, zasto se uopce mora podrzavati Steta? Moramo svi biti zaljubljeni u njega?
Ono, jednostavno - mozda bi bilo bolje da ima dodatna traka. Znaci, da se napravi - ne da se razgradi.
Ali, jok. Slijepo kod ociju po obicaju.
Je li danas bolje nego prije 10 godina-jeste.
Jesu li kritike napretka od strane onih koji su vladali prije 10 godina licemjerne, uglavnom promasene, sitnosopstvenicke i kako sam ilustrovao onom fotografijom-groteskne-jesu.
Treba li traziti napredak i u odnosu na ovo danas i treba li ta traka o kojoj se prica-svakako.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#443 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
da skratimotrambusek88 wrote: ↑21/07/2026 12:14Jeste, ali to je ako se bude okretala na Ilidži, ali poenta je da se ne presjeda, pa će biti problema malo, jer nije napravljena direkt veza grad Hrasnica, već ide preko Ilidžanskog stajališta.perfect_guy wrote: ↑20/07/2026 22:17made_in_sarajevo wrote: ↑20/07/2026 21:37
Jel to onaj komentar aa facebooka, sve je super ali da ja pljunem. Trica kad stane ima hrasnica dovoljno mjesta da stane i da kruze bez smetanja. Uzmete sliku pa zamisljajte pozicije. Inace mislim da uopste nece biti ilidza hrasnica tramvaj, mozda nekad kad lopov steta kupi jos nekoliko komada, ovako ce biti trica i nova linija bascarsija-hrasnica. Ilidza-hrasnica imaju autobusi svakako
malo jeste knap da se hrasnica provuče kad ovako stane
A što se tiče autobusa, ukida se linija 27 svakako.
Ostaće 27a za Sokolović Koloniju i 27b za Kovače.
nije napravljeno kao na dvojci i petici
medjutim terminal je terminal ljudi ce i dalje ici na ILIDZU iz pravca grada i iz pravca hrasnice
oni koji zele dalje će morati ili presjedati ili čekati tramvaj koji prolazi tuda (kada se ispred makne tramvaj trojka...buduci da nije posljednja linija trojke ce zasigurno brze morat se vracati nazad)
- Haris.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#445 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Terminal je i poveznica
-
made_in_sarajevo
#446 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Cim znas doci na klix ubjedjivati nas da vjerujemo tebi, a ne svojim ocima, onda znas i google koristiti. Pazi samo da ebrd bude odobren od bosnjaka, nemoj pogrijesiti trazi odobrenje od zahirage za svaki slucajPrpa.ba wrote: ↑21/07/2026 13:25De linkmade_in_sarajevo wrote: ↑21/07/2026 12:27 ni jedna vasa firma ni zeljo bau iz konjica sto je najbitnije. odes na stranicu EBRD i sve procitas sto te zanima, ako znate procitati i smijete vjerovati svojim ocima.
- Prpa.ba
#447 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Znaci nema linka
- tramvajtrojka
- Leopard_SA
#449 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
https://www.ebrd.com/home/work-with-us/ ... 51784.htmlPrpa.ba wrote: ↑21/07/2026 13:25De linkmade_in_sarajevo wrote: ↑21/07/2026 12:27 ni jedna vasa firma ni zeljo bau iz konjica sto je najbitnije. odes na stranicu EBRD i sve procitas sto te zanima, ako znate procitati i smijete vjerovati svojim ocima.
- Prpa.ba
#450 Re: Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica
Je li ovo dobro vidim, 15 tramvaja kostalo nas je 70 miliona KM?