Nije fokus na woke pricu pa je ok, elen u dvije scene, u jednoj pokrivena blatom il cim vec ni ne vidi se
Helena lijepa totalno nebitna boja koze
Moderator: _BataZiv_0809
Najmanje tri glumca su iz Izraela. A i Tova Feldšuh, Dastin Hofman i režiser su Jevreji. Šta ćeš, nisi znao, jbgDosadno mii wrote: ↑16/07/2026 00:14 Tuner
https://www.imdb.com/title/tt33296751/?ref_=ext_shr_lnk
Ok film, ali nervira me svako pominjanje holokausta u danasnje vrijeme
Sad vidim da je jedan od glumaca iz izraela
![]()

Vecina blockbustera ako ne i svi imaju bar jednog porjeklom jevreja u glavnoj ili sporednoj ulozi. Jevrejski lobi je peuzeo holywood davni dana, mislim da su tamo od 40s, 50s godina proslog vijeka pocelo postepeno preuzimati holywood, producenti, reziseri, scenaristi, glumci. Fakticki jevrejizirali su sedmu umjetnost.John Cleese wrote: ↑17/07/2026 23:44Najmanje tri glumca su iz Izraela. A i Tova Feldšuh, Dastin Hofman i režiser su Jevreji. Šta ćeš, nisi znao, jbgDosadno mii wrote: ↑16/07/2026 00:14 Tuner
![]()
![]()
Ma ja ne registriram trivijalnosti te vrste. Podržavam Palestince na ovaj ili onaj način otkad znam za sebe, nikad nisam bio u dilemi glede te problematike, u međuvremenu se pojavio i razlog osobne prirode za podršku no zaista ne osjećam potrebu da bojkotujem nešto (šta god to bilo) samo zato što u tome učestvuje neko iz Izraela, još manje zbog toga što učestvuje neki Jevrej.pici wrote: ↑18/07/2026 16:15Vecina blockbustera ako ne i svi imaju bar jednog porjeklom jevreja u glavnoj ili sporednoj ulozi. Jevrejski lobi je peuzeo holywood davni dana, mislim da su tamo od 40s, 50s godina proslog vijeka pocelo postepeno preuzimati holywood, producenti, reziseri, scenaristi, glumci. Fakticki jevrejizirali su sedmu umjetnost.John Cleese wrote: ↑17/07/2026 23:44Najmanje tri glumca su iz Izraela. A i Tova Feldšuh, Dastin Hofman i režiser su Jevreji. Šta ćeš, nisi znao, jbgDosadno mii wrote: ↑16/07/2026 00:14 Tuner
![]()
![]()
MLogo odlican
Fulila sam samo tako s filmomJohn Cleese wrote: ↑18/07/2026 17:11Ma ja ne registriram trivijalnosti te vrste. Podržavam Palestince na ovaj ili onaj način otkad znam za sebe, nikad nisam bio u dilemi glede te problematike, u međuvremenu se pojavio i razlog osobne prirode za podršku no zaista ne osjećam potrebu da bojkotujem nešto (šta god to bilo) samo zato što u tome učestvuje neko iz Izraela, još manje zbog toga što učestvuje neki Jevrej.pici wrote: ↑18/07/2026 16:15Vecina blockbustera ako ne i svi imaju bar jednog porjeklom jevreja u glavnoj ili sporednoj ulozi. Jevrejski lobi je peuzeo holywood davni dana, mislim da su tamo od 40s, 50s godina proslog vijeka pocelo postepeno preuzimati holywood, producenti, reziseri, scenaristi, glumci. Fakticki jevrejizirali su sedmu umjetnost.John Cleese wrote: ↑17/07/2026 23:44
Najmanje tri glumca su iz Izraela. A i Tova Feldšuh, Dastin Hofman i režiser su Jevreji. Šta ćeš, nisi znao, jbg![]()
Doduše, treba priznati da Lior Raz u ovom kontekstu nije tek neko iz Izraela, uzevši njegov opus u obzir.
Ako je čovjek na njega mislio.
Kroz decenije holivudske dominacije, u filmovima i serijama nerijetko se afirmišu odnosi između katolika i jevreja, dok se muslimani uglavnom portretišu kroz prizmu terorizma i primitivizma. Mnogi smatraju da je to dio jevrejske strategije s ciljem da se kod šire javnosti neutrališe empatija prema stradanjima u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji, Libanu, Palestini, Iranu.pici wrote: ↑18/07/2026 16:15Vecina blockbustera ako ne i svi imaju bar jednog porjeklom jevreja u glavnoj ili sporednoj ulozi. Jevrejski lobi je peuzeo holywood davni dana, mislim da su tamo od 40s, 50s godina proslog vijeka pocelo postepeno preuzimati holywood, producenti, reziseri, scenaristi, glumci. Fakticki jevrejizirali su sedmu umjetnost.John Cleese wrote: ↑17/07/2026 23:44Najmanje tri glumca su iz Izraela. A i Tova Feldšuh, Dastin Hofman i režiser su Jevreji. Šta ćeš, nisi znao, jbgDosadno mii wrote: ↑16/07/2026 00:14 Tuner
![]()
![]()
Ja juce u 14:15 gledao u Bingu poluprazna dvorana......nikakvi 3d 4d I prskanje vodom I tako tiomar little wrote: ↑17/07/2026 21:05 ja kartu nisam mogla nac za ovaj vikend, jebate. moram cekati do srijede i ici na drugi kraj grada.
doduse, to je sto ja hocu normalan imax,a ne kojekakve video gejm ekspiriens budalastine, ali, svejedno, idu ljudi gledat film.

Nisam ni ja. :/omar little wrote: ↑17/07/2026 21:05 ja kartu nisam mogla nac za ovaj vikend, jebate. moram cekati do srijede i ici na drugi kraj grada.
doduse, to je sto ja hocu normalan imax,a ne kojekakve video gejm ekspiriens budalastine, ali, svejedno, idu ljudi gledat film.
Je li ono i ovo remake, mislim isto neki skandinavski?Digla_da_kreci wrote: ↑19/07/2026 17:05 Evo jedan lagan za nedjeljno popodne. Najmanje drag zanr filma mi je komedija i romansa, ali ovaj me uspio nasmijati, sto znaci da moze proci. Mana mu je izostanak konkretnijih stvari koje sam zeljela vidjeti.
The Invite
https://www.imdb.com/title/tt14173636/
![]()
Spanski The People Upstairs i evo gledam ima pet adaptacija. Mene je prvo podsjetio na Perfect Strangers (2016) jer se radnja odvija u stanu. Ovaj drzi rekord sa najvecim brojem remakeova, oko 30.darius_maximus wrote: ↑20/07/2026 00:24Je li ono i ovo remake, mislim isto neki skandinavski?Digla_da_kreci wrote: ↑19/07/2026 17:05 Evo jedan lagan za nedjeljno popodne. Najmanje drag zanr filma mi je komedija i romansa, ali ovaj me uspio nasmijati, sto znaci da moze proci. Mana mu je izostanak konkretnijih stvari koje sam zeljela vidjeti.
The Invite
https://www.imdb.com/title/tt14173636/![]()