Da, ali mislim da pod brendom Moja TV neće ići coax, nego će Telemach (ili kako će se u budućnosti zvati) ostati podbrend, sa sličnim ili identičnim paketima kao Moja TV, tj. neće se usluge spojiti u jednu. Nešto kao m:tel i Supernova koji i dalje imaju različitu infrastrukturu.
BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
-
Ajdinn4
#1051 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
- Peacean
#1052 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Tako će vjerovatno i biti, ovo pomenuto su samo moja nadanja 
- Peacean
#1053 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Hebo mater ovi su neumorni
https://avaz.ba/vijesti/bih/1057086/kri ... h-telecomaElmedin Konaković ne odustaje od pljačke BH Telecoma koju preko svog direktora Amela Kovačevića namjerava provesti kupovinom Telemacha za astronomskih i uveliko precijenjenih 672 miliona KM.
Zbog toga je Savez za bolju budućnost najavio podnošenje krivičnih prijava protiv predsjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, generalnog direktora BH Telecoma Amela Kovačevića te članova uprave ovog preduzeća.
-
tokio25
#1054 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
moja tv je iptv kako znam
a telemach je kablovski operater tako da su tvo dvije razlicite vrste servisa i nisu kompatibilne
jedino ako se moze infrastruktura iskoristiti za neke druge stvari tipa internet i sl
- eldinowski
#1055 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
On bi bio najrahatniji da Mitrovic uzme 
- Eldo__
#1056 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Telemach nema nikakvu "svoju infrastrukturu": Šolak uvaljuje bandere Elektroprivrede BiH
Ima ovdje istine koliko je bilo kukanja od strane BHtelecoma ekipe sa foruma da je lakho Telemahu kablove banderama stavljati.
Ima ovdje istine koliko je bilo kukanja od strane BHtelecoma ekipe sa foruma da je lakho Telemahu kablove banderama stavljati.
- Passat_B6
- Passat_B6
#1058 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Valjda i Telemach ubaci neke kanale. Sem Arena, nisu nista uveli od kanala. Pinkove izgleda ne misle ukidati. 
-
Dzontra_Volta
#1059 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne vjerujem da operater koji je u fazi prodaje, želi da se bavi uvođenjem novih kanala i usluga. To će prepustiti novom vlasniku.
Arene su bile pod moranje, jer je SK prestao da radi za BiH.
Arene su bile pod moranje, jer je SK prestao da radi za BiH.
- eldinowski
#1060 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne mogu da vjerujem kakva se kampanja radi protiv akvizicije. Hiljadu nekih likova, strucnjaka... 
-
ibnudu
#1061 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pratim povremeno ovu temu ali sto avaz i hayat rade protiv bosne to je za nepovjerovati. Pa realno bez rizika nema ni profita ali oni nekada zalagaci Bosne i fin medij pretvorili su se u srpske medije.
mozda grijesim...
mozda grijesim...
- pezzar
#1062 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
A zapravo je jasno da ako kojim slučajem propadne prodaja BH Telecomu i Telamach ode u ruke npr. MTEL-a od istih Hayat i Avaz ide pljuvanje kako je Nikšić dozvolio da telekomunikacijski sistem pređe u ruke mrskog neprijatelja (inače njihov dobar drug).
-
ljubijankic
-
Ajdinn4
#1064 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
svakako je bolje da bh telecom preuzme telemach, a ne mtel. s druge strane, doći će do monopola i cijene mogu otići u nebesa. čist primjer je što mtel radi u RSu, cijene užas a u kvalitet usluge se ne ulaže. druga stvar - telemach svakako ima napredniju uslugu nego bht, a postoji strah da bi recimo umjesto eona dobili moju tv koja je svjetlosnim godinama iza eona.
u suštini mislim da bi najbolje bilo da telemach preuzme neki novi/strani igrač, ali to se neće desiti.
u suštini mislim da bi najbolje bilo da telemach preuzme neki novi/strani igrač, ali to se neće desiti.
- Passat_B6
#1065 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pricalo se da ce BHT napraviti platformu po uzoru na EON cim istekne licenca za istiAjdinn4 wrote: ↑17/07/2026 12:47 svakako je bolje da bh telecom preuzme telemach, a ne mtel. s druge strane, doći će do monopola i cijene mogu otići u nebesa. čist primjer je što mtel radi u RSu, cijene užas a u kvalitet usluge se ne ulaže. druga stvar - telemach svakako ima napredniju uslugu nego bht, a postoji strah da bi recimo umjesto eona dobili moju tv koja je svjetlosnim godinama iza eona.
- Isner
#1066 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ova država će postati ozbiljna tek onda kad ljudi iz opozicije podrže projekat od značaja za BiH predložen od strane vlasti, te kad ovi na vlasti ponekad uvaže konstruktivnu kritiku i prijedlog opozicije..
Ne moraju se voliti i grliti ali kad se slože oko opšteg interesa za Bosnu i Hercegovinu, to ce biti prvi znak da rade u interesu države... Ovako, svi skupa rade samo i jedino za svoj sopstveni interes...
Ne moraju se voliti i grliti ali kad se slože oko opšteg interesa za Bosnu i Hercegovinu, to ce biti prvi znak da rade u interesu države... Ovako, svi skupa rade samo i jedino za svoj sopstveni interes...
- escobar__
#1067 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Avaz je srpski medij sa sjedištem u Sarajevu, a Hayat su najobičnija polupismena seljadija.
-
sanchopansa1
#1068 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Propalo je ovo izgleda, opet se Nikšić povukao.
Očigledno pritisak Avaza i krivične prijave SBB-a urodili plodom.
Očigledno pritisak Avaza i krivične prijave SBB-a urodili plodom.
- okanomalo
#1069 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
nista od prodaje.jasno ko dan. stavljena tacka na trakavicu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1070 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Da valja neko drugi bi kupio
A ne od mojih novaca tj dionica
A ne od mojih novaca tj dionica
- escobar__
#1071 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Očekivano, previše unutarnjih neprijatelja imamo da bi nam vanjski uopće bili potrebni. Blokirana kupnja kako bi i taj segment na kraju poklopio Telekom Srbije ili neka njegova metastaza.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1072 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
I nakon 30 godina ritam nam zadaje KOS-ov metronom.
Pogledati samo ko radi medijsku hajku oko ovoga i sa kim su isti povezani i sve bude jasno...
Ali mislim da ce ovo biti rijeseno. Niksic sebi pravi odstupnicu ovim manevrima. I ja bih isto na njegovom mjestu.
- escobar__
#1073 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Davno nekad sam skužio uvijek ići u kontru onoga šta đubre Avaz kaže._BataZiv_0809 wrote: ↑17/07/2026 19:38 Pogledati samo ko radi medijsku hajku oko ovoga i sa kim su isti povezani i sve bude jasno...
- Eldo__
#1074 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Jao tuge u bhtelecom taboru
Dernek je bio ali eto ostaju bakrenaši
Dernek je bio ali eto ostaju bakrenaši
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1075 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Fahro se ogolio u potpunosti, ako je iko imao dilema oko njega, ovo surovanje sa Mitrovicem, Vucicevim trbuhozborcem je sve otkrilo...escobar__ wrote: ↑17/07/2026 19:41Davno nekad sam skužio uvijek ići u kontru onoga šta đubre Avaz kaže._BataZiv_0809 wrote: ↑17/07/2026 19:38 Pogledati samo ko radi medijsku hajku oko ovoga i sa kim su isti povezani i sve bude jasno...![]()
Ali sad je vec u zaborav pala Hayatova prica da ih se politicki zeli ucutkati i kakve su lavore govana tad izbacili samo da sakriju da su se prodali kome?
Nije ni cudo sto nas smatraju nedoraslim...