Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Mesaaa266

#2726 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mesaaa266 »

ibnudu wrote: 16/07/2026 23:26
Mesaaa266 wrote: 16/07/2026 23:09 @ibnudu u mene nekad brzo, nekad sporo na Novotelu. BH Telecom tati od Viteza do Centra Sarajeva držao 3G, tek kad sam Airplane mode uključio pa isključio onda došao 4G. Ma vala trebaju ukinuti 3G u potpunosti, samo nam otežava stvari.
Mozda je do telefona, sim kartice.. ko ce znati. BH telecom je najavio gasenje 3g mreze, ne znam sta se desava sad da tim. Volte imaju i prepaid i postpaid korisnici, da li ce uskoro novotel uvoditi vidim da su pisali neki po forumu ali izgleda nista jos od toga.
Do telefona sigurno nije, Xiaomi 15 kida što se konektivnosti tiče. eSIM koristim, dobio novi profil u januaru. U tate moguće da je bilo, imao je Samsung A50.
BH Telecom isti dan kad je najavljeno povukao tu obavijest.
ibnudu

#2727 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by ibnudu »

Mesaaa266 wrote: 16/07/2026 23:48
Mesaaa266 wrote: 16/07/2026 23:09 @ibnudu u mene nekad brzo, nekad sporo na Novotelu. BH Telecom tati od Viteza do Centra Sarajeva držao 3G, tek kad sam Airplane mode uključio pa isključio onda došao 4G. Ma vala trebaju ukinuti 3G u potpunosti, samo nam otežava stvari.
Mozda je do telefona, sim kartice.. ko ce znati. BH telecom je najavio gasenje 3g mreze, ne znam sta se desava sad da tim. Volte imaju i prepaid i postpaid korisnici, da li ce uskoro novotel uvoditi vidim da su pisali neki po forumu ali izgleda nista jos od toga.
Do telefona sigurno nije, Xiaomi 15 kida što se konektivnosti tiče. eSIM koristim, dobio novi profil u januaru. U tate moguće da je bilo, imao je Samsung A50.
Maloprije citam izvjestaj RAK-a i najavljeno je i u njihovom izvjestaju da je BHT najavio gasenje 3G mreze ali datum nije naveden.
I ja sam razmatrao prelazak na novotel ali kako imam mtel poslovni telefon stvarno bi mi bila patnja, lokacije koje obilazim slabe su sa novotelom tako da sam odlucio za malo skuplje da ostanem na bht
Mesaaa266

#2728 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mesaaa266 »

ibnudu wrote: 16/07/2026 23:59

Maloprije citam izvjestaj RAK-a i najavljeno je i u njihovom izvjestaju da je BHT najavio gasenje 3G mreze ali datum nije naveden.
I ja sam razmatrao prelazak na novotel ali kako imam mtel poslovni telefon stvarno bi mi bila patnja, lokacije koje obilazim slabe su sa novotelom tako da sam odlucio za malo skuplje da ostanem na bht
Generalno Novotel ima dobru pokrivenost, ali kao i sa svakim operaterom, ima rupa u pokrivenosti. Pogotovo vidim ove godine da su krenuli na proširenju kapaciteta i pokrivenosti.
ibnudu

#2729 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by ibnudu »

Mesaaa266 wrote: 17/07/2026 00:27
ibnudu wrote: 16/07/2026 23:59

Generalno Novotel ima dobru pokrivenost, ali kao i sa svakim operaterom, ima rupa u pokrivenosti. Pogotovo vidim ove godine da su krenuli na proširenju kapaciteta i pokrivenosti.
Novotel ima dobru pokrivenost na magistralnim cestama i u gradskim odnosno opcinskim centrima ( ovo govorim samo za FBiH gdje je i promarno poslovanje). Mislim da sam ranije pisao rupe na koje sam ja naletio i da je hiljadu nevolja nemas mreze.
Mehemed
Vozim: automobil

#2730 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mehemed »

Mesaaa266 wrote: 16/07/2026 21:35 Jedva čekam da se i u nas ugasi 3G. Čim 4G signal opadne, prebaci telefon na 3G koji u 90% slučajeva ne radi i onda kad se vratim u područje gdje ima 4G, teledonu ma kakavog god ranga bio treba dugo vremena da se vrati na 4G. Najbolje kao u EU, 4G dokle god iole signala ima, a ako nestane skroz 4G, onda vraća na 2G i gotovo.
Neki mobilni telefoni imaju opciju da se odabere isključivo jedna mreža koja će se koristiti(4G only), ali kod većine je samo preferirana(preffered 4G).
Pokušao sam potražiti i u developer options ima li šta vezano za to, ali nema.
Bio je i onaj kod *#*#4636#*#* ali to je vjerojatno moglo samo na telefonima koji imaju opciju "4G only" jer mi je radilo na takvom telefonu, a na ovom sada ne radi.
Ajdinn4

#2731 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Ajdinn4 »

Dovoljan dokaz koliko zaostajemo ne samo za EU, nego i za regionom je to što mi i dalje govorimo o slaboj 4G pokrivenosti kod domaćih operatera, a ostali su uveliko na 5G. :-)
zippoo87

#2732 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zippoo87 »

Zbog blokatora iz SNSDa i HDZa, koji koce cijelu drzavu,ispastamo svi.
A narod zbog sitnog scara i 50 KM za glas,prodaje svoj zivot politickim sibicarima,koji sebe bogate a nas sve ostale osiromasuju.
Telekomi su manje vise spremni ali zakoni i regulativa nisu,jer blokatore ovo ne zanima.
Post Reply