Najbolje ti je neku zaštitnu foliju staviti, Apollo OCTYGEN ili Mobile outfitters folija. Pružaju veoma dobru zaštitu i ne pucaju lako kao staklo. Apollo su oko 20 KM, a Mobile outfitters od 40KM pa na više (njihov najbolji model Fusion je 80KM)joyjoy wrote: ↑06/07/2026 01:25 Stavio sam staklo na S26 Ultra , super ali otisak nekad hoće nekad neće , neznam koje je (u shopu su mi postavili) od 15KM , da li neko zna provjereno da otisci rade osim 55KM orginalnog ? Prešao sam sa Honor Magic 8 Pro(nakon mjesec dana) zato jer je bio kineska varijanta (android mu je noćna mora i problemi sa našim mrežama) , S26 Ultra je beton sa android ali me kamera u pro modu nervira (nije za novice) , Honor je bio moćan sa kamerom i nadam se da ću "nadoći" sa njom na S26 ultra!![]()
Samsung smartphones
Moderator: Benq
-
Mesaaa266
#4126 Re: Samsung smartphones
-
photo&video
#4127 Re: Samsung smartphones
Kada stavis staklo ponovo setuj otisak prsta.Mesaaa266 wrote: ↑06/07/2026 11:07Najbolje ti je neku zaštitnu foliju staviti, Apollo OCTYGEN ili Mobile outfitters folija. Pružaju veoma dobru zaštitu i ne pucaju lako kao staklo. Apollo su oko 20 KM, a Mobile outfitters od 40KM pa na više (njihov najbolji model Fusion je 80KM)joyjoy wrote: ↑06/07/2026 01:25 Stavio sam staklo na S26 Ultra , super ali otisak nekad hoće nekad neće , neznam koje je (u shopu su mi postavili) od 15KM , da li neko zna provjereno da otisci rade osim 55KM orginalnog ? Prešao sam sa Honor Magic 8 Pro(nakon mjesec dana) zato jer je bio kineska varijanta (android mu je noćna mora i problemi sa našim mrežama) , S26 Ultra je beton sa android ali me kamera u pro modu nervira (nije za novice) , Honor je bio moćan sa kamerom i nadam se da ću "nadoći" sa njom na S26 ultra!![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4128 Re: Samsung smartphones
E hebalo majku svoju, ovi iz samsunga nisu normalni. Novi update stigao na A56, i instaliram..uvijek je sve bilo perfektno sto se toga tice..prethodno na A52s, pa kontam kad dodje i na A56 logicno je ocekivati poboljsanja. Meni jedna od najbitnihih stavki na mobitelu je alarm, imam fobiju da cu zakasniti ujutro na posao (iako nisam nikad u zivoti)
....pa stalno buljim u ekran da vidim ikonicu alarma kad je aktiviran. Sad je vise nema, tj. ima je ali moram otici na padajuci meni da je vidim.
Pa hebali majku svoju, ko da je 10godisnjak odlucio takvo nesto zgovnati a ne tamo neki developeri koji su masno placeni za taj posao. Fakat ne kontam kakav ublehas moras biti i skloniti ikonu s pocetnog ekrana i to predstaviti kao poboljsanje?! Prvi put u xivotu zazalih sto sam uradio update..
Pa hebali majku svoju, ko da je 10godisnjak odlucio takvo nesto zgovnati a ne tamo neki developeri koji su masno placeni za taj posao. Fakat ne kontam kakav ublehas moras biti i skloniti ikonu s pocetnog ekrana i to predstaviti kao poboljsanje?! Prvi put u xivotu zazalih sto sam uradio update..
- hp_user
#4129 Re: Samsung smartphones
Fevarin 100mgkonektovan wrote: ↑06/07/2026 21:05 E hebalo majku svoju, ovi iz samsunga nisu normalni. Novi update stigao na A56, i instaliram..uvijek je sve bilo perfektno sto se toga tice..prethodno na A52s, pa kontam kad dodje i na A56 logicno je ocekivati poboljsanja. Meni jedna od najbitnihih stavki na mobitelu je alarm, imam fobiju da cu zakasniti ujutro na posao (iako nisam nikad u zivoti)....pa stalno buljim u ekran da vidim ikonicu alarma kad je aktiviran. Sad je vise nema, tj. ima je ali moram otici na padajuci meni da je vidim.
![]()
Pa hebali majku svoju, ko da je 10godisnjak odlucio takvo nesto zgovnati a ne tamo neki developeri koji su masno placeni za taj posao. Fakat ne kontam kakav ublehas moras biti i skloniti ikonu s pocetnog ekrana i to predstaviti kao poboljsanje?! Prvi put u xivotu zazalih sto sam uradio update..![]()
-
sanchopansa1
#4130 Re: Samsung smartphones
Pa tako je na IOS-u. A pošto OneUI sve više postaje kopija IOS-a, u jednu ruku i jeste poboljšanje.konektovan wrote: ↑06/07/2026 21:05 E hebalo majku svoju, ovi iz samsunga nisu normalni. Novi update stigao na A56, i instaliram..uvijek je sve bilo perfektno sto se toga tice..prethodno na A52s, pa kontam kad dodje i na A56 logicno je ocekivati poboljsanja. Meni jedna od najbitnihih stavki na mobitelu je alarm, imam fobiju da cu zakasniti ujutro na posao (iako nisam nikad u zivoti)....pa stalno buljim u ekran da vidim ikonicu alarma kad je aktiviran. Sad je vise nema, tj. ima je ali moram otici na padajuci meni da je vidim.
![]()
Pa hebali majku svoju, ko da je 10godisnjak odlucio takvo nesto zgovnati a ne tamo neki developeri koji su masno placeni za taj posao. Fakat ne kontam kakav ublehas moras biti i skloniti ikonu s pocetnog ekrana i to predstaviti kao poboljsanje?! Prvi put u xivotu zazalih sto sam uradio update..![]()
Sad još vise liči na iOS nego ranije.
- Sanjarko
#4131 Re: Samsung smartphones
Instaliraj Just Reminder, ja jesam, radi svoj posao ta aplikacija. Meni VI pomogla oko nekog problema sa zadnjim update, ali nije do Samsung-a to baš toliko, nego i do njih i Google-a, ne mogu sa PIN održati smartphone otključan dovoljno dugo, nekako sam preko rutina naštimao da je 4 sata otključan dok je uz mene.konektovan wrote: ↑06/07/2026 21:05 E hebalo majku svoju, ovi iz samsunga nisu normalni. Novi update stigao na A56, i instaliram..uvijek je sve bilo perfektno sto se toga tice..prethodno na A52s, pa kontam kad dodje i na A56 logicno je ocekivati poboljsanja. Meni jedna od najbitnihih stavki na mobitelu je alarm, imam fobiju da cu zakasniti ujutro na posao (iako nisam nikad u zivoti)....pa stalno buljim u ekran da vidim ikonicu alarma kad je aktiviran. Sad je vise nema, tj. ima je ali moram otici na padajuci meni da je vidim.
![]()
-
kao_kaoty
#4132 Re: Samsung smartphones
Moram demantovati, posto developeri uopste ne odlucuju sta ce se nalaziti na pocetnom ekranu. Oni samo izvrsavaju naredbe osoba hijerarhijski iznad njih. To su ukenjali ovi sa platom duplo vecom od developerakonektovan wrote: ↑06/07/2026 21:05 E hebalo majku svoju, ovi iz samsunga nisu normalni. Novi update stigao na A56, i instaliram..uvijek je sve bilo perfektno sto se toga tice..prethodno na A52s, pa kontam kad dodje i na A56 logicno je ocekivati poboljsanja. Meni jedna od najbitnihih stavki na mobitelu je alarm, imam fobiju da cu zakasniti ujutro na posao (iako nisam nikad u zivoti)....pa stalno buljim u ekran da vidim ikonicu alarma kad je aktiviran. Sad je vise nema, tj. ima je ali moram otici na padajuci meni da je vidim.
![]()
Last edited by kao_kaoty on 14/07/2026 14:21, edited 1 time in total.
-
Daz
#4134 Re: Samsung smartphones
Da li neko ima iskustva sa Hustel shopom sa Bascarsije, imaju na piku shop. Bas su povoljni. Evo gledam s26 plus 256 gb 1350 bam. Jel sve ok sa njima?
- Blanco
-
DonieBrasco
#4136 Re: Samsung smartphones
Garancija na slaveti ma sta da ti se pokvati.
- xoklix
#4137 Re: Samsung smartphones
Fontele je legalni i ovlašteni prodavac sa 2 godine garancije i fiskalnim računom.
-
sanchopansa1
#4138 Re: Samsung smartphones
Ta folija jeste dobra, ali metoda postavljanja je užasna. Ja sam jednom to uradio na iPhone 14, odmah mi se nakon postavljanja pojavilo upozorenje za visoku temperaturu baterije i telefon nisam mogao držati u ruci koliko je bio vreo. Taj mi je postupak degradirao bateriju, bukvalno skuhao je jer koriste industrijski fen da bi osušili foliju.Mesaaa266 wrote: ↑06/07/2026 11:07Najbolje ti je neku zaštitnu foliju staviti, Apollo OCTYGEN ili Mobile outfitters folija. Pružaju veoma dobru zaštitu i ne pucaju lako kao staklo. Apollo su oko 20 KM, a Mobile outfitters od 40KM pa na više (njihov najbolji model Fusion je 80KM)joyjoy wrote: ↑06/07/2026 01:25 Stavio sam staklo na S26 Ultra , super ali otisak nekad hoće nekad neće , neznam koje je (u shopu su mi postavili) od 15KM , da li neko zna provjereno da otisci rade osim 55KM orginalnog ? Prešao sam sa Honor Magic 8 Pro(nakon mjesec dana) zato jer je bio kineska varijanta (android mu je noćna mora i problemi sa našim mrežama) , S26 Ultra je beton sa android ali me kamera u pro modu nervira (nije za novice) , Honor je bio moćan sa kamerom i nadam se da ću "nadoći" sa njom na S26 ultra!![]()
Bolje ne rizikovati na tako skupim telefonima.
- xPaco1337
#4139 Re: Samsung smartphones
Svaki Apple uređaj ima istu garanciju.
-
Mesaaa266
#4140 Re: Samsung smartphones
Apollo OCTYGEN se ne suši ind. fenom, radi se tzv. suha instalacija.sanchopansa1 wrote: ↑16/07/2026 08:50Ta folija jeste dobra, ali metoda postavljanja je užasna. Ja sam jednom to uradio na iPhone 14, odmah mi se nakon postavljanja pojavilo upozorenje za visoku temperaturu baterije i telefon nisam mogao držati u ruci koliko je bio vreo. Taj mi je postupak degradirao bateriju, bukvalno skuhao je jer koriste industrijski fen da bi osušili foliju.Mesaaa266 wrote: ↑06/07/2026 11:07Najbolje ti je neku zaštitnu foliju staviti, Apollo OCTYGEN ili Mobile outfitters folija. Pružaju veoma dobru zaštitu i ne pucaju lako kao staklo. Apollo su oko 20 KM, a Mobile outfitters od 40KM pa na više (njihov najbolji model Fusion je 80KM)joyjoy wrote: ↑06/07/2026 01:25 Stavio sam staklo na S26 Ultra , super ali otisak nekad hoće nekad neće , neznam koje je (u shopu su mi postavili) od 15KM , da li neko zna provjereno da otisci rade osim 55KM orginalnog ? Prešao sam sa Honor Magic 8 Pro(nakon mjesec dana) zato jer je bio kineska varijanta (android mu je noćna mora i problemi sa našim mrežama) , S26 Ultra je beton sa android ali me kamera u pro modu nervira (nije za novice) , Honor je bio moćan sa kamerom i nadam se da ću "nadoći" sa njom na S26 ultra!![]()
Mobile outfitters meni kad su lijepili nisu puno ind. fenom puhali, samo momak onako prešao s njim preko folije, jer sad imaju nekakav Magic installer koji im olakšava postavljenje.
Mada nisam zadovoljan s tom Mobile outfitters, za 2 sedmice mi se izgrebala sva, a telefon čuvam kao oči u glavi, tako da sam se vratio na Apollo OCTYGEN.
-
sanchopansa1
#4141 Re: Samsung smartphones
E to je drugo. Mada Apollo folije možeš postaviti i u Univerzalnom i u Fontelu. Vidim imaju onu mašinu za rezanje.Mesaaa266 wrote: ↑16/07/2026 10:30Apollo OCTYGEN se ne suši ind. fenom, radi se tzv. suha instalacija.sanchopansa1 wrote: ↑16/07/2026 08:50Ta folija jeste dobra, ali metoda postavljanja je užasna. Ja sam jednom to uradio na iPhone 14, odmah mi se nakon postavljanja pojavilo upozorenje za visoku temperaturu baterije i telefon nisam mogao držati u ruci koliko je bio vreo. Taj mi je postupak degradirao bateriju, bukvalno skuhao je jer koriste industrijski fen da bi osušili foliju.
Mobile outfitters meni kad su lijepili nisu puno ind. fenom puhali, samo momak onako prešao s njim preko folije, jer sad imaju nekakav Magic installer koji im olakšava postavljenje.
Mada nisam zadovoljan s tom Mobile outfitters, za 2 sedmice mi se izgrebala sva, a telefon čuvam kao oči u glavi, tako da sam se vratio na Apollo OCTYGEN.
-
Mesaaa266
#4142 Re: Samsung smartphones
Čak se mogu naručiti i sam da ih zalijepiš, 2 sam tako naručiosanchopansa1 wrote: ↑16/07/2026 12:57E to je drugo. Mada Apollo folije možeš postaviti i u Univerzalnom i u Fontelu. Vidim imaju onu mašinu za rezanje.Mesaaa266 wrote: ↑16/07/2026 10:30Apollo OCTYGEN se ne suši ind. fenom, radi se tzv. suha instalacija.sanchopansa1 wrote: ↑16/07/2026 08:50
Ta folija jeste dobra, ali metoda postavljanja je užasna. Ja sam jednom to uradio na iPhone 14, odmah mi se nakon postavljanja pojavilo upozorenje za visoku temperaturu baterije i telefon nisam mogao držati u ruci koliko je bio vreo. Taj mi je postupak degradirao bateriju, bukvalno skuhao je jer koriste industrijski fen da bi osušili foliju.