Finale prava poslastica.
1/2 finala: Engleska - Argentina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ateista
#726 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Zasluzena pobjeda, a mislio sam da ce se englezi izvuci sa onim autobusom, ali bolji je pobijedio.
Finale prava poslastica.
Finale prava poslastica.
-
Crvena Tifoza
#727 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
100%SmokingMan wrote: ↑16/07/2026 00:09 U globalu, nismo mi baš toliko loši, koliko je loše naše mišljenje o namam samima.![]()
Da je nabaviti svjetskog psihijatra za repku, nebo bi nam bila granica.
- JohnnyS
#728 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
A kako bi ovom drveću legao Trent večeras, jednom loptom bi mogao riješiti sve, ostatak ekipe im ima centaršut za nijansu bolji od mog
-
LSD
#729 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Ja licno cu zaB6Redhell wrote: ↑15/07/2026 23:47Za koga ce te vi, kantaloncici navijati u finalima.LSD wrote: ↑15/07/2026 23:34Slobodono pohvali GOATa za dvije asistencije, nece ti niko nista vjeruj mi...ne dam ja na tebeB6Redhell wrote: ↑15/07/2026 23:32 Kad ti je prosjek velicine igraca u ekipi 1.80+ I dodje martinez koji je srednji prosjek kao igrac i mjeri 1.50 nadskoci i zabije gol glavom onda nemas sta traziti dalje.. koliko god mi ova argentina odvratna. u zadnjih 40 min razmontirase engleze na proste faktore..
Mnogi pisu zao im heri kanea. Tip je kloc. Ma sta kloc. Stožina koja nista nije pokazala u zadnjih xx utakmica..![]()
Dilema vam je ogromna. Ipak mnogi od vas to prate radi individualaca

Posto vise nema Bosne, a za nekoga se mora navijatu u finalu
- DaysleepeR
#730 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Vidim da nije samo mene Engleska taktika nakon postignutog gola podsjetila na nasu repku iz nekih starih izdanja, preveliko povlacenje nazad, visilo je pet golova u zraku a ne dva.
Tuchel prevara totalna, a ja mislim da ce ga ostaviti jos jedan ciklus jer su previse ponosni da priznaju zajeb.
Tuchel prevara totalna, a ja mislim da ce ga ostaviti jos jedan ciklus jer su previse ponosni da priznaju zajeb.
- I naravno Dzej
#731 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Samo ako on hoće, evo i Klop sada selektor pa neka obnove rivalstvo.kiligonzales wrote: ↑16/07/2026 00:06Pa Imaju podlogu za njega. Od 2018 samo 2022 nisu igrali polufinale. A realno trener im je bio Soutgejt.
- SmokingMan
#733 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Odo se latiti albuma kada sam ga dobio na poklon. Moram naše polijepiti, makar samo naše.Crvena Tifoza wrote: ↑16/07/2026 00:10100%SmokingMan wrote: ↑16/07/2026 00:09 U globalu, nismo mi baš toliko loši, koliko je loše naše mišljenje o namam samima.![]()
Da je nabaviti svjetskog psihijatra za repku, nebo bi nam bila granica.
- TinNBANFL
#734 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
on je brate luzer, ko prati fubdal znao je sta ce uraditi, isto je uradio i protiv Meksika ali normalno kvalitet je nebo i zemlja izmedu te dvije, isto se zatvorio protiv Reala kad je Joselu zabio dva gola, identicna situacija, sramota je koliko je talenta nije poveo na prvenstvo, englezi padaju na tu pricu o ''vodji'' u svlacionici pa su eto mu pustili sto nije pozvao neke igrace. A ima i do toga da su ovi englezi razjebani radi klupske sezone, uporediti minute njih i argentinaca jer nebo i zemlja, McAllister, Enzo, Romero, Lautaro itd. odmaraju od Januara na ovamo, Romeru udje za Tottenham dobije crveni i nazad na odmor.Dead Man Walking wrote: ↑16/07/2026 00:04 E znao sam da su Englezi levatine, ali sam kontao konacno imaju trenera sa mentalitetom pobjednika, al kurko, on ispade najgori.
Last edited by TinNBANFL on 16/07/2026 00:16, edited 1 time in total.
- JohnnyS
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#736 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Gaucosi razmontirali Engleze, al' totalno, ugasili ih doslovno.
Zasluzena pobjeda i cista ko suza, a pored onolike želje, nije ni cudo. Ljudi su grizli do samog kraja, fajteri u svakom pogledu pored blijedolikih ostrvljanja.
Igra Engleske ispod svih nivoa, i zasluzeno ispadanje.
Nakon ove vecerasnje predstave Argentine, siguran sam da brane titulu protiv spanaca....bice jos vise nabrijani.
Zasluzena pobjeda i cista ko suza, a pored onolike želje, nije ni cudo. Ljudi su grizli do samog kraja, fajteri u svakom pogledu pored blijedolikih ostrvljanja.
Nakon ove vecerasnje predstave Argentine, siguran sam da brane titulu protiv spanaca....bice jos vise nabrijani.
- SmokingMan
#737 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Imaju roster za dvije jake postave. Moglo je bolje, moglo, jeste bilo i klimavo u eliminatornoj fazi, ali se nisu otklonili nedostaci od one utakmice sa Senegalom.TinNBANFL wrote: ↑16/07/2026 00:15SmokingMan wrote: ↑16/07/2026 00:09 U globalu, nismo mi baš toliko loši, koliko je loše naše mišljenje o namam samima.
on je brate luzer, ko prati fubdal znao je sta ce uraditi, isto je uradio i protiv Meksika ali normalno kvalitet je nebo i zemlja izmedu te dvije, isto se zatvorio protiv Reala kad je Joselu zabio dva gola, identicna situacija, sramota je koliko je talenta nije poveo na prvenstvo, englezi padaju na tu pricu o ''vodji'' u svlacionici pa su eto mu pustili sto nije pozvao neke igrace. A ima i do toga da su ovi englezi razjebani radi klupske sezone, uporediti minute njih i argentinaca jer nebo i zemlja, McAllister, Enzo, Romero, Lautaro itd. odmaraju od Januara na ovamo, Romeru udje za Tottenham dobije crveni i nazad na odmor.Dead Man Walking wrote: ↑16/07/2026 00:04 E znao sam da su Englezi levatine, ali sam kontao konacno imaju trenera sa mentalitetom pobjednika, al kurko, on ispade najgori.
- SmokingMan
#738 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
I mi smo grizli protiv Italije kao da nam je zadnja pred streljanje
, uvijek se može igrati kada si "napaljen", samo treba malo više riskirati.
-
Osmi Socrates
#739 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Dobra strana je što će Romeru skočiti cijena. Zasad je 50 miliona funti, ali zaletiće se Simeone i za više. 
-
kiligonzales
#740 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Nisi ti razumio to suhi talenat.scarr wrote: ↑16/07/2026 00:10kiligonzales wrote: ↑16/07/2026 00:04
Meni je Argentina bila Maradona.
I danas mi je on najbolji fudbaler ikada, potom debeli Ronaldo i Zizu genijalac, Ronaldinjo, pa Kaka.
Nikad prezaljeni talenat Adriano jer taj je u Parmi i Interu bio ubica.
Poslje Maradone nikad mi vise Argentina nije bila ista.Iako sam imao uvijek barem par omiljenih Argentinaca u rosteru Batistutu, Ajmara, Zanetija, Krespa, Teveza, Di Mariju, Rikelmea...
Italijani su mi iza BiH uvijek bila najdraža reprezentacija.
Kapu skidam Messiju i CR7, Messi je suvi talenat, ali bez harizme, Ronaldo veliki radnik, vojnik discipline.
Druze ba sta pricas? Jesi dobre glave? Suhi talenat da traje 20+ godina, to sve sto si nabrojao je suhi talenat jer su upravo oni imali 4 5 godina peaka i onda haj vidimo se. Ronaldo nije relevantan zadnjih 5 godina a Messi je danas odigrao u kljucnim momentima ko protiv Manchestera 2011.
Zidane se ne ubraja u tu kategoriju, on je nesto drugo
Messi je nekada mogao trčati daleko vise nego sada, pretrcati par igraca i dati gol. Bio fizički daleko moćniji igrac nego 2022 kada je prvi put osvojio SP i sada evo kada igra drugo finale za redom.
Messi je suhi talenat po svojoj genijalnosti, kada ne moze da trci, moze da djeli lopte sacuva loptu, napravi visak prostor. Nocas je dao mnostvo kvalitetnih lopti kao da je Iniesta, a ne Messi.
Vidis to isto je i Ronaldinjo radio u Milanu kada su noge stale zbog povreda. To sada radi i dalje Modric koji sa malo trka moze vrhunski da razigra ekipu naprijed.
Na to mislim kada kažem suhi talenat. Nebi ni trajao da nije imao glavu, ni Messi ni bilo koji drugi. Isto je i sa debelim Ronaldom, koji nije podigao sve trofeje, ali drzi recimo rekord po tome sto je 88 puta se ušetao sa loptom u gol i sto je najace takvo sto je radio i sa 20 kila visak i nikakvim koljenima...
Ne mislim sigurno na Balotelija koji napravi pik karijere sa 17 godina, osvoji gotovo sve, obezbjedi finale eura i na kraju se zadovolji davanjem golova ramenom u Sitiju haha
-
smijesni_ste
#741 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Šta ovo bi?
-
Crvena Tifoza
#742 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Prenosi ga ponašanje iz matičnog kluba.
-
kiligonzales
#743 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Ah evropsko kalkulisanje, pokušaji da se na talijanski nacin utakmica privede kraju kakvom kontrom.konektovan wrote: ↑16/07/2026 00:16 Gaucosi razmontirali Engleze, al' totalno, ugasili ih doslovno.![]()
Zato su mi Panceri bili uvijek dragi i njihov stil igranja godinama do ove smjene generacija, uvijek nekako uravnotezeni u igri naprijed i nazad.
-
last mohicans
#744 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Čak je i Jusufbegović fino izanalizirao ovu pogibeljnu taktiku. Uvodis bekove, da bi se satjero u svoj niski blok, a nemaš ni jednog igrača koji moze neku tranziciju odraditi, a Kane mrtav u svom 16cu, ganjajući Argentince..Kaze ubio, ugasio svoju ekipu.
-
omar little
#745 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
sve su probali osim spanjolca. engleze, svedjanina, talijana, nijemca.
- Distortion
#746 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Lik je prevara od igrača, tek ponekad bljesne i dadne koji gol, tap in i to a u suštini uzima ogromne pare za prosjecnu igru.Crvena Tifoza wrote: ↑15/07/2026 23:53 Nego šta bi sa Džudeom? Gdje ta aura?
Lik nevidljiv čitavu utakmicu osim kad je slomio Messija dva puta.
Messi sa 39 godina uspije da ima 9 driblinga, dvije asistencije (jedna lijevom druga desnom nogom)
Engleska sa ovakvom igrom nije zasluzila finale. Argentina bila bolja i zasluzeno idu u finale na noge Španiji koja je u ovom trenutku bolja.
Eto suđeno je da gledamo tu famoznu Finalissimu
Yamal protiv Messija
Last edited by Distortion on 16/07/2026 00:38, edited 1 time in total.
- dale cooper
#747 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Kad vidiš Tuchelov CV skontaš da se nigdje nije nešto dugo zadržao.
-
palermo
#748 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Strasno ste dosadni vi, kobajagi, navijaci Reala I Barce. Tuzno I zalosno, dva bosnca/hercegovca svadjaju se na temi polufinale svjetskog oko tamo nekih stranjskih klubova.
De bolan, popustite nas ostale malo
- Micah
#749 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Samo nemojte ispadati glupi sa Izrael/cionisti argumentima jer bukvalno čitav jebeni svijet minus par država šuruje sa njima, ispod ili iznad stola. Od toga mnoge države kojima je dolar draži i od rođene majke, poslanika Muhameda, Allaha ili bilo čega drugog. Pustite retoriku lidera, šta rade kompanije, preduzetnici? Eto vam Florentina Pereza i Z. Obale. Milei je mahnit sam po sebi.
Nema moralne uzvisine više. Ne poslije zatvaranja očiju i ušiju te direktnog saučesništva određenih zemalja kod gazanskog genocida. Jel znate da su britanski izviđački avioni non-stop oblijetali iznad Gaze tokom trajanja zločina? Da u Londonu Jevreji imaju svoju policiju, medicinu, školstvo itd. Država u državi. Većina starijeg ali i mlađeg autohtonog svijeta ih podržava tamo. Sve je rđavo na zapadu i ta rđavost je konačno demaskirana unazad 4-5 godina. I svi su to prihvatili i nastavili živjeti. Jer gledaš svoje dupe, linija manjeg otpora i vozi dalje.
Zato ne gledam ARG kroz političku prizmu jer mi je zaista fascinantna ova generacija i njihov fudbal. Ta kohezija, to jedinstvo, ta strast...kako to ne voljeti? Pa od Engleza su sva zla ali i mnoga dobra potekla unazad 300 godina. Uključujući i Bliski Istok.
Dakle, ljudi igraju kampanjski, kad im treba i kad se zažele, jurnu i daju gol. Iznova i iznova i iznova. Ja se tome divim. Toliko su sigurni u sebe i svoju kvalitetu. Reći ću nešto nečuveno ali o izvedbi Mesija na ovom prvenstvu se i ne piše dovoljno.
Ovo je nastup za Zlatnu loptu. Sa 39 godina i igranjem u MLS-u. Iskreno, popišao i pokakio na sve one višegodišnje rasprave Mesi vs Ronaldo. Pa ja sam tokom svih tih pustih godina srcem i dušom bio za Ronalda jer sam navijač (vidi čuda) Man Utd-a i R. Madrida. I ja to sad, stariji i mudriji otvoreno priznajem.
I ako izgubi u finalu dajte mu Zl. loptu jer kome ćeš je dati kod Španije kad je Yamal podbacio. Oyarzabalu ili Merinu?
Ako osvoje, automatski se o njima priča kao o najboljoj generaciji ikad. Uz brazilsku tamo nekad. 3 finala u zadnja 4 prvenstva i možebitno 2 titula, back-to-back poslije 64 godine.
Finale za sladokusce. Kao što neko napisa gore (izvini što ne mogu te sad tražiti) igrači kojima je lopta dio tijela. Prvak Evrope vs prvak J. Amerike.
Divota.
Nema moralne uzvisine više. Ne poslije zatvaranja očiju i ušiju te direktnog saučesništva određenih zemalja kod gazanskog genocida. Jel znate da su britanski izviđački avioni non-stop oblijetali iznad Gaze tokom trajanja zločina? Da u Londonu Jevreji imaju svoju policiju, medicinu, školstvo itd. Država u državi. Većina starijeg ali i mlađeg autohtonog svijeta ih podržava tamo. Sve je rđavo na zapadu i ta rđavost je konačno demaskirana unazad 4-5 godina. I svi su to prihvatili i nastavili živjeti. Jer gledaš svoje dupe, linija manjeg otpora i vozi dalje.
Zato ne gledam ARG kroz političku prizmu jer mi je zaista fascinantna ova generacija i njihov fudbal. Ta kohezija, to jedinstvo, ta strast...kako to ne voljeti? Pa od Engleza su sva zla ali i mnoga dobra potekla unazad 300 godina. Uključujući i Bliski Istok.
Dakle, ljudi igraju kampanjski, kad im treba i kad se zažele, jurnu i daju gol. Iznova i iznova i iznova. Ja se tome divim. Toliko su sigurni u sebe i svoju kvalitetu. Reći ću nešto nečuveno ali o izvedbi Mesija na ovom prvenstvu se i ne piše dovoljno.
Ovo je nastup za Zlatnu loptu. Sa 39 godina i igranjem u MLS-u. Iskreno, popišao i pokakio na sve one višegodišnje rasprave Mesi vs Ronaldo. Pa ja sam tokom svih tih pustih godina srcem i dušom bio za Ronalda jer sam navijač (vidi čuda) Man Utd-a i R. Madrida. I ja to sad, stariji i mudriji otvoreno priznajem.
I ako izgubi u finalu dajte mu Zl. loptu jer kome ćeš je dati kod Španije kad je Yamal podbacio. Oyarzabalu ili Merinu?
Ako osvoje, automatski se o njima priča kao o najboljoj generaciji ikad. Uz brazilsku tamo nekad. 3 finala u zadnja 4 prvenstva i možebitno 2 titula, back-to-back poslije 64 godine.
Finale za sladokusce. Kao što neko napisa gore (izvini što ne mogu te sad tražiti) igrači kojima je lopta dio tijela. Prvak Evrope vs prvak J. Amerike.
Divota.
- Logovan
#750 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina
Oponaša Argentince, izgleda da je talentovan kada treba biti govno