Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedina nova stvar koja je prikazana za Dan policije je EOD odijelo i ona dva drona čiji je rok isporuke bio kratak što objašnjava zašto su tu (off the shelf). Za ostalo ćemo se još načekati.
MUP BPK na obilježavanju Dana policije BPK
Uz dva Senatora (i dalje sa montiranim Steyrom), imaju i već bivši FUPov BOV-M, nadam se da će doći još jedan identičan ovom.
liyf wrote: ↑15/07/2026 16:10
MUP BPK na obilježavanju Dana policije BPK
Uz dva Senatora (i dalje sa montiranim Steyrom), imaju i već bivši FUPov BOV-M, nadam se da će doći još jedan identičan ovom.
Jel moguce da je to od onih sto su zarobljeni 02.05.1992. u SA?
Ne znam. Znam da imaju jos jedan (ili cak dva) identicna ovom i jos dva (ili tri) u varijanti bez kupole i ove nadogradnje za proteste.
Po meni licno odlicno vozilo koje se uz odrzavanje moze koristiti jos 10 godina, a ne bi se niko osramotio da ih identicne napravi i danas. Samo je malo komplikovano uci i izaci iz njega.
parappa wrote: ↑19/07/2026 07:30
Mislim da je upravo ovaj BOV sa kupolom taj koji je zarobljen 92'.
Baš ovo vozilo ima dugu historiju.
Negdje je pisalo o tome...
I u oruzanim snagama nema jedan il dva operativna a imaju groblje bovova koji su za male pare mogli biti vraceni u upotrebu
parappa wrote: ↑19/07/2026 07:30
Mislim da je upravo ovaj BOV sa kupolom taj koji je zarobljen 92'.
Baš ovo vozilo ima dugu historiju.
Negdje je pisalo o tome...
I u oruzanim snagama nema jedan il dva operativna a imaju groblje bovova koji su za male pare mogli biti vraceni u upotrebu