Mene se punac odrekao kad sam rekao da sam kupio Seata, samo govori kakvog si Mercedesa mogao kupiti
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#51327 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moj se zet zalijepio na nekakvog FIAT Freemonta.
Valja li to šta ljudi da ga spašavam ako je zajeb.
Valja li to šta ljudi da ga spašavam ako je zajeb.
- beco
#51328 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Spasavaj ga to je Dodge Journey, dizeli su Fiat doduše motori. Kad je Fiat kupio Chrysler uzeo je ovog Journeya iz Amerike i prodavao u Evropi, isto kao što su Chryslera 300 jedno vrijeme prodavali kao Lancia Thema.
Dodge Journey je onako poznat u US po slaboj kvaliteti. Jedina mu je prednost veličina, relativno niska cijena za SUV te veličine i solidan motor dizel (koji opet ima standardne dizel mane). Za dijelove ne znam kakva je situacija ali pretpostavljam da nije bajna, pola tih Fremonta izgledaju kao da se već sad raspadaju. Benzinski 3.5 V6 koji vjerovatno zet ne gleda je Chrysler Pentastar motor.
**Ocjena: 3.5/5.** Prostran i povoljan porodični SUV. 2.0 Multijet motor je pouzdan, ali pati od DPF/EGR začepljenja.
**Mane:** velika težina vozila, brzo trošenje kočnica, trom automatik i česte sitne greške s elektronikom (alternator, senzori, ekran). Limarija i unutrašnjost su prosječnog kvaliteta.
Dodge Journey je onako poznat u US po slaboj kvaliteti. Jedina mu je prednost veličina, relativno niska cijena za SUV te veličine i solidan motor dizel (koji opet ima standardne dizel mane). Za dijelove ne znam kakva je situacija ali pretpostavljam da nije bajna, pola tih Fremonta izgledaju kao da se već sad raspadaju. Benzinski 3.5 V6 koji vjerovatno zet ne gleda je Chrysler Pentastar motor.
**Ocjena: 3.5/5.** Prostran i povoljan porodični SUV. 2.0 Multijet motor je pouzdan, ali pati od DPF/EGR začepljenja.
**Mane:** velika težina vozila, brzo trošenje kočnica, trom automatik i česte sitne greške s elektronikom (alternator, senzori, ekran). Limarija i unutrašnjost su prosječnog kvaliteta.
-
SvjetlosnaGodina
-
SvjetlosnaGodina
#51330 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Berlijeta za 1.0 vitaru, jeste osnovni ali je serviskonektovan wrote: ↑14/07/2026 14:05Gdje ti je servis ispod 200 KM??SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 13:55saberi se ti sa tim kantamamk ultra wrote: ↑14/07/2026 13:43
imaš tiguana na piku da biraš
servisa ako zatreba na svakom koraku
za manje para da dobiješ dobra kola
ja za svoje pare ne bih, a ne bi ni dosta ljudi ovdje, ali ne znam zašto na mlin navode ova neka vozila
vjerujem da je pogon 4x4 dobar u vitare, ali brate ta kola unutra su plastik fantastik
https://olx.ba/artikal/77776100
ili ovo
saberite se molim vas![]()
svjestan si da je za suzuki ispod 200KM servis u ovlastenom, za tiguana je puta 2 sigurno
i tiguan je ko caddy unutra, g6 na kojem je zasnovan je unutra ko bentley![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#51331 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
A sad je odjednom 1.0, nije 1.4...?!
Nazovi i provjeri koliko je i za 1.0.
Nazovi i provjeri koliko je i za 1.0.
-
SvjetlosnaGodina
#51332 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nemam sta provjeravat, cijene su cirkus za ovlasteni servis.
Pa sta moze puno bit skuplje za 1.4, mozda koja deca ulja vise
Za rqzliku od ovih dole lihvara, litar ulja 60KM
Pa sta moze puno bit skuplje za 1.4, mozda koja deca ulja vise
Za rqzliku od ovih dole lihvara, litar ulja 60KM
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#51333 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Zasto vozilo van garancije da odrzavas u ovlastenom?
- Facility
#51334 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Prejaki su mi ovi sa Vitarama i kurcima.
Kupe novog Suzukija i onda vicu odlican.
A za servis da ih pitas, kazu imas ovlasteni.
Kupe novog Suzukija i onda vicu odlican.
A za servis da ih pitas, kazu imas ovlasteni.
- drug_profi
#51335 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
beco wrote: ↑14/07/2026 16:07 Spasavaj ga to je Dodge Journey, dizeli su Fiat doduše motori. Kad je Fiat kupio Chrysler uzeo je ovog Journeya iz Amerike i prodavao u Evropi, isto kao što su Chryslera 300 jedno vrijeme prodavali kao Lancia Thema.
- konektovan
-
SvjetlosnaGodina
-
SvjetlosnaGodina
#51338 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
evo jos jednog strucnjaka, de im ti objasni kako su se zajebali, al dobro se nasmiji dok budes hahahahahaha
sve vici hahaha tako sam duhovit
hahaha
- Facility
#51339 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:23evo jos jednog strucnjaka, de im ti objasni kako su se zajebali, al dobro se nasmiji dok budes hahahahahaha
hahaha
Ne kazem ja da su se zajebali ali skoro svi koji preporucuju Suzukija su bili kupili novog.
I takvi likovi daju savjet za kupovinu polovnog auta.
Hajde, daj jedan servis koji se specijalizirao za Suzukija a da nije ovlasteni?
Btw, stvarno mi je zao sto si svoje auto za boga uzeo pa se trzas kada ga neko pljucne.
-
SvjetlosnaGodina
#51340 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Uopste ne vozim suzukija nit me privlaciFacility wrote: ↑14/07/2026 17:30SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:23evo jos jednog strucnjaka, de im ti objasni kako su se zajebali, al dobro se nasmiji dok budes hahahahahaha
hahaha![]()
Ne kazem ja da su se zajebali ali skoro svi koji preporucuju Suzukija su bili kupili novog.
Btw, stvarno mi je zao sto si svoje auto za boga uzeo pa se trzas kada ga neko pljucne.
Sta se ima specijalizovat kad ih nema puno i drugo ne kvare se ni blizu ko neka auta, rage koje mogu izdrzat sve i svasta a jeftine za odrzavat. Nema luksuza niti se ocekuje od tog auta.
Svaki servis i majstor koji nisu debili mogu odrzavat i popravljat
Bolje ona nova nego ove polovne kante aka rupe bez dna
Nije mi cilj da naguzim nekog fkt, nego da se voza bez brige, licni je izbor jel mu bitan luksuz ili nije.
- Facility
#51341 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Kako onda znaš da se ne kvare?SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:34Uopste ne vozim suzukija nit me privlaciFacility wrote: ↑14/07/2026 17:30SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:23
evo jos jednog strucnjaka, de im ti objasni kako su se zajebali, al dobro se nasmiji dok budes hahahahahaha
hahaha![]()
Btw, stvarno mi je zao sto si svoje auto za boga uzeo pa se trzas kada ga neko pljucne.![]()
Sta se ima specijalizovat kad ih nema puno i drugo ne kvare se ni blizu ko neka auta, rage koje mogu izdrzat sve i svasta a jeftine za odrzavat. Nema luksuza niti se ocekuje od tog auta.
Nije mi cilj da naguzim nekog fkt, nego da se voza bez brige, licni je izbor jel mu bitan luksuz ili nije.
Pričali ti ovi što su kupili novog?
Ljudi kupuju novo auto da ne bi razmišljali o popravcima i zajebavali se sa majstorima, oni koji kupuju polovno auto, prave kompromis zbog cijene i moraju odmah znati gdje će ga popravljati, gdje će kupiti lijevi blatobran, far...nema ba to, to je Suzuki, ne kvari se, ne sudara se...
Kurac se ne kvari, sva se polovna auta kvare i to u skladu sa prethodnim vlasnikom, njegovim stilom vožnje i održavanjem.
-
SvjetlosnaGodina
#51342 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Lijepo, radio sa ambasadama koje su presle sa njima oko 200 hiljada po autu, i opet uzeli noveFacility wrote: ↑14/07/2026 18:01Kako onda znaš da se ne kvare?SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:34Uopste ne vozim suzukija nit me privlaciFacility wrote: ↑14/07/2026 17:30
![]()
Btw, stvarno mi je zao sto si svoje auto za boga uzeo pa se trzas kada ga neko pljucne.![]()
Ljudi kupuju novo auto da ne bi razmišljali o popravcima i zajebavali se sa majstorima, oni koji kupuju polovno auto, prave kompromis zbog cijene i moraju odmah znati gdje će ga popravljati, gdje će kupiti lijevi blatobran, far...nema ba to, to je Suzuki, ne kvari se, ne sudara se...![]()
Kurac se ne kvari, sva se polovna auta kvare i to u skladu sa prethodnim vlasnikom, njegovim stilom vožnje i održavanjem.
u svakom slucaju pouzdanije i sposobnije vozilo od tiguana
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#51343 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Na internetu stotine hiljada Tiguana sa kilometrazom 200k+ km
O tome sto ti pricas Amare,
Tiguan je bolji i sposobniji auto u 99% situacija od Vitare. Ako ce neko kupiti Vitaru zbog tih 1% situacija realno je budala.
O tome sto ti pricas Amare,
Tiguan je bolji i sposobniji auto u 99% situacija od Vitare. Ako ce neko kupiti Vitaru zbog tih 1% situacija realno je budala.
- xoklix
#51344 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Svakakvih gluposti pročitati, Tiguan iz 2012te je bolje auto od nove Vitare.
-
SvjetlosnaGodina
#51345 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nek kupi tiguana, jebo vas tiguan, imas druze u kiseljaku dobrih 2.0tdi obavezno 
- konektovan
#51346 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ispravan Tiguan mk1 je enterprise za vitaru...hebote, sta se tu ima raspravljati.
Poruka za ovog sto kupuje, @darius_maximus
Kupi druze ono sto ti se svidja, i sto budzet moze pokriti...mani se nas s foruma.

Kupi druze ono sto ti se svidja, i sto budzet moze pokriti...mani se nas s foruma.
- kabal1337
#51347 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
tiguan svekupno bolje auto, ali je suzuki pouzdaniji jer je dosta jednostavniji. I da je plastikaner itetkako da jeste
-
Tabakmalac
#51348 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Čovjek u startu kaže da ne želi VAG grupaciju, likovi i dalje ga guraju da kupi Tiguana koji se njemu vjerovatno ne bi ni svidio.
Hajde što ste VAGenovci glupi, ali ste i presmiješno jadni.
Hajde što ste VAGenovci glupi, ali ste i presmiješno jadni.
-
SvjetlosnaGodina
#51349 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
konektovan wrote: ↑14/07/2026 18:33 Ispravan Tiguan mk1 je enterprise za vitaru...hebote, sta se tu ima raspravljati.![]()
Kupi druze ono sto ti se svidja, i sto budzet moze pokriti...mani se nas s foruma.![]()
![]()
- Facility
#51350 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 18:14Lijepo, radio sa ambasadama koje su presle sa njima oko 200 hiljada po autu, i opet uzeli noveFacility wrote: ↑14/07/2026 18:01Kako onda znaš da se ne kvare?SvjetlosnaGodina wrote: ↑14/07/2026 17:34
Uopste ne vozim suzukija nit me privlaci![]()
Ljudi kupuju novo auto da ne bi razmišljali o popravcima i zajebavali se sa majstorima, oni koji kupuju polovno auto, prave kompromis zbog cijene i moraju odmah znati gdje će ga popravljati, gdje će kupiti lijevi blatobran, far...nema ba to, to je Suzuki, ne kvari se, ne sudara se...![]()
u svakom slucaju pouzdanije i sposobnije vozilo od tiguana
I opet uzeli nove.
O tome govorim, daj nam info kako su prosli kupci kojima su prodali staru flotu sa tih 200k na satu.