Desavanja u Hrvatskoj
- JohnnyS
#30776 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svaka čast, zna se do pet izbrojati 
-
kakavdanakneiskustvu
#30777 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U nedostatku argumenata, prelazi se na sitne, dječje, napose primitivne uvrede.
Ništa neobično
Ništa neobično
- JohnnyS
#30778 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Teško je naći valjane argumente u raspravi gdje se mjeri urbanost nogometnih izbornika. Dječja rasprava, dječji argumenti
-
kakavdanakneiskustvu
#30779 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Teško je naći onima koji ih ne znaju pronaći.
Repstacija više nije selektor, sad se možda i mogne navijati za susjede
Repstacija više nije selektor, sad se možda i mogne navijati za susjede
- JohnnyS
-
kakavdanakneiskustvu
#30781 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako napisah, repstacija više nije selektor pa se možda za susjede i mogne navijati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30782 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije li ono i Trener svih trenera promasio Euro 2000 u Holandiji/Belgiji
Last edited by _BataZiv_0809 on 13/07/2026 22:03, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#30783 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tad je bio na zalasku igračke karijere. Nije mogao biti trener.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- JohnnyS
#30785 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zato nisam napisao da je jedini promašio veliko natjecanje nego jedini promašio SP. Ćiro je dobio šut kartu nakon što se nije plasirao na Euro, Bilića je Mamić nažalost zadržao nakon debakla za SP pa Hrvatska na Euru 2012 nije uspjela ni proći skupinu._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 21:58Nije li ono i Trener svih trenera promazio Euro 2000 u Holandiji/Belgiji![]()
Apsolutno nema nijedan argument da je Bilić bolje rješenje od Dalića osim što je valjda pametniji i urabniji. I pismeniji. Ko da ide na jebeno natjecanje iz Lidrana, a ne u kvalifikacije za Euro
-
Osmi Socrates
#30786 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Na dva EURA je otišao. Na SP 2010 nije. Tad je i fasovao devet komada od Engleza u dvije utakmice kvalifikacija, o čemu i pišu hrvatski mediji.
-
kakavdanakneiskustvu
#30787 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tuđmanova podguzna muha???_BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 21:58Nije li ono i Trener svih trenera promasio Euro 2000 u Holandiji/Belgiji![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#30788 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Valjda misli na idiota BlazevicaOsmi Socrates wrote: ↑13/07/2026 22:01 Tad je bio na zalasku igračke karijere. Nije mogao biti trener.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#30789 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, presudila mu je SR Jugoslavija. A jest i srao u medijima i jest mu se to obilo o glavu. Kao i sa Debrecenom 5-6 godina kasnije.JohnnyS wrote: ↑13/07/2026 22:03Zato nisam napisao da je jedini promašio veliko natjecanje nego jedini promašio SP. Ćiro je dobio šut kartu nakon što se nije plasirao na Euro, Bilića je Mamić nažalost zadržao nakon debakla za SP pa Hrvatska na Euru 2012 nije uspjela ni proći skupinu._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 21:58Nije li ono i Trener svih trenera promazio Euro 2000 u Holandiji/Belgiji![]()
Apsolutno nema nijedan argument da je Bilić bolje rješenje od Dalića osim što je valjda pametniji i urabniji. I pismeniji. Ko da ide na jebeno natjecanje iz Lidrana, a ne u kvalifikacije za Euro
Ne vidim da je CRO repka sa Bilicem napravila neki kvantni skok u odnosu na Dalica.
Dalic jeste populisticki blefer koji je imao previse srece (by index.hr) i ne smatram ga bas Bekembauerom, ali za Bilica u tom pogledu i aspektu jeste Bekembauer.
-
Osmi Socrates
#30790 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Aaaaaa
Ćiro Blažević i jeste trener svih trenera, čisto zbog karizme i fudbalske ekscentričnosti.
Zapravo, prvo Osim, prije svih, pa onda Ćiro Blažević. Barem što se tiče Balkana.
Ćiro Blažević i jeste trener svih trenera, čisto zbog karizme i fudbalske ekscentričnosti.
Zapravo, prvo Osim, prije svih, pa onda Ćiro Blažević. Barem što se tiče Balkana.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#30791 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bilić je i pravnik... ko zna možda će to biti potrebno u budućnosti
-
kakavdanakneiskustvu
#30792 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Osim je gospodin za budalu koja se hvalila time što mu je familija bila u ustasamaOsmi Socrates wrote: ↑13/07/2026 22:11 Aaaaaa
- parappa
#30793 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ustati pa spomenuti... Dino ĐurbuzovićOsmi Socrates wrote: ↑13/07/2026 22:11 Aaaaaa
- dale cooper
#30794 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A čekajte, je li neko misli da je Dalić zaslužio da ostane? Frajer je na zadnjem Euru ispao u grupnoj fazi, na ovom svjetskom prvenstvu u 1/16.
Za zemlju kao što je Hrvatska, koja je navikla na uspješne rezultate, a Dalić je jedan od onih koji ih je i navikao na to, ovo su loši rezultati.
Osim toga, igre su blijede, i djeluje da Dalić više nema ideja. Ne kažem da je Bilić neko dobro rješenje, ali ni Dalić više nije. I mnog veća imena
su nabijana nogom zbog loših rezultata.
Za zemlju kao što je Hrvatska, koja je navikla na uspješne rezultate, a Dalić je jedan od onih koji ih je i navikao na to, ovo su loši rezultati.
Osim toga, igre su blijede, i djeluje da Dalić više nema ideja. Ne kažem da je Bilić neko dobro rješenje, ali ni Dalić više nije. I mnog veća imena
su nabijana nogom zbog loših rezultata.
- JohnnyS
#30795 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma Ćiro tad vodi nogometaše da potpišu podršku generalima i tu je izgubio podršku javnosti i letio bi sve i da je prošao na Euro._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 22:08Da, presudila mu je SR Jugoslavija. A jest i srao u medijima i jest mu se to obilo o glavu. Kao i sa Debrecenom 5-6 godina kasnije.JohnnyS wrote: ↑13/07/2026 22:03Zato nisam napisao da je jedini promašio veliko natjecanje nego jedini promašio SP. Ćiro je dobio šut kartu nakon što se nije plasirao na Euro, Bilića je Mamić nažalost zadržao nakon debakla za SP pa Hrvatska na Euru 2012 nije uspjela ni proći skupinu._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 21:58
Nije li ono i Trener svih trenera promazio Euro 2000 u Holandiji/Belgiji![]()
Ne vidim da je CRO repka sa Bilicem napravila neki kvantni skok u odnosu na Dalica.
Dalic jeste populisticki blefer koji je imao previse srece (by index.hr) i ne smatram ga bas Bekembauerom, ali za Bilica u tom pogledu i aspektu jeste Bekembauer.
Ja sam već pisao, Dalić je imao dobro sreće, u Rusiji je do zadnjeg kola postojala ogromna šansa da će Hrvatska na Francusku u osmini finala, ali srećom Francuzi osvojiše grupu pa ode Hrvatska na Dansku inače bi im bio allahimanet odmah u osmini finala. O sreći u Katru i što su sve Belgijanci isfaljivali u zadnjem kolu ne treba puno govoriti. Ali uz to je znao postići da se igrači koje ima na raspolaganju osjećaju ugodno i sa daju sve što mogu, a to je više nego dosta na reprezentativnom nivou. Skeptičan sam da će Bilić to moći, plus što će imati lošiju ekipu
- parappa
#30796 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jebiga jarane ali drugo mjesto 2018 i treće 2022 ne može biti sreća. Zlatna generacija Hrvatske sa neponovljivim Modrićem... e tu je Dalić imao sreću. Sad će biti teško svakom novom treneru.JohnnyS wrote: ↑13/07/2026 22:17Ma Ćiro tad vodi nogometaše da potpišu podršku generalima i tu je izgubio podršku javnosti i letio bi sve i da je prošao na Euro._BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2026 22:08Da, presudila mu je SR Jugoslavija. A jest i srao u medijima i jest mu se to obilo o glavu. Kao i sa Debrecenom 5-6 godina kasnije.JohnnyS wrote: ↑13/07/2026 22:03
Zato nisam napisao da je jedini promašio veliko natjecanje nego jedini promašio SP. Ćiro je dobio šut kartu nakon što se nije plasirao na Euro, Bilića je Mamić nažalost zadržao nakon debakla za SP pa Hrvatska na Euru 2012 nije uspjela ni proći skupinu.
Ja sam već pisao, Dalić je imao dobro sreće, u Rusiji je do zadnjeg kola postojala ogromna šansa da će Hrvatska na Francusku u osmini finala, ali srećom Francuzi osvojiše grupu pa ode Hrvatska na Dansku inače bi im bio allahimanet odmah u osmini finala. O sreći u Katru i što su sve Belgijanci isfaljivali u zadnjem kolu ne treba puno govoriti. Ali uz to je znao postići da se igrači koje ima na raspolaganju osjećaju ugodno i sa daju sve što mogu, a to je više nego dosta na reprezentativnom nivou. Skeptičan sam da će Bilić to moći, plus što će imati lošiju ekipu
Potencijala ima na bacanje... dolazi nova generacija ali treba to posložiti. Treba neko ko zna sa mladim igračima
-
Osmi Socrates
#30797 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Možemo sve otpisivati na sreću a i ne moramo što se tiče Dalića.
Možemo tako svakom treneru. Ostaje činjenica da je Dalić poslije Deschampsa najuspješniji trener na svijetu na zadnja tri svjetska prvenstva. Ostaje još da se vidi šta će Scaloni uraditi na ovom SP. Kao što vidimo po statistici koju sam postavio oko ukupnog procenta njegovih pobjeda u odnosu na broj utakmica, to je čudno, ali istinito.
Da se osvrnem i na Thompsona. Ja lično bih poslao svakog ko sluša Thompsona na doživotnu robiju čisto iz estetskih razloga, ne političkih. Ali, pošto bi to uključivalo sigurno barem milion ljudi,, jbg, možda je dobro što nemam toliku moć.
Zato me i ne biraju da budem predsjednik Svijeta niti se kandidiram. Jednostavno, nisam pogodan sa humanitarne tačke gledišta.
Možemo tako svakom treneru. Ostaje činjenica da je Dalić poslije Deschampsa najuspješniji trener na svijetu na zadnja tri svjetska prvenstva. Ostaje još da se vidi šta će Scaloni uraditi na ovom SP. Kao što vidimo po statistici koju sam postavio oko ukupnog procenta njegovih pobjeda u odnosu na broj utakmica, to je čudno, ali istinito.
Da se osvrnem i na Thompsona. Ja lično bih poslao svakog ko sluša Thompsona na doživotnu robiju čisto iz estetskih razloga, ne političkih. Ali, pošto bi to uključivalo sigurno barem milion ljudi,, jbg, možda je dobro što nemam toliku moć.
Zato me i ne biraju da budem predsjednik Svijeta niti se kandidiram. Jednostavno, nisam pogodan sa humanitarne tačke gledišta.
-
kakavdanakneiskustvu
#30798 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.fiuman.hr/zavrsio-4-festiva ... QBM_Ml5xTQ
Evo ne kontam, nikako ne kontam ovu kao umjetnost
Evo ne kontam, nikako ne kontam ovu kao umjetnost
-
kakavdanakneiskustvu
- istra_hr
#30800 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ćiro Blažević - Dalić - S.Bilić... ?
Po meni, NE tvrdim da sam u pravu:
- Ćiro je uvijek bio i ostaće br.1 (prvi trener koji je razbio komplexe niže vrijednosti). To mislim na ono klasično balkansko bojažljivo mišljenje o (jakim) protivnicima
"ma šta jači su i bolji; sine odjebi te priče!. Tako je pala Njemačka '98 u FR, kasnije i druge (jake) reprezentacije
-Dalić se našao "u pravo vrijeme na pravom mjestu". Vrhunska generacija, sa već nekim iskustvom, hrabri - a, hrabre prati i sreća. Svidjelo se to kome ili ne. Hvala Daliću na svemu
-S.Bilić... u prvom mandatu, s njim smo igrali smo najljepši i efikasan nogomet. Na žalost, imali smo "nesreću" , onu protiv Turaka/penala na EP 2008.
Ali, to je "očvrsnulo" i izgradilo generaciju-s kojom će Dalić kasnije rasturati.
Možda se varam, ali, vjerujem u njega..
Po meni, NE tvrdim da sam u pravu:
- Ćiro je uvijek bio i ostaće br.1 (prvi trener koji je razbio komplexe niže vrijednosti). To mislim na ono klasično balkansko bojažljivo mišljenje o (jakim) protivnicima
"ma šta jači su i bolji; sine odjebi te priče!. Tako je pala Njemačka '98 u FR, kasnije i druge (jake) reprezentacije
-Dalić se našao "u pravo vrijeme na pravom mjestu". Vrhunska generacija, sa već nekim iskustvom, hrabri - a, hrabre prati i sreća. Svidjelo se to kome ili ne. Hvala Daliću na svemu
-S.Bilić... u prvom mandatu, s njim smo igrali smo najljepši i efikasan nogomet. Na žalost, imali smo "nesreću" , onu protiv Turaka/penala na EP 2008.
Ali, to je "očvrsnulo" i izgradilo generaciju-s kojom će Dalić kasnije rasturati.
Možda se varam, ali, vjerujem u njega..