A ne znam iskreno dokle će više iskrivljavati istoriju i lagati jer ovo prevazilazi i granice bolesti. Srce me boli za patnjom i smrću svake nevine duše i vjerovati da srpskih žrtava nije bilo ne bi bio samo neviđen bezobrazluk i bezdušnost nego upravo ovo što oni ispoljavaju maltene svakodnevno, bolest kojoj izgleda nema lijeka.
Zvanični podaci su neumoljivi, po svim istraživanjima brojke su neumoljive i ne lažu:
Broj stradalih se kreće između 97.000 i 105.000 maksimalno, od toga veći broj civila - oko 55.000, ostalo vojnici.
Bošnjaka oko 64.000.
Srba oko 25.000.
Hrvata oko 8.000 (negdje brojke kažu i 9.000).
I ostalih oko 5.000.
Odakle ovima iz memorijalnog centra RS-a brojka kako to već vrišti sa panoa na kamionu -
Over 50.000 serbs were killed and missing.
Da se razumijemo, da ne bude zabune, svaki onaj koji je okrvavio ruke nevinom krvlju daBogda se raspadao i umirao u mukama a ne samo eventualno robijao za ono što je učinio, ma o kome se radilo. Ovo "eventualno" pišem jer kod nas taj ljudski šljam i dan danas slobodno šetka i živi ako već nije krepao u međuvremenu, rijetke stigne kakva-takva pravda u vidu sudske presude i robije. I pored te činjenice mi i dalje imamo ovakva licitiranja o broju stradalih i otvorenog laganja o onome što se desilo i dešava nažalost još uvijek u nekim drugim formama/oblicima.
Tačno neki a ima ih podosta među nama, ne zaslužuju da žive.
Edit: Naumpade mi moj lični komentar na vijest o smrti Nebojše Glogovca, bez sumnje odličnog glumca ali i nekoga iz javnog prostora ko je sebi dao slobodu da licitira o žrtvama i Srebrenici. Našlo se naravno forumaša koji su se ibretili na moj stav koji se evo i godinama poslije nije promijenio ali ga neću ovdje ponavljati, da se ne spuštam opet na taj nivo.