Desavanja u Hrvatskoj
-
kakavdanakneiskustvu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- problemnatravunu
- Truba
#30755 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Joga nije u duhu vjere
Ja bih isao na to kao neku zezanciju
Ali to nije u duhu vecinake vjere u hrvatskoj
Sta kaze vecinska vjera u bih?
Ja bih isao na to kao neku zezanciju
Ali to nije u duhu vecinake vjere u hrvatskoj
Sta kaze vecinska vjera u bih?
- atmel
#30756 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Normalno da župnik nije za jogu...ode mu stado u drugi tor...možemo preslikati i na druge vjere.
- mayab
#30757 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Truba
#30758 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Iznosenje misli se danas naziva osiljenjem
I inkvzicijom
Selektivno izlaganje povijesti
I inkvzicijom
Selektivno izlaganje povijesti
-
Osmi Socrates
#30759 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta je sad ovdje kontroverzno?
Svećenici se obraćaju katoličkim vjernicima. Ako si već vjernik sigurno te interesuje šta svećenik govori o mnogim pojavama u svijetu, pa i o yogi. Ako nisi (katolički) vjernik, ne obraćaš pažnju. Eto, mene uopšte ne interesuje šta bilo koji vjerski autoritet govori o yogi ili bilo čemu drugom. To nije razlog da ih napadam zato što obavljaju svoju dužnost.
Kad bi država zabranila yogu pod uticajem katoličke crkve, e onda bi imali o čemu pričati.
Ovako, bezveze ibrećenje oko najnormalnije pojave.
Svećenici se obraćaju katoličkim vjernicima. Ako si već vjernik sigurno te interesuje šta svećenik govori o mnogim pojavama u svijetu, pa i o yogi. Ako nisi (katolički) vjernik, ne obraćaš pažnju. Eto, mene uopšte ne interesuje šta bilo koji vjerski autoritet govori o yogi ili bilo čemu drugom. To nije razlog da ih napadam zato što obavljaju svoju dužnost.
Kad bi država zabranila yogu pod uticajem katoličke crkve, e onda bi imali o čemu pričati.
- iClass
#30760 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo sam ja vrlo često primjetio i kod nas ovdje, kod muslimanskih tumača.Osmi Socrates wrote: ↑13/07/2026 06:53 Šta je sad ovdje kontroverzno?
Osoba se školuje za tumačenje islama, na osnovu vjerskih izvora protumači neko pitanje, svoje tumačenje objavi i normalno uputi ljudima koji praktikuju islam, prvi koji se naljute i komentarišu budu ateisti, agnostici, ljudi koji se izjašnjavaju muslimanima ali ne praktikuju itd.
Mislim, tim pitanjima se može prići na dva načina, jedan je vjerski način, dakle da pomoću islamskih izvora ponudiš drugo rješenje i tako kontriraš tom predavaču a drugi način je da kao neko ko ne praktikuje tu vjeru na osnovu toga onda pričaš o cijeloj religiji.
To vrlo često vidim kada nešto neki selefijski daija objavi, ljudi koji i ne praktikuju se naljute
- Truba
#30761 Re: Desavanja u Hrvatskoj
neki senad iz brčkog u njemačkoj postao katolički svećenik
da vidiš komentara liberala i svjetski ljudi kakve mržnje kakva pljuivačina kakvo vrijeđanje
nedavno sam vidio da je srbin iz bosne svećenik švedske crkve u Vadsteni gdje živi sa suprugom i psom
isti komentari u priči o njemu
ne mogu shvatiti tu mržnju
ja mrzim ideje ...ljude rijetko možda nekolicinu
da vidiš komentara liberala i svjetski ljudi kakve mržnje kakva pljuivačina kakvo vrijeđanje
nedavno sam vidio da je srbin iz bosne svećenik švedske crkve u Vadsteni gdje živi sa suprugom i psom
isti komentari u priči o njemu
ne mogu shvatiti tu mržnju
ja mrzim ideje ...ljude rijetko možda nekolicinu
- JohnnyS
#30763 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Radije bih da ne zna izgovoriti, a da je bolji trener nego što jest.
-
Osmi Socrates
#30764 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Za šest godina vođenja Hrvatske, Bilić je izgubio osam utakmica. Procenat pobjeda 64.62%.
Dalić je vodio Hrvatsku oko osam i po godina. 29 poraza, procenat pobjeda 55.85%.
Čudna statistika.
Dalić je vodio Hrvatsku oko osam i po godina. 29 poraza, procenat pobjeda 55.85%.
Čudna statistika.
Last edited by Osmi Socrates on 13/07/2026 19:57, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#30765 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bilić je jedini izbornik Hrvatske koji se nije uspio plasirati na SP. Odnosno plasirao se na 0% mogućih, Dalić recimo na 100%.
To je važnija statistika
To je važnija statistika
-
kakavdanakneiskustvu
#30766 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svakako da je urbaniji, inteligentniji, pismeniji od onog ko se stalno poziva na Gospu, i hvali se prijateljstvom sa tupsonom, plus ne zna izgovoriti riječ reprezentacija
- JohnnyS
#30767 Re: Desavanja u Hrvatskoj
O kako si sve falio kako samo ti znaškakavdanakneiskustvu wrote: ↑13/07/2026 20:14 Svakako da je urbaniji, inteligentniji, pismeniji od onog ko se stalno poziva na Gospu, i hvali se prijateljstvom sa tupsonom, plus ne zna izgovoriti riječ reprezentacija
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 11527.aspx
-
kakavdanakneiskustvu
#30768 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Urbaniji,pismeniji, inteligentniji.
čoitati sa razumijevanjem, ne trcati pred rudu
čoitati sa razumijevanjem, ne trcati pred rudu
- JohnnyS
#30769 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Urbani i pismeniji nisu nogometne kvalitete, a je li pametniji, to ne znamo ni ti ni ja.
Ono što znamo jest kako je svu auru stekao time što je izbacio raspalu Englesku s Micahom Richardsom iz kvalifikacija za Euro, dok su mu svi ostali reprezentativni uspjesi loši, a klupski su još i gori. Dapače, njemu je i Zagreb uspio biti prvak dok je on Hajduka vodio
Volio bih da griješim, ali apsolutno nemam razloga za optimizam s njim na čelu reprezentacije.
Ono što znamo jest kako je svu auru stekao time što je izbacio raspalu Englesku s Micahom Richardsom iz kvalifikacija za Euro, dok su mu svi ostali reprezentativni uspjesi loši, a klupski su još i gori. Dapače, njemu je i Zagreb uspio biti prvak dok je on Hajduka vodio
Volio bih da griješim, ali apsolutno nemam razloga za optimizam s njim na čelu reprezentacije.
-
kakavdanakneiskustvu
#30770 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesu ljudske kvalitete.
- JohnnyS
#30771 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije izbor za Miss nego za izbornika nogometne reprezentacije koja pretendira biti u svjetskom vrhu.
-
kakavdanakneiskustvu
#30772 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a ja fakat mislio izbor za miss pa spomenuo da je inteligentniji jer je to relevantno u tim izborima
- JohnnyS
#30773 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jedini sam ja ovdje neinteligentan što idem s tobom u raspravu.
Uglavnom, članak imaš, čovjek je gospoljub i tonsonoljub isto kao i Dalić, samo je k tome ljigaviji jer se želi svima svidjeti.
Mislim, ako si razumio tekst, ima ga podosta
Uglavnom, članak imaš, čovjek je gospoljub i tonsonoljub isto kao i Dalić, samo je k tome ljigaviji jer se želi svima svidjeti.
Mislim, ako si razumio tekst, ima ga podosta
-
Osmi Socrates
#30774 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Klupski rad mu i nije toliko loš, barem u Engleskoj. Sa West Hamom je imao jednu odličnu sezonu. Druga so so. Treća je bila loša. Jednom, ako se ne varam, izborio Evropu.
West Bromwich Albion je uveo u Premier Ligu. Championship je pakao. To je dosta veliki uspjeh. Poslije zavisi i koliko je klub ulagao da bude konkurentan u Premier Ligi. Toga se dobro ne sjećam, ali West Bromwich Albion i nije nikad pretjerano ulagao.
West Bromwich Albion je uveo u Premier Ligu. Championship je pakao. To je dosta veliki uspjeh. Poslije zavisi i koliko je klub ulagao da bude konkurentan u Premier Ligi. Toga se dobro ne sjećam, ali West Bromwich Albion i nije nikad pretjerano ulagao.
-
kakavdanakneiskustvu
#30775 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prvih pet riječi prve rečenice pogađaju svu sustinu napisanoga, mislim na post prije ovog gdje se spominju klubovi