1/4 finala: Argentina - Švicarska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#301 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Sekta malog kepeca ce zivotom braniti Infantina i Fifu
-
last mohicans
#302 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Pa ako nije simuliranje, sta je, penal nije? U objasnjenju sudija kaze poturio nogu, namjerno. Sve selektivno i kako kojoj reprezentaciji paše. Neka ga ukinu,jebalo ih SP, neka okupe samo ljubimce i nek se loptaju do besvijesti. Dok su grupe bile, i nekako ispravan fudbal smo gledali, mada su gurani domaćini na max.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/07/2026 11:22 Englez nije dobio zuti zato sto mu nije dosudjeno simuliranje kod penala, nego to sto je on inicirao kontakt.
A kontakta je bilo svakako, nije pao fola radi kao Embolo.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#303 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Ja vala ne volim ni messija ni ronalda narocito, ali ovo sa crvenim embolu je cisto. Glupo je dobio i prvi zuti, opravdan je svakako.
Ali da ga Fifa pazi, ocito je po utakmici s Alzirom pa Egiptom. Plus ako Infantino vec ima dobru shemu za izvlacenje para s Argentinom, eto jos jednog razloga za preferencije
PS i @last mohicans ono nije simuliranje, al nije ni penal. Simuliranje je glumljenje kontakta kojeg ustvari nije bilo - kao sto i samo ime kaze. A englez to nije uradio, nego je u principu napravio faul u napadu.
Ne znam sto trazite teorije zavjere svugdje
Ali da ga Fifa pazi, ocito je po utakmici s Alzirom pa Egiptom. Plus ako Infantino vec ima dobru shemu za izvlacenje para s Argentinom, eto jos jednog razloga za preferencije
PS i @last mohicans ono nije simuliranje, al nije ni penal. Simuliranje je glumljenje kontakta kojeg ustvari nije bilo - kao sto i samo ime kaze. A englez to nije uradio, nego je u principu napravio faul u napadu.
-
last mohicans
#304 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Eto nek nije, sta je dosudio u slučaj Engleza, faul u napadu? Sam Mesi je imao najmanje deset nepostojećih prekršaja ili na granici, padao je kao pokošen, protiv Zelenih, Egipta, vjerovatno i sinoć. Dobi li i jedan žuti? Pravila se selektivno primjenjuju i kako kome. Mi koji pratimo našu ligu, dok se Borcu 15-20 bodova ne namakne, ide ovako fer i pošteno suđenje po pravilima igre. A mi pričamo o faking ulogu za medalju. Mali, odvratni plavo bijeli su maksimalno gurani, namlatili su Egipat i Zelene bez zutih kartona. Odvratna ekipa..izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/07/2026 12:27 Ja vala ne volim ni messija ni ronalda narocito, ali ovo sa crvenim embolu je cisto. Glupo je dobio i prvi zuti, opravdan je svakako.
-
tap3ah75
#305 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Da su imali muda Švicarvi su se trebali povući sa terena nakon crvenog kartona.
- SmokingMan
#306 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Ono što su englezi pokušali iskamčiti kao penal je jednsotavno bilo kokcanje, Djed se nametnuo položajem tijela u kontaktu, podmetnuo nogu veoma lukavo, računajući da će sudija sigurno svirati penal. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#307 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Sudija i jeste svirao penalSmokingMan wrote: ↑12/07/2026 13:07 Ono što su englezi pokušali iskamčiti kao penal je jednsotavno bilo kokcanje, Djed se nametnuo položajem tijela u kontaktu, podmetnuo nogu veoma lukavo, računajući da će sudija sigurno svirati penal.![]()
- turbofolk
#308 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Ipak su u konačnici 4 najkvalitetnije ekipe u polufinalu. Čestitke simpatizerima Argentine.
- SmokingMan
#309 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Gledao sam i drugačije je bilo kada se pogledao snimak sa strane. Znao je da se lopta ne može stići i da je jedini način da se nešto uradi, podmetne noga. Ostalo treba prepustit fizici. Namazana je to sorta, vidi se iskustvo u duel igri.sime_cipol wrote: ↑12/07/2026 13:09Sudija i jeste svirao penalSmokingMan wrote: ↑12/07/2026 13:07 Ono što su englezi pokušali iskamčiti kao penal je jednsotavno bilo kokcanje, Djed se nametnuo položajem tijela u kontaktu, podmetnuo nogu veoma lukavo, računajući da će sudija sigurno svirati penal.![]()
ali prokleti VAR
Last edited by SmokingMan on 12/07/2026 13:23, edited 1 time in total.
-
Groot
#310 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
A jebote kako neki ljudi uopste guraju kroz zivot nije mi jasno. Kako mozes zivjeti s toliko mrznje prema necemu sporednom od sporednog, znaci nije cak ni tvoja reprezentacija u pitanju. Tesko ljudima oko vas koji moraju trpiti toliki nivo negative u zivotu, vjerujem da prelaze na drugu stranu ceste kad vas vide 
Ovi mohikanci i slicni ce tvrditi da je zemlja ravna samo da bi izgledalo da se Messiu nesto stima a utakmica cista da ne moze biti cistija. Cuj Messi simulira

Ovi mohikanci i slicni ce tvrditi da je zemlja ravna samo da bi izgledalo da se Messiu nesto stima a utakmica cista da ne moze biti cistija. Cuj Messi simulira
Last edited by Groot on 12/07/2026 13:24, edited 1 time in total.
- Logovan
#311 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Samo da se hoće više završiti ovo retardirano prvenstvo, jebem ti fudbal. Kako god samo da se završi konačno. Čitam izjave Švicaraca, selektor i igrači se žale. Ne kažem da su u pravu jer slabo šta znam šta se dešavalo, ali ako se konstatno ekipe žale onda jebo ti to. 
Ona lopta ako je dirala žicu onda poništi gol jebem ti. Samo ne znam kako nije tehnologija pokazala da je bio kontakt, a pokazala je za kosu Hrvata.
Ona lopta ako je dirala žicu onda poništi gol jebem ti. Samo ne znam kako nije tehnologija pokazala da je bio kontakt, a pokazala je za kosu Hrvata.
- SmokingMan
#312 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Možda je senzor biased. 
- ultima_palabra
#313 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
A zasto je isao da gleda VAR? Otkad se gleda VAR zbog zutog kartona?
- dale cooper
#314 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
E tu čak i ti nemožeš ništa.plain vanilla wrote: ↑12/07/2026 09:07Lako za Messija, ali kako zacarati Fifudale cooper wrote: ↑12/07/2026 05:33 Šteta, zaslužili su Švicarci ovdje makar da dođu do penala. Lavovoski su se borili.![]()
- sime_cipol
#315 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Pozvali se na pravilo zamjene identiteta.ultima_palabra wrote: ↑12/07/2026 13:34 A zasto je isao da gleda VAR? Otkad se gleda VAR zbog zutog kartona?
Last edited by sime_cipol on 12/07/2026 13:43, edited 1 time in total.
-
Groot
#316 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Eno ni pravila ne znaju, ne pogresnom igracu Argentine nego POGRESNOM IGRACU - ukazuje na simuliranje - dobio zuti karton onaj koji nije napravio faul a treba dobiti onaj koji je simulirao. Pa jebote ne treba IQ veci od 100 za to skontatu. Doduse treba skinuti paravan mrznje pa pogledati objektivno a ne kroz frustraciju sto je Argentina prosla.
Ako ce vam pritisak opasti natamburat ce ih Engleska u narednom kolu svakako, pa mozete mozda malo i zaspati nocu. A svakako Spanija osvaja tako da nemate brige.
Ako ce vam pritisak opasti natamburat ce ih Engleska u narednom kolu svakako, pa mozete mozda malo i zaspati nocu. A svakako Spanija osvaja tako da nemate brige.
Last edited by Groot on 12/07/2026 13:44, edited 1 time in total.
-
kakabanja213
#317 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Apsolutno mi je nejasan, pogotovo na ovom foruma, na Mesija. Lik je cinjenicno a i prakticno jedan od trojice najboljih igraca svih vremena koji se nalaze u top 5 izboru po bilo kojem i bilo cijem kriterijumu. Druga dvojica su Pele i Maradona.
-
Groot
#318 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Žuč sto bi rekli, Ronaldoljupci usrase i forum a i twitter samo zato sto im je ljubimac jadan u zadnje vrijeme. Ako nista mogu biti sigurni da Messi ovaj put nece osvojiti jer ova Argentina i ovo jedva dogura.kakabanja213 wrote: ↑12/07/2026 13:43 Apsolutno mi je nejasan, pogotovo na ovom foruma, na Mesija. Lik je cinjenicno a i prakticno jedan od trojice najboljih igraca svih vremena koji se nalaze u top 5 izboru po bilo kojem i bilo cijem kriterijumu. Druga dvojica su Pele i Maradona.
- ultima_palabra
#319 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
E cuj ono nekom govori za pritisakGroot wrote: ↑12/07/2026 13:42 Eno ni pravila ne znaju, ne pogresnom igracu Argentine nego POGRESNOM IGRACU - ukazuje na simuliranje - dobio zuti karton onaj koji nije napravio faul a treba dobiti onaj koji je simulirao. Pa jebote ne treba IQ veci od 100 za to skontatu. Doduse treba skinuti paravan mrznje pa pogledati objektivno a ne kroz frustraciju sto je Argentina prosla.
- Logovan
#320 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Zašto je to bitno sa onim što se dešava na terenu?kakabanja213 wrote: ↑12/07/2026 13:43 Apsolutno mi je nejasan, pogotovo na ovom foruma, na Mesija. Lik je cinjenicno a i prakticno jedan od trojice najboljih igraca svih vremena koji se nalaze u top 5 izboru po bilo kojem i bilo cijem kriterijumu. Druga dvojica su Pele i Maradona.
Argentina je sama kriva što su se ljudi okrenuli protiv njih.
- sime_cipol
#321 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Svirao si faul za A ekipu i dao zuti igracu B ekipe. Zovu te zbog zamjene identiteta? Sta znaci zamjena identiteta? Da si dao zuti pogrešnom igracu B ekipe, a ne da gledas jel bilo simuliranje ili ne?Groot wrote: ↑12/07/2026 13:42 Eno ni pravila ne znaju, ne pogresnom igracu Argentine nego POGRESNOM IGRACU - ukazuje na simuliranje - dobio zuti karton onaj koji nije napravio faul a treba dobiti onaj koji je simulirao. Pa jebote ne treba IQ veci od 100 za to skontatu. Doduse treba skinuti paravan mrznje pa pogledati objektivno a ne kroz frustraciju sto je Argentina prosla.
P.S. da bilo je simuliranje i neka mu je dao zuti, odnosno crveni, ali onda je VAR trebao reci possible red card, a ne mistaken identity
-
Groot
#322 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
E jebiga ako tebi to ima smisla onda ne znam kakve si sportove ti inace gledao.sime_cipol wrote: ↑12/07/2026 13:57Svirao si faul za A ekipu i dao zuti igracu B ekipe. Zovu te zbog zamjene identiteta? Sta znaci zamjena identiteta? Da si dao zuti pogrešnom igracu B ekipe, a ne da gledas jel bilo simuliranje ili ne?Groot wrote: ↑12/07/2026 13:42 Eno ni pravila ne znaju, ne pogresnom igracu Argentine nego POGRESNOM IGRACU - ukazuje na simuliranje - dobio zuti karton onaj koji nije napravio faul a treba dobiti onaj koji je simulirao. Pa jebote ne treba IQ veci od 100 za to skontatu. Doduse treba skinuti paravan mrznje pa pogledati objektivno a ne kroz frustraciju sto je Argentina prosla.
P.S. da bilo je simuliranje i neka mu je dao zuti, odnosno crveni, ali onda je VAR trebao reci possible red card, a ne mistaken identity
Faul je ili prekrsaj ili simuliranje.The rule states that if a player is booked or sent off but the foul was actually committed by the opposition team the decision can be changed.
If Paredes had not been booked for the challenge, the mistaken identity ruling would not have come into play and Embolo would have stayed on.
- Logovan
#323 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Što Messi naruži sudiju sa ispruženim prstom, neka ga je naružio, trebao je sam sebi karton dati
- sime_cipol
#324 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
S tim se mogu složitiGroot wrote: ↑12/07/2026 14:03E jebiga ako tebi to ima smisla onda ne znam kakve si sportove ti inace gledao.sime_cipol wrote: ↑12/07/2026 13:57Svirao si faul za A ekipu i dao zuti igracu B ekipe. Zovu te zbog zamjene identiteta? Sta znaci zamjena identiteta? Da si dao zuti pogrešnom igracu B ekipe, a ne da gledas jel bilo simuliranje ili ne?Groot wrote: ↑12/07/2026 13:42 Eno ni pravila ne znaju, ne pogresnom igracu Argentine nego POGRESNOM IGRACU - ukazuje na simuliranje - dobio zuti karton onaj koji nije napravio faul a treba dobiti onaj koji je simulirao. Pa jebote ne treba IQ veci od 100 za to skontatu. Doduse treba skinuti paravan mrznje pa pogledati objektivno a ne kroz frustraciju sto je Argentina prosla.
Faul je ili prekrsaj ili simuliranje.The rule states that if a player is booked or sent off but the foul was actually committed by the opposition team the decision can be changed.
If Paredes had not been booked for the challenge, the mistaken identity ruling would not have come into play and Embolo would have stayed on.
Sam sam i rekao da Paredes nije dobio žuti, faul bi ostao i igra bi se nastavila
Last edited by sime_cipol on 12/07/2026 14:08, edited 1 time in total.
-
Bazinga1234
#325 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Gledao se i na utakmici USA - Paragvaj.ultima_palabra wrote: ↑12/07/2026 13:34 A zasto je isao da gleda VAR? Otkad se gleda VAR zbog zutog kartona?