Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzontra_Volta wrote: ↑06/07/2026 19:25
Sve seljaci, samo Sarajlije građani, i to od M. Dvora do čaršije.
Eto sva ekonomija Konjica počiva na par granapa i pekara uz M17.
Zaobilaznice Konjica i Jablanice su planirane još 80-tih godina prošlog vijeka.
I lokalne zajednice nisu uopšte protiv toga, ali nije njihova nadležnost.
Ionako će uz te zaobilaznice niknuti opet nekakvi objekti koji će u skorijoj ili daljoj budućnosti opet usporiti saobraćaj.
Pa onda neka sami ograde
Danas gledam 2 babe od 1000 godina prelaze na divljaka iako je radio semafor
Njima da je stalo do sigurnosti napravili bi ogradu i podigli brzinu prolaza na 70kmh
Jedan izlaz ko će u grad i doviđenja
Svakodnevno gledam u Sarajevvu i babe, i žabe , i sve kako prelaze ulicu gdje stignu, na crveno, preko ograda, preko duple pune, da ne govorim o parkiranju auta u Sarajevu...
Ovo placanje kazne, 50 % nize u roku 8 dana znaci 25 KM +3.60 KM troskovi postupka?! Tj. na uplatnici staviti 28.60 KM,..?! Nisam odavno platio kaznu, ne sjecam se da je bila ova stavka troskovi postupka...
Umalo zena da ostane bez vozacke, falilo joj 2 km/h vise..
konektovan wrote: ↑10/07/2026 16:48
Ovo placanje kazne, 50 % nize u roku 8 dana znaci 25 KM +3.60 KM troskovi postupka?! Tj. na uplatnici staviti 28.60 KM,..?! Nisam odavno platio kaznu, ne sjecam se da je bila ova stavka troskovi postupka...
Tako je. Pola iznosa kazne i puni iznos troškova postupka, na jednu uplatnicu, u roku od 8 dana.
konektovan wrote: ↑10/07/2026 16:48
Tako je. Pola iznosa kazne i puni iznos troškova postupka, na jednu uplatnicu, u roku od 8 dana.
Ja platio 25, kad prilikom registracije kaže imaš neku kaznu. Kakvu sada kaznu, platio sam i posljednju, kad pokaza mi 3.60KM, e reko to nisam ni vidio.
al-em wrote: ↑11/07/2026 10:20
Da li se ikome desilo da je predao na sudsko odlucivanje prekrsaj a da nikada na isti nije pozvan?
Ja cekam jedan vec godinu dana i nista?
Ne pojaviš se i automatski si proglašen krivim, kao da si prihvatio krivicu. Ima fraza za to, zaboravio sam kako se zove, mislim da se zove "propuštanje", nisam siguran.
Meni tako nije stigao poziv sa suda koji su poslali, samo dobio rjesenje da ostaje moja krivica za prekrsaj jer se nisam pojavio na sudu. Pisao zalbu ali nista.
Mehemed wrote: ↑12/07/2026 19:08
Ne pojaviš se i automatski si proglašen krivim, kao da si prihvatio krivicu. Ima fraza za to, zaboravio sam kako se zove, mislim da se zove "propuštanje", nisam siguran.
Meni je ovo uredu, ali da stave kameru u Mula Mustafe Bašeskije, to bi mi baš smetalo jer imaju samo dvije trake, to bi bio nezamisliv haos. Ne bi to trebali nikada uraditi.
Last edited by Mehemed on 24/07/2026 12:32, edited 1 time in total.
Neka stave policajca i neka kažnjava jer u tom slučaju bar postoji kontekst, ovako ćemo u budućnosti imati situacije kao kod SCC-a jer ne sumnjam da je ovo samo početak.