SDA-All about
- drug_profi
#90876 Re: SDA-All about
Opet podsjećam da za zrelu demokratiju trebaju bar tri generacije i to da izumre skroz ona prva koja je dozivjela tranziciju. Znači za nekih 50-70 godina ovdje.
Naša opcija je da biramo one koji će osim za sebe učiniti nešto i za nas.
Savršen i pošten političar ne postoji. To je zapravo oksimoron.
A iz sistema u kojem su moral i etika potpuno degradirani, nećeš zadugo naći ništa ni blizu tom oksimoronu.
Znači ako je nekom SDFA vlast bolja od Trojkine, bujrum.
Naša opcija je da biramo one koji će osim za sebe učiniti nešto i za nas.
Savršen i pošten političar ne postoji. To je zapravo oksimoron.
A iz sistema u kojem su moral i etika potpuno degradirani, nećeš zadugo naći ništa ni blizu tom oksimoronu.
Znači ako je nekom SDFA vlast bolja od Trojkine, bujrum.
- ultima_palabra
#90877 Re: SDA-All about
Stranka je vlasnistvo bracnog para, ne moze tu biti nikakvog odmaka od njih. Kad umru, obzirom da nemaju nasljednika ce krenuti dvorske borbe i sizme.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#90878 Re: SDA-All about
a možda i ukrupnjavanje. ja mislim da je njihov ogroman problem, osim bakira i sebije prejaka moć pojedinaca na lokalnim nivoima. to su šerifi koji koriste stranačku infrastrukturu i koje će biti teško natjerati u suru kada dođe neko drugi. mislim da se i izetbegovići puno ne pitaju na lokalnom nivou u mnogim sredinama mimo KS.ultima_palabra wrote: ↑01/07/2026 03:23Stranka je vlasnistvo bracnog para, ne moze tu biti nikakvog odmaka od njih. Kad umru, obzirom da nemaju nasljednika ce krenuti dvorske borbe i sizme.
- ultima_palabra
#90879 Re: SDA-All about
Pitaju se u smislu da niko ne osporava Bakira kao capo di tutti capi. Mislim da ce se poslije njega tesko pojaviti neko oko koga ce svi ti serifi biti saglasni.Chmoljo wrote: ↑01/07/2026 03:37a možda i ukrupnjavanje. ja mislim da je njihov ogroman problem, osim bakira i sebije prejaka moć pojedinaca na lokalnim nivoima. to su šerifi koji koriste stranačku infrastrukturu i koje će biti teško natjerati u suru kada dođe neko drugi. mislim da se i izetbegovići puno ne pitaju na lokalnom nivou u mnogim sredinama mimo KS.ultima_palabra wrote: ↑01/07/2026 03:23Stranka je vlasnistvo bracnog para, ne moze tu biti nikakvog odmaka od njih. Kad umru, obzirom da nemaju nasljednika ce krenuti dvorske borbe i sizme.
- jasko_ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90881 Re: SDA-All about
Ovo im je glavni zenicki bot
- Styling
#90882 Re: SDA-All about
Ozbiljna je frakcijska borba unutar SDA. Liste za izbore govore same za sebe.ultima_palabra wrote: ↑01/07/2026 03:58Pitaju se u smislu da niko ne osporava Bakira kao capo di tutti capi. Mislim da ce se poslije njega tesko pojaviti neko oko koga ce svi ti serifi biti saglasni.Chmoljo wrote: ↑01/07/2026 03:37a možda i ukrupnjavanje. ja mislim da je njihov ogroman problem, osim bakira i sebije prejaka moć pojedinaca na lokalnim nivoima. to su šerifi koji koriste stranačku infrastrukturu i koje će biti teško natjerati u suru kada dođe neko drugi. mislim da se i izetbegovići puno ne pitaju na lokalnom nivou u mnogim sredinama mimo KS.ultima_palabra wrote: ↑01/07/2026 03:23
Stranka je vlasnistvo bracnog para, ne moze tu biti nikakvog odmaka od njih. Kad umru, obzirom da nemaju nasljednika ce krenuti dvorske borbe i sizme.
- N.N.
#90883 Re: SDA-All about
Braca Macanovici, krampuzi obicni, odrasli dole na Jaliji, sva trojica su u Mittalu radila/rade jos 
- Isner
-
made_in_sarajevo
#90886 Re: SDA-All about
Nije bitno ali je i bitno, osim dzaferovica i onog kriminalca boksera jel se iko iz ove stranke trzno otici u Srebrenicu ili pak prvi u bosnjaka idu samo ako ce drzati govore i oni to sve organizovati naravno sve posteno?
Pregledam sve slike sa portala i nigdje nikoga osim ove dvojice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90887 Re: SDA-All about
A ima li ko od njih da pjesaci Mars mira kao Forto i Sabina?made_in_sarajevo wrote: ↑11/07/2026 12:51 Nije bitno ali je i bitno, osim dzaferovica i onog kriminalca boksera jel se iko iz ove stranke trzno otici u Srebrenicu ili pak prvi u bosnjaka idu samo ako ce drzati govore i oni to sve organizovati naravno sve posteno?
-
made_in_sarajevo
#90888 Re: SDA-All about
Nisu ludi, sacekat ce ih zadnjih 100m._BataZiv_0809 wrote: ↑11/07/2026 13:24A ima li ko od njih da pjesaci Mars mira kao Forto i Sabina?made_in_sarajevo wrote: ↑11/07/2026 12:51 Nije bitno ali je i bitno, osim dzaferovica i onog kriminalca boksera jel se iko iz ove stranke trzno otici u Srebrenicu ili pak prvi u bosnjaka idu samo ako ce drzati govore i oni to sve organizovati naravno sve posteno?
-
kiligonzales
#90889 Re: SDA-All about
mislim da iz postovanja prema zrtvama srebrenickog genocida svi stranacki botovi, clanovi, fanovi i td trebaju nas postediti rasprave ko je bio, a ko nije u Srebrenici.
Srebrenica treba biti prvo mjesto zajednistva svih ljudi koje vole ovu zemlju, a i poslednje oko kojeg treba da se lome politicka koplja.
Srebrenica nam treba biti lekcija da se sve sujete politicke uvijek trebaju ostaviti po strani, kako nam se nikada ista nebi ponovila.
Srebrenica treba biti prvo mjesto zajednistva svih ljudi koje vole ovu zemlju, a i poslednje oko kojeg treba da se lome politicka koplja.
Srebrenica nam treba biti lekcija da se sve sujete politicke uvijek trebaju ostaviti po strani, kako nam se nikada ista nebi ponovila.
- escobar__
#90890 Re: SDA-All about
kiligonzales wrote: ↑11/07/2026 19:42 Srebrenica nam treba biti lekcija da se sve sujete politicke uvijek trebaju ostaviti po strani, kako nam se nikada ista nebi ponovila.
Minvajl Bošnjo: hold my stranački dres
-
made_in_sarajevo
#90891 Re: SDA-All about
Nikakvo prepucavanje i skupljanje poena, samo pitam jel odu kad su nebitni ili idu samo kad ce govore drzati i oni praviti organizaciju. Pitam kao osoba koja nije clan ni jedne politicke stranke i politiku komentarise opcenito kad se sjetim.
Ja koliko vidim slike kako ih nema na vlasti tako ni jedno obiljezavanje nisu bili, a nije da nisu mogli ili da ih neko ne zove ili da ne bi dobili ove pozive da budu sa ostalim.
Ja koliko vidim slike kako ih nema na vlasti tako ni jedno obiljezavanje nisu bili, a nije da nisu mogli ili da ih neko ne zove ili da ne bi dobili ove pozive da budu sa ostalim.
- escobar__
#90892 Re: SDA-All about
Mnogim od njih (i ovdje primarno mislim na zeleni kadar jer je o njima tema) - usudio bih se reći 90% njih - je Srebrenica bitna tek onoliko koliko se o njoj mogu okoristiti.
U tome svakako u prilog ide i potpuno odsustvo svijesti i savjesti kada je genocidna prčija u pitanju, kad su u pitanju povratnici i sl.
U tome svakako u prilog ide i potpuno odsustvo svijesti i savjesti kada je genocidna prčija u pitanju, kad su u pitanju povratnici i sl.
-
kiligonzales
#90893 Re: SDA-All about
Dvaput sam bio u Srebrenici. Prvi put 2007. Dusu isplakao na ulazu u Srebrenicu. Potom u Potocarima u muzeju genocida i pred spomenikom zrtvama.escobar__ wrote: ↑11/07/2026 19:45kiligonzales wrote: ↑11/07/2026 19:42 Srebrenica nam treba biti lekcija da se sve sujete politicke uvijek trebaju ostaviti po strani, kako nam se nikada ista nebi ponovila.![]()
Minvajl Bošnjo: hold my stranački dres
Drugi put bio sa Srebrenicanima. Drug mi oca ukopavao. Cetnici mu ubili oca i cetvericu amidza, ukupno uze i sire familije 25 clanova. Slusao svjedocanstva prezivjelih mu clanova porodice. On se spasio bijegom kroz sume prema Kladnju, kao i njegov brat, te par rodjaka.
Ko nikada nije bio u Srebrenici, ni ne zna koliko su Kladanj, pa i Tuzla daleko od iste.
Danas sam cijeli dan preplakao, ko da su moji najrodjeniji stradali tamo.
Trebao bih ovima ovdje politicarima da podjelim svu arhivsku gradju o istoj i drugim zlocinima VRS koje sam godinama sakupljao da se malo opasulje jer poslednje politicko sredstvo za pripucavanje im treba biti tema Srebrenice.
-
DonieBrasco
#90894 Re: SDA-All about
Zlatica je trebala da bude koliko je pomoci, novca, donacija doslo za istu ali to je prica za neku drugu priliku i istrazne organe.escobar__ wrote: ↑11/07/2026 19:57 Mnogim od njih (i ovdje primarno mislim na zeleni kadar jer je o njima tema) - usudio bih se reći 90% njih - je Srebrenica bitna tek onoliko koliko se o njoj mogu okoristiti.
Danasnja Srebrenica = Vogosca, Ilijas, Breza, ko zna o cemu pricam sve mu je jasno.
- escobar__
#90895 Re: SDA-All about
U čitavu zemlju je poslije rata ušlo toliko novca da smo zaista mogli bit Zapadna Njemačka u poređenju s četničkom izdrkotinom.
No tu su guzije na braniku domovine da opljačkaju boga oca.
No tu su guzije na braniku domovine da opljačkaju boga oca.
-
DonieBrasco
#90896 Re: SDA-All about
I danas nastavljaju bez obzira na boju stranke, mislim na bosnjake i pro-BiH.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#90897 Re: SDA-All about
Umjesto da kao dežurni pesimisti pričate o prošlosti, bolje bi vam bilo pričati o budućnosti.
Nesvjesno širite velikosrpsku priču, kako je Srebrenica samo priča za političare i krađu donacija.
Da, bilo je krađa, ali ne može to biti glavni stub diskusije.
I dan-danas su tamo povratnici.
Ovo nije 1996. da mi sami nemamo svoja sredstva po kantonima, gradovima, da nemamo dijasporu koja bi sigurno isto dala nešto.
Zašto se ne osnuje fond iz kojeg bi se isplaćivala socijalna pomoć tim ljudima? To je u vrh glave par desetak hiljada ljudi.
Umjesto što plačete za prošlosti, treba gledati naprijed.
Nesvjesno širite velikosrpsku priču, kako je Srebrenica samo priča za političare i krađu donacija.
Da, bilo je krađa, ali ne može to biti glavni stub diskusije.
I dan-danas su tamo povratnici.
Ovo nije 1996. da mi sami nemamo svoja sredstva po kantonima, gradovima, da nemamo dijasporu koja bi sigurno isto dala nešto.
Zašto se ne osnuje fond iz kojeg bi se isplaćivala socijalna pomoć tim ljudima? To je u vrh glave par desetak hiljada ljudi.
Umjesto što plačete za prošlosti, treba gledati naprijed.
- escobar__
#90898 Re: SDA-All about
Kazat kako su milijarde pokradene nije "plač o prošlosti".
Vis a vis fonda, vjerovatno nije osnovan jer bi i taj novac pokrali. Omiljeni sport bošnjačkih političara.
Vis a vis fonda, vjerovatno nije osnovan jer bi i taj novac pokrali. Omiljeni sport bošnjačkih političara.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#90899 Re: SDA-All about
Osnuješ fond i jednostavno vidiš idu li uplate pojedincima. Nije to baš toliko teško.
Stvar je što je to nekima ama baš prvo što spomenu kada je riječ Srebrenica.
Ukucaj sada "pokradeni novac donacija u Srebrenici", 9/10 tekstova će biti RTS, BN, ili neki srpski analitičari.
Srebrenica se želi staviti u koš sa "nacionalizmom/patriotizmom koji je svakako samo za one kupe pare", perfidna taktika.
To što je bilo krađa u prošlosti ne treba da znači da se ne treba pomagati u budućnosti.
- drug_profi
#90900 Re: SDA-All about
Kad im je Srebrenica stalno na ustima, očekivat je da budu i prisutni na komemoraciji.kiligonzales wrote: ↑11/07/2026 19:42 mislim da iz postovanja prema zrtvama srebrenickog genocida svi stranacki botovi, clanovi, fanovi i td trebaju nas postediti rasprave ko je bio, a ko nije u Srebrenici.