Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#92201 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Kod mene u firmi kad dođeš i kažeš da hoćeš raskid ugovora, sljedeći dan te isključe sa mreže, sav tvoj referat nekom drugom ide. Ne treba ni otkazni rok ni bilo šta. Sretno ti, kupi tortu da počastiš raju i to je to.
sve_ovo_ja

#92202 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

Citajuci malo komentare i u razgovoru sa par kolega, nisu bas (svi) Njemci odusevljeni ako Klopp preuzme, nije da ga jedva cekaju da raskine sa RB i potpise…

Edit: Upravo procitah, Romano stavio „Here we go“ :zoka:
AmiĐa_Idriz

#92203 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#92204 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

:mrgreen: :mrgreen:

Kako se lagano priprema teren za kurcevo ljeto, u kojem ti fali 5-6 igraca.

Gandalf

#92205 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Sljedece ljeto će faliti deset igrača
AmiĐa_Idriz

#92206 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pripreme počinju 14.07., jučer su počele pripreme za akademce. Ali :D

Image

Image

Image

Image

Image

Znači, Andoni je već tu i učestvuje u treninzima i omladine. Plus su tu Harvey, Leoni, Jacquet. Tu su i Bradley i Endo ali eto oni su još u fazi rehabilitacije.
AmiĐa_Idriz

#92207 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Falila su nam naša djeca zadnje dvije godine. Kloppove ekipe su uvijek imale nekog klinju koji je imao iole bitnu ulogu u ekipi. Ngumohu prošle sezone i ne računam u ovo. Nadam se da će Iraola implementirati i taj segment opet, što je već vidljivo da hoće.

E da, i Bajcetic se danas pridružio ako koga zanima :lol:
Capajebo

#92208 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

AmiĐa_Idriz wrote: 07/07/2026 21:09 Falila su nam naša djeca zadnje dvije godine. Kloppove ekipe su uvijek imale nekog klinju koji je imao iole bitnu ulogu u ekipi. Ngumohu prošle sezone i ne računam u ovo. Nadam se da će Iraola implementirati i taj segment opet, što je već vidljivo da hoće.

Ja sve nesto kontam da bi Nyoni mogao dobiti priliku ove sezone :D
AmiĐa_Idriz

#92209 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma meni je Nyoni fizički i dalje upitan, mora poraditi na masi. Ovo prilika što mu je Slot davao otpuhivali su ga u duelima redovno.
King_Kenny

#92210 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

AmiĐa_Idriz wrote: 07/07/2026 21:09 Falila su nam naša djeca zadnje dvije godine. Kloppove ekipe su uvijek imale nekog klinju koji je imao iole bitnu ulogu u ekipi. Ngumohu prošle sezone i ne računam u ovo. Nadam se da će Iraola implementirati i taj segment opet, što je već vidljivo da hoće.

Šta je s likom, nestane tokom sezone i pojavi se u predsezoni i opet nestane i tako svake godine. :D
BHF_Manijak

#92211 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nemojte se ba zanosit tom pricom. Prvo Liverpool nije klub koji je u stanju da konstantno etablira omladinu, to je velik, ogroman klub, koji tezi uspjesima i rezultatima i kao takav ne moze sebi priustiti da klince od 17-18 godina uci igrati fudbal. To jedno, a druga stvar - ako je neko iznimno talentovan, a takvih bude 1-2 svakih 4-5 godina, takav ce i dobiti pravu priliku, jer je talenat toliki da ga je nemoguce ne vidjeti (Trent, Rio).

Sva ova djeca sto su ih nakamarali, znate vi svi dobro da ce MOZDA jedan od njih biti dovoljno kvalitetan za prvih 11 u narednih 2-3 godine, ostalo ce rasprodati po 15-20miliona. OK mi je i ta biznis logika, dovedes za DZ ili za sitne pare i prodas dobro kasnije, ali nemoj mi to predstavljati kao strategiju.
Nemojte bezze da moram cesljati zadnjih 10 godina i koliko je te omladine uspjelo i gdje su zavrsili, od Brewstera, Wilsona, Kenta itd.
Tako ce biti i sa McConnellom, Nyionem, Nallom, Dannsom itd.

Nisam protiv djece i da im se da sansa, samo ne zanosim se da ce biti nosioci igre i neke mega igracine, ma koliko se po medijima atakovalo da su mega talenti sa 16-17 godina, jer kako rekoh na pocetku Liverpool je prevelik klub da bi sebi mogao dozvolit luksuz da nekog klinca ili klince gura kroz sezonu i da time pozicija pati.
Ukoliko si bas bas bas ono talentovan, pa nije niko lud da te ne koristi, opet ponavljam primjer Trenta. Medjutim Trent je 1 na 100 da se ne lazemo. Cak sam ja i za Ria malog skeptican da ce postat to sto svi sanjaju, iskreno. Mislim moze biti OK rotacijski igrac, ali recimo nivo Sterlinga iz Liverpoola ne vjerujem da ce biti, kamo li sta vise.

Uglavnom puno vise te djece ce zavrsiti po nekim nizerazrednim klubovima. Za to sam da im se da sansa, ali se ne treba zanosit da ce tu velikog hajra biti, zato me i ova prica uzasno nervira kao Iraola treba prvo da vidi tim, akademce, da vidi s cim raspolaze...
Jarane ba svi znaju koje su ti baustele, ne mogu ti akademci izvlacit sezonu. Tebi je ekipa upitna bila prosle godine, ako nista sirinom, a kamo li sada kada ti na tu ekipu nedostaju 3-4 igraca koja su otisla i ti sad meni hoces reci da sezonu trebaju peglati omladinci?

Sredina je jula, liga za mjesec dana, ukoliko se nesto dramaticno ne promijeni u naredne 2-3 sedmice, predvidjam da ce sezona totalni fijasko biti. Prvo jer imas dosta neetabliranih igraca, mladih igraca (Leoni, Jacquet, Kerkez, Wirtz...), slabo imas lidera na terenu i iskusnih koji mogu povuci kad treba, imas igraca kojima je liga nova, a drugo sirina ti je jos "nikakvija" u odnosu na proslu sezonu.

Liverpool trenutno ima 24 igraca + 2 golmana. Medju ta 24 igraca racunaju se i Ekitike (dugorocna povreda), te Chiesa, Nyoni, Ramsey, Bajcetic, Endo, Gomez - dakle igraci za koje znamo da nisu kvalitet za prve postave i prije da su na izlaznim, nego na ulaznim vratima. Bez njih Liverpool ima 17 igraca, u tih 17 dvojica izlaze iz teze povrede (Leoni i Bradley).
Eto vi sad meni recite je li to normalno i je li ovo kadar za 7 sedmica do pocetka lige.
Gandalf

#92212 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ovo je kadar za dlaku bolji od Laneta Jovanovića, Lazara Markovića, Jay Spearinga, Joe Alenna. Na korak smo do povratka u hodžsonova vremena, gluho bilo. Barem da na jednoj liniji se pojačaju pa da kazemo, evo doveli su 2 veznjaka, sa Wirtzom, Szobom, Gravenom, Macom i tom novom dvojicom imamo pravo dobru sredinu.

Bojim se da nista od toga.
drug_profi

#92213 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

U takvom timu će onda i bolji igrači tražiti izlaz jer žele bitku za trofeje, a ne za četvrto mjesto.
ismar2215

#92214 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

:shock:

BHF_Manijak

#92215 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kakav raspad u 2 godine tito te jebo...

Od odlaska Kloppa do danas - prvo onaj strasni uspon s titulom i onda od pocetka prosle sezone sunovrat totalni.

Ovi ne znaju gdje gone vise, cirkus totalni, a o tome sam neki dan pricao, ne znajuci uopste za ovaj scenarij i rekoh - tebi transfer politiku vodi frajer koji za mjesec dana odlazi iz kluba, a gledaj sad ovo. :roll: :roll:
AmiĐa_Idriz

#92216 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne cudi me ni najmanje sto odlazi, ima godina prica se kako je nezadovoljan sto mu FSG ne kupi jos jednu igracku.

Neozbiljno je ovo, zato i jesmo sporo usli u ljeto. Ovaj ode, Hughes umjesto igraca pregovara sebi transfer.

Ovaj drugi mandat Edwardsa totalni fijasko. Da je Bog do otisao u maju.
zomri

#92217 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Loši dani za Excel ekipu moram priznati. Od onog obećanog pušenja :D sve krenulo nizbrdo.

Quo vadis, John W. Henry?
BHF_Manijak

#92218 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Sad salu na stranu, ako ne rode 4-5 igraca u ovih mjesec i po, predvidjam stvarno kataklizmicnu sezonu, bez sad imalo zajebancije i pretjerivanja.

Wirtz, Isak, Szoboszlai (Ekitike je povrijedjen) su igraci oko kojih ti mozes gradit tim, koji su stvarno igraci svjetske klase (Virgilu je 35, da se ne lazemo), ostalo je Boga mi li-la. Fali ti hem kvaliteta hem sirine. Jeben je vakat pred klubom. Tranzicija je obecavajuce krenula prosle sezone, ali zadnjih 6 mjeseci, vrlo vrlo upitno.
zomri

#92219 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Kao što smo mogli vidjeti, imena ne igraju. Možeš ti prime Messija i Ronalda dovesti ali ako ih se ne koristi kako treba, ako im nije omogućeno da pokažu najbolje, imaš efekat isto ko da si Raščića doveo.
Capajebo

#92220 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ma najgore je sto se cijelo ljeto spominjao samo DIomande, niko vise. Evo zadnjih 10 dana ne pamtim ni da sam vidio neki fejk njuz za nekog igraca, a kamol sta konkretno.
Sto se dublje zavlace u ljeto, to ce igraci biti skuplji za nas. Posebno desno krilo, svi znaju koliko gori ta pozicija i da smo spremni izvaliti 100+ miliona za to. Ona kompletna situacija sa Diomandeom mi je fkt odradjena retardirano :roll:
BHF_Manijak

#92221 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

zomri wrote: 10/07/2026 16:09 Kao što smo mogli vidjeti, imena ne igraju. Možeš ti prime Messija i Ronalda dovesti ali ako ih se ne koristi kako treba, ako im nije omogućeno da pokažu najbolje, imaš efekat isto ko da si Raščića doveo.
Ma hajde nije vise ni kvalitet, pricam da ti fakat gori za 4-5 igraca. Desno krilo ti je problem, nemas ni zamjenu za to desno krilo osim ako ne kontas Elliotta ili Chiesu kao zamjene. :roll:
Desni bek ti je problematican jako, dodatni stoper, jedan veznjak bi trebao biti "must have", a da ne kazem u idealnom scenariju da moras i lijevo krilo mijenjati, jer je Gakpo za kurac.

Dakle nije to vise da mastas da imas Barcolu i Olisea, vec bilo kako i bilo kakva da rode 3-4-5 igraca.
zomri

#92222 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote: 10/07/2026 16:16
zomri wrote: 10/07/2026 16:09 Kao što smo mogli vidjeti, imena ne igraju. Možeš ti prime Messija i Ronalda dovesti ali ako ih se ne koristi kako treba, ako im nije omogućeno da pokažu najbolje, imaš efekat isto ko da si Raščića doveo.
Ma hajde nije vise ni kvalitet, pricam da ti fakat gori za 4-5 igraca. Desno krilo ti je problem, nemas ni zamjenu za to desno krilo osim ako ne kontas Elliotta ili Chiesu kao zamjene. :roll:
Desni bek ti je problematican jako, dodatni stoper, jedan veznjak bi trebao biti "must have", a da ne kazem u idealnom scenariju da moras i lijevo krilo mijenjati, jer je Gakpo za kurac.

Dakle nije to vise da mastas da imas Barcolu i Olisea, vec bilo kako i bilo kakva da rode 3-4-5 igraca.
Hoću ti reći da nije baš u transferima sve. Evo imao si idealno prošlo ljeto što se tiče transfera (minus stoper) pa? Ekitike jedini donio nešto, ostali od polustatiranja i naznaka života do tereta ekipi. Sad je novi menadžer i po meni je najbolje dovesti mu srednji profil igrača pa kad dokaže da ih zna koristiti onda tek razmišljati o prime imenima.
Capajebo

#92223 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Fazon je sto i taj srednji profil igraca kosta 60-70 miliona :roll:
zomri

#92224 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nudilo se 120-130 za Diomandea? Pa eto možeš dva srednja za te pare.
BHF_Manijak

#92225 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

zomri wrote: 10/07/2026 16:20
BHF_Manijak wrote: 10/07/2026 16:16

Hoću ti reći da nije baš u transferima sve. Evo imao si idealno prošlo ljeto što se tiče transfera (minus stoper) pa? Ekitike jedini donio nešto, ostali od polustatiranja i naznaka života do tereta ekipi. Sad je novi menadžer i po meni je najbolje dovesti mu srednji profil igrača pa kad dokaže da ih zna koristiti onda tek razmišljati o prime imenima.
Nismo se mozda razumjeli, ja i kazem da je bilo sta dovesti, ne mastam ja 4-5 nekih babaroga da ce dovesti, vec bilo sta.
Post Reply