Ne bih bio toliko siguran. Paramount t.j. Elison familija je se zadužila do nebesa sa ovom kupovinom, i sada im trebaju veliki blockbusteri više nego ikad. Gunnov Superman reboot je zaradio samo 624 miliona u cijelom svijetu, što je jedna jako mala cifra u superhero sferi. Supergirl je već proglašen flopom, i već u drugoj sedmici posle otvaranja, koje je bilo mizerno sa samo 37 miliona, je gledanje opalo za 80%.darius_maximus wrote: ↑07/07/2026 17:35Zato što su htjeli da završe s DCEU-om, koji je sa svakim filmom samo tonuo.Tito_i_Partija wrote: ↑07/07/2026 17:17Ništa od toga nije sigurno. Ne zaboravi da je WB prije par godina dig'o ruke od Batgirl filma, koji je bio već kompletno završen i spreman da se pusti u kina, samo zato jer su ganjali (i dobili) 90 miliona dolara od nekog poreskog podsticaja.darius_maximus wrote: ↑07/07/2026 15:35 Završeni Creature Commandos (animirana serija) i Peacemaker (serija).
Snimljen Clayface (film), Lanterns (HBO serija), Batman 2 (zaseban univerzum), Man of Tomorrow (većim dijelom), finalizira se scenarij za Batman: The Brave and the Bold (Batman i Damian Wayne) i u pripremi je Swamp Thing, tako da će sigurno duboko zagaziti u Gunnov univerzum prije nego se raspadne sve.
Mislim da će sljedeća tri projekta biti dobra, posebno se radujem Clayfaceu jer će biti body horror.![]()
![]()
Sada su prepustili Gunnu i Safranu potpunu kontrolu na DC projektima i neće se tu ništa dešavati u skorije vrijeme (osim ako ovi ne odluče da napuste).
To je bilo jedno od prvih pitanja prilikom preuzimanja i svi kupci su rekli da ne žele da diraju Gunna i Safrana, jer je DC jedan od stubova, skupa s HBO-om i Harry Potterom.
Gunn će sigurno još jedno 2-3 godine raditi na filmovima koje je planirao.
Hoće li se nakon toga nešto desiti, vidjet ćemo, ali ovisi prvenstveno o uspjehu, ja mislim.
Ono što Gunn radi su relativno mali projekti (Clayface, Swamp Thing, itd.) koji će imati manje budžete, da bi bili isplativiji.
Jedini veći projekti su Superman i Batman, ali to će tako biti s Gunnom i bez njega.![]()
Swamp Thing, Clayface i ostali su sitne ribe koje ne mogu Paramountu omogućit' velike hitove koji im trebaju, a ulaganja su velika. Mogu mislit' koliko im love Gunn i Safran svaki mjesec skidaju, a nisu se Bog zna nešto isplatili.