Opet pobjedismo hrvate
https://reprezentacija.ba/477817-euroba ... i-hrvatsku
Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 22:45 U petak pocinje evropsko prvenstvo U20 preliminarne grupe gdje se na zalost i mi takmicimo jer nas godinama i godinama nije bilo u ovoj kategoriji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju koja bi trebala za razliku od zenske da nam obezbjedi cak i prolaz u Diviziju A. Selektor Admir Prasovic je odabrao sljedece igrace: Jan Bulajić, Miljan Klještan, Viktor Ðurović, Adin Mandžukić, Hamza Ðedović, Edis Baberović, Vasilije Kuridža, Tarik Hrelja (kapiten), Faruk Duvnjak, Aleksandar Vrećo, Daut Livadić i Elmir Spahić.
Prvu utakmicu igramo u petak u 11 sati protiv selekcije Portugala.u subotu protiv Kosova u 21.00, u nedelju protiv Armenije u 20.30, u utorak protiv Kipra u 15.30 i zadnju grupnu protiv Islanda u srijedu u 20.30.
https://www.youtube.com/live/sUB_Bub7Pq ... uYLFA5JeGV
Takodje imamo i vrlo jaku juniorsku reprezentaciju koja ce svoje EP B divizije igrati u Hrvatskoj od 24.07.
Juniori igraju u Rijeci i Opatiji a U20 u Bratislavigiovanni008 wrote: ↑09/07/2026 00:18 U Bratislavi se igra!
hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 22:45 U petak pocinje evropsko prvenstvo U20 preliminarne grupe gdje se na zalost i mi takmicimo jer nas godinama i godinama nije bilo u ovoj kategoriji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju koja bi trebala za razliku od zenske da nam obezbjedi cak i prolaz u Diviziju A. Selektor Admir Prasovic je odabrao sljedece igrace: Jan Bulajić, Miljan Klještan, Viktor Ðurović, Adin Mandžukić, Hamza Ðedović, Edis Baberović, Vasilije Kuridža, Tarik Hrelja (kapiten), Faruk Duvnjak, Aleksandar Vrećo, Daut Livadić i Elmir Spahić.
Prvu utakmicu igramo u petak u 11 sati protiv selekcije Portugala.u subotu protiv Kosova u 21.00, u nedelju protiv Armenije u 20.30, u utorak protiv Kipra u 15.30 i zadnju grupnu protiv Islanda u srijedu u 20.30.
https://www.youtube.com/live/sUB_Bub7Pq ... uYLFA5JeGV
Takodje imamo i vrlo jaku juniorsku reprezentaciju koja ce svoje EP B divizije igrati u Hrvatskoj od 24.07.
Mali ga poteže sa deset metara bez problema svaku utakmicu, zanimljiv igrač.hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 15:57 Napokon jedna od selekcija proguli grupu. Kadeti su prosli dalje nakon odlicne utakmice i pobjede protiv Finske. Definitvno dobijamo igraca koji bi mogao ako se bude pravilno razvijao izbaciti svu pricu o americkim bekovima u reprezentaciji Maka Omerovica. U cetvrtfinalu idemo na nekoga iz grupe D a najvjerovatnije na Estoniju posto cemo biti drugi u grupi
Veliki je potrosac lopti a trica mu je jedan od najslabihih strana. Ima odlicnu kontrolu lopte, prodoran je prema kosu ali cesto radi nedostatka snage mu zafali cisto polaganje lopte na kos. Medjutim s obzirom da je kadet poslije Muse bar meni on je najveci talenatRaptor44 wrote: ↑11/08/2026 16:03Mali ga poteže sa deset metara bez problema svaku utakmicu, zanimljiv igrač.hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 15:57 Napokon jedna od selekcija proguli grupu. Kadeti su prosli dalje nakon odlicne utakmice i pobjede protiv Finske. Definitvno dobijamo igraca koji bi mogao ako se bude pravilno razvijao izbaciti svu pricu o americkim bekovima u reprezentaciji Maka Omerovica. U cetvrtfinalu idemo na nekoga iz grupe D a najvjerovatnije na Estoniju posto cemo biti drugi u grupi

Ja mislim da igramo protiv Velike britanijegiovanni008 wrote: ↑11/08/2026 20:43 Bravo za pobjedu protiv Finske koja je poprilicno jaka ekipa. Ima se nadati cemu protiv Estonije.
Slazem se za Maka da je nasa buducnost, ma takav profil igraca nam fali samo tako, to bi trebao biti nas nacionalni projekat, da ga izguramo do seniora
![]()
Decko he vec presao u Megu i ako ce mu negdhje biti dobro to je Mega. Atic ni blizu nije harao sa 16 godina kao ovaj momak zato sam i napisao da je poslije Muse bar meni najveci talenat. Gledao sam sve utakmice i U20 i U18 evo sad i U16. U U20 imamo Hrelju koji i nije bas briljiro, Kuridzu koji je strasno cudan igrac ali na kraju ima dobru statstiku mada vrlo cesto gubi lopte, imamo na centru mladjeg Livadica i Kljestana koji je pozvan u A reprezentaciju ali po meni on je puno vise basket igrac nego ozbiljan bek.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 22:31 Nista gore nego u kosarci i najvecem talentu u ovom uzrastu predviđati seniorsku karijeru uopste.
A ja momku zelim da abd bude GOAT.
Neka ovo prvenstvo iskoristi i zapici vec sutra gdje ce ga skolovati.
I valjda momak ima ponesto i u glavi. Atic je koju godinu stariji harao na ovim prvenstvima u svim kategorijama.
Znaci, vec ide u Megu? Onda cu reci samo jedno, do njega je.hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 22:54Decko he vec presao u Megu i ako ce mu negdhje biti dobro to je Mega. Atic ni blizu nije harao sa 16 godina kao ovaj momak zato sam i napisao da je poslije Muse bar meni najveci talenat. Gledao sam sve utakmice i U20 i U18 evo sad i U16. U U20 imamo Hrelju koji i nije bas briljiro, Kuridzu koji je strasno cudan igrac ali na kraju ima dobru statstiku mada vrlo cesto gubi lopte, imamo na centru mladjeg Livadica i Kljestana koji je pozvan u A reprezentaciju ali po meni on je puno vise basket igrac nego ozbiljan bek.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 22:31 Nista gore nego u kosarci i najvecem talentu u ovom uzrastu predviđati seniorsku karijeru uopste.
I valjda momak ima ponesto i u glavi. Atic je koju godinu stariji harao na ovim prvenstvima u svim kategorijama.
U U18 je igrao takodje veliki talenat koji je u Dubaiu Imran Subasic te Edin Preldzic. Edin je pozvan u A reprezentaciju i on ima vec finog seniorskog staza i seniorskih utakmica u nogama ali ne znam nije to to. Imran je odlican suter sa distance, lijepo se razvija fizicki i mislim da cemo i sa njim dobiti jakog igraca. U A reprezentaciju je pozvan i Mico Milovanovic iz U18 koji je brz, jak bake ali mu je sut katastrofa a zna biti vrlo drzak i sutat iako ga ne ide. U juniorima ima jos jedan momak Armin Pivac na centru koji je dosao iz Njemacke.
Eto to ti je pregled najboljih igraca s tim da ima jos Jan Bulajic koji se povrijedio iz U20, imamo sina od Teletovica koji je nesporan talenat i mozda jos ponekog igraca.
Problem ovih prvesntava je taj sto nisu uopste pozvani najbolji statsiticki nego vjerovatno opet "ja tebi ti meni". Selektori su katastrofa.
Zasto mislis da Preldzic nije to to?hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 22:54Decko he vec presao u Megu i ako ce mu negdhje biti dobro to je Mega. Atic ni blizu nije harao sa 16 godina kao ovaj momak zato sam i napisao da je poslije Muse bar meni najveci talenat. Gledao sam sve utakmice i U20 i U18 evo sad i U16. U U20 imamo Hrelju koji i nije bas briljiro, Kuridzu koji je strasno cudan igrac ali na kraju ima dobru statstiku mada vrlo cesto gubi lopte, imamo na centru mladjeg Livadica i Kljestana koji je pozvan u A reprezentaciju ali po meni on je puno vise basket igrac nego ozbiljan bek.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 22:31 Nista gore nego u kosarci i najvecem talentu u ovom uzrastu predviđati seniorsku karijeru uopste.
U U18 je igrao takodje veliki talenat koji je u Dubaiu Imran Subasic te Edin Preldzic. Edin je pozvan u A reprezentaciju i on ima vec finog seniorskog staza i seniorskih utakmica u nogama ali ne znam nije to to. Imran je odlican suter sa distance, lijepo se razvija fizicki i mislim da cemo i sa njim dobiti jakog igraca. U A reprezentaciju je pozvan i Mico Milovanovic iz U18 koji je brz, jak bake ali mu je sut katastrofa a zna biti vrlo drzak i sutat iako ga ne ide. U juniorima ima jos jedan momak Armin Pivac na centru koji je dosao iz Njemacke.
Eto to ti je pregled najboljih igraca s tim da ima jos Jan Bulajic koji se povrijedio iz U20, imamo sina od Teletovica koji je nesporan talenat i mozda jos ponekog igraca.
Problem ovih prvesntava je taj sto nisu uopste pozvani najbolji statsiticki nego vjerovatno opet "ja tebi ti meni". Selektori su katastrofa.
Ne mozda sam pogresno napisao za Preldzica. On je dobar momak, ima znanja kosarkaskog jer je imao ko da ga nauci ali bar za mene nije taj talenat na nivou Muse i Maka Omerovica. Ne znam vidjet cemo sad sljedecu sezonu ipak je njemu 18 godina i moze za jednu godinu puno toga uraditi. Losa mu je zavrsnica. Jak je, nabildan, skocan ali zavrsnica mu je daleko od dobre a u biti je bek. Naravno da on spada u grupu nasih najboljih mladih igraca bez daljnjeg. Ja sam gledao sve utakmice U18 i Edin je bio medju najboljima tj on i Imran Subasic ali nije ni blizu kao Mak Omerovic i u tom kontekstu sam rekao nije to to.Dugarry wrote: ↑12/08/2026 09:26Zasto mislis da Preldzic nije to to?hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 22:54Decko he vec presao u Megu i ako ce mu negdhje biti dobro to je Mega. Atic ni blizu nije harao sa 16 godina kao ovaj momak zato sam i napisao da je poslije Muse bar meni najveci talenat. Gledao sam sve utakmice i U20 i U18 evo sad i U16. U U20 imamo Hrelju koji i nije bas briljiro, Kuridzu koji je strasno cudan igrac ali na kraju ima dobru statstiku mada vrlo cesto gubi lopte, imamo na centru mladjeg Livadica i Kljestana koji je pozvan u A reprezentaciju ali po meni on je puno vise basket igrac nego ozbiljan bek.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 22:31 Nista gore nego u kosarci i najvecem talentu u ovom uzrastu predviđati seniorsku karijeru uopste.
Nisam ga gledao, ali kad pogledam njegove godine, i statistiku u nasoj najboljoj ligi, protiv ekipa kao sto je Siroki, onda kontam da mora biti dobar.
Mak je vec godinu dana u Megi kao i Teletovic. Atic je mozda bio ali nije postao sto na kraju krajeva pokazuju i karijere. Musa ima sve sto treba vrhunskom igracu i to je do sada bezbroj puta pokazao. Njegova NBA je bila preuranjena i to sam pisao na ovom forumu. Da je otisao 5 godina kasnije to bi bila skroz druga prica.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 23:19Znaci, vec ide u Megu? Onda cu reci samo jedno, do njega je.hrasno38 wrote: ↑11/08/2026 22:54Decko he vec presao u Megu i ako ce mu negdhje biti dobro to je Mega. Atic ni blizu nije harao sa 16 godina kao ovaj momak zato sam i napisao da je poslije Muse bar meni najveci talenat. Gledao sam sve utakmice i U20 i U18 evo sad i U16. U U20 imamo Hrelju koji i nije bas briljiro, Kuridzu koji je strasno cudan igrac ali na kraju ima dobru statstiku mada vrlo cesto gubi lopte, imamo na centru mladjeg Livadica i Kljestana koji je pozvan u A reprezentaciju ali po meni on je puno vise basket igrac nego ozbiljan bek.swanfilter wrote: ↑11/08/2026 22:31 Nista gore nego u kosarci i najvecem talentu u ovom uzrastu predviđati seniorsku karijeru uopste.
Sto se Atica tice, veci potencijal od Muse bio. All round igrac. Od vođenja lopte koja mu se lijepi, prelijepog i preciznog suta, razigravanje i asistencije, odbrana, skok i tek blokada.
Musa se u svoj plafon uvjerio u NBA. On licno. Do dana danasnjeg nije unaprijedio jedan jedini segment igre, a tek naucio nesto novo. Zbog njega samog, drago mi je da je kicmu ispravio.
Ne znam, valjda jesu.