Radio RSG - užasno iritirajući radio.

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

herdarko

#376 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by herdarko »

azurna_obala wrote: 19/02/2025 22:23 @herdarko

Svaka čast na ovome! Znači, ja čitam zadnjih pola sata ove tvoje opise, nevjerojatno da se o programu radija može nešto ovako zanimljivo i slikovito negdje pročitati!

Ja bih dodala da su BN i Radio Marija, dvije frekvencije koje ćeš naći u najvećoj zabiti u BiH!

Ja sam mnogo više prije slušala radio, voljela sam radio kameleon i radio slon, oba sa TK, to je doba dok je još Batko imao neku svoju emisiju, mislim da je bila u jutarnjem terminu.

Danas, nije losa muzika na HIT FM, mislim da je to sada u vlasništvu nekadašnjeg voditelja sa RSG-a, zaboravila sam kako se zove. Mnogo iritantan avaz ima.

Dobru stranu muziku pušta TNT, a staru zabavnu radio Vogošća, samo što im je onaj voditelj ostao u nekoj 2003-godini : :D
Hvala na lijepim riječima.
Ove epizode sa RSG-om su skoro neponovljive. Uživao sam. Ali to je moj stil. Ideje za pisanje su mi same dolazile ... pa onda prilijepim još koju sličicu i nastane neka pričica uz punu dozu humora, sarkazma i ostalog, što pokušavam sakriti između redova ... Drago mi je, da ste neki ipak u svemu tome našli nešto zanimljivo.
Naći ću ja opet još neki radio ...
Naslovnica

#377 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Naslovnica »

herdarko wrote: 19/02/2025 22:41
Edin H. wrote: 19/02/2025 21:32
herdarko wrote: 19/02/2025 21:01
Elem, ne znam šta bi prekuco i šta je tu smiješno. Napravio sam copypaste svih pjesama, koje su se emitirale u navedenom vremenu, da se vide izvođači i pjesme, pa da možemo vidjeti tko, šta i koliko pjeva, i da li se je šta popravilo od zadnji put. Očito nije. Situacija je za mene još gora. Ali vi ovdje izgleda uopće ne razumijete o čemu se tu radi (čast iznimkama), jer nema skoro nikakvog komentara. Obavijeni ste velom šutnje i time samo podržavate ovakvo stanje. Totalno vam je svejedno.
Elem, šta me pitaš o FM stanici na području Sarajeva? Pa nisam ja odAvde. A šta bi ti falilo da po danu snimiš 8 sati pjesama sa RSG-a i to lijepo slušaš cijelu noć do jutra. :lol:
@herdarko zašto skoro uopšte ne puštaju bendove Novog Vala, Azru, predratno Pušenje…

Reci im :oops:
Ljudi moji, ovdje je neki nesporazum. Tamo gore desno ispod mojeg nicka piše, da sam iz sjeveroistočne Slovenije, a ne iz sjeveroistočne Bosne. Oni koji ste živjeli u zabludi, sutra si uzmite slobodan dan i idite do najbližeg okuliste na pregled vida.

Možda vas je zavelo to, što znam vaš jezik. Ali nisam ja kriv. Imao sam tu (ne)sreću, da ovdje kod mene svojevremeno nije bilo slovenskog TV signala, pa sam odrastao uz ondašnji TV Zagreb, jer je granica blizu i dobro smo hvatali taj signal. Još i danas mi na simulaciji prijema napiše, da na mojoj adresi nemam prijema državnih SLO radio programa na FM-u. Dugo se u mojem okolišu nije plaćala RTV pristojba, dok nisu uveli plaćanje preko el. brojila. Ali nije ni meni lako. I ja moram koji put tražiti adekvatne riječi od strica Googla, jer ne znam kako da se izrazim.

Na ovaj forum sam došao zbog DAB-a, a ova mi je tema bila zanimljiva zbog onog "užasno iritirajući radio", pa sam odlučio da ga malo slušam i da se pri tome zabavljam. Nakon nekoliko dana sam im poslao mail, predstavio se i napisao, da slušam njihov program na poslu i da im želim svako dobro u njihovom radu. Nisu mi odgovorili. Usrali su se. Sada se meni neda, jer nemaju ni malo kulture i ispod časti mi je. A mogao bi ih štošta priupitati.

Možda im je u međuvremenu netko već nešto "prišapnuo", da se ovdje kao "grdo" piše o njima, pa sumnjam da bi mi korektno odgovorili. Ma šta će mi takvi, koji nemaju poštovanja do svojih slušatelja. Predaleko sam im, izgleda …
Drug, sa našim vidom je sve OK.
Naime, ako se forum prati preko mobitela, vidi se samo tvoj nick i avatar.
Tek preko PC se vide i ostali podaci.
Passat_B6

#378 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Od kad imaju frekvenciju 107,2MHz. Do sad su imali 97,5MHz i 104,3MHz, a sad imaju i ovu novu.
Passat_B6

#379 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Od nedavno je i na 107,5 MHz stigao i banjalucki Pop FM radio, pustaju pop folk muziku.
Edin H.

#380 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Edin H. »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 00:17 Od nedavno je i na 107,5 MHz stigao i banjalucki Pop FM radio, pustaju pop folk muziku.
:shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#381 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by _BataZiv_0809 »

azurna_obala wrote: 19/02/2025 22:23 Dobru stranu muziku pušta TNT, a staru zabavnu radio Vogošća, samo što im je onaj voditelj ostao u nekoj 2003-godini : :D
Je li to pusta Eminema, P!nk, Limp Bizkit, 50 Cent, Ushera, Ja Rule... :lol:

Na ovaj forum sam došao zbog DAB-a, a ova mi je tema bila zanimljiva zbog onog "užasno iritirajući radio", pa sam odlučio da ga malo slušam i da se pri tome zabavljam. Nakon nekoliko dana sam im poslao mail, predstavio se i napisao, da slušam njihov program na poslu i da im želim svako dobro u njihovom radu. Nisu mi odgovorili. Usrali su se. Sada se meni neda, jer nemaju ni malo kulture i ispod časti mi je. A mogao bi ih štošta priupitati.

Možda im je u međuvremenu netko već nešto "prišapnuo", da se ovdje kao "grdo" piše o njima, pa sumnjam da bi mi korektno odgovorili. Ma šta će mi takvi, koji nemaju poštovanja do svojih slušatelja. Predaleko sam im, izgleda …
Sta si im napisao u emailu?
semirsar

#382 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by semirsar »

_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2026 08:28
azurna_obala wrote: 19/02/2025 22:23 Dobru stranu muziku pušta TNT, a staru zabavnu radio Vogošća, samo što im je onaj voditelj ostao u nekoj 2003-godini : :D

joj tebe... pa vec je napisao, dobro veli @herdarko, treba vama pojedinim kakve dioptrijske djozle pribaviti :mrgreen:

Al' cuj ti obraza, nisu mu odgovorili?!! :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#383 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by _BataZiv_0809 »

semirsar wrote: 08/07/2026 10:10
_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2026 08:28

joj tebe... pa vec je napisao, dobro veli @herdarko, treba vama pojedinim kakve dioptrijske djozle pribaviti :mrgreen:

Al' cuj ti obraza, nisu mu odgovorili?!! :run:
Nisam vidio fkt
semirsar

#384 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by semirsar »

fusion_ba wrote: 17/01/2025 11:57
_BataZiv_0809 wrote: 17/01/2025 07:28 Na poslu slusam Naxi Dance i Fresh jer samo muzika ide bez reklama i vijesti.
U autu Antenu Sarajevo.
Kod kuce Otvoreni i Antenu Zagreb.
Ja sam slušao Otvoreni pa sam slučajno "otkrio" novosadski AS FM koji mi je još bolji jer ubacuju i neke stare hitove. Za moj ukus trenutno najbolji radio na ovim prostorima što se tiče ovog tipa muzike. Plus voditelji ne smaraju i ne prenemažu se kao na Otvorenom. :lol:
https://radioas.fm/
@fusion_ba, izvini, nije mi namjera da te vrijedjam, ali onako zargonski... jebisetipolako, si cuo :mrgreen:
otvorim ovaj as.fm, stavih sluske i na balkon s kafom... i povuce me, ustadoh i poceh pomalo cagati... ko nekad, 'nako... kad cuh glasic umilni od kone mi moje koja inace mi ni na lopatu neda pric', na pozdrav nikad odgovorila nije... veli, nisam znala da mi komso zna take sexy pokrete :lol:
dosla zena u naselje misljenja da je dosla u neko selo i sve seljaci oko nje... doduse, nije ni daleko od istine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#385 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by _BataZiv_0809 »

Jelde nisam jedini koji nista nije skonto semirstara
semirsar

#386 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by semirsar »

_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2026 11:49 Jelde nisam jedini koji nista nije skonto semirstara
"mlad" si ti jos, polako, nadoci ces :mrgreen:
Ajdinn4

#387 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ajdinn4 »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 00:17 Od nedavno je i na 107,5 MHz stigao i banjalucki Pop FM radio, pustaju pop folk muziku.
Inače Pop FM je u vlasništvu NES radija.
Passat_B6

#388 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Ajdinn4 wrote: 08/07/2026 14:29
Nekad se Pop FM zvao NES Castra pa su zato i isti vlasnici.
Ajdinn4

#389 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ajdinn4 »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 15:00
Da, i shvatili su da takva vrsta muzike nema slušanost pa se prebacili na turbo folk i promijenili ime. Odmah nakon što je u Zagrebu pokrenut Extra FM.

Čudi me da u BL i dalje opstaje Hard Rock Radio.
Passat_B6

#390 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Ajdinn4 wrote: 08/07/2026 20:16
Passat_B6 wrote: 08/07/2026 15:00

Da, i shvatili su da takva vrsta muzike nema slušanost pa se prebacili na turbo folk i promijenili ime. Odmah nakon što je u Zagrebu pokrenut Extra FM.

Čudi me da u BL i dalje opstaje Hard Rock Radio.
Radi i BIG 1 radio, on pusta iskljucivo heavy metal muziku, ne znam kako je i on opstao.
I prije toga je MIX krenuo sa turbo folk muzikom, mada se i na MIX-u znaju pojaviti i finih pjesama. Ali smaraju s reklamama uzasno, s obzirom u cijem su vlasnistvu i ne cudi me.
mayab

#391 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by mayab »

BIG 1 najčešće slušam u autu, i nije samo hevi metal , to je rok ,pa i pop , ali nema ni naznake kakve "džigere" , to je bitno... prijepodne program vodi Danka , žena je izvrsna , mislim sa komplet pričom, pričama , uglavnom o muzici i raznoraznim zanimljivostima , perfektno :thumbup:
Ali vijesti su im "delikatesa" :lol: :izet:
Passat_B6

#392 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

mayab wrote: 08/07/2026 21:19 BIG 1 najčešće slušam u autu, i nije samo hevi metal , to je rok ,pa i pop , ali nema ni naznake kakve "džigere" , to je bitno... prijepodne program vodi Danka , žena je izvrsna , mislim sa komplet pričom, pričama , uglavnom o muzici i raznoraznim zanimljivostima , perfektno :thumbup:
Sve im je tzv. Pocevsi od Kosova, govore sta je radio Dodik, Vucic, RS ovo, RS ono itd :lol: tzv.Armija BiH, BiG je prosrpski orijentisan
mayab

#393 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by mayab »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 21:21
mayab wrote: 08/07/2026 21:19 BIG 1 najčešće slušam u autu, i nije samo hevi metal , to je rok ,pa i pop , ali nema ni naznake kakve "džigere" , to je bitno... prijepodne program vodi Danka , žena je izvrsna , mislim sa komplet pričom, pričama , uglavnom o muzici i raznoraznim zanimljivostima , perfektno :thumbup:
Sve im je tzv. Pocevsi od Kosova, govore sta je radio Dodik, Vucic, RS ovo, RS ono itd :lol: tzv.Armija BiH, BiG je prosrpski orijentisan
o "problemima" u Kini , Rusiji , Ukrajini........ :D
Passat_B6

#394 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

mayab wrote: 08/07/2026 21:23
o "problemima" u Kini , Rusiji , Ukrajini........ :D
Last edited by Passat_B6 on 08/07/2026 21:29, edited 1 time in total.
Passat_B6

#395 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Ne znam kako Antena Sarajevo i dalje opstaje. Vrte 20 pjesama u vrh glave. Nemaju ni voditelje odavno, cak su i ukinuli broj telefona.

Ako nesto ne ide, kljuc u bravu.
Ajdinn4

#396 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ajdinn4 »

Slušam i ja BIG 1, vijesti su im uglavnom proruske. Ove domaće teme su naravno prosrpske, ali su protiv vlasti/Dodika (kao BN).
Ali i pored toga je slušanost BIG 2 i BN u Federaciji odlična. To su zapravo dvije najslušanije stanice u BiH po posljednjim mjerenjima. RSG je dosta pao.
Passat_B6

#397 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Ajdinn4 wrote: 08/07/2026 21:37
Slušam i ja BIG 1, vijesti su im uglavnom proruske. Ove domaće teme su naravno prosrpske, ali su protiv vlasti/Dodika (kao BN).
Ali i pored toga je slušanost BIG 2 i BN u Federaciji odlična. To su zapravo dvije najslušanije stanice u BiH po posljednjim mjerenjima. RSG je dosta pao.
BIG 2 pusta narodnjake, uvijek neka dzigara na tom radiju.
BN je i u cijeloj državi dostupan. Nije samo u FBiH.
Passat_B6

#398 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Passat_B6 »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 21:40
Ajdinn4 wrote: 08/07/2026 21:37

BIG 2 pusta narodnjake, uvijek neka dzigara na tom radiju.

HIT FM nije los radio, uvijek ima fine muzike i nisu previse optereceni komercijalom. Vlasnik je Emir Cocalić, nekadasnji RSG-ov voditelj.
Ajdinn4

#399 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Ajdinn4 »

Passat_B6 wrote: 08/07/2026 21:40 BIG 2 pusta narodnjake, uvijek neka dzigara na tom radiju.
Pa i Big je u skoro cijeloj BiH.
Altsa

#400 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.

Post by Altsa »

Radio Sarajevo je isto prnulo u šišu. Muzicka koncepcija na nivou Antene SA nakon što se ocekivalo na pocetku da ce biti jedini alternativni radio.
Post Reply