1/8 finala: SAD - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#726 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
U konacnici ja i razumijem ove retarde, oni svakako veze nemaju ni o cemu sto se fudbala tice, nije meni problem Trump nego picketina Infantino koji mu je omogucio ovaj cirkius!
I hvala Bogu, pa s ovim retardima od nacije nemamo puno dodirnih tacaka sto se tice fudbala osim ovako svako 4 godine. Dosadni su k´o proljev i glupi. Eto im njihovi sportovi i neka se bave njima.
I hvala Bogu, pa s ovim retardima od nacije nemamo puno dodirnih tacaka sto se tice fudbala osim ovako svako 4 godine. Dosadni su k´o proljev i glupi. Eto im njihovi sportovi i neka se bave njima.
- insaneinthebrain
#727 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Savez treba zvanicno da proglasi Ameriku za nepozeljnu zemlju. Za bilo koje buduće prijateljske susrete. Ne treba nam utakmica sa ciganima koji misle da mogu sve ispod stola zavrsavati. 
- dembele
#728 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Za Trumpa smo znali da je idiot, ali Infantino je odlučio da mu se pridruži, potvrđujući tezu s kim si takav si, jer ovaj nije ni krio činjenicu da se druži i često razgovara sa narandžastom budalom. Amerika postade Borac za bogataše a Infantino Miloš Gigović.
-
Rob_Atl
#729 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Ne znam ko ce biti u finalu, ali celavo govno je vec odlucilo da ce Trump uruciti pehar, sto se nikad do sad nije desilo da neko drugi osim predsjednika fife urucuje pehar. E sad bi dobro bilo da Belgija osvoji da ga otjeraju sa bine 
-
SuperHans
#730 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Ne mogu se oteti dojmu da nasi nesto pretjerano nisu ni grizli. Kontali su prosli grupu jos ovo da odradimo i haj na odmor
- amidzazeher
#731 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Prije utakmice su mi iskakali kojekalvi influenseri, podcast voditelji i sličan američki šljam da me nervira, a sada uživam kad se pojave 
Nevjerovatno mi je bilo kako su okretali priču kao Belgijanci “plaču” na odluku fife a jebeni presjednik im zvao infantina da ukine karton.
Ono kao kad se djeca potuku i ovaj što je dobio mare zove tatu i onda se smije ovome što bježi i dere se “bježiš pi*ko”
Nevjerovatno mi je bilo kako su okretali priču kao Belgijanci “plaču” na odluku fife a jebeni presjednik im zvao infantina da ukine karton.
Ono kao kad se djeca potuku i ovaj što je dobio mare zove tatu i onda se smije ovome što bježi i dere se “bježiš pi*ko”
-
tokio25
- amidzazeher
#733 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Kad skontam trebao se i naš savez žaliti na odluku da se dozvoli igranje ovom mesaru, pa zamalo Tariku nije okončao karijeru, a oni ga ipak puste igrati!
-
DebelinJoe
#734 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Nacija umišljenih kretena...Poslušaj samo ovog novinarskog imbecila pred sinoćnju utakmicu...
- Micah
#735 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Citiraš ljude koji se razumiju u "soker" kao ja u kriket. Ali se itekako razumiju u pare i priliku za zaradu. Jedno od rijetkih mjesta gdje Evropa ima primat još uvijek je da je vlasnik najpopularnijeg sporta na planeti. Gdje se vrti ogromna lova a Američki Židovi, iako sve više nastupaju, ne kontrolišu uzduž i poprijeko kao kod njih. NFL se tu svojski trudi, u zadnje vrijeme, da zagadi evropske travnjake (i umove Evropljana) svojom igrom.
Dakle, geopolitički rat oko "meke moći" kroz sport.
Dakle, slušam ljude koji za 4 godine u jednoj svojoj emisiji nisu spomenuli ovaj sport. Finale LŠ - jok, završnica PL - jok ali sad su veliki stručnjaci postali preko noći.
Svaka njima čast, ja volim mnoge od njih i slušam ih kad se tiče američkih sportova koje volim i pratim, neću biti licemjer...ali ovo ti je ono kad 24h pred ispit uzmeš skriptu i kontaš da si dobar za 9-10.
Najbolji igrač im se slučajno (ili ne tako slučajno) rodio u Americi. PuliSiCa su kovali u zvijezde kao da je Ronaldinjo a ono malo iznadprosječni igrač u evropskim fudbalskim bespućima. Koji je u očajnoj formi, tako mu je i klub prošao.
Ostaje žal zbog nas jer poslije sinoćnje utakmice mi izgledamo još lošije nego poslije same naše utakmice. Ali možda je i to dobra procjena naših limita i onda igranje na rezultat, produžeci, penali, zalutali metak i sl. E sad, je li bolje onako ispasti ili uz prasak i pucnjeve...ne znam.
Kako god, šta god oni pričali, Ameri se nisu pomakli sa mrtve tačke što se sokera tiče, tamo su gdje smo ih i zatekli na prošlim prvenstvima. Tad je to bila Holandija koja im je očitala lekciju, sad njihov susjed...uglavnom, prvi ozbiljniji protivnik i pad na guzicu.
Sad nazad na razglabanja o predstojećoj NFL sezoni, gdje će Lebron završiti karijeru i da vidimo može li iko stati u kraj Dodgersima u bejzbolu. Dakle, back to regular scheduling.
Dakle, geopolitički rat oko "meke moći" kroz sport.
Dakle, slušam ljude koji za 4 godine u jednoj svojoj emisiji nisu spomenuli ovaj sport. Finale LŠ - jok, završnica PL - jok ali sad su veliki stručnjaci postali preko noći.
Svaka njima čast, ja volim mnoge od njih i slušam ih kad se tiče američkih sportova koje volim i pratim, neću biti licemjer...ali ovo ti je ono kad 24h pred ispit uzmeš skriptu i kontaš da si dobar za 9-10.
Najbolji igrač im se slučajno (ili ne tako slučajno) rodio u Americi. PuliSiCa su kovali u zvijezde kao da je Ronaldinjo a ono malo iznadprosječni igrač u evropskim fudbalskim bespućima. Koji je u očajnoj formi, tako mu je i klub prošao.
Ostaje žal zbog nas jer poslije sinoćnje utakmice mi izgledamo još lošije nego poslije same naše utakmice. Ali možda je i to dobra procjena naših limita i onda igranje na rezultat, produžeci, penali, zalutali metak i sl. E sad, je li bolje onako ispasti ili uz prasak i pucnjeve...ne znam.
Kako god, šta god oni pričali, Ameri se nisu pomakli sa mrtve tačke što se sokera tiče, tamo su gdje smo ih i zatekli na prošlim prvenstvima. Tad je to bila Holandija koja im je očitala lekciju, sad njihov susjed...uglavnom, prvi ozbiljniji protivnik i pad na guzicu.
Sad nazad na razglabanja o predstojećoj NFL sezoni, gdje će Lebron završiti karijeru i da vidimo može li iko stati u kraj Dodgersima u bejzbolu. Dakle, back to regular scheduling.
-
detroit-mercy
#736 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Najlakse reci je, primio Vico pare i naredio Barbarezu i igracima da izgubeToffee karamela wrote: ↑07/07/2026 14:36neću da ispadnem unpatriotic pa zato nas ne spomenuhdetroit-mercy wrote: ↑07/07/2026 14:03Jebi ga, kako mi onda izgubismo sa igracem viseToffee karamela wrote: ↑07/07/2026 13:20 oni su se glat ponadali finalu ako ne i peharu u njihovim šapama![]()
podlegli su maga-rećoj atmosferi loženja i samohvalisanja bez ikakvog uporišta u realnosti
selektor je možda i znao pravo stanje stvari ali je mudro šutio mada ga to ne amnestira od kukavičluka
šta kaže, tehnička superiornost Belgijanaca nad njima? nad njima je svaka evropska repka superiornija uključujući i San Marino i Farska ostrva.
polakomili su se za zaradom kad su skontali koje se cifre vrte u evropskom fudbalu, to je "korijen" te njihove iznenadne ljubavi prema ovom sportu. mada neću griješiti dušu, ima dosta muškaraca/djece/žena koji ga vole i igraju od srca, ne bih znala da nije par dokumentaraca osvanulo na sportskim kanalima..
Sad ne treba srati, nisu losa repka atletski ali cim nalete na malo jaci vezni red pogube se.
Ja sam rekao odmah poslije tekme sa nama, prva repka sa jacim veznim redom i gotovi su.
Nas je problem bio da nemamo vezni red.
o našem veznom redu bolje ništa ne reći
nevjerovatno mi je kad starija djeca krenu u te naše škole fudbala da ih ne nauče primiti - smiriti - dodati loptu...lopta im mora biti produžetak noge, kao dio krampona...odrasli ljudi dođu na SP, ne znaju loptu dodati osim svom saigraču na 5 m od sebe
svašta mi je prolazilo kroz glavu od one utakmice, pa čak i to da su primili novac od Amera, tj. da ga je primio Vico i neka hunta okolo njega...izašli da se predaju, pogotovo nakon poluvremena
Al u kurcu, sada kada se je sve ovo sleglo, mi smo zasigurno reprezentacija koja je igrala jedan od najruznijih fudbala na prvenstvu (bez patriotske patetike).
Za nadati se je da cemo u sljedecem periodu, proraditi malo na sredini, naci adekvatnu postavu i nauciti igrati protiv ekipa koje su trkacki raspolozene.
- Altsa
#737 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
De ne lupaj. Nije Poketini rednek. Nikakve posljedice ne bi imao a mozda bi i bolje igrali. Nikakve koristi nije imao od njega a skoro cijeli svijet ih jos vise mrzi.tokio25 wrote: ↑07/07/2026 12:39i koje posljedice bi imao sto ostavi igraca na klupi?
jbt najlakse je ovako sa strae palamuditi
escobar je ubijen jer je promasio penal
je li mislite da nema neki redneck koji bi mozda isto uradio?
ili da ne budemo ektremni
otkaz ili sta vec pa onda da on plati americkom savezu milionsku cifru
ili ko zna sta je u pitanju
- Toffee karamela
#738 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
nije najlakše, to je ono zadnje što ti padne na pamet kad sva ostala objašnjenja padnu u vodudetroit-mercy wrote: ↑07/07/2026 19:26
Najlakse reci je, primio Vico pare i naredio Barbarezu i igracima da izgube.
Al u kurcu, sada kada se je sve ovo sleglo, mi smo zasigurno reprezentacija koja je igrala jedan od najruznijih fudbala na prvenstvu (bez patriotske patetike).
Za nadati se je da cemo u sljedecem periodu, proraditi malo na sredini, naci adekvatnu postavu i nauciti igrati protiv ekipa koje su trkacki raspolozene.
mi smo evropska sredina ljestvice koja preteže ka dnu ali baš nismo toliko loši da nam se dogodi onakav raspad sistema
sve što sam govorila o "jakosti" USA ekipe pred naš meč obistinilo se sinoć. malo jači udar i odoše ko riža. znači nismo ih mogli ni malo jače udariti nego smo izašli s idejom da igramo bunker pa čim je prvi projektil doletio ruke uvis.
- vee-jay
-
omar little
-
Osmi Socrates
#741 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
E to se desi kad si kučka i nemaš kičmu.
From hero to zero za jedan dan. A mogao je reći "Presjediću ovu. Nešto ne štima ovdje."
From hero to zero za jedan dan. A mogao je reći "Presjediću ovu. Nešto ne štima ovdje."
-
zposao
#742 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Nece FIFA ro nikada uraditi jer im amerika i ovakav spektakl inkasira najvise dolara.insaneinthebrain wrote: ↑07/07/2026 15:30 Savez treba zvanicno da proglasi Ameriku za nepozeljnu zemlju. Za bilo koje buduće prijateljske susrete. Ne treba nam utakmica sa ciganima koji misle da mogu sve ispod stola zavrsavati.![]()
Nije problem u "enfant terrible" (americi) , problem je u do kosti korumpiranoj FIFI koja se prodala.
Ne treba bojkot amerike nego bojkot fife.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#743 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
ko mu jebe mater, dečko je smrad pravi.
-
DonieBrasco
#744 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Da li je u Simpsonovima ima onaj policajac sto drzi onu karticu sa bojama kože pa pise "ok i not ok".
- Chmoljo
#745 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
family guyDonieBrasco wrote: ↑07/07/2026 23:11Da li je u Simpsonovima ima onaj policajac sto drzi onu karticu sa bojama kože pa pise "ok i not ok".![]()

- amidzazeher
#746 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Sad bi kao trebali da ga žalimo 
- Chmoljo
#747 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
inače, jedni od rijetkih amera koji zdravorazumski razmišljaju
-
DonieBrasco
#748 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Ja sam ubjeđen da se nije desio onaj njihov slobodnjak ili da je promasen da bi mi izjednacili do kraja regularnih 90. minuta da bi inat proradio ali ne znam sta bi bilo kasnije u produzetcima.
Oni su nas mentalno presjekli sa onim prekrsajem sto nije nama sviran kad je Baraba poludio, i doslovce minut kasnije u narednom napadu amera dobili su slobodnjak i pogodili tad je bilo gotovo na mentalnom planu za nas.
Ali sta bi bilo kad bi bilo, da je ranije Demirovic pogodio za 2:0 protiv Kanade da smo tu slavili ne bi ni isli na USA. Takva smo reprezentacija nekad nam tako malo treba, a opet ruku na srce nosale su nas vile protiv Italije, ranije Velsa, pa cak nas je i Kanada mogla natrpati nakon izjednacenja.
Oni su nas mentalno presjekli sa onim prekrsajem sto nije nama sviran kad je Baraba poludio, i doslovce minut kasnije u narednom napadu amera dobili su slobodnjak i pogodili tad je bilo gotovo na mentalnom planu za nas.
Ali sta bi bilo kad bi bilo, da je ranije Demirovic pogodio za 2:0 protiv Kanade da smo tu slavili ne bi ni isli na USA. Takva smo reprezentacija nekad nam tako malo treba, a opet ruku na srce nosale su nas vile protiv Italije, ranije Velsa, pa cak nas je i Kanada mogla natrpati nakon izjednacenja.
- Edin H.
#749 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
Zahvališe li se Trump-u na podršci i guranju?
-
smijesni_ste
#750 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija
30 miliona ljudi gledalo utakmicu u Americi. Nije loše, ali moglo je i više (doduše sigurno bi bilo više da su prošli )
Očito tamo ništa ne može prići NFL-u
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... an-history
Očito tamo ništa ne može prići NFL-u
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... an-history