1/8 finala: Portugal - Španjolska

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/4 finala prolazi:

Poll ended at 07/07/2026 15:10

Portugal
4
11%
Španjolska
31
89%

Total votes: 35

ultima_palabra

#251 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by ultima_palabra »

JMGuti wrote: 07/07/2026 02:48
Logovan wrote: 07/07/2026 02:44 Ultima, to sam pogrešno napisao, ne uspjesi, nego redovni odlasci na prvenstva, plus što su nešto malo postigli na istim. Sa njim su uspješniji.
Pa dobro, to ne znaci da i danas pridonosi. Ja ga stvarno volim kao igraca, ali mislim da mu je vrijeme da napusti reprezentaciju.
Ma vrijeme je bilo nakon Katara realno, tad je zadnji put nesto kao doprinosio.
Crvena Tifoza

#252 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by Crvena Tifoza »

Quaresma

#253 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by Quaresma »

Osmi Socrates wrote: 06/07/2026 23:58 Bruno ne može da diše od Ronalda u reprezentaciji. On bi trebao biti vođa tima, a ne vječita tlapnja o Ronaldu koji će iznenada opet zaigrati kako treba. Njima je iluzija vođa.

Ali su ovi Portugalci komedija ako zadrže Martineza na klupi.
Martinez je bezveze trener. Potracio je i onu sjajnu generaciju Belgije.

Koliko ne zna, vidjelo se sinoc u zadnjih 7 minuta igre. Umjesto to da rukaju loptu naprijed, oni nesto razigravaju pozadi.

I onaj mali 26, jel Coincao na desnoj strani sto je usao. Apsolutni promasaj.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#254 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by plain vanilla »

Ja se stvarno ne razumijem ni u taktike ni u formacije, ali brate mili cijelu utakmicu je Portugal vukao nazad. Dodju do lopte, a onda se dodaju prema nazad, pa golmanu, pa golman njima, pa se oni dodaju, pa golmanu, pa golman ispuca..
Na kraju kad su trebali sa sve golmanom u napad, oni se dodaju kao da ima jos 5 dana da se igra umjesto da krenu svi naprijed pa ko pukovnik ko pokojnik. Mrzim tu, da se ne izrazavam, igru, jbt budi musko, napadni.
Ja zato volim Real, oni vazda napadacki igraju, bez pardona prema ikome, i nebitno koje je vaznosti utakmica. Naravno, ne pobjedjuju uvijek, ali bar igraju.
Herr Flick

#255 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by Herr Flick »

Sta kaze egomanijak,nece jos da se povuce iz reprezentacije,mora da razmisli,igra na Euru 2028 100%.
plain vanilla

#256 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by plain vanilla »

:kiss:

Nemojte mi Ronalda
mali_balon

#257 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by mali_balon »

Ode jedan smor jos jedan da ode i rahat.....dosta I vise injih dvojice
zposao

#258 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by zposao »

Samo je jedan ronaldo.
Luís Nazário de Lima.
R9 :srce:
Logovan

#259 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by Logovan »

mali_balon wrote: 07/07/2026 07:48 Ode jedan smor jos jedan da ode i rahat.....dosta I vise injih dvojice
Pa i tom drugom je dosta, odzvonilo mu je, ali mislim da se neće oprostiti.

Čak je taj drugi dva puta bio u suzama jer se oprašta od reprezentacije, ali eto to se ne spominje. :mrgreen:
ultima_palabra wrote: 07/07/2026 02:53 Ma vrijeme je bilo nakon Katara realno, tad je zadnji put nesto kao doprinosio.
Pa vidiš, to je hajde ok, ali dosta ljudi je tvrdilo kako se trebao oprostiti 2019, 2017 ili čak koja godina prije. :-)
Last edited by Logovan on 07/07/2026 08:47, edited 1 time in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#260 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Zar nije CR ovako plakao i u Kataru, jer eto posljednje mu svjetsko prvenstvo?

Vala dosta je, ne znam kako moze gurati vise na silu
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#261 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by sime_cipol »

Ronaldo je Portugalu upropastio zadnja 4 turnira
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#262 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by Truba »

Ko kaze da ode ronaldo
Mozda odradi euro
Pa jos 2 god :mrgreen:
istra_hr

#263 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by istra_hr »

plain vanilla wrote: 07/07/2026 07:34 Ja se stvarno ne razumijem ni u taktike ni u formacije, ali ...
:lol:
... ali, objasni mi taj "offside" i zašto uopće postoji?!?

Ovo, kao da slušam svoju ženu. :-D
plain vanilla

#264 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by plain vanilla »

istra_hr wrote: 07/07/2026 11:19
plain vanilla wrote: 07/07/2026 07:34 Ja se stvarno ne razumijem ni u taktike ni u formacije, ali ...
:lol:
... ali, objasni mi taj "offside" i zašto uopće postoji?!?

Ovo, kao da slušam svoju ženu. :-D
aman znam sta je ofsajd
kakvo je ovo vrijedjanje? :oops: :mrgreen:
problemnatravunu

#265 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by problemnatravunu »

Image
turbofolk

#266 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by turbofolk »

Odvadi druže. Koliko god si bio dobar i vukao svoje ekipe, uspjeh reprezentacije uvijek treba biti ispred vlastitog uspjeha. Modrić i Lionel su najbolji primjeri toga, a kod Portugalaca svakoj proslavi gola nešto fali.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/ronal ... /260707076

I taj trofel lige nacija koji navodiš, nema težinu ni kupa konfederacija koji se igrao godinu dana prije prvenstva u zemlji prvenstva, a kamoli težinu evropskog ili svjetskog naslova. Dakle bez lige nacija, portugal sa Cristianom ima 1/12 velikih trofeja, a stvarno je pravo pitanje bi li to imao i bi li imao više ili manje od toga, bez Cristiana. A i finale za taj evropski trofej je odigrano većim dijelom bez Cristiana. Njegove zasluge sigurno jesu za dolazak do finala. Ne dovodi svoju samopromociju u ravan reprezentacije, a pogotovo je ne podiži iznad tog nivoa.
tzipiripi

#267 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by tzipiripi »

Logovan wrote: 06/07/2026 23:23
zposao wrote: 06/07/2026 23:08 Ovaj lazni ronaldo izgleda tako tezak covjek da mislim da ce citava portugalska reprezentacija dusom odahnuti kad on ode. On im je ko sto kila olova na terenu. Jedan od najvecih primjera narcisa u svijetu.
Lažni Ronaldo ih je podigao, sa njim su krenuli uspjesi. Prije njega nisu se mogli plasirati na prvenstva kako treba. Puno se priča kako ih koči, a niko da kaže šta je sve sa njima postigao.
Mislim koji jbn Ego... I nepoštovanje saigrača. O Sebi govori u trećem licu
CR wrote:I've won three titles for Portugal; before Cristiano Ronaldo, Portugal hadn't won a single title. The biggest title the national team has ever won was in 2016, the European Championship, which, to be honest, is just as significant to me as a World Cup.
Šta je to "on osvojio"?
Na 5 Eura i 6 WC je u nokaut fazi dao 4 gola. 3 na Euro takmičenjima, sva tri glavom. Jedan na WC iz penala, u najvećoj krađi prvenstva. Odigrao je 23 utakmice i imao 110 šuteva.
Na Euro 2016. koji je on osvojio najbolji igrač turnira proglašen je bio Griezman, iako ga nije osvojio. CR nije igrao finale. Dao 2 gola u grupnoj fazi protiv Mađarske, i jedan u polufinalu protiv Velsa. Renato S. I Quaresma ih vadili... I po meni, i mnogim drugim su od njega bili bolji i zaslužniji i Pepe i Nani. I naravno da mu je jednak Euro kao o WC :lol:
U UEFA Ligi nacija od dvije titule Portugala jednom je igrač turnira bio Bernardo Silva, drugi put Nuno Mendes.
A sad su mu saigrači najbolji lijevi bek svijeta Nuno Mendes, i najbolji duo veznjaka Vitinha i Joao Neves, osvajači CL 2x uzastopno. Tu su još Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao, najskuplji golman svijeta D. Costa... itd
dr_Evil

#268 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by dr_Evil »

tzipiripi wrote: 07/07/2026 12:35
Logovan wrote: 06/07/2026 23:23
zposao wrote: 06/07/2026 23:08 Ovaj lazni ronaldo izgleda tako tezak covjek da mislim da ce citava portugalska reprezentacija dusom odahnuti kad on ode. On im je ko sto kila olova na terenu. Jedan od najvecih primjera narcisa u svijetu.
Lažni Ronaldo ih je podigao, sa njim su krenuli uspjesi. Prije njega nisu se mogli plasirati na prvenstva kako treba. Puno se priča kako ih koči, a niko da kaže šta je sve sa njima postigao.
Mislim koji jbn Ego... I nepoštovanje saigrača. O Sebi govori u trećem licu
CR wrote:I've won three titles for Portugal; before Cristiano Ronaldo, Portugal hadn't won a single title. The biggest title the national team has ever won was in 2016, the European Championship, which, to be honest, is just as significant to me as a World Cup.
Šta je to "on osvojio"?
Na 5 Eura i 6 WC je u nokaut fazi dao 4 gola. 3 na Euro takmičenjima, sva tri glavom. Jedan na WC iz penala, u najvećoj krađi prvenstva. Odigrao je 23 utakmice i imao 110 šuteva.
Na Euro 2016. koji je on osvojio najbolji igrač turnira proglašen je bio Griezman, iako ga nije osvojio. CR nije igrao finale. Dao 2 gola u grupnoj fazi protiv Mađarske, i jedan u polufinalu protiv Velsa. Renato S. I Quaresma ih vadili... I po meni, i mnogim drugim su od njega bili bolji i zaslužniji i Pepe i Nani. I naravno da mu je jednak Euro kao o WC :lol:
U UEFA Ligi nacija od dvije titule Portugala jednom je igrač turnira bio Bernardo Silva, drugi put Nuno Mendes.
A sad su mu saigrači najbolji lijevi bek svijeta Nuno Mendes, i najbolji duo veznjaka Vitinha i Joao Neves, osvajači CL 2x uzastopno. Tu su još Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao, najskuplji golman svijeta D. Costa... itd
Kad se sjetim kad se u Zenici igralo dok on nije zabio, bljak.
istra_hr

#269 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by istra_hr »

plain vanilla wrote: 07/07/2026 12:21
aman znam sta je ofsajd
kakvo je ovo vrijedjanje? :oops: :mrgreen:
:-D
A, ne ne, nikakvo vrijeđanje.
Nemam ja hrabrosti vrijeđat ni tebe, ni svoju ženu; nisam toliko lud.
Samo spomenuo sličnosti u "izjavama"... :D
LSD

#270 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by LSD »

https://sportsport.ba/fudbal/figo-kriti ... tvo/525423

Figo brze bolje targetirao Martineza kao glavnog krivca za ispadanje Portugala....naravno, u duhu svakog portugalskog firauna nastavio sisati Ronaldovu cundaru, koji je ocito igrac manje :lol: nema sanse da bi njega neko kritikovao od ovih bivsih igraca :lol: gamad deluzivna poremecena.

Da Bogda ih satirao do svoje 55 :izet:
tzipiripi

#271 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by tzipiripi »

Gaza je bila uz Španiju

plain vanilla

#272 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by plain vanilla »

istra_hr wrote: 07/07/2026 12:56
:-D
A, ne ne, nikakvo vrijeđanje.
Nemam ja hrabrosti vrijeđat ni tebe, ni svoju ženu; nisam toliko lud.
Samo spomenuo sličnosti u "izjavama"... :D
za razliku od muskih, mi makar znamo da ne znamo :D

aman jeste navalili na Ronalda, eno sad vam i Figo smeta, ccc
vama dobar cojk samo onaj koji se slaze s vama :mrgreen:
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#273 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by JelBistro »

Šta će Penaldo??

Kad drvosječe umisle da poznaju fudbal, od odveo nas Sušić u Brazil do "odličnog" nastupa naših sada na prvenstvu pa
evo i ubleha Ronaldo. :lol: :run:
zposao

#274 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by zposao »

turbofolk wrote: 07/07/2026 12:28 Odvadi druže. Koliko god si bio dobar i vukao svoje ekipe, uspjeh reprezentacije uvijek treba biti ispred vlastitog uspjeha. Modrić i Lionel su najbolji primjeri toga, a kod Portugalaca svakoj proslavi gola nešto fali.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/ronal ... /260707076

I taj trofel lige nacija koji navodiš, nema težinu ni kupa konfederacija koji se igrao godinu dana prije prvenstva u zemlji prvenstva, a kamoli težinu evropskog ili svjetskog naslova. Dakle bez lige nacija, portugal sa Cristianom ima 1/12 velikih trofeja, a stvarno je pravo pitanje bi li to imao i bi li imao više ili manje od toga, bez Cristiana. A i finale za taj evropski trofej je odigrano većim dijelom bez Cristiana. Njegove zasluge sigurno jesu za dolazak do finala. Ne dovodi svoju samopromociju u ravan reprezentacije, a pogotovo je ne podiži iznad tog nivoa.
Kazem ti, umisljeno govno sebicno i narcis.
Kad ljudi pricaju o ronaldovim rekordima niko ne spominje da su citave momcadi uvijek bile podređene njemu.
On je cak tesko krio razocaranja kada njegov tim pobjedi a on ne zabije gol i ne proslavi se. Sve se vrti oko njega.

Zamisli kad Murinjo, Portugalac ima ovakvo misljenje o njemu.
Stara je izjava ali ko zna kakvo danas mišljenje ima o njemu.
Chelsea manager Jose Mourinho has taken another swipe at Cristiano Ronaldo by claiming that that his fellow Portuguese is not the "real" Ronaldo.

The Blues boss who recently stated that his former charge at Real Madrid "thinks he knows everything", insinuated that he has more respect for Brazil legend Ronaldo, with whom he worked during his time at Barcelona under the guidance of Bobby Robson.

"I was manager for the first time in the 2000 year but, before that, I was assistant in big clubs and with big managers and coaching the best players in the world, so I was 30 and I was coaching Ronaldo, not this one [Cristiano], the real one, the Brazilian Ronaldo ," Mourinho told ESPN
R9 ljubav moja
darius_maximus

#275 Re: 1/8 finala: Portugal - Španjolska

Post by darius_maximus »

Moram malo stati u odbranu Ronalda (šta dočekah :D).
Reći ću ovako, preferiram Messija, ali jako cijenim Ronalda zbog truda kojeg je uložio i jer je bio odličan pandan Messiju.

Ronaldov drive i "umišljenost" nije toliki problem, čak mislim da bez njega većinu stvari ne bi ostvario.
Meni se čini da su njegov problem odluke koje je donosio tokom razvoja, jer je sve više ulazio u 16, umjesto da se kao Messi sve više povlači nazad i organizuje igru, igra kao povučeni špic, itd.
Pokušava i dalje da na snagu bude ubojiti napadač i kada se potroši nemaš više ništa od njega.

Međutim, generalno je i dalje zvijer, s obzirom na godine, samo mislim da ne može više igrati ovo što želi da igra.
Možda da pokuša još jednu finalnu transformaciju, da pređe u vezu, možda bi mu to pomoglo, jer bi bio manje pod pritiskom.
Locked