1/8 finala: SAD - Belgija

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/4 finala prolazi:

Poll ended at 07/07/2026 19:25

SAD
7
9%
Belgija
74
91%

Total votes: 81

tokio25

#676 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tokio25 »

Bosanski_kralj wrote: 07/07/2026 11:35
tokio25 wrote: 07/07/2026 11:31 igraci sami nisu krivi sto imaju bolesnika za predsjednika
meni su ameri cak i simpaticni i volio bih da se fudbal kod njih razvije kao u europi
i da naprave sistem kao u europi promotion and relegation i da spoznaju sta je "prava" vrijednost a ne zatvoreni sistem kao u ostalim sportovima sto imaju

al belgija im je dobro odgovorila na lakrdiju koja se desila sa crvenim
Joj što ne volim ovo sapiranje odgovornosti. Jel iko od tih igrača išta rekao protiv Trumpa i ove odluke? Jesu li mogli odlučiti da ovaj ne počinje utakmicu nego da bude na klupi?

Ne oni su jedva dočekali da se crveni ponište, pozivali su na to, pozdravili odluku o poništenju i brže bolje ovog stavili da igra od prve minute.

I sad kao za njih se treba imati razumijevanje, nisu oni krivi zbog Trumpa.
nije to nikakvo saporanje odgovornosti
da si ti u reprezentaciji da li bi se ti suprostavio trumpu?
iako je amerika nacelno demokratija
u biti nije posebno u doba trumpa

jesmo li mi ikad rekli nasim igracima sto nisu bojkotovali reprezentaciju dok je bio usanovic i kompanija pa evo i vico i svo izmedju?
jedini koji pamtim da se usprotivio je bio papac cini mi se i neki ga nazivali izdajicom i sl

ne volim ni ja dvolicnost kod vas sto gledate samo svoju stranu
hipija

#677 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by hipija »

Naslovnica wrote: 07/07/2026 11:38
hipija wrote: 07/07/2026 11:36
Naslovnica wrote: 07/07/2026 11:29

Balogun nije ovo tražio, sam je to izjavio.
Nije on kriv za sav ovaj blam.
Napisao sam da nije ali je pristao biti dio ovoga iako je znao da je teški kriminal u pitanju.. Nisi predložio da ideš u pljačku banke, ali si ipak krenuo sa ostatkom ekipom i pristao da ako ništa drugo čuvaš stražu, što će reći bio si saučesnik.
Poređenje pljačke banke sa igranjem za reprezentaciju nije adekvatno.
Sve što je prethodilo ovoj utakmici je teški kriminal i cijeli svijet svjedoči tome. Zajedničko za pljačku banke i ponašnje Amerikanaca i Fife je kriminal u oba slučaja.
GandalfSivi

#678 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by GandalfSivi »

Sreca pa ga pomilova Trump, pardon Infantino. Ko bi ih slusao da su ga ovako popusili bez njega…
JohnnyS

#679 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by JohnnyS »

DaysleepeR wrote: 07/07/2026 11:28
hipija wrote: 07/07/2026 11:25 Kakav blam i poniženje.Da nisu napravili to što su napravili imali bi možda i simpatizere koji bi navijali za njih protiv Belgije a oni se potrudili da okrenu cijeli svijet protiv sebe i da maksimalno nabriju Belgijance.
Balogun napravio sebi veliku antireklamu i najviše će ga pamtiti po ovom sramnom i nesportskom činu.
Predsjednik interveniše zbog tebe, FIFA pogazi svoja temeljna pravila a ti kao ikebana na terenu svjedočiš propasti vlastite reprenzetacija.
Jest da on lično nije sve pokrenuo ali da ima minimum sportskog kodeksa, rekao bi,ok, zaradio sam crveni, pauziraću utakmicu ali izabrao je da bude prodana duša kao i ostatak ekipe, da izađe na teren i pokaže jedno veliko ništa i da se nakon utakmice zavuče u mišju rupu gdje realno i pripada i da se svi oni koji su pokrenuli ovaj cirkus upitaju, za koga smo mi intervenisali i šta nam je ovo trebalo?
Zviždaće mu na svim stadionima u evropi dok igra.
Što je on kriv?
amidzazeher

#680 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by amidzazeher »

Ako je istina da su htjeli Italiju na SP umjesto Irana i ovi odbili onda su svi ovi od selektora do Balugana obicni ljigavci, ustvari i bez ovog odbijanja Italije kompletan USA tim i vecina navijaca su obicne pizde bez karaktera!
Znaju kod njih sportisti protestvovati itekako ali ocigledno kad je njihovoj guzici ceif.
amidzazeher

#681 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by amidzazeher »

GandalfSivi wrote: 07/07/2026 11:45 Sreca pa ga pomilova Trump, pardon Infantino. Ko bi ih slusao da su ga ovako popusili bez njega…
I ja kazem ali zato postoji pravda, karma pa su ih razvalili i sada veci dio planete se smije i raduje!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#682 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 07/07/2026 11:45 Sreca pa ga pomilova Trump, pardon Infantino. Ko bi ih slusao da su ga ovako popusili bez njega…
ja samo idem okolo i ostavljam poruke, kad mu je oprošteno, što nije igrao protiv Belgije? :D :D :D
Mustang1

#683 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Mustang1 »

Trump je htio da oni ovo osvoje pa da kaze kako su nas sve sjebali u nasem socceru.
Mr.Sojic

#684 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Mr.Sojic »

Igr'o ili klupu handrio 4:1 :thumbup:
dembele

#685 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dembele »

Imam utisak da bi Amerikanci rasterećenije ušli u utakmicu i odigrali bolje bez ove ojebine
Logovan

#686 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Logovan »

JohnnyS wrote: 07/07/2026 11:45
hipija wrote: 07/07/2026 11:25 Kakav blam i poniženje.Da nisu napravili to što su napravili imali bi možda i simpatizere koji bi navijali za njih protiv Belgije a oni se potrudili da okrenu cijeli svijet protiv sebe i da maksimalno nabriju Belgijance.
Balogun napravio sebi veliku antireklamu i najviše će ga pamtiti po ovom sramnom i nesportskom činu.
Predsjednik interveniše zbog tebe, FIFA pogazi svoja temeljna pravila a ti kao ikebana na terenu svjedočiš propasti vlastite reprenzetacija.
Jest da on lično nije sve pokrenuo ali da ima minimum sportskog kodeksa, rekao bi,ok, zaradio sam crveni, pauziraću utakmicu ali izabrao je da bude prodana duša kao i ostatak ekipe, da izađe na teren i pokaže jedno veliko ništa i da se nakon utakmice zavuče u mišju rupu gdje realno i pripada i da se svi oni koji su pokrenuli ovaj cirkus upitaju, za koga smo mi intervenisali i šta nam je ovo trebalo?
Što je on kriv?
Govno svoje vrste, ukratko
DaysleepeR

#687 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by DaysleepeR »

JohnnyS wrote: 07/07/2026 11:45
Što je on kriv?
Pa igrao je.
dembele

#688 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dembele »

Šta bi sa crvenim za Quansaha, hoće li igrati čo'ek, pitam za druga? :D
Danguba

#689 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Danguba »

Kako odjednom ta Belgija postaje mi simpatična.
problemnatravunu

#690 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by problemnatravunu »

tokio25 wrote: 07/07/2026 11:44
tokio25 wrote: 07/07/2026 11:31 igraci sami nisu krivi sto imaju bolesnika za predsjednika
meni su ameri cak i simpaticni i volio bih da se fudbal kod njih razvije kao u europi
i da naprave sistem kao u europi promotion and relegation i da spoznaju sta je "prava" vrijednost a ne zatvoreni sistem kao u ostalim sportovima sto imaju

Joj što ne volim ovo sapiranje odgovornosti. Jel iko od tih igrača išta rekao protiv Trumpa i ove odluke? Jesu li mogli odlučiti da ovaj ne počinje utakmicu nego da bude na klupi?

Ne oni su jedva dočekali da se crveni ponište, pozivali su na to, pozdravili odluku o poništenju i brže bolje ovog stavili da igra od prve minute.

jesmo li mi ikad rekli nasim igracima sto nisu bojkotovali reprezentaciju dok je bio usanovic i kompanija pa evo i vico i svo izmedju?
jedini koji pamtim da se usprotivio je bio papac cini mi se i neki ga nazivali izdajicom i sl

Naravno , pa valjda vidite da je Amerika sada pod "narandžastim gadom" , u najmanju ruku autokratija , a prije će biti diktatura idota....ko normalan , tipa gonjača , lopte da se nešto protivi tim bolesnicima u čijim su rukama i pare i moć... nažalost
vee-jay

#691 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by vee-jay »

Hahaha, gdje su Ameri ovdje bili imalo simpaticni?
100% njih se po socijalnim mrezama i intervijuima ponasa kao Dudley Dursley ili sef im Donald qrac Trump
Svi smo mi - CITAV svijet - glupi, nesposobni, ljubomorni, neobrazovani ... dok nas oni ismijavaju, rugaju nam se u lica, zajebavaju nas i prave budale od nas.

Altsa

#692 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Altsa »

Da je Poketini gospodin ko sto nije ostavio bi Baloguna na klupi cijelu utakmicu. I onako nihe bio od nikakve koristi.
vee-jay

#693 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by vee-jay »

sahbazzz wrote: 07/07/2026 11:33
Naslovnica wrote: 07/07/2026 11:29 Balogun nije ovo tražio, sam je to izjavio.
Nije on kriv za sav ovaj blam.
Zato je izjavio da nije imao gdje sa nogom. Eto samo mu je opcija bila Muharemovicev clanak :D
Hahaha, nevjerovatno kako se traze isprike za pojedince.
Balogun je picka od covjeka i molim se Bogu da mu se desi ovo sto je on Muharemovicu uradio.
Pa nek odluci SRECA sta ce mu ostati od tetiva i stopala nakon toga.
vee-jay

#694 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by vee-jay »

Altsa wrote: 07/07/2026 12:13 Da je Poketini gospodin ko sto nije ostavio bi Baloguna na klupi cijelu utakmicu. I onako nihe bio od nikakve koristi.
ali nije - on je govno
mishic

#695 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by mishic »

BelEgija od Belgije i Trumpu i SAD-u - po zasluzi !
Bravo !!!
MinistarKulture

#696 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by MinistarKulture »

vee-jay wrote: 07/07/2026 12:10

Hahaha, gdje su Ameri ovdje bili imalo simpaticni?
100% njih se po socijalnim mrezama i intervijuima ponasa kao Dudley Dursley ili sef im Donald qrac Trump
Svi smo mi - CITAV svijet - glupi, nesposobni, ljubomorni, neobrazovani ... dok nas oni ismijavaju, rugaju nam se u lica, zajebavaju nas i prave budale od nas.

Idi na Reddit pa na worldcup ili usmnt pa uzivaj u meltdownu :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#697 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Velkoski »

najodvratnija nacija planete, konačno ih ne moramo više čitati o fudbalu 🙏
tokio25

#698 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tokio25 »

Altsa wrote: 07/07/2026 12:13 Da je Poketini gospodin ko sto nije ostavio bi Baloguna na klupi cijelu utakmicu. I onako nihe bio od nikakve koristi.
i koje posljedice bi imao sto ostavi igraca na klupi?
jbt najlakse je ovako sa strae palamuditi

escobar je ubijen jer je promasio penal
je li mislite da nema neki redneck koji bi mozda isto uradio?
ili da ne budemo ektremni
otkaz ili sta vec pa onda da on plati americkom savezu milionsku cifru

ili ko zna sta je u pitanju
tokio25

#699 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tokio25 »

problemnatravunu wrote: 07/07/2026 12:07
tokio25 wrote: 07/07/2026 11:44

Naravno , pa valjda vidite da je Amerika sada pod "narandžastim gadom" , u najmanju ruku autokratija , a prije će biti diktatura idota....ko normalan , tipa gonjača , lopte da se nešto protivi tim bolesnicima u čijim su rukama i pare i moć... nažalost
ma pusti tipa digli bi se protiv trumpa a ne mogu se protiv lokalnih ovdje kabadahija dici za normalan zivot a kamoli za fudbalsku neku stvar
Naslovnica

#700 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Naslovnica »

hipija wrote: 07/07/2026 11:45
Naslovnica wrote: 07/07/2026 11:38
hipija wrote: 07/07/2026 11:36

Napisao sam da nije ali je pristao biti dio ovoga iako je znao da je teški kriminal u pitanju.. Nisi predložio da ideš u pljačku banke, ali si ipak krenuo sa ostatkom ekipom i pristao da ako ništa drugo čuvaš stražu, što će reći bio si saučesnik.
Poređenje pljačke banke sa igranjem za reprezentaciju nije adekvatno.
Sve što je prethodilo ovoj utakmici je teški kriminal i cijeli svijet svjedoči tome. Zajedničko za pljačku banke i ponašnje Amerikanaca i Fife je kriminal u oba slučaja.
OK
Locked