Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

statixx

#7351 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by statixx »

Saltburn me razocarao, vizuelno je solidan film, ali sve ostalo je bljedunjavo. Kao neka zbirka scena, od kojih su neke namijenjene da budu sokantne, ali nemaju nikakvu narativnu vrijednost ni svrhu. Rasplet je bas predvidiv.

https://www.imdb.com/title/tt17351924/
dječak sa šibicama

#7352 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Wake up, dead man

Toliko dobrih glumaca, a prica, ne znam sta je ono. Nekakav scooby doo, polukomedija polunista, triller nije sprdnja jeste, detektiv odnosno glumac zna se koji preglumljava, neki humor nesto nista.

Prica tanka, pokusaj Agata Kristi misterije da bi na kraju svi "upleteni" ispali nebitni likovi, moglo je i bez njih. Mila kao policajka ko saka na oko, nikako joj ne lezi uloga, isto karikatura.

Knives out puno bolji.
Rugafet

#7353 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Rugafet »

Nope (2022) Smorio me, bolje da sam gledao trava kako raste nego u ovu sranjčugu od filma…Preporučujem širokolučno zaobilaženje
hopi

#7354 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by hopi »

Rugafet wrote: 28/06/2026 16:15 Nope (2022) Smorio me, bolje da sam gledao trava kako raste nego u ovu sranjčugu od filma…Preporučujem širokolučno zaobilaženje
slažem se
ja sam ga nedanvo gledao i baš je bio smor
ja sam na temi horor filmovi ga ne preporučio
banjaluka078

#7355 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by banjaluka078 »

Ne morate baš trošiti pare na Supergirl u kinu.
Tito_i_Partija

#7356 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

banjaluka078 wrote: 07/07/2026 11:55 Ne morate baš trošiti pare na Supergirl u kinu.
Meni se ovaj cijeli reboot nikako ne sviđa, počevši od Supermana. Mada izgleda da neće ni završit' šta su naumili s ovim cijelim projektom, sad kad je familija Ellison preuzela Warner Bros.
dječak sa šibicama

#7357 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Nisam ni namjeravao iskreno, dovoljno pogledati jedan intervju sa glavnom glumicom i osjecaj je kao nakon one sto je upropastila Snjeguljicu ili Snjezanu.

Holivud i "snazne zene" a trpaju debilke u te uloge. Pa daj ulogu nekoj zeni, ne nedojebanim klinkama.
darius_maximus

#7358 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

Završeni Creature Commandos (animirana serija) i Peacemaker (serija).
Snimljen Clayface (film), Lanterns (HBO serija), Batman 2 (zaseban univerzum), Man of Tomorrow (većim dijelom), finalizira se scenarij za Batman: The Brave and the Bold (Batman i Damian Wayne) i u pripremi je Swamp Thing, tako da će sigurno duboko zagaziti u Gunnov univerzum prije nego se raspadne sve. :D

Mislim da će sljedeća tri projekta biti dobra, posebno se radujem Clayfaceu jer će biti body horror. :D
banjaluka078

#7359 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by banjaluka078 »

dječak sa šibicama wrote: 07/07/2026 15:29 Nisam ni namjeravao iskreno, dovoljno pogledati jedan intervju sa glavnom glumicom i osjecaj je kao nakon one sto je upropastila Snjeguljicu ili Snjezanu.

Holivud i "snazne zene" a trpaju debilke u te uloge. Pa daj ulogu nekoj zeni, ne nedojebanim klinkama.
Ona meni u tom filmu jedina nije problem. Korektno je odglumila šta je trebalo. Sve ostalo je bilo...dosadno.
darius_maximus

#7360 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

Da, čuo sam da je ona odlična Supergirl, što mi nije pretjerano čudno, jer je dobra glumica.
Navodno su scenarij i "paleta boja" malo problematične. :D
Iako generalno volim DC projekte, ovo će sačekati Stremio release. :D
konoplja

#7361 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by konoplja »

banjaluka078 wrote: 07/07/2026 16:36
dječak sa šibicama wrote: 07/07/2026 15:29 Nisam ni namjeravao iskreno, dovoljno pogledati jedan intervju sa glavnom glumicom i osjecaj je kao nakon one sto je upropastila Snjeguljicu ili Snjezanu.

Ona meni u tom filmu jedina nije problem. Korektno je odglumila šta je trebalo. Sve ostalo je bilo...dosadno.
Mislim da ne govori o glumi, nego o marketinu i promociji koja ohladi ljude od gledanja.
Tito_i_Partija

#7362 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

darius_maximus wrote: 07/07/2026 15:35 Završeni Creature Commandos (animirana serija) i Peacemaker (serija).
Snimljen Clayface (film), Lanterns (HBO serija), Batman 2 (zaseban univerzum), Man of Tomorrow (većim dijelom), finalizira se scenarij za Batman: The Brave and the Bold (Batman i Damian Wayne) i u pripremi je Swamp Thing, tako da će sigurno duboko zagaziti u Gunnov univerzum prije nego se raspadne sve. :D

Mislim da će sljedeća tri projekta biti dobra, posebno se radujem Clayfaceu jer će biti body horror. :D
Ništa od toga nije sigurno. Ne zaboravi da je WB prije par godina dig'o ruke od Batgirl filma, koji je bio već kompletno završen i spreman da se pusti u kina, samo zato jer su ganjali (i dobili) 90 miliona dolara od nekog poreskog podsticaja. :-)
Haris.ba

#7363 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Haris.ba »

Tito_i_Partija wrote: 07/07/2026 15:27
banjaluka078 wrote: 07/07/2026 11:55 Ne morate baš trošiti pare na Supergirl u kinu.
Meni se ovaj cijeli reboot nikako ne sviđa, počevši od Supermana. Mada izgleda da neće ni završit' šta su naumili s ovim cijelim projektom, sad kad je familija Ellison preuzela Warner Bros.
Supergirl je na nivou Himena. Ako ides na neku laganu zabavu, otprilike to je to. Dobra stvar za odgledati sa djetetom.
dale cooper

#7364 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Ma DCU jebe što su rastrgani što se tiče ovih stalnih mergera između različitih kompanija, nema posvećenosti viziji kao što to Disney ima sa MCU
i Kevinom Feigeom.
dječak sa šibicama

#7365 Re: Gledali ste, ne preporučujete

konoplja wrote: 07/07/2026 17:11
banjaluka078 wrote: 07/07/2026 16:36

Mislim da ne govori o glumi, nego o marketinu i promociji koja ohladi ljude od gledanja.
to
darius_maximus

#7366 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

Tito_i_Partija wrote: 07/07/2026 17:17
darius_maximus wrote: 07/07/2026 15:35 Završeni Creature Commandos (animirana serija) i Peacemaker (serija).

Ništa od toga nije sigurno. Ne zaboravi da je WB prije par godina dig'o ruke od Batgirl filma, koji je bio već kompletno završen i spreman da se pusti u kina, samo zato jer su ganjali (i dobili) 90 miliona dolara od nekog poreskog podsticaja. :-)
Zato što su htjeli da završe s DCEU-om, koji je sa svakim filmom samo tonuo.
Sada su prepustili Gunnu i Safranu potpunu kontrolu na DC projektima i neće se tu ništa dešavati u skorije vrijeme (osim ako ovi ne odluče da napuste).
To je bilo jedno od prvih pitanja prilikom preuzimanja i svi kupci su rekli da ne žele da diraju Gunna i Safrana, jer je DC jedan od stubova, skupa s HBO-om i Harry Potterom.

Gunn će sigurno još jedno 2-3 godine raditi na filmovima koje je planirao.
Hoće li se nakon toga nešto desiti, vidjet ćemo, ali ovisi prvenstveno o uspjehu, ja mislim.
Ono što Gunn radi su relativno mali projekti (Clayface, Swamp Thing, itd.) koji će imati manje budžete, da bi bili isplativiji.
Jedini veći projekti su Superman i Batman, ali to će tako biti s Gunnom i bez njega. :D
konoplja

#7367 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by konoplja »

dale cooper wrote: 07/07/2026 17:24 Ma DCU jebe što su rastrgani što se tiče ovih stalnih mergera između različitih kompanija, nema posvećenosti viziji kao što to Disney ima sa MCU
i Kevinom Feigeom.
Nisam toliko u comic book svijetu i mozda su posveceni, ali zar nije vecina snimljenog nakon infinity sage flop?
darius_maximus

#7368 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote: 07/07/2026 17:24 Ma DCU jebe što su rastrgani što se tiče ovih stalnih mergera između različitih kompanija, nema posvećenosti viziji kao što to Disney ima sa MCU
i Kevinom Feigeom.
Nije ni Feige preko noći sve uradio.
Trajalo je i imali su i oni fula, od Iron Mana, do Thorova, ali se to zaboravi. :D
Gunn i Safran rade dugo skupa i mislim da mogu uraditi dobre stvari, ali treba sačekati barem Brave and the Bold da bi se donosio neki sud.
Ovisi dosta o tome koliko Batman novi može napraviti hypea (i ko će biti). :D
dale cooper

#7369 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 07/07/2026 17:37
i Kevinom Feigeom.
Nije ni Feige preko noći sve uradio.
Trajalo je i imali su i oni fula, od Iron Mana, do Thorova, ali se to zaboravi. :D
Gunn i Safran rade dugo skupa i mislim da mogu uraditi dobre stvari, ali treba sačekati barem Brave and the Bold da bi se donosio neki sud.
Ovisi dosta o tome koliko Batman novi može napraviti hypea (i ko će biti). :D
Da, ali mu je i pored flopova pušteno da radi i razvija projekte dalje. Koliko će nove gazde Warnera trpiti Gunna ostaje da se vidi. I ja mislim
da bi bilo greška da ga otpuste u ovako ranoj fazi.
dale cooper

#7370 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

konoplja wrote: 07/07/2026 17:36
i Kevinom Feigeom.
Nisam toliko u comic book svijetu i mozda su posveceni, ali zar nije vecina snimljenog nakon infinity sage flop?
Pa ne bih rekao da je većina flop, ali nije doseglo cifre Infinity Wara i Endgamea. Ali bez obzira nisu mijenjali tim, iako MCU pravi zaokret
kursa ka Avengersima kao najuspješnijim izdankom MCU filmske sage.
darius_maximus

#7371 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote: 07/07/2026 17:46
i Kevinom Feigeom.
Pa ne bih rekao da je većina flop, ali nije doseglo cifre Infinity Wara i Endgamea. Ali bez obzira nisu mijenjali tim, iako MCU pravi zaokret
MCU (još) nije shvatio najveći problem.
Ljudi više ne idu u kino i ne mogu se namaći više redovno milijarde od filmova.

Pokušavaju da rekreiraju "munju u boci", ali već prvi korak Fantastic 4 je bio flop.
Spiderman će namaći dosta para, jer je u top tri najpopularnija heroja i jer će se prikazivati i u Kini (većina US filmova se više ne prikazuje tamo).
Avengers Doomsday će zaraditi dosta na nostalgiju.
Nakon toga oni misle da mogu resetovati MCU, ali ne mislim da će ljudi hrliti da vide ta nova ostvarenja.

Zato se Gunn prebacio na fringe projekte, Clayface, Swamp Thing, Lanterns, hoće da radi Booster Golda, itd.
Manji projekti, s manjim budžetom, da ne bi imao pritisak da mora zaraditi milijardu.
To je nova realnost generalno za filmove, jer kina propadaju.
Između ubaci Supermana i Batmana i laganini. :D
dale cooper

#7372 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 07/07/2026 17:53

Pokušavaju da rekreiraju "munju u boci", ali već prvi korak Fantastic 4 je bio flop.
Spiderman će namaći dosta para, jer je u top tri najpopularnija heroja i jer će se prikazivati i u Kini (većina US filmova se više ne prikazuje tamo).
Nakon toga oni misle da mogu resetovati MCU, ali ne mislim da će ljudi hrliti da vide ta nova ostvarenja.

Zato se Gunn prebacio na fringe projekte, Clayface, Swamp Thing, Lanterns, hoće da radi Booster Golda, itd.
Manji projekti, s manjim budžetom, da ne bi imao pritisak da mora zaraditi milijardu.
To plus što je je već odavno došlo do zasićenja publike filmovima o superherojima jer ih štancaju kao na traci. To je prokletsvo nečega što
postane uspješno, pa de onda štancaj dok se ne zgadi svima. I meni su serije u zadnje vrijeme postale bolji medijum za ove stripovske projekte.
konoplja

#7373 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by konoplja »

i Kevinom Feigeom.
Aham, ma evo gledam malo kako su prosli na box office. Jedino je The Marvels bio ociti flop koji je dobre pare izgubio. Ali da, daleko su od prijasnjih brojeva. Nisam se ni ja najbolje izrazio jer nisam mislio samo na to koliko su zaradili, nego i koliko su prisutni u svijesti ljudi i uticaj na kulturu. Ne primjecujem kod ljudi da se previse zanimaju za nove projekte. Mozda je zbog ovih serija koje stancaju ko na traci. Takodjer, iskoristili su sve najpopularnije likove. Mene apsolutno ne zanima neki Shang Chi, Eternalsi ili novi Captain America.
darius_maximus

#7374 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote: 07/07/2026 18:00
darius_maximus wrote: 07/07/2026 17:53

To plus što je je već odavno došlo do zasićenja publike filmovima o superherojima jer ih štancaju kao na traci. To je prokletsvo nečega što
postane uspješno, pa de onda štancaj dok se ne zgadi svima. I meni su serije u zadnje vrijeme postale bolji medijum za ove stripovske projekte.
Ja ne mislim da je toliko zasićenje u pitanju, u smislu da ljudi neće da gledaju superheroje, koliko su (MCU pogotovo) mislili da će ljudi gledati svaki projekat koji izbace i time srozali kvalitet.
Kada i oni i DC budu izbacivali kvalitetnije projekte, ljudi će gledati. :D

Istina je da ljudi jednostavno nemaju para.
Ono malo što imaju će potrošiti na nešto što valja, bez obzira koji je žanr u pitanju. :D
banjaluka078

#7375 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by banjaluka078 »

konoplja wrote: 07/07/2026 17:11
Nije mi palo na um pogledati bilo šta prije. Vidim šta igra, odem pogledati, ako me zanima.
Ona mi se sviđa, ali film je u sredini jedna velika šupljina, dosadno.
Post Reply