Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31851 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza ubuduce mora biti No1 naturalizovni igrac jer je svojim ucincima pokazao da puno vise vrijedi nego dosadasnji americki bekovi. Dobili smo odlicnog Darka Talica koji je popisao Kostu Kondica koji sad nek igra za Gvineju Bisao ali za Srbiju nece. Ako je tacno da nasi traze da bi pustili Biberovica 5 miliona ja bih ga u zamjenu za Garzu pustio dzaba. Mi nismo nista izgubili ali bi zato silu dobili.
Ono sto je problem koji se vrlo cesto ponavlja je da odigramo dvije utakmice za redom dobro kad nismo kompletni. Gegic protiv Turaka odlican protiv Srbije katastrofa a on je trebao da bude neko ko predvodi veceras reprezentaciju jer nema Atica.
Treba vidjeti sta se desava sa igracima sa koledza i malo se zadat po svijetu i potraziti bekova i centara sa nasim porijeklom. Prve dvije utakmice mozda i dobijemo u Augustu a onda zadnje 4 mislim da cemo upravo biti u velikoj prednosti jer imamo najmanje NBA igraca i to bi se moglo iskoristiti.
Srbija nas je pomela ko nana dvoriste i to je bilo nesto ocekivano kad im igraju Jokic i Jovic.
Brzo ce August vidjet cemo nastavak ovoga iako nemamo sanse skoro nikakve sve dok postoje teoretske treba igrati. Turska i Italija su sigurne a za tu trecu poziciju Litvanija i Srbija ce se podobro kemfati.
Ono sto je problem koji se vrlo cesto ponavlja je da odigramo dvije utakmice za redom dobro kad nismo kompletni. Gegic protiv Turaka odlican protiv Srbije katastrofa a on je trebao da bude neko ko predvodi veceras reprezentaciju jer nema Atica.
Treba vidjeti sta se desava sa igracima sa koledza i malo se zadat po svijetu i potraziti bekova i centara sa nasim porijeklom. Prve dvije utakmice mozda i dobijemo u Augustu a onda zadnje 4 mislim da cemo upravo biti u velikoj prednosti jer imamo najmanje NBA igraca i to bi se moglo iskoristiti.
Srbija nas je pomela ko nana dvoriste i to je bilo nesto ocekivano kad im igraju Jokic i Jovic.
Brzo ce August vidjet cemo nastavak ovoga iako nemamo sanse skoro nikakve sve dok postoje teoretske treba igrati. Turska i Italija su sigurne a za tu trecu poziciju Litvanija i Srbija ce se podobro kemfati.
-
Bodkin
#31852 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sudije malo siljile, domacinski. Nista da presudi. Gegic je solidno igrao. Iznad prosjeka rekao bihLug wrote: ↑06/07/2026 22:08upravo tako!
Sve u svemu, nije lose s obzirom da ni Atic nije igrao. Garza dobar i sad mozemo na njega racunati. Sudije, ne znam ali mi se cini da su dosta naginjale Srbiji, nisu nam dozvoljavale ni malo agresivniju igru, moje vidkjenje. Gegic los, a trebao nam je kao protiv Turske da bi imali ikakve sanse. Sve u svemu zasluzena pobjeda Turske, pardon Srbije.![]()
Da je trojka vise upadala bila bi ispod 10 utakmica, mozda i egal na momente
-
Lug
#31853 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gotivim Gegica bas, ali nocas je, narocito u prve dvije cetvrtine puno grijesio i nekako uplaseno igrao. Mislim da su vecina nasih igraca prvo poluvrijeme uplaseno djelovali, sto i ne iznenadjuje. Ali treba gledati dalje kao sto forumas @hrasno veli, zadati se malo i traziti po koledjima igrace nasih korijena, narocito bekove i centre. Kad se sjetim protiv Hrvatske kako smo dominantni bili u skoku, bez Garze, bez Nurkica, svi skakali.. nocas slabo, ruku na srce bio je tu Jokic, ali utisak je ipak takav bez obzira..Bodkin wrote: ↑06/07/2026 23:03Sudije malo siljile, domacinski. Nista da presudi. Gegic je solidno igrao. Iznad prosjeka rekao bihLug wrote: ↑06/07/2026 22:08upravo tako!
Sve u svemu, nije lose s obzirom da ni Atic nije igrao. Garza dobar i sad mozemo na njega racunati. Sudije, ne znam ali mi se cini da su dosta naginjale Srbiji, nisu nam dozvoljavale ni malo agresivniju igru, moje vidkjenje. Gegic los, a trebao nam je kao protiv Turske da bi imali ikakve sanse. Sve u svemu zasluzena pobjeda Turske, pardon Srbije.![]()
- hrasno38
#31854 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gegic je druze imao 5 izgubljenih lopti, sut 3/9...doduse imao je i 9 poena, 5 skokova i 6 asista ali mu je pir na kraju bio samo 7. Promasio je 2*3 cista zicera. Garza, Talic, Alibegovic i Lazic su veceras odigrali neki odlicno neki solidno. Svakako Garza i Talic prednjacili. Ostali ispod prosjeka. Dok je protiv Turske Gegic bio fenomenalan.Bodkin wrote: ↑06/07/2026 23:03Sudije malo siljile, domacinski. Nista da presudi. Gegic je solidno igrao. Iznad prosjeka rekao bihLug wrote: ↑06/07/2026 22:08upravo tako!
- Didier
#31855 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma jok ba, neka igra u Čačku protiv Borca, to je važnija utakmica.hrasno38 wrote: ↑06/07/2026 21:10Aaaaaa ja stvarno ne znam cemu ovakve price??? Nurkic ne moze igrati kao sto ne igra i nekoliko igraca Srbiji radi potpisivanja ugovora u NBA a Musa je covjece povrijedjen. Sta treba da igra i zavrsi karijeru da bi ti i takvi kao ti bili zadovoljni.kiligonzales wrote: ↑06/07/2026 21:07 sve je ovo ok, Srbija je uvijek bila jaka, samo gdje su nam patriote Jusuf i Dzanan
Vazda izvuku dupe kad je tesko![]()
- Didier
- canvra888
#31857 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naravno da je važnija, jer mu je to poslodavac i plata.Didier wrote: ↑07/07/2026 00:14Ma jok ba, neka igra u Čačku protiv Borca, to je važnija utakmica.hrasno38 wrote: ↑06/07/2026 21:10Aaaaaa ja stvarno ne znam cemu ovakve price??? Nurkic ne moze igrati kao sto ne igra i nekoliko igraca Srbiji radi potpisivanja ugovora u NBA a Musa je covjece povrijedjen. Sta treba da igra i zavrsi karijeru da bi ti i takvi kao ti bili zadovoljni.kiligonzales wrote: ↑06/07/2026 21:07 sve je ovo ok, Srbija je uvijek bila jaka, samo gdje su nam patriote Jusuf i Dzanan
- Didier
#31858 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- canvra888
#31859 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ko je trenutno povrijeđen igrao od ovih što su igrali u ovom prozoru?
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#31861 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Raspored za utakmice druge faze:
28.8.
Bosna i Hercegovina - Italija (Tuzla, Mejdan)
Turska - Litvanija
Srbija - Island
31.8.
Litvanija - Bosna i Hercegovina
Italija - Srbija
Island - Turska
26.11.
Island - Bosna i Hercegovina
Italija - Turska
Litvanija - Srbija
29.11.
Bosna i Hercegovina - Litvanija
Turska - Island
Srbija - Italija
26.2.
Italija - Bosna i Hercegovina
Litvanija - Turska
Island - Srbija
1.3.
Bosna i Hercegovina - Island
Srbija - Litvanija
Turska - Italija
28.8.
Bosna i Hercegovina - Italija (Tuzla, Mejdan)
Turska - Litvanija
Srbija - Island
31.8.
Litvanija - Bosna i Hercegovina
Italija - Srbija
Island - Turska
26.11.
Island - Bosna i Hercegovina
Italija - Turska
Litvanija - Srbija
29.11.
Bosna i Hercegovina - Litvanija
Turska - Island
Srbija - Italija
26.2.
Italija - Bosna i Hercegovina
Litvanija - Turska
Island - Srbija
1.3.
Bosna i Hercegovina - Island
Srbija - Litvanija
Turska - Italija
- hrasno38
#31862 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa bolan nebio Srbiji nije igralo bruka igraca sto radi povreda sto radi NBA. Zasto bi neki igrac trebao da se kocka sa svojom karijerom da igra utakmice u kojima 95% gubimo. Pa Musa pola sezone nije igrao za Dubai radi povrede koljena, prije toga je operisao stomak. I sta treba da dodje da gleda debelog kockara na klupi razvali nogu i da svi vicu Musa je patriota. U Cakcku je igrao zato sto za to dobija 3 miliona EUR godisnje a u reprezentaciju dolazi o svom trosku. Osim toga citaj malo i sta selektor kaze a kaze da je povreda pravo zajebana i da su ga pregledali i nasi doktori i ovdje je radio magnetnu rezonancu.Didier wrote: ↑07/07/2026 00:14Ma jok ba, neka igra u Čačku protiv Borca, to je važnija utakmica.hrasno38 wrote: ↑06/07/2026 21:10Aaaaaa ja stvarno ne znam cemu ovakve price??? Nurkic ne moze igrati kao sto ne igra i nekoliko igraca Srbiji radi potpisivanja ugovora u NBA a Musa je covjece povrijedjen. Sta treba da igra i zavrsi karijeru da bi ti i takvi kao ti bili zadovoljni.kiligonzales wrote: ↑06/07/2026 21:07 sve je ovo ok, Srbija je uvijek bila jaka, samo gdje su nam patriote Jusuf i Dzanan
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31863 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Prije dvije godine je isla prica kako je Musa patriota, igra i povrijedjen za reprezentaciju.
A sad igra u cacku a ne igra za repku. Treci od cetiri prozora ga nema.
Zato sam i rekao da su mu sad, otkako je u Dubaiu, preci euri i ugovori nego reprezentacija.
Ne znam sta je netacno u toj izjavi.
I to je OK, od toga covjek zivi. Ali ga ne treba onda glorificirati, just another player i hajmo dalje.
A sad igra u cacku a ne igra za repku. Treci od cetiri prozora ga nema.
Zato sam i rekao da su mu sad, otkako je u Dubaiu, preci euri i ugovori nego reprezentacija.
Ne znam sta je netacno u toj izjavi.
I to je OK, od toga covjek zivi. Ali ga ne treba onda glorificirati, just another player i hajmo dalje.
- hrasno38
#31864 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Selektor Dario Gjergja je istakao da se radi o ozbiljnoj povredi hrskavice desnog koljena.
"Riječ je zaista o ozbiljnoj povredi, hrskavica desnog koljena zahtjeva oporavak od mjesec dana. Čak smo ovdje, u razgovoru s medicinskim timom, konstatovali da je velika sreća što Džanan neće morati na operaciju.
Doktori su savjetovali mirovanje do 21. jula, svako narušavanje procesa liječenja može ugroziti Džananovu karijeru. On je imao veliku želju da bude s ekipom, čak će doći da nas posjeti i podrži u Zenici, ali igranje u ovom trenutku ne dolazi u obzir.
"Riječ je zaista o ozbiljnoj povredi, hrskavica desnog koljena zahtjeva oporavak od mjesec dana. Čak smo ovdje, u razgovoru s medicinskim timom, konstatovali da je velika sreća što Džanan neće morati na operaciju.
Doktori su savjetovali mirovanje do 21. jula, svako narušavanje procesa liječenja može ugroziti Džananovu karijeru. On je imao veliku želju da bude s ekipom, čak će doći da nas posjeti i podrži u Zenici, ali igranje u ovom trenutku ne dolazi u obzir.
-
izbjeglica_iz_besmisla
- pezzar
#31866 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Moj komentar za sinoćnju utakmicu je da je nedostajao još barem jedan igrač, Atić, Sulejmanović ili neko drugi sličnog kvaliteta. Igrala bi se bolja odbrana, njegovih 10-ak poena bi bilo jako važno, pa bi utakmica bila možda neizvjesnija (sinoć to nije bila ni u jednom trenutku).
Ova priča o izostancima je potpuno besmislena, Sulejmanović godinama nije igrao jer mu je bio peni*u ćejf, pa se opet pridružio i sve se zaboravilo. OK, shvatam da bi navijačima bilo draže da Musa igra pa i po cijenu svoje karijere, samo što to nije baš tako iz njegovog ugla.
Svejedno, radujem se svakoj utakmici kad igraju, protiv bilo kojeg protivnika. Mi i jesmo taj nivo kvaliteta koji može bljesnuti i ponekad dobiti nekog jačeg (kao što nam je koš nedostajao protiv Srbije u prvoj utakmici), ali načelno ćemo izgubiti 4 od 5 utakmica protiv njih.
I da, Đerđa ima neke prednosti u odnosu na Bećiragića, tipa proširivanje rostera, okupljanje omladinaca, ali meni zaista nedostaje onaj "pozdrav svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju".
Ova priča o izostancima je potpuno besmislena, Sulejmanović godinama nije igrao jer mu je bio peni*u ćejf, pa se opet pridružio i sve se zaboravilo. OK, shvatam da bi navijačima bilo draže da Musa igra pa i po cijenu svoje karijere, samo što to nije baš tako iz njegovog ugla.
Svejedno, radujem se svakoj utakmici kad igraju, protiv bilo kojeg protivnika. Mi i jesmo taj nivo kvaliteta koji može bljesnuti i ponekad dobiti nekog jačeg (kao što nam je koš nedostajao protiv Srbije u prvoj utakmici), ali načelno ćemo izgubiti 4 od 5 utakmica protiv njih.
I da, Đerđa ima neke prednosti u odnosu na Bećiragića, tipa proširivanje rostera, okupljanje omladinaca, ali meni zaista nedostaje onaj "pozdrav svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju".
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31867 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobar
Al i ja bih pohvalio Djerdju, bio je nadimak pobjede i protiv srbije i turske. Nije mala stvar, nadam se da ce nastaviti siriti roster i uvjezbavati ekipu.
Al i ja bih pohvalio Djerdju, bio je nadimak pobjede i protiv srbije i turske. Nije mala stvar, nadam se da ce nastaviti siriti roster i uvjezbavati ekipu.
- Didier
#31868 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pazi, jasno je meni da je on povrijeđen, ali znamo svi da je bio povrijeđen i dok je igrao za Dubai, i to je ono što ljude zbunjuje.hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 09:03Pa bolan nebio Srbiji nije igralo bruka igraca sto radi povreda sto radi NBA. Zasto bi neki igrac trebao da se kocka sa svojom karijerom da igra utakmice u kojima 95% gubimo. Pa Musa pola sezone nije igrao za Dubai radi povrede koljena, prije toga je operisao stomak. I sta treba da dodje da gleda debelog kockara na klupi razvali nogu i da svi vicu Musa je patriota. U Cakcku je igrao zato sto za to dobija 3 miliona EUR godisnje a u reprezentaciju dolazi o svom trosku. Osim toga citaj malo i sta selektor kaze a kaze da je povreda pravo zajebana i da su ga pregledali i nasi doktori i ovdje je radio magnetnu rezonancu.
Meni nije jasno zašto se karijera igrača koji igraju Euroligu ili NBA već odavno u glavama ljudi stavlja ispred karijere ovih što ne igraju te lige. Zašto Atić može igrati, a Musa ne može, ili zašto Garza uvijek može, a Nurkić samo na Eurobasketu i još koju utakmicu na kap?
Možda ja griješim jer to poredim s fudbalom gdje će se uvijek svaki igrač odazvati i odjebati klub, ili što je fudbal dovoljno dobro uređen da se ne može desiti da neki klub zabrani igranje za reprezentaciju.
Afrički fudbaleri izostaju mnogo više nego ostali jer se Kup Afrike igra svake dvije godine, a takođe i kvalifikacije za njega, pa im nikada niko ne brani da igraju, i to često usred prvenstava, a siguran sam da ih klubovi plaćaju višestruko više, ili da od reprezentacije nemaju ama baš ništa finansijski.
Da smo igrali u najjačem sastavu protiv Srbije i Turske kod kuće, vjerovatno bismo pobijedili, i danas bismo se s pravom nadali Svjetskom prvenstvu. Ovako se 99% nećemo plasirati. Ustvari, ne sjećam se kad smo igrali u najjačem sastavu, uvijek neko fali.
Pored toga, postavlja se pitanje koliko je fer da recimo jedan Darko Talić ili Stefan Simanić sutra obezbijede plasman na Eurobasket, a onda jedan od njih ispadne jer je došao američki plej ili su se Musa i Nurkić sjetili da ipak žele igrati na Eurobasketu. Zašto je u kvalifikacijama rizik da igraju, a na Eurobasketu nije?
-
giovanni008
#31869 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisma gledao utakmicu, ali s obzirom da smo igali bez 4 najbolja igraca (Nurkic, Musa, Sulejmanovic, Atic), ubjedljiv poraz je bio neminovan. Cak su srbijanci bili i odmorniji s obzirom da su imali trening utakmicu protiv Svajcarske dok smo se mi dobro oznojili s Turskom viceprvakom Evrope koji su igrali u najjacem sastavu. 13 razlike nije uopste sramota izgubiti gdje za protivnike imas 2 NBA igraca Jokic+Jovic.
Elem NAPREDAK sa Djerdjom je evidentan, a ako se povrijedjeni igraci vrate u formu, bicemo tvrd orah svim reprezentacijama.
Slazem se da je Garza ogroman dobitak za nas, i ako Talic nastavi sa dobrim igrama, plus Gegic, Musa i Atic mogu takodje voditi loptu, mozda nam neki stranac sa strane nece biti ni potreban.
Ako se ovaj novi projekat KK Bosne ostvari, znaci da Djerdja preuzme klub i dovede dosta reprezentativaca, to moze postati odlicna baza i za nasu repku:
"
Navodi se da su na listi potencijalnih pojačanja Adin Vrabac, Amar Gegić, Ajdin Penava, Darko Talić i Stefan Simanić, dok nije isključena ni mogućnost da u klubu ostane Edin Atić.
"
https://www.bhbasket.ba/bosna-bh-teleco ... Fgg0yOY62w
Elem NAPREDAK sa Djerdjom je evidentan, a ako se povrijedjeni igraci vrate u formu, bicemo tvrd orah svim reprezentacijama.
Slazem se da je Garza ogroman dobitak za nas, i ako Talic nastavi sa dobrim igrama, plus Gegic, Musa i Atic mogu takodje voditi loptu, mozda nam neki stranac sa strane nece biti ni potreban.
Ako se ovaj novi projekat KK Bosne ostvari, znaci da Djerdja preuzme klub i dovede dosta reprezentativaca, to moze postati odlicna baza i za nasu repku:
"
Navodi se da su na listi potencijalnih pojačanja Adin Vrabac, Amar Gegić, Ajdin Penava, Darko Talić i Stefan Simanić, dok nije isključena ni mogućnost da u klubu ostane Edin Atić.
"
https://www.bhbasket.ba/bosna-bh-teleco ... Fgg0yOY62w
- canvra888
#31870 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvini, ali po čemu je napredak pod Đerđom evidentan? Izgubili smo svaku utakmicu u kojoj nismo bili žestoki favorit. Nikakvog napretka i igre kakve nije bilo pod prethodna dva selektora nisam vidio. Da smo bili respektabilni protiv jake konkurencije, svakako da jesmo, ali to smo i prije Darija bili.
- hrasno38
#31871 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne treba zaboraviti da smo sa Beciragicem dobili kompletnu Francusku u Skenderiji, pa ne Eurobasketima Sloveniju i Grcku ali tada smo bili kompletni. Vidjet cemo ubrzo u augustu ako budemo komletni mozemo li klapiti Italiju i potuc se momacki sa Litvanijom a ja mislim da mozemo.canvra888 wrote: ↑07/07/2026 14:47 Izvini, ali po čemu je napredak pod Đerđom evidentan? Izgubili smo svaku utakmicu u kojoj nismo bili žestoki favorit. Nikakvog napretka i igre kakve nije bilo pod prethodna dva selektora nisam vidio. Da smo bili respektabilni protiv jake konkurencije, svakako da jesmo, ali to smo i prije Darija bili.
-
sukis
#31872 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Klapiti Italiju i Litvaniju znaci moguci prolaz samo u slucaju da to urade i Srbija i Turska, ako bilo ko od njih podbaci a posebno Turska nemamo sanse, pobjedama mozemo samo uciniti uslugu Srbiji, hocu reci da ne zavisimo samo od sebe vec i od drugih rezultata, gotovo sam siguran da ce Srbija pobijediti i Italiju i Litvaniju jer i njima gori pod nogama, znaci nismo bez sanse ali zavisimo i od drugih.hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 15:17Ne treba zaboraviti da smo sa Beciragicem dobili kompletnu Francusku u Skenderiji, pa ne Eurobasketima Sloveniju i Grcku ali tada smo bili kompletni. Vidjet cemo ubrzo u augustu ako budemo komletni mozemo li klapiti Italiju i potuc se momacki sa Litvanijom a ja mislim da mozemo.canvra888 wrote: ↑07/07/2026 14:47 Izvini, ali po čemu je napredak pod Đerđom evidentan? Izgubili smo svaku utakmicu u kojoj nismo bili žestoki favorit. Nikakvog napretka i igre kakve nije bilo pod prethodna dva selektora nisam vidio. Da smo bili respektabilni protiv jake konkurencije, svakako da jesmo, ali to smo i prije Darija bili.
- hrasno38
#31873 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako Srbija klapi onda idu oni a ne mi jer samo tri ekipe idu iz grupe. Nemamo mi nikakvih sansi ali to ne znaci da ne trebamo zapeti i pokusati pobjediti svakoga radi boljeg pozicioniranja na FIBA rankingu radi zrijeba grupa za EP.sukis wrote: ↑07/07/2026 16:55Klapiti Italiju i Litvaniju znaci moguci prolaz samo u slucaju da to urade i Srbija i Turska, ako bilo ko od njih podbaci a posebno Turska nemamo sanse, pobjedama mozemo samo uciniti uslugu Srbiji, hocu reci da ne zavisimo samo od sebe vec i od drugih rezultata, gotovo sam siguran da ce Srbija pobijediti i Italiju i Litvaniju jer i njima gori pod nogama, znaci nismo bez sanse ali zavisimo i od drugih.hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 15:17Ne treba zaboraviti da smo sa Beciragicem dobili kompletnu Francusku u Skenderiji, pa ne Eurobasketima Sloveniju i Grcku ali tada smo bili kompletni. Vidjet cemo ubrzo u augustu ako budemo komletni mozemo li klapiti Italiju i potuc se momacki sa Litvanijom a ja mislim da mozemo.canvra888 wrote: ↑07/07/2026 14:47 Izvini, ali po čemu je napredak pod Đerđom evidentan? Izgubili smo svaku utakmicu u kojoj nismo bili žestoki favorit. Nikakvog napretka i igre kakve nije bilo pod prethodna dva selektora nisam vidio. Da smo bili respektabilni protiv jake konkurencije, svakako da jesmo, ali to smo i prije Darija bili.
- BarbaDue
#31874 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U redu, shvatam povreda i sve to, ali ima jedna činjenica ili je to zanimljiva "koincidencija"hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 09:53 Selektor Dario Gjergja je istakao da se radi o ozbiljnoj povredi hrskavice desnog koljena.
- hrasno38
#31875 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa nije se odazivao ni u Realu kad je bio povrijedjen. Jedini njegov dolazak i igranje sa povredom je bilo protiv Hrvatske u Skenderiji jer je utakmice odlucivala o odlasku na EP i tada je dosao sa zglobom ko baburom i odigrao utakmicu sa takvom nogom sto je van svake sportske logikeBarbaDue wrote: ↑07/07/2026 22:05U redu, shvatam povreda i sve to, ali ima jedna činjenica ili je to zanimljiva "koincidencija"hrasno38 wrote: ↑07/07/2026 09:53 Selektor Dario Gjergja je istakao da se radi o ozbiljnoj povredi hrskavice desnog koljena.
Doktori su savjetovali mirovanje do 21. jula, svako narušavanje procesa liječenja može ugroziti Džananovu karijeru. On je imao veliku želju da bude s ekipom, čak će doći da nas posjeti i podrži u Zenici, ali igranje u ovom trenutku ne dolazi u obzir.u Realu je haman bio N⁰1 a odazivao se redovno, kada je otišao u Dubai gdje je bio 5th, 6th...haman nikada.
![]()