1/8 finala: SAD - Belgija

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/4 finala prolazi:

Poll ended at 07/07/2026 19:25

SAD
7
9%
Belgija
74
91%

Total votes: 81

Micah

#326 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Micah »

Arminovski wrote: 06/07/2026 16:33 Zbunjen sam sada totalno... Gledao sam Henry, Ibrahimović, Rooney kažu nije start za crvenog. Ova prva dva možda i ne smiju reći sve kako hoće ali Rooney? Belgijski savez se protivi povlačenju crvenog ali ne vidjeh da su rekli išta o crvenom kartonu, što bi značilo i da možda nije start za crveni? Onaj jedan sudija na yt rekao da jeste i zašto ali on je jedan. Je li se oglasio iko drugi, više sudija? Amerikanci misle da nije naravno, ostatak svijeta da jeste? Ima li ko da rasvijetli ovo, da ne ode u teorije zavjere? Gledao sam argumente da namjera ne znači ništa ali npr Henry o tome priča isto, da mora postojati namjera za crveni (ako se dobro sjećam).
Maksimalno šlihtanje jer vide kako naš fudbal eksplodira pred njihovim očima u SAD-u i vide biznis potencijal. Mnogi od njih su i već isprepleteni sa njihovim biznisom kao što gospodin objasni nekoliko komentara iznad u vezi Zlatana.

Trump upravo reče da je prvenstvo 4x novčano uspješnije i veće nego što su se nadali. TV brojke u daleko najbogatijoj populaciji na planeti (USA) su astronomske, svaka US utakmica kao NFC ili AFC finale.

Zašto bi se iko zamjerao njima baš sad?
Tito_i_Partija

#327 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Tito_i_Partija »

dembele wrote: 06/07/2026 16:20 I ona argentinska ljiga na klupi USA pozdravlja odluku o suspenziji crvenog kartona. Pitam se kako bi reagovao da se isto desilo kod protivnika.
Nije nikakvo čudo, s obzirom da je se Milei Trumpu uvuk'o u šupak i za to dobio 20 milijardi dolara.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#328 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by konektovan »

Arminovski wrote: 06/07/2026 16:33 Zbunjen sam sada totalno... Gledao sam Henry, Ibrahimović, Rooney kažu nije start za crvenog. Ova prva dva možda i ne smiju reći sve kako hoće ali Rooney? Belgijski savez se protivi povlačenju crvenog ali ne vidjeh da su rekli išta o crvenom kartonu, što bi značilo i da možda nije start za crveni? Onaj jedan sudija na yt rekao da jeste i zašto ali on je jedan. Je li se oglasio iko drugi, više sudija? Amerikanci misle da nije naravno, ostatak svijeta da jeste? Ima li ko da rasvijetli ovo, da ne ode u teorije zavjere? Gledao sam argumente da namjera ne znači ništa ali npr Henry o tome priča isto, da mora postojati namjera za crveni (ako se dobro sjećam).
Namjerno ili nenamjerno, ako je prekrsaj grub, opasan...ide crveni. Mislim, nije teta iz vrtica donijela odluku o crvenom vec neko ko se cijeli zivot bavi sudijskim poslom. Americko siledzijstvo nad fudbalom je neprihvatljivo, da se predsjednik bavi pitanjem crvenog kartona i zove fifa-u, ludilo...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#329 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by plain vanilla »

Kakve veze ima jel bilo za crveni ili nije? Otkad se to nakndasno ponistavaju kartoni?

Bit ce njima BelEgija
tzipiripi

#330 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tzipiripi »

konektovan wrote: 06/07/2026 16:50
Namjerno ili nenamjerno, ako je prekrsaj grub, opasan...ide crveni. Mislim, nije teta iz vrtica donijela odluku o crvenom vec neko ko se cijeli zivot bavi sudijskim poslom. Americko siledzijstvo nad fudbalom je neprihvatljivo, da se predsjednik bavi pitanjem crvenog kartona i zove fifa-u, ludilo...
Ovo je uvijek bio crveni. Punom težinom tijela, u jednom trenutku je lijeva noga bila iznad zemlje, je nagazio na zglob. Čudo je bilo da nije došlo do teže povrede. Ja više ne smijem otvarat threads dok ih neko ne nagu.i. Onda ću ih :izet:

Image

https://i.postimg.cc/hvfCkjJY/bihusared-(1).gif
jasko_ba

#331 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by jasko_ba »

Hoce li izbaciti Amere sa Svjetskog zbog ovog uplitanja Trampa u odluke? :oops:
mishic

#332 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by mishic »

jasko_ba wrote: 06/07/2026 17:11 Hoce li izbaciti Amere sa Svjetskog zbog ovog uplitanja Trampa u odluke? :oops:
To bi bilo jedino ispravno ili ići sa još radikalnijim potezima. U suprotnom sve je izgubilo svoj smisao.
konoplja

#333 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by konoplja »

Klopp rece da je crveni.
Edin H.

#334 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Edin H. »

zposao wrote: 06/07/2026 16:33
Edin H. wrote: 06/07/2026 16:05
sime_cipol wrote: 06/07/2026 15:55

Cak je i Thompson skupio manje glasova :oops:
Da nisu ispali bilo bi 98% glasova podrške Infantinu :D
Pa isto tako mozes reci da je BiH prosla da bi svi ovdje govorili da je FIFA čudo a SP2026 najbolje prvenstvo ikad.
Glup argument.
Argument je vrhunski. :izet: razotkriva dvoličnost :oops:

Uglavnom Trump je presudio da se radilo o običnom sudaru dvojice momaka, nema se dalje šta raspravljati….vrhovni autoritet

Tramp priznao da je tražio od Infantina da poništi crveni karton, start nad Muharemovićem nazvao “običnim sudarom”, https://avaz.ba/sport/nogomet/1055021/t ... im-sudarom
Micah

#335 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Micah »

Historičari, je li Hitler ovako navlačio za Njemačku '36?
tokio25

#336 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 06/07/2026 15:18 Ovo sam govorio i za utakmice naše lige, kada počnu četnička i ustaška sranja s tribina, spakuješ se i odeš kući.
Isto to i Belgija treba uraditi ovdje, jer svakako nemaju puno šanse da osvoje, tako da mogu barem poruku poslati (pitanje je koliko bi kazni dobili, ali to je druga priča).
Ako se odluka o suspenziji kartona ne ukine do sutra u 12:00, Belgija se zbog kršenja pravila takmičenja pakuje i ide kući, hvala i prijatno.

Ovako s dopisima i tužakanjima na kraju neće ništa postići.
Kao predstava za mase, da se nešto dešava, a ništa se u suštini neće desiti.
Ne moraju otici kuci neka svih 11 stane na centar u znak protesta
Dosadno mii

#337 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Dosadno mii »

Henry je rukom dao gol
Edin H.

#338 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Edin H. »

Da li je sada pravi momenat da se pokrene pitanje da li je bio offside Džeke protiv Nigerije?
SuperHans

#340 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by SuperHans »

Regularnija bila Olimpijada 36.
JohnnyS

#341 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by JohnnyS »

SuperHans wrote: 06/07/2026 17:33 Regularnija bila Olimpijada 36.
Zanimljivo je da se samo u Berlinu Jesse Owens smio voziti u istom autobusu kao i bijeli sportaši dok recimo kad je išao na let za Berlin u Americi ili kad se vraćao s leta pa išao kući, morao je sjedati u prostoru za crnce :D
p206

#342 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by p206 »

dembele wrote: 06/07/2026 16:20 I ona argentinska ljiga na klupi USA pozdravlja odluku o suspenziji crvenog kartona. Pitam se kako bi reagovao da se isto desilo kod protivnika.
Taj je,nadam se, završio karijeru u ozbiljnim klubovima
darius_maximus

#343 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by darius_maximus »

Glupe su vam priče i prelazimo iz ekstrema u ekstrem.
Olimpijada 1936. godine je bila kakva je bila u datom historijskom kontekstu.
Pobjeđivale su na toj Olimpijadi i druge nacije koje je Hitler smatrao nižim rasama, pa čak i Poljaci.
Sve bi njih Hitler pobio koju godinu kasnije, ali tada je to bila predstava za svijet i prošlo je kako je prošlo.
darius_maximus

#344 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 06/07/2026 17:24
darius_maximus wrote: 06/07/2026 15:18 Ovo sam govorio i za utakmice naše lige, kada počnu četnička i ustaška sranja s tribina, spakuješ se i odeš kući.
Isto to i Belgija treba uraditi ovdje, jer svakako nemaju puno šanse da osvoje, tako da mogu barem poruku poslati (pitanje je koliko bi kazni dobili, ali to je druga priča).
Ako se odluka o suspenziji kartona ne ukine do sutra u 12:00, Belgija se zbog kršenja pravila takmičenja pakuje i ide kući, hvala i prijatno.

Realno, najglasniji protest bi bio bojkot utakmice.
Ono što će se vjerovatno desiti je da će oni podnijeti neku tužbu, to će se koji mjesec povlačiti po sudovima i onda će se dogovoriti nešto s FIFA-om, negdje će ih pripaziti malo u budućnosti i pojeo vuk magarca.
geralt

#345 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by geralt »

darius_maximus wrote: 06/07/2026 15:21
konoplja wrote: 06/07/2026 15:18
Rob_Atl wrote: 06/07/2026 15:11 Jedini nacin da se ovome stane u kraj je da recimo sad sve evropske reprezentacije napuste svjetsko, ali onda mi bude zao igraca jebi ga cekas 4 godine na ovako nesto da bi napustio tek tako. Ali kako drugacije stati korupciji u kraj, ne znam.
Zavris ovo i nakon toga se povuces. Oragniziras EURO svake 2 godine i gotovo.
Jah, kao da je UEFA bastion poštenja, pa se sada nešto čudimo FIFA-i.
I šta onda, istupiti iz UEFA-e i napraviti svoje takmičenje, s ruletom i kurvama?
Ima vec UEFA svoje takmicenje, zove se EURO. Dostojanstveno se povuces pa neka FIFA organizuje svoja prvenstva koja niko nece gledati i na kojima nece igrati Haaland, Mbappe, Kane, i gdje ce finale igrati SAD i Katar. Srusilo bi se sve kao kula od karata da se UEFA povuce.

Cak i ako se nece ici toliko radikalno, minimalno bi Belgija trebala odbiti da igra, uz izjavu da je integritet prvenstva i sudjenja doveden u pitanje. Pa neka se malo hvataju za glavu i neka vracaju pare od karata i sponzorima za reklame za ovu utakmicu. Ako izadju na teren javno su pristali da budu naguzeni.
geralt

#346 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by geralt »

darius_maximus wrote: 06/07/2026 17:59 Ono što će se vjerovatno desiti je da će oni podnijeti neku tužbu, to će se koji mjesec povlačiti po sudovima i onda će se dogovoriti nešto s FIFA-om, negdje će ih pripaziti malo u budućnosti i pojeo vuk magarca.
Realno ce biti to sto si rekao. FIFA ce nekad u buducnosti pripaziti Belgiju kad im zatreba, i to ce biti to.
aveos

#347 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by aveos »

Image

Pepe i Ramos nakon što su vidjeli kako se danas nakon crvenog može igrati sljedeća utakmica
:D
mali_balon

#348 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by mali_balon »

geralt wrote: 06/07/2026 18:00
darius_maximus wrote: 06/07/2026 15:21
konoplja wrote: 06/07/2026 15:18
Zavris ovo i nakon toga se povuces. Oragniziras EURO svake 2 godine i gotovo.
Jah, kao da je UEFA bastion poštenja, pa se sada nešto čudimo FIFA-i.
I šta onda, istupiti iz UEFA-e i napraviti svoje takmičenje, s ruletom i kurvama?
Ima vec UEFA svoje takmicenje, zove se EURO. Dostojanstveno se povuces pa neka FIFA organizuje svoja prvenstva koja niko nece gledati i na kojima nece igrati Haaland, Mbappe, Kane, i gdje ce finale igrati SAD i Katar. Srusilo bi se sve kao kula od karata da se UEFA povuce.

Cak i ako se nece ici toliko radikalno, minimalno bi Belgija trebala odbiti da igra, uz izjavu da je integritet prvenstva i sudjenja doveden u pitanje. Pa neka se malo hvataju za glavu i neka vracaju pare od karata i sponzorima za reklame za ovu utakmicu. Ako izadju na teren javno su pristali da budu naguzeni.
A kolika je cifra za ucesce na utakmici j naguzivanje......sumnjam da se tek tako odreci te cifre
Last edited by mali_balon on 06/07/2026 18:06, edited 3 times in total.
tokio25

#349 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 06/07/2026 17:59
tokio25 wrote: 06/07/2026 17:24

Realno, najglasniji protest bi bio bojkot utakmice.
Ono što će se vjerovatno desiti je da će oni podnijeti neku tužbu, to će se koji mjesec povlačiti po sudovima i onda će se dogovoriti nešto s FIFA-om, negdje će ih pripaziti malo u budućnosti i pojeo vuk magarca.
Svasta nesto bi bilo realno al ovdje je prica o usa najmocnijoj drzavi na svijetu trenutno
Plus fudbal raste astronomski tamo sto znaci trziste kao citava europa otprilike
Tesko da se moze ista desiti al kao sto kazes to ce vjerovatno biti kao irska protiv francuske
JohnnyS

#350 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by JohnnyS »

aveos wrote: 06/07/2026 18:03 Image

Pepe i Ramos nakon što su vidjeli kako se danas nakon crvenog može igrati sljedeća utakmica
:D
:lol: :lol: :lol:
Locked