Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

dale cooper

#33651 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Velkoski wrote: 03/07/2026 21:59 Silo S3 E1 sam zasp'o već triput, il' sam ja previše ostario ili me već pere amnezija plot
video wrote: 03/07/2026 22:44
Velkoski wrote: 03/07/2026 21:59 Silo S3 E1 sam zasp'o već triput, il' sam ja previše ostario ili me već pere amnezija plot
Hebala ih amnezija ko da gledamo esmeraldu il kasandru.
Ne znam jebiga, meni nije bila loša epizoda...
Spoiler
Show
...očigledno da se tradicija sakrivanja istine od stanovnika silosa nastavlja u stilu kojem je i Bernard vodio. Intrigantna mi je ona priča iz
prošlosti sa onim senatorom i njegovom sestrom pilotom. Očigledno da ima neke paralele sa ovim što se dešava sa Juliet trenutno i gubitkom
pamćenja, ali na koji način. Vidimo da je na onoj misiji u kojoj je učestvovala naletila na neku naprednu tehnologiju koja izgleda kao da je
bazirana na nanobotima zbog koje su avioni pali i što je vjerovatno uticalo na njenu memoriju. Da li je ta tehnologija ono što je dovelo do
katastrofe zbog kojeg će se silo kasnije izgraditi?
Tyke

#33653 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tyke »

video wrote: 03/07/2026 22:44
Hebala ih amnezija ko da gledamo esmeraldu il kasandru.
Pa dobro, ima logike amnezija i ti fazoni
Spoiler
Show
Kljukaju je tabletama da ne bi otkrila istinu o postojanju drugih SILO-a i kako su neki unisteni. Ocito je ovima cilj da ostanu na vlasti i kontrolisu sve pa odatle je pod moranje da se potisne sjecanje Juliette
Tyke

#33654 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tyke »

video wrote: 03/07/2026 20:56 Pregledao The Agency S2 i puno bolja od S1

https://www.imdb.com/title/tt26656917/?ref_=ttep_ov_bk

Malo su izmjenjali neke elemente price od originala ali produkcija, atmosfera i gluma posebno Gerea, Bernarda(iz westworld :D ) pa i Fassbendera je bas digla seriju na visi nivo. Sto se primice kraju, sezona dobija na vecem kvalitetu.
Ona holandjanka Saura(Gremlin) ima osmjeh za 10 :D

@black navali
Dobra je i druga sezona, upravo sam zavrsio. Taman pripremili zadnju scenu i hint za S3.

Al zanimljivo kako je sad u fokusu serija Iran, evo u Agency, a i u SILO brat (Pez) spomenu sestri u fazonu "da neces napasti Iran".
Iran mijenja Rusiju u kinematografiji Amerike/Britanije :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#33655 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tyke wrote: 04/07/2026 18:12
video wrote: 03/07/2026 20:56 Pregledao The Agency S2 i puno bolja od S1

https://www.imdb.com/title/tt26656917/?ref_=ttep_ov_bk

Malo su izmjenjali neke elemente price od originala ali produkcija, atmosfera i gluma posebno Gerea, Bernarda(iz westworld :D ) pa i Fassbendera je bas digla seriju na visi nivo. Sto se primice kraju, sezona dobija na vecem kvalitetu.
Ona holandjanka Saura(Gremlin) ima osmjeh za 10 :D

@black navali
Dobra je i druga sezona, upravo sam zavrsio. Taman pripremili zadnju scenu i hint za S3.

Al zanimljivo kako je sad u fokusu serija Iran, evo u Agency, a i u SILO brat (Pez) spomenu sestri u fazonu "da neces napasti Iran".
Iran mijenja Rusiju u kinematografiji Amerike/Britanije :mrgreen:
Iran je koliko se sjecam bio u fokusu serije The Bureau, po kojoj je valjda snimana serija The agency
video

#33656 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Jeste, fokus na Siriju(isil) gdje su se dotakli i rusa i u konacnici na Iran.
Sada je umjesto Isila Valhala(ustvari Wagner), rusi su opet u kontinuitetu kao i Iran.
Spoiler
Show
U S3 i dalje fokus ostao samo na ova prve dvije ekipe bez Irana. Sa izlaskom Marine (Phenomenon a sada Gremlin) iz zemlje misija Iran je okoncana
Last edited by video on 04/07/2026 19:24, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#33657 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

video wrote: 04/07/2026 19:10 Jeste, fokus na Siriju(isil) gdje su se dotakli i rusa i u konacnici na Iran.
Sada je umjesto Isila Valhala(ustvari Wagner), rusi su opet u kontinuitetu kao i Iran.
Spoiler
Show
U S3 i dalje fokus ostao samo na ova prve dvije ekipe bez Irana. Sa izlaskom Gremlin iz zemlje misija Iran je okoncana
:thumbup:
chino

#33658 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chino »

pici wrote: 02/07/2026 19:58

ovo su dvije razlicite serije ali sa istom tematikom Borgie... najkotroverzniji papa u istoriji vatikana... ubistva, spletke, izdaje, inces, ratovi, mucenja, itd itd... pogledao obadvije i vrijede svake minute. Odlicne glumacke postave i za svakoga po nesto. Preporuka, ko nije gledao do sada... sta se ceka.

davno sam gledao jos jednu isto izuzetnu seriju iz osamdesetih... isto jako dobra.
Kanim se od kad su izašle da ih pogledam. Šta preporučuješ, pogledati obje The Borgias i Borgia? Ako da, koju prvu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33659 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by pici »

chino wrote: 05/07/2026 15:43
pici wrote: 02/07/2026 19:58
Spoiler
Show

ovo su dvije razlicite serije ali sa istom tematikom Borgie... najkotroverzniji papa u istoriji vatikana... ubistva, spletke, izdaje, inces, ratovi, mucenja, itd itd... pogledao obadvije i vrijede svake minute. Odlicne glumacke postave i za svakoga po nesto. Preporuka, ko nije gledao do sada... sta se ceka.

Spoiler
Show
davno sam gledao jos jednu isto izuzetnu seriju iz osamdesetih... isto jako dobra.
Kanim se od kad su izašle da ih pogledam. Šta preporučuješ, pogledati obje The Borgias i Borgia? Ako da, koju prvu?
uhhh tesko pitanje, zavisi sta preferiras kao svoj ukus ... evo kako bi to ja uradio. The Borgias je bolji ulaz: skuplji, ljepši, glumački zavodljiviji, lakše se gleda, Jeremy Irons nosi seriju kao otrovni papa sa aristokratskim šarmom. Poslije toga idi na Borgia, jer je ona grublja, prljavija, šira i korisnija ako te zanima stvarna anatomija vlasti, Crkve, porodice i političke korupcije. Uglavnom to je to.

Jedna dobra komparativna analiza kaže otprilike ovako: Showtimeova The Borgias je pristupačnija i lakša za razumjeti, dok je Borgia: Faith and Fear zanimljivija i vrednija ako te zanima dublja historijska/politička perspektiva.

The Borgias za srce i oči. Borgia za mozak i želudac.
Post Reply