Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mirota

#37601 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mirota »

to je ono zadovoljni smo jer prije 2 god smo gubili od LUX, nesto kontam da smo naletili na HRV kako bi se proveli, hahahahah, demontiranje u najavi, 2 klase smo ispod komsija zapadnih, ne moze se igrati kad nemas dobrog veznog igraca, sem u odbrani, tanki smo na svim pozicijama dobrano, sve ove dane citam sto nije Katic vise igrao, decko je limitiran, ono je dao jednom i ne bi za 20 tekmi nikad nista napravio
BarbaDue

#37602 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

DaysleepeR wrote: 02/07/2026 11:37 Anel je izdao i tu povjerenje više ne postoji.
Jednako kao kad te djevojka prevari.
I dalje je ona lijepa i zgodna i žao joj je i sve, ali tebi se malo gadi i ništa joj nikad više nećeš vjerovati i samo ćeš sebi zagorčati život ako joj oprostiš i primiš je nazad.
Usrao je Anel i nema tu povratka.
E ovo je naša tužna istina. Stvari vazda spuštamo na brutalno nizak nivo. Ovako prizemno razmišljanje i razlozi u reprezentaciji i oko nje upravo su stvari koje nas razlikuju od reprezentacija koje urade kvalitetan posao. Ne kažem da nismo uradili dobru stvar na SP ali da nismo ovako ograničeni i isključivi mogli smo i više.

Anel je falio kao hljeb.
Od početka sam to govorio, aa na kraju se i pokazalo tačno.
izbjeglica_iz_besmisla

#37603 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

A pa nije tako drugovi, bogami nije.

Vi ste govorili da nam fali Anel za baraza, i da se zbog tvrdoglavosti selektora necemo ni plasirati. A mi svi govorili da mozemo otici bas zato sto ga nema.

I ono fakat bi tako - otislo se na svjetsko bez vaseg ljubimca. :bih: Kako je to moguce?

Inace, ta vasa smizla je 14. od 18 ocijenjenih igraca u Feyenoordu lani. Nije on Nesta i Cannavaro u jednom, kako ga zelite prikazati.

Jebo vas Anel vise.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 04/07/2026 10:23, edited 1 time in total.
zippoo87

#37604 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zippoo87 »

Kakav bolan Anel,on je zavrsena prica. Placipicka bez karaktera i bez licnog identiteta i integriteta,kome treba takav u ekipi? Atmosferu i moral dizu dobri ljudi/igraci, drustvo koje se van utakmica druzi i sali i kada je atmosfera dobra,onda se to prenosi i na teren. Znamo svi da je jedno govance u ekipi dovoljno da pokvari atmosferu u ekipi.
A on je pokazao da nije dorastao reprezentaciji i neka tako i ostane.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#37605 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

Ma smiješna diskusija oko Anela... smoriše vala.

Odbrana je dobro igrala i tu imamo najmanje problema.
Da imamo u sredini igrača koji će se vratiti i ponuditi, koji zna čuvati loptu par sekundi, zna pronaći igrača to bi i odbrani pomoglo. Bili su pod pritiskom brat bratu 80% vremena na SP. Naravno da će griješiti. Ne krivim nikoga u odbrani.

Meni je više žao što se Pjanić oprostio od ozbiljnog fudbala sa 32 godine.
Da je održavao formu i nastavio igrati na nivou mogao nam je sa "samo" 36 godina itekako pomoći.
mirota

#37606 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mirota »

fale nama 2 vanserijska igraca i 2 veznjaka dobra...to je minimala..ovo smo sad prosli i ko zna kad...100 sreca imali
last mohicans

#37607 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Ja mislim da našim momcima fali još rutine, da se još više upoznaju, da igra ima automatizma. Katiću za svaku vraćenu loptu Vasilju, treba ćušku opaliti, stvarno pretjeruje. Vasilj mora znati izbiti loptu kvalitetnije, da gleda gdje su naši igrači, ne da je nabija napamet. Treba uigravati i neke akcije s golmanom. Bekovi trebaju preuzeti više odgovornosti u iznošenju lopte, pogotovo Dedić koji je po meni slabo odigrao ove utakmice. Tarik jedini od njih ima dobar dugi pas. U vezi veznjaka, nekako smo olako zaboravili Hajradinovića, nije klasa, ali nam je valjao u kvalifikacijama. Mahmić će više dobijati prilku, dobio bi je sada, ali se islo da se da prilika ovim zasluzenijim. Onaj Janelt bi valjao ko budali šamar, ali izgleda da je to završena priča. Iskopat će Spaha još nešta.
Rejhana

#37608 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rejhana »

Haris033 wrote: 03/07/2026 22:50
Pa, eto.. Vidjet ces u narednim danima da nije bilo bas med i cvijeće u našem timu.. Kao meni drago!?
Jbt, koliko živaca prosuo za sve utakmice 🇧🇦 od nastanka. I sad ono meni o patriotizmu i da ja “pljujem”!? 🤮

❤️🇧🇦❤️

Kolega koji ima poznanstva u Savezu kaže da su menadžeri diktirali sastav reprezentacije...

Kod nas je patriotizam jak samo na riječima, a djela nula bodova.
DaysleepeR

#37609 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Kao i svaki put raznorazni poluostvareni salabajzeri su vidjeli priliku da ulete i preuzmu vec formiranu ekipu kako bi sebi gradili ime na tudjem radu.
Apsolutno trunke sumnje nemam da odredeni broj likova koji bi rado bili selektori sada rovare raznim kanalima da otjeraju ovaj strucni stab i preuzmu posao.
Ne znam samo kako misle preko ovolike sile navijaca koja se aktivirala...
izbjeglica_iz_besmisla

#37610 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Primijetio sam i ja sarolik sastav, mozda samo da Mujakic i golmani nisu dobili minute.

Al ne mora to biti do menadzera uopce. Ako je cijela ekipa radila na plasmanu, ok je da svi dobiju priliku a ne samo istih 14-15.

To je razumno i sa turnirske strane, da ne lipsu ljudi ako igraju svih 90 minuta sve 3 utakmice. Bolje rotirati. Svakako i niko osim demirovica nema toliko kondicije.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 04/07/2026 13:01, edited 1 time in total.
studeni76

#37611 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

sanchopansa1 wrote: 04/07/2026 00:31
Dosadno mii wrote: 03/07/2026 22:51
sanchopansa1 wrote: 03/07/2026 22:32

Otjerali su Anela, otjeraće i Sergeja. Te sitne duše su najglasnije.

Pa pogledaj samo ovaj forum i pljuvačine. Još je ovaj forum level pro u odnosu na FB i ostale slične deponije, pa opet imamo to što imamo.
Pa na fb ne smijes postaviti stan da izdajes da te ne napadnu i kunu
Pa to nažalost govori o nama. Na kraju, razumijem momka u potpunosti. Porodica je broj 1, uvijek i u svako doba, i nema te ljubavi ni prema državi, a ni patriotizma, niti bilo čega sličnog tome, a da je veće od porodice.

Na kraju krajeva, da se nastavio odazivati u reprezentaciju, a da trpi te bljuvotine od ljudi koji su, ili koji će šute biti na tribinama, pred kojima će igrati i ginuti, pa onda opet prekosutra čitati kako mu je žena ovakava ili onakva, a samo iz razloga što su ti što pišu obični djevci koji ne mogu naći sebi ništa i nikoga, pa iz ljubomore pljuju, nema smisla nikakvog.

Ovako je jasno rekao i pokazao da ima crvene linije preko kojih ne prelazi i svaka mu čast na tome.
Tom logikom niko se nebi bavio javnim poslom! Svaki javni posao je podložan kritici, nije bitno jel sport, politika, humanitarnim rad, zabava ili nesto drugo.
Ako je on podvukao crtu, ne znam sta se više ima raspravljat o njemu. Ne mogu mu Spaha i Sergej obećati da mu tribina neće opet hebavat suprugu kada mu ne bude cejf da igra.
Plavo-bijeli

#37612 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Plavo-bijeli »

E čuj menadzeri diktirali sastav, ja veću glupost u zivotu nisam procitao.
studeni76

#37613 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by studeni76 »

Plavo-bijeli wrote: 04/07/2026 12:50 E čuj menadzeri diktirali sastav, ja veću glupost u zivotu nisam procitao.
Ma krenulo je. Zahebali su se kad su dozvolili da se ovo razvije u ovako pozitivnu pricu, iznenadilo ih. Sad ce Vico napućkat dobre Bošnjake da ovo razjebu a on ostane čist.
Edin H.

#37614 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

last mohicans wrote: 04/07/2026 10:56 Ja mislim da našim momcima fali još rutine, da se još više upoznaju, da igra ima automatizma. Katiću za svaku vraćenu loptu Vasilju, treba ćušku opaliti, stvarno pretjeruje. Vasilj mora znati izbiti loptu kvalitetnije, da gleda gdje su naši igrači, ne da je nabija napamet. Treba uigravati i neke akcije s golmanom. Bekovi trebaju preuzeti više odgovornosti u iznošenju lopte, pogotovo Dedić koji je po meni slabo odigrao ove utakmice. Tarik jedini od njih ima dobar dugi pas. U vezi veznjaka, nekako smo olako zaboravili Hajradinovića, nije klasa, ali nam je valjao u kvalifikacijama. Mahmić će više dobijati prilku, dobio bi je sada, ali se islo da se da prilika ovim zasluzenijim. Onaj Janelt bi valjao ko budali šamar, ali izgleda da je to završena priča. Iskopat će Spaha još nešta.
Fali rutine, tj. kvaliteta koji se osim talenta stiče kada ti neko pruži mogućnost da igraš u ozbiljnijim klubovima protiv jače konkurencije i to mahom u klubovima.

Što se menadžera tiče moraju i oni od nečega živjeti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#37615 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Rejhana wrote: 04/07/2026 12:30
Haris033 wrote: 03/07/2026 22:50
Pa, eto.. Vidjet ces u narednim danima da nije bilo bas med i cvijeće u našem timu.. Kao meni drago!?
Jbt, koliko živaca prosuo za sve utakmice 🇧🇦 od nastanka. I sad ono meni o patriotizmu i da ja “pljujem”!? 🤮

❤️🇧🇦❤️

Kolega koji ima poznanstva u Savezu kaže da su menadžeri diktirali sastav reprezentacije...

Kod nas je patriotizam jak samo na riječima, a djela nula bodova.
Da moderatori imalo volje imaju za radom, za ovake stvari bi se dijelio trajni ban
Plavo-bijeli

#37616 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Plavo-bijeli »

Al ono gledas citavu ekipu i igrace koji su pozvani i igraju i nema niti jedna izmjena ili igrac koji jee zaigrao a da mozes reci evo ovo je menadzerski...NITI JEDAN.
Za jednog sto bi mogao reci eh mozda nije zasluzio - menadzeri ga guraju - Mujakić ni minute nije dobio.

Nee znam ko je gori, taj "kolega" sto prica gluposti ili ovaj sto prenese to, a da ne pita a ko to?

Ili barem kad ne pita da sam sebe upita to isto pitanje prije nego takvu glupost napise na forum...

Zamisli igras SP i kad gledass igra ga 99% igrača koji su igrali kvalifikacije i doveli nass dotle, jedino je igrao Lukic jednom - jer Dzeko nije bio spreman, te Mahmic koji je sa razlogom pozvan - kao sto smo i vidjeli...i to je to...

Ukljucite mozak.
luckylaka

#37617 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Me znam samo odkud se odjednom ovoliki likovi pojavise na ovoj temi.Pa do skoro je samo nas 5-6 bavilo se reprezentacijom sada se pojavi desetine,,strucnjaka".Realnost je da smo igrali lose,lose postavljeni,fali nam par ivraca sa mudima i selektor sa mudima(nada se da je Barba nesto iz vidjenog naucio)ALI ovo je dogadjaj,ovo je provod,ovo je jedno iskustvo vise .Bolje mozemo i moramo,kako ,nije na nama da seremo nego podrzimo...ko hoce,ko nece ko ga jebe.Odjebite od ovih momaka
Silvester071

#37618 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Silvester071 »

mirota wrote: 04/07/2026 06:30 to je ono zadovoljni smo jer prije 2 god smo gubili od LUX, nesto kontam da smo naletili na HRV kako bi se proveli, hahahahah, demontiranje u najavi, 2 klase smo ispod komsija zapadnih, ne moze se igrati kad nemas dobrog veznog igraca, sem u odbrani, tanki smo na svim pozicijama dobrano, sve ove dane citam sto nije Katic vise igrao, decko je limitiran, ono je dao jednom i ne bi za 20 tekmi nikad nista napravio
O kakvom ti Katiću pričaš, pobrkao si lončiće a svakako ne beri brigu...
Bit' ce to sve bolje i bolje.
Mislio na Lukića, vjerujem i nema šta, momak je iskoristio svojih 5 minuta "slave", da je bio zdrav Tabakovic i Dzeko, ne bi dobio ni minute ali Boze moj, dat' ce mozda ruke u Ligi nacija i kvalifikacijama za EP.
BarbaDue

#37619 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Vjerujem da bi pojedini samo za različite stavove i razmišljanja dijelili ovuda banove. Vrlo vrlo štetni po okolinu stavovi.
TheMule

#37620 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by TheMule »

Treba preusmjeriti sve snage na pronalazak bar jednog centarfora i dva vezna.

Sve podrediti tom cilju! Prijateljske, ligu nacija, selekciju i minutazu, itd.

Dakle, ne treba trositi previse vremena na minutaze igraca od kojih nema koristi. Tu prvenstveno mislim na Demirovica i vezne - oni su pokazali svoj nivo, ne vjerujem da mogu bolje (osim mozda Tahirovica koji jos ima vremena). Tabakovic i Lukic da preuzmu kormilo u napadu, s nekim novim opcijama, pa makar bili iz premier lige. Za ocekivati je da ce i Tabakovic pasti u formi, tako da i u napadu vjerovatno trebaju dva.

Ovdje moram zamjeriti selektoru, jer ne mozes biti prijatelj sa mamom jednog od igraca. Veoma neprofesionalno. Sad kad treba biti malo okrut, to ce biti veoma tesko.
Plavo-bijeli

#37621 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Plavo-bijeli »

E čuj lik misli da Demirovic igra jer je Barbarez mu prijateelj sa mamom hahahah

Kad imas igraca koji vrijedi preko 20 miliona u 28oj godini i koji 3 sezone u prosjeku zabija na svakoj drugoj utakmici u Bundesligi onda ne trazis neekog drugog napadaca (nije ovo pijaca, a i mi nemamo tog nekog drugog) jer ne zabija za reprezentaciju, nego trazis nacin kako da ga pravilno iskoristis u reprezentaciji i dovedes ga u situacije da vise zabija. Kad bude sam isturen sa ofanzivnim veznim iza njega, sigurno ce vise zabijat.
TheMule

#37622 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by TheMule »

Nisam to ni reko. Razumjevanje ti nije na nivou.

Sto se tice dovodjenja u situacije da vise zabija, u redu, to stoji, ali iz onog sto se vidjelo, ne bi tu bilo nesto previse zabijanja i da su iza njega Misimovic i Pjanic... 12 golova u Bundesligi, dobro, ali vidi se da nije to to u reprezentaciji. U zadnjih 10 kljucnih i teskih utakmica, pocevsi od Austrije u Zenici:

Katic 1
Alajbegovic 1
Bajraktarevic 1
Mahmic 2
Lukic 1
Tabakovic 3
Dzeko 3
Demirovic 0

Kako to da njima ne treba bolji vezni red, a njemu treba? Na evropskom prvenstvu njemu ce biti 30 godina, treba mu hitno ili smanjiti minutazu dok ne pocne zabijati, ili se zahvaliti.
mirota

#37623 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mirota »

Silvester071 wrote: 04/07/2026 13:43
mirota wrote: 04/07/2026 06:30 to je ono zadovoljni smo jer prije 2 god smo gubili od LUX, nesto kontam da smo naletili na HRV kako bi se proveli, hahahahah, demontiranje u najavi, 2 klase smo ispod komsija zapadnih, ne moze se igrati kad nemas dobrog veznog igraca, sem u odbrani, tanki smo na svim pozicijama dobrano, sve ove dane citam sto nije Katic vise igrao, decko je limitiran, ono je dao jednom i ne bi za 20 tekmi nikad nista napravio
O kakvom ti Katiću pričaš, pobrkao si lončiće a svakako ne beri brigu...
Bit' ce to sve bolje i bolje.
Mislio na Lukića, vjerujem i nema šta, momak je iskoristio svojih 5 minuta "slave", da je bio zdrav Tabakovic i Dzeko, ne bi dobio ni minute ali Boze moj, dat' ce mozda ruke u Ligi nacija i kvalifikacijama za EP.
ma ja, znam da je kratko prezime :D
izbjeglica_iz_besmisla

#37624 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Da se okrenemo malo buducnosti. Jel ima nekih novih momaka na radaru a da su barem blizu seniorskih ekipa?

Mahmica smo dobili, prilicno neocekivano.
Kospo je debitirao, samo mu jos fali seniorskog fudbala.
Siljevic nam je dosao, mada i njemu fali utakmica sa seniorima.

Pricalo se za Busuladzica.
Jel ima jos ko?

PS ne pominjem momke poput onog Jakupovica iz SADa, koji se deklarisao kao nas vec al je jos mlad - nije jos ni u prvom timu
Post Reply