Turcima je falio naturalizovani play, jer im je on bitniji nego Biberovićgiovanni008 wrote: ↑02/07/2026 22:34 Sudijska kradja odluci utakmicu, elem bez 3 glavna igraca (Musa, Nurkic, Sulejmanovic) umalo pobjedismo viceprvaka evrope koji je igrao u najjacem sastavu.
Garza fantastican igrac, bogme bili su u pravu oni koji su govorili da nam je prijeko potreban!
Neke tribine u zenickoj areni skroz prazne, vise nikad kosarku tamo, samo Mejdan ili Skenderija!!!!!
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#31776 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- ElRe
#31777 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam bio ubijedjen da on ima 25/26 godina.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/07/2026 07:32
Malo li je, budući GOAT NBA
Da nije malo kasno za čekati da se pokaze potencijal Alibegovica, koji inače ima 31 godinu?
-
kakavdanakneiskustvu
#31778 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nema, 95. godisteElRe wrote: ↑03/07/2026 07:55Ja sam bio ubijedjen da on ima 25/26 godina.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/07/2026 07:32
Da nije malo kasno za čekati da se pokaze potencijal Alibegovica, koji inače ima 31 godinu?
-
Itsoktobealone
#31779 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
12 ekipa iz Europe ide na svjetsko. Dal' mislim da trojka Musa, Nurkić, Garza + Djerda može biti među tih 12, da. Šta je problem?Rogie wrote: ↑03/07/2026 04:41Koje? Jesi li upoznat s formatom ovih kvalifikacija, koliko reprezentacija ide na svjetsko prvenstvo i sl.?Itsoktobealone wrote: ↑03/07/2026 01:54 Ova ekipa turske je precijenjena i mi bi ovo dobili komotno 10+ da je igrao bilo ko od dvojca Musa/Nurkić večeras. Sa Garzom zajedno i Djerdom na klupi, mi ćemo se kvalifikovati za prvenstvo.
EDIT: Vidim da se križamo sa grupom D, što znači Italija, Litvanija i Island. Nijedna off-limit ekipa.
- vee-jay
#31780 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
haha, to ono kad procitas i pomislis - pa dobro 95. godiste -- dijete prakticnokakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/07/2026 08:00Nema, 95. godisteElRe wrote: ↑03/07/2026 07:55Ja sam bio ubijedjen da on ima 25/26 godina.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/07/2026 07:32
- Didier
#31781 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bio sam sinoć u Zenici, i mogu reći da je ono najodvratnija dvorana u koju sam ušao u životu.
Prevruće je i preglasno, ali toliko glasno da to nikome ne godi, kao da sjediš ispred zvučnika, i neko ti na najjače pojača zujanje komarca.
Fuj.
Što se tiče utakmice, sve je rečeno, barem tri - četiri faula u napadu su nam svirana koja nemaju veze sa životom. U jednom momentu sudija ne želi da svira ni vraćanje u njihovu polovinu, pa to mora uraditi drugi sudija, s druge strane terena. Iskreno, čudi me da neko iz prvih redova nije nasrnuo na sudije nakon utakmice.
Ono što mi je nejasno je kako se desilo da turska seljadija, studentarija i pokrivene trebe dobiju najbolja mjesta u dvorani. U nekim momentima je izgledalo kao da su glasniji od nas. Nekoliko puta sam lično opominjao turske srednjoškolce da ne razvaljuju stolice, na kraju je jedan tip pored mene opalio šamar turskom seljačiću od nekih 15-16 godina. A stoka se ponaša kao da je njihovo. Fuj fuj fuj!
Ne znam jesam li dobro čuo, ali ako su Fanaticosi skandirali "Turska majka", jebem im ja sve majke.
Prevruće je i preglasno, ali toliko glasno da to nikome ne godi, kao da sjediš ispred zvučnika, i neko ti na najjače pojača zujanje komarca.
Fuj.
Što se tiče utakmice, sve je rečeno, barem tri - četiri faula u napadu su nam svirana koja nemaju veze sa životom. U jednom momentu sudija ne želi da svira ni vraćanje u njihovu polovinu, pa to mora uraditi drugi sudija, s druge strane terena. Iskreno, čudi me da neko iz prvih redova nije nasrnuo na sudije nakon utakmice.
Ono što mi je nejasno je kako se desilo da turska seljadija, studentarija i pokrivene trebe dobiju najbolja mjesta u dvorani. U nekim momentima je izgledalo kao da su glasniji od nas. Nekoliko puta sam lično opominjao turske srednjoškolce da ne razvaljuju stolice, na kraju je jedan tip pored mene opalio šamar turskom seljačiću od nekih 15-16 godina. A stoka se ponaša kao da je njihovo. Fuj fuj fuj!
Ne znam jesam li dobro čuo, ali ako su Fanaticosi skandirali "Turska majka", jebem im ja sve majke.
- Thorgerson
#31782 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne bih ja toliko sad pljuvao po zenici i zenicanima, nego svi mi treba da se stidimo. Do zenice iz sarajeva je 45min. Dakle, ovo j3 bruka svih nas. Da se sve u dvorani crveni jbt ko da kuci igraju.
Sudije su kriminalne.
Zato kosarka evropska, pa i svjetska, nikad nece moci napredovati. Tolika neorganizacija, da ne to tesko pojmiti. Fudbal je tu milionima milja daleko.
Sudije su kriminalne.
Zato kosarka evropska, pa i svjetska, nikad nece moci napredovati. Tolika neorganizacija, da ne to tesko pojmiti. Fudbal je tu milionima milja daleko.
-
Rogie
#31783 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije to tih 12, nego iz novoformirane grupe od sest reprezentacija – tri idu na svjetsko prvenstvo.Itsoktobealone wrote: ↑03/07/2026 09:42 12 ekipa iz Europe ide na svjetsko. Dal' mislim da trojka Musa, Nurkić, Garza + Djerda može biti među tih 12, da. Šta je problem?
EDIT: Vidim da se križamo sa grupom D, što znači Italija, Litvanija i Island. Nijedna off-limit ekipa.
Ako izgubimo od Srbije u ponedjeljak (sto je, nazalost, realnost), to ce biti omjer 2-4. Onda u novoj grupi imas Tursku 6-0, Srbiju 4-2, Italiju (5-1 ili 4-2), Litvu (4-2 ili 3-3). Na koji nacin mislis da mozemo zavrsiti medju top tri reprezentacije s ovakvim zaostatkom – protiv reprezentacija kakve su Italija i Litva?
Recimo da Italija dobije, a mi izgubimo protiv Srbije:
Turska 6-0
Italija 5-1
Srbija 4-2
Litva 3-3
BiH 2-4
Kako ovdje zavrsiti u top 3?
- canvra888
#31784 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma teško ikako, uglavnom uz samo teoretske šanse. Nego ljudi padobranski upadaju na temu bez ikakve podloge.
- Logovan
#31785 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad je u Sarajevu loša posjeta, onda je pravo puna kritika i pljuvanja po nama Sarajlijama. A za Zenicu druga priča, ne može tako, udari i po njima.Thorgerson wrote: ↑03/07/2026 13:48 Ne bih ja toliko sad pljuvao po zenici i zenicanima, nego svi mi treba da se stidimo. Do zenice iz sarajeva je 45min. Dakle, ovo j3 bruka svih nas. Da se sve u dvorani crveni jbt ko da kuci igraju.
Sudije su kriminalne.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31786 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
12 bodova je u igri i 6 utakmica. Sanse su minimalne ali postoje. Mi smo svoje sanse prokockali u Skenderiji protiv Srbije i sinoc protiv Turske.Rogie wrote: ↑03/07/2026 14:02Nije to tih 12, nego iz novoformirane grupe od sest reprezentacija – tri idu na svjetsko prvenstvo.Itsoktobealone wrote: ↑03/07/2026 09:42 12 ekipa iz Europe ide na svjetsko. Dal' mislim da trojka Musa, Nurkić, Garza + Djerda može biti među tih 12, da. Šta je problem?
Ako izgubimo od Srbije u ponedjeljak (sto je, nazalost, realnost), to ce biti omjer 2-4. Onda u novoj grupi imas Tursku 6-0, Srbiju 4-2, Italiju (5-1 ili 4-2), Litvu (4-2 ili 3-3). Na koji nacin mislis da mozemo zavrsiti medju top tri reprezentacije s ovakvim zaostatkom – protiv reprezentacija kakve su Italija i Litva?
Turska 6-0
Italija 5-1
Srbija 4-2
Litva 3-3
BiH 2-4
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#31787 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ljudi moji, utakmica je bila poslije neprospavane noci zbog fudbala. sva paznja je uspjerena na svjetsko i tu utakmicu, kome je bilo do kosarke jucer?Logovan wrote: ↑03/07/2026 14:24Kad je u Sarajevu loša posjeta, onda je pravo puna kritika i pljuvanja po nama Sarajlijama. A za Zenicu druga priča, ne može tako, udari i po njima.Thorgerson wrote: ↑03/07/2026 13:48 Ne bih ja toliko sad pljuvao po zenici i zenicanima, nego svi mi treba da se stidimo. Do zenice iz sarajeva je 45min. Dakle, ovo j3 bruka svih nas. Da se sve u dvorani crveni jbt ko da kuci igraju.
Sudije su kriminalne.
Zato kosarka evropska, pa i svjetska, nikad nece moci napredovati. Tolika neorganizacija, da ne to tesko pojmiti. Fudbal je tu milionima milja daleko.Iako u suštini se slažem sa tobom, daljina Sarajevo - Zenica je smiješna.
- canvra888
#31788 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije to samo jučer.
Općepoznata je stvar da je naš najuspješniji mainstream ekipni sport zapostavljen zbog ogromne superiornosti nogometa u poređenju sa ostalim sportovima.
Za nogomet se u vakat znalo zbog pobjeda u kvalifikacijama (dakle ne prvenstvenih pobjeda) svirati dokasno u noć.
Košarkaši ljetos prošli u osminu finala na evropskom, mislite da je kome naumpalo do svira?
I ovo što se desilo sinoć vjerovatno nije stvar samo Zenice, nego vjerovatno svakog drugog grada mimo Sarajeva i Tuzle.
Pa štaviše, sjećam se perioda od prije 13-14 godina kada je čak i Skenderija znala biti poluprazna u pojedinim kvalifikacionom utakmicama.
Ili npr. prošlo ljeto pripremnela utakmica protiv CG pred evropsko, Skenderija poluprazna. Uporediš to sa Koševom i pripremnom utakmicom nogometaša od prije 30-ak dana i sve bude jasno.
Uz svo pomenuto, greška jeste da se u rezultatski bitnoj utakmici i protiv reprezentacije kao što je Turska uzme eksperimentisati sa gradovima u kojim će se igrati. Takve eksperimente je trebalo ostaviti za utakmicu protiv Švicarske. To je isključivo do saveza.
Općepoznata je stvar da je naš najuspješniji mainstream ekipni sport zapostavljen zbog ogromne superiornosti nogometa u poređenju sa ostalim sportovima.
Za nogomet se u vakat znalo zbog pobjeda u kvalifikacijama (dakle ne prvenstvenih pobjeda) svirati dokasno u noć.
Košarkaši ljetos prošli u osminu finala na evropskom, mislite da je kome naumpalo do svira?
I ovo što se desilo sinoć vjerovatno nije stvar samo Zenice, nego vjerovatno svakog drugog grada mimo Sarajeva i Tuzle.
Pa štaviše, sjećam se perioda od prije 13-14 godina kada je čak i Skenderija znala biti poluprazna u pojedinim kvalifikacionom utakmicama.
Ili npr. prošlo ljeto pripremnela utakmica protiv CG pred evropsko, Skenderija poluprazna. Uporediš to sa Koševom i pripremnom utakmicom nogometaša od prije 30-ak dana i sve bude jasno.
Uz svo pomenuto, greška jeste da se u rezultatski bitnoj utakmici i protiv reprezentacije kao što je Turska uzme eksperimentisati sa gradovima u kojim će se igrati. Takve eksperimente je trebalo ostaviti za utakmicu protiv Švicarske. To je isključivo do saveza.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Itsoktobealone
#31790 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesu šanse male ali je 12 bodova u igri. Sa dobrim kadrom se sve te ekipe mogu uzetiRogie wrote: ↑03/07/2026 14:02Nije to tih 12, nego iz novoformirane grupe od sest reprezentacija – tri idu na svjetsko prvenstvo.Itsoktobealone wrote: ↑03/07/2026 09:42 12 ekipa iz Europe ide na svjetsko. Dal' mislim da trojka Musa, Nurkić, Garza + Djerda može biti među tih 12, da. Šta je problem?
Turska 6-0
Italija 5-1
Srbija 4-2
Litva 3-3
BiH 2-4
- vee-jay
#31791 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
zasto nije igrao Nurkic?
-
kakavdanakneiskustvu
#31792 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gjergja je objasnio da Nurkić trenutno ne može utakmice dok ne završi ljekarske preglede i potpis ugovora sa svojim NBA klubom, Utah Jazz.
- Altsa
#31793 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je. Sarajlije su krive sto nisu napunile dvoranu u Zenici. Na kojim si ti drogamaThorgerson wrote: ↑03/07/2026 13:48 Ne bih ja toliko sad pljuvao po zenici i zenicanima, nego svi mi treba da se stidimo. Do zenice iz sarajeva je 45min. Dakle, ovo j3 bruka svih nas. Da se sve u dvorani crveni jbt ko da kuci igraju.
Sudije su kriminalne.