Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

madesa

#37501 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by madesa »

Ova reprezentacija bi bila puno bolja da nema Vice koji je obisao vise crkvi u Americi nego treninga BiH. Svake godine se mjenjao selektor. Istina je da smo losi bili i bez igre ikakve ali bolje da Barbareza gledamo nego neke levate tipa Savo Milosevic . Zivjela nam nasa :bih:
Pandakonda

#37502 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pandakonda »

Gotivim Vasilja ali je činjenica da je on jedna od najslabijih karika reprezentacije. Poštenog golmana od Begovića nismo imali, i jedino mi je zao sto Vladan Kovacevic nikada nije zaigrao za repku. Od njega boljeg nemamo. Obzirom da ne može igrati za Srbiju savez bi ga trebao pokušati vratiti jer nije ni prvi ni zadnji koji je odabrao drugu zemlju pa se vratio. Katić je prvo odabrao Hrvatsku, Šunjić također, Hajrović Švicarsku itd.

Drugi gol je stvarno bio komican, imali smo bas visok živi zid gdje je bilo dovoljno samo da se skoci i lik je opet uspio preko njih prebaciti a svi po 2 metra imaju :-) I realno Vasilj je trebao biti na toj lopti jer je postojao samo jedan smjer u kojem lopta moze otici. Pravio je jos glupih gresaka gdje smo mogli fasovat jos golova tako da je i 2-0 dobro.

Licno nemam problem sa tim da se Anel vrati u reprezentaciju jer je reprezentativni fudbal specifican da nemas bas sad neogranicen bazen talenata od kojih mozes birati pa da radis sta hoces. Anel je napravio impulsivnu glupost i treba popricati opet ako je shvatio gresku. Mladost, ludost. Maroko vratio Ziyecha i Mazraouija jer su znali svoja ogranicenja po pitanju dostupnih igraca. I ljudi zavrsili cetvrti tada na svjetskom. Ne znam sta onda mi glumimo oko Anela kao da imamo jos milijardu vrhunskih stopera koji su spremni i cekaju priliku :-)
DonieBrasco

#37503 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonieBrasco »

Okrenuti se novim igracima, liga nacija na jesen, naredne godine kvalifikacije za Euro i sta drugo reci nego raditi za boljitak imamo ove nove temelje.
dacha bosanac

#37504 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dacha bosanac »

[quote=Pandakonda post_id=20342621 time=1782998197 user_id=265675]

Licno nemam problem sa tim da se Anel vrati u reprezentaciju jer je reprezentativni fudbal specifican da nemas bas sad neogranicen bazen talenata od kojih mozes birati pa da radis sta hoces. Anel je napravio impulsivnu glupost i treba popricati opet ako je shvatio gresku. Mladost, ludost. Maroko vratio Ziyecha i Mazraouija jer su znali svoja ogranicenja po pitanju dostupnih igraca. I ljudi zavrsili cetvrti tada na svjetskom. Ne znam sta onda mi glumimo oko Anela kao da imamo jos milijardu vrhunskih stopera koji su spremni i cekaju priliku :-)
[/quote]
Upravo tako. On je brate balavac koji je napravio šta je napravio, ali naš selektor i ljudi iz Saveza moraju postupiti zrelije i probati da vrate Anela na pravi put i uklope ga u ekipu.
Sara03

#37505 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

Edin H. wrote: 02/07/2026 15:03
Sara03 wrote: 02/07/2026 14:52
Thorgerson wrote: 02/07/2026 13:01 Iskreno, iako nije nivo, drazi mi je Radeljic koji ce doci na okupljanje od Ahmedhodzica.

Ne mogu sa vjerujem sa ljudi i dalje prizivaju lika.

Zar nije malo cudno da nije imao finu saradnju sa vise selektora i ljudi u savezu. Dakle, 25 njih ima ok odnos, pa i jedan Dzeko. Zar se ne moze zakljuciti do koga je?

Plus, mi ne znamo sta je iza sve bilo i koliko puta je momak pozvan i sl. Ima svoje razloge, cao. Ne moras.

I kakva je to poruka ostalim igracima? Ne! Mora se presjeci i tu skidam kapu Spahi. Nema ba zajebancije. Hocu, pa necu. Neces. Dovidjenja. Nece te niko moliti.
+1000
Ako vam je drag pratite Radeljića na društvenim mrežama i lajkajte ga. :thumbup:

Ovdje se pak radi o brutalno kompetitivnom sportu gdje jedan igrač, dobar potez ili greška/e mogu napraviti razliku između pobjede ili poraza. Vi ste se svjesno odlučili za ovo drugo.
Jebo te Anel i njegova hanuma. :)

Vodi ih oboje kući, pa se jebite - ménage à trois!

Za svetinju se biraju najbolji, a koji će igrati srcem i dušom, sa rukom na grbu. I koji, najvažnije od svega, neće praviti razdor u ekipi niti dovoditi teferič, kič i privatni veš u REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE!!!

:bih: :bih: :bih:
dek

#37506 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dek »

Moj neki zaključak.

SP smo odigrali dosta loše.

Katar ne brojim iz očitih razloga ali protiv Kanade, Švicarske i SAD, to je sve izgledalo dosta slabo.

Razumijem defanzivnu postavku ali ni to nije funkcioniralo jer smo primili minimalno gol u svakoj utakmici.

S druge strane, totalno ali totalno odsustvo bilo kakve kreacije prema naprijed je zabrinjavajuće. Jednostavno odbijam vjerovati da nemamo kvalitet da koliko toliko napadački ugrozimo gore pobrojane ekipe koje su daleko od samog vrha reprezentativnog fudbala.

Ekipe sa daleko slabijim rosterom su pokazale više hrabrosti od nas, i to protiv i jačih ekipa.

Podbacili su svi, nikog ne mogu izdvojiti kao pozitivan primjer. Možda Mahmic ali on i nije puno igrao.
Edin H.

#37507 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

madesa wrote: 02/07/2026 15:10 Ova reprezentacija bi bila puno bolja da nema Vice koji je obisao vise crkvi u Americi nego treninga BiH. Svake godine se mjenjao selektor. Istina je da smo losi bili i bez igre ikakve ali bolje da Barbareza gledamo nego neke levate tipa Savo Milosevic . Zivjela nam nasa :bih:
Jeste Vico izdominirao duhovnu stranu :D
dembele

#37508 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dembele »

Joj prošao kroz grad, samo se u utakmici priča. Kmeče djeca hoće sladoled a dvije gospođe šetaju i ne registriraju ništa raspravljaju o Džeki i Kolašincu. Na drugom mjestu biće da su otac i sin i sin pravi paralelu između Pocetinja i Barbareza, veli da je ovaj tri koplja iznad Barbe.
U ljetnoj bašti jedan lik komentariše drugi gol koji smo primili i pita sugovornika za komentar a ovaj mu odgovara da nije ni gledao drugo poluvrijeme zbog svega viđenog u prvom poluvremenu. :-D Ovo sve u pokretu neplanirano pohvatao dijaloge :D
Sara03

#37509 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

dembele wrote: 02/07/2026 15:28 Joj prošao kroz grad, samo se u utakmici priča. Kmeče djeca hoće sladoled a dvije gospođe šetaju i ne registriraju ništa raspravljaju o Džeki i Kolašincu. Na drugom mjestu biće da su otac i sin i sin pravi paralelu između Pocetinja i Barbareza, veli da je ovaj tri koplja iznad Barbe.
U ljetnoj bašti jedan lik komentariše drugi gol koji smo primili i pita sugovornika za komentar a ovaj mu odgovara da nije ni gledao drugo poluvrijeme zbog svega viđenog u prvom poluvremenu. :-D Ovo sve u pokretu neplanirano pohvatao dijaloge :D
To, to hoćemo, o tome da se priča! :sax:

Dosta više: dodicka, izmetbegovića, vlaške stranke, trećeg i ustašoida, visokog nepredstavnika itd.

Volim te BOSNO I HERCEGOVINO 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦
Pandakonda

#37510 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pandakonda »

Jos bi dodao samo par stvari za Anela. Djelom je BiH javnost kriva za sve što se desilo jer su povjerovali u tipicnu balkansku pricu kako su krive žena i punica i kako su mu bacile sihre :-) Anel se generalno u tom periodu žalio na nivo medicinske brige koju je imao u reprezentaciji i zbog toga se vratio u englesku. Forsirali su ga da igra iako se žalio na bolove. Sto je otvoreno rekao da je iskomunicirao sa Spahicem i savezom a onda se ovi napravili budale na pressici i rekli kako se dogovor nije desio i da nisu znali da nece doci na okupljanje. Niko neće riskirati karijeru u klupskom fudbalu od kojeg živi radi reprezentacije i to je cinjenica. Pogotovo ako te forsiraju mimo preporuka.

Kakvu će onda motivaciju imati covjek da igra kada momku od 24 godine navijaci psuju zenu i djecu a trebaju ustvari stati iza njega? Sa ovim ne zelim opravdati ono sto je uradio ali mislim da bi svako trebao sebe preispitati kakva bi mu bila zelja za igrom kada ti 0/24 psuju familiju a tebi 24 godine i uz to sve imas oca koji gura prljav ves u javnost. Ljudi su zaboravili da je njegov otac ustvari prvi krenuo sa svim.

A u međuvremenu:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/mirsa ... /260406180
Thorgerson

#37511 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Pandakonda wrote: 02/07/2026 15:54 Jos bi dodao samo par stvari za Anela. Djelom je BiH javnost kriva za sve što se desilo jer su povjerovali u tipicnu balkansku pricu kako su krive žena i punica i kako su mu bacile sihre :-) Anel se generalno u tom periodu žalio na nivo medicinske brige koju je imao u reprezentaciji i zbog toga se vratio u englesku. Forsirali su ga da igra iako se žalio na bolove. Sto je otvoreno rekao da je iskomunicirao sa Spahicem i savezom a onda se ovi napravili budale na pressici i rekli kako se dogovor nije desio i da nisu znali da nece doci na okupljanje. Niko neće riskirati karijeru u klupskom fudbalu od kojeg živi radi reprezentacije i to je cinjenica. Pogotovo ako te forsiraju mimo preporuka.

Kakvu će onda motivaciju imati covjek da igra kada momku od 24 godine navijaci psuju zenu i djecu a trebaju ustvari stati iza njega? Sa ovim ne zelim opravdati ono sto je uradio ali mislim da bi svako trebao sebe preispitati kakva bi mu bila zelja za igrom kada ti 0/24 psuju familiju a tebi 24 godine i uz to sve imas oca koji gura prljav ves u javnost. Ljudi su zaboravili da je njegov otac ustvari prvi krenuo sa svim.

A u međuvremenu:

Ovo apsolutno nije nikakvo opravdanje.

Dolazio je Pjanic iz jednog Juventusa.

Dolazio je Dzeko iz znamo kakvih klubova i to u situacijama kada se i on borio za mjesto u svom klubu. Nije ni njemu bilo servirano. A znamo s kim se Dzeko borio. Sa jebenim Aguerom, sa jebenim Balotelijem i igracima koji su 50x iznad nivoa od igraca sa kojima se Anel bori za mjesto. To je smijesno opravdanje. Mislis da bi City onfa i Mancini fermo Dzeku i 2% da se povrijedio na okupljanjima repke? Pa bolio bi ga qrac, city imao napadaca za izvoz.

Uslovi su bili gori 10x nego one koje je Anel docekao. I Dzeki i Pjanicu je jebano matera i matera. I cega sve ne. Ja ne znam jesi li ti ikad bio na utakmici. Jarane bolan ja odem na tekme ovih kadeta ma to se jebe sve od do. Jel ti fkt mislis da ce dotjecati nekog igraca na pro nivou to sto mu neki saban psuje sa tribine. Daj ba uozbilji se.

Anel je sam zakuhao. I ne samo sa ovom postavom strucnog staba. To je veoma bitno.

Ne moze. Mora se presjeci. I da igraci znaju sta i kako. Ne da se zajebaju.
MMM1977

#37512 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MMM1977 »

Hvala momcima i stručnom štabu na predivnih par mjeseci, i oni sami su mnogo toga naučili, vratili su nas na veliku scenu i budućnost bi trebalo da bude svijetla za ovu reprezentaciju. :bih: :bih: :bih:
Logovan

#37513 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

55 na fifa rang listi :thumbup:
MMM1977

#37514 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MMM1977 »

I zaboravio sam dodati: Liga Nacija će nam biti idealna prilika da se završi proces ponovnog stvaranja reprezentacije, atmosfera sjajna, igrači gladni uspjeha, protivnici po mjeri. U kvalifikacije za EP ćemo ući duplo jači nego što smo danas
Sara03

#37515 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

Thorgerson wrote: 02/07/2026 16:24 Ne moze. Mora se presjeci. I da igraci znaju sta i kako. Ne da se zajebaju.
+1000000000000
last mohicans

#37516 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

dacha bosanac wrote: 02/07/2026 13:45 Evo da ovdje napišem neke utiske oko reprezentacije.
Naš najveći problem je fond kvalitetnih igrača koji je i dalje limitiran ovom prokletom političkom situacijom, kao i slabim razvojem mladih igrača u samoj zemlji.
Mi smo fond naših mladih igrača, rođenih u inostranstvu, trenutno iscrpili. Možda da se nađe još jedan-dva i da se možda zakopaju "ratne sjekire" sa onim Ahmedhodžićem,ali to je to.
Ja se na mjestu Saveza ne bih ustručavao da se nađu neki kvalitetniji evropski ili vanevropski igrači i da se pridodaju ovoj mladosti. Nama prije svega treba jako kvalitetna zamjena za Džeku. Ja ga ne vidim na vidiku među našim bh igračima. Ali nisam siguran da u Savezu tako razmišljaju, pa se plašim da ne protratimo jednu jako talentiranu generaciju koja može baš puno.
Pa novi Dzeko se još nije rodio, a upitno je hoće li ikada više. To je valjda jasno, zamjenu nećeš naći, nego treba igru prilagoditi. Netačno da je bazen potrošen,pričalo se prije okupljanja ove ekipe da je finito, pa vidimo da nije, a i sad imaš mlađih momaka koji kucaju, od Amerike do Evrope
Sara03

#37517 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sara03 »

Fun fact: novi Džeko se već rodio, vjerovatno negdje u Njemačkoj, Austriji ili Kanadi, samo ga treba skenirati i zvati na vrijeme 🫡

Sad će Spaha to...
Edin H.

#37518 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Thorgerson wrote: 02/07/2026 16:24
Pandakonda wrote: 02/07/2026 15:54 Jos bi dodao samo par stvari za Anela. Djelom je BiH javnost kriva za sve što se desilo jer su povjerovali u tipicnu balkansku pricu kako su krive žena i punica i kako su mu bacile sihre :-) Anel se generalno u tom periodu žalio na nivo medicinske brige koju je imao u reprezentaciji i zbog toga se vratio u englesku. Forsirali su ga da igra iako se žalio na bolove. Sto je otvoreno rekao da je iskomunicirao sa Spahicem i savezom a onda se ovi napravili budale na pressici i rekli kako se dogovor nije desio i da nisu znali da nece doci na okupljanje. Niko neće riskirati karijeru u klupskom fudbalu od kojeg živi radi reprezentacije i to je cinjenica. Pogotovo ako te forsiraju mimo preporuka.

A u međuvremenu:

Ovo apsolutno nije nikakvo opravdanje.

Dolazio je Pjanic iz jednog Juventusa.

Dolazio je Dzeko iz znamo kakvih klubova i to u situacijama kada se i on borio za mjesto u svom klubu. Nije ni njemu bilo servirano.

Uslovi su bili gori 10x nego one koje je Anel docekao. I Dzeki i Pjanicu je jebano matera i matera. I cega sve ne. Ja ne znam jesi li ti ikad bio na utakmici. Jarane bolan ja odem na tekme ovih kadeta ma to se jebe sve od do. Jel ti fkt mislis da ce dotjecati nekog igraca na pro nivou to sto mu neki saban psuje sa tribine. Daj ba uozbilji se.

Anel je sam zakuhao. I ne samo sa ovom postavom strucnog staba. To je veoma bitno.
Ti kao da si jučer počeo pratiti reprezentaciju.

Malo koji igrač koji igra za ozbiljniji klub se voli odazivati na prijateljske ili manje bitne utakmice.

Taj je problem postojao i sa Pjanićem, Kolašincem, naravno Begovićem, istina ponajmanje sa Džekom, osim kada je Pape zakuhao sa Midhatom. :D , ali bilo je utakmica za koje je Džeko odlučio da nema potrebe da igra.

Svi dobro plaćeni igrači u Premiershipu su pod pritiskom klubova da izbjegavaju reprezentativne obaveze koliko je to moguće. Sjećaš li se kada je Pape zakuhao sa Pulisom i htio tužiti Stoke.
Sa lošijim igračima koji žele da se bolje prodaju preko reprezentacije naravno nemaš taj problem i taj problem nije specifičan samo za BiH.,
drmadzija

#37519 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drmadzija »

Nije stvar samo u Anelu. Kaznili smo Anela, ali smo više povrijedili sebe. Stvorili smo loš primjer u odnosu “oteti” strani igrač i naša nacionalna selekcija. Zamislite sad razmišljanje nekog mladog talenta iz Evrope sa našim korjenima. Svaki će sebi reći jbte to se može i meni desiti. Nije OK. Trebamo biti pametniji i ovakvom problemu pristupiti profesionalnije. Treba pokušati ispraviti ono što možemo pa i prešutiti i preći preko pojedinih stvari. Jebga dosta nas u pojedinim momentima kaže, ili uradi,nešto što nije OK, pa poslije zažalimo. Život je kratak, moramo biti pametniji.
Post Reply