1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolazi:

Poll ended at 03/07/2026 10:33

SAD
62
24%
Bosna i Hercegovina
198
76%

Total votes: 260

ElRe

#2026 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by ElRe »

Image

BTW, Šofranac je Edin Avdić za fudbal.

Ja sam prezadovoljan, naš put na prvenstvu je bio za ponos, bez mrlje. Neko mora i da ispadne. Sigurno smo u TOP8 evropskih reprezentacija, već sada.
vee-jay

#2027 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by vee-jay »

DaysleepeR wrote: 02/07/2026 13:29
vee-jay wrote: 02/07/2026 13:28
DaysleepeR wrote: 02/07/2026 11:40

Pa lijepo sam napisao da je taktika dobra ali je pitanje koliko to igrači mogu iznijeti.
Opet, ne vidim razloga i poente da se sad jaše po igračima, ja sam siguran da su odigrali najbolje što su znali i mogli.
Za razliku od 2014, nije bilo ni klanova ni pijanki ni koškanja, nije kapiten repke bio u ratu sa novinarima, kao ni selektor sa neobjašnjvim taktikama.
Mi smo neočekivano otišli na svjetsko prvenstvo i tamo otišli prilično nespremni i zatečeni. Nije ekipa kliknula skupa. Treba vremena.
Stoji to za skok i visinu. Amerikanci su nas nadskakali, a to se nije smjelo desiti.
ovo podebljano je malo kontradiktorno :D
Pa nije. Trener pravi taktiku. Ako ti je taktika da se braniš prvih 45 minuta a ti primiš gol u zadnjoj minuti poluvremena znači da je taktika bila dobra, ali igrači nisu uspjeli da je sprovedu u djelo do kraja.
Hehe, sto opet znaci da taktika nije bila bas toliko dobra.
Kokoska ili jaje. :D
dulekrele

#2028 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by dulekrele »

ElRe wrote: 02/07/2026 13:35 Image

Ja sam prezadovoljan, naš put na prvenstvu je bio za ponos, bez mrlje. Neko mora i da ispadne. Sigurno smo u TOP8 evropskih reprezentacija, već sada.
Evo Šofranac postavlja potpuno opravdana pitanja.
SmokingMan

#2029 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

Kasno je postavljati bilo kakva pitanja kada je već sve gotovo, neka se ovo sve slegne, mislim da je i nama bilo dosta za sinoć. :D
splinter

#2030 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by splinter »

turbofolk wrote: 02/07/2026 13:20
splinter wrote: 02/07/2026 07:16 Ovi momci se do prije par mjeseci nisu poznavali međusobno.
Za neke nisu znali ni da postoje, da bi za par mjeseci ili više ii manje (nije to poenta) dijelili svlačionicu, dijelili teren, sreću, tugu.
Reprezentacija se ne gradi preko noći. Amerikanci, Kanađani, Mexikanci, vanzemaljci, vanzemunci itd pravili su godinama ali bukvalno godinama cijelu reprezentaciju ili njenu okosnicu za ovaj turnir. Cijeli sistem je stajao iza njih.
Ljudi dragi jedna Danska, Poljska, Rumunija, Wales, Italija, obje Irske, Nigerija, Kamerun npr nisu se ni plasirali na SP.
Jedna Škotska, Tunis, Koreja, Češka, Urugvaj ispali su prije nas na SP, jedna Njemačka ispala je u ovoj fazi, pa Obala Slonovače, Norveška, Švedska,Japan itd itd ,ispast će i Hrvatska ili Portugal, Španija ili Austrija.
Biće to dobro, samo polako. Materijala ima, sad ide liga nacija i fino se mogu stvari postaviti na mjesto.
Volio bih i ja igramo ko Brazil i da nam je domet makar polufinale SP-a. U međuvremenu idemo podržati ove momke i sve što se radi u i oko reprezentacije.
:thumbup: :thumbup: takođe su ispali i Senegal (prvak Afrike) i Holandija... mislim da ti se omakla Norveška, ona je prošla u osminafinale, ali to je svejedno nebitno u ovoj priči. Poenta je jasna :thumbup:

Samo BiH :bih: :bih: :bih:
Da, tačno to za Norvešku, korigujem se.
Upravo ono što sam pominjao u svom prethodnom postu o sistemskom pristupu jedne USA u skautiranju igrača i selektovanju reprezentacije, dakle Amerikanci ovu strategiju podigli na institucionalni nivo. Savez je imao , odnosno ima ljude zadužene isključivo za praćenje igrača s bilo kakvom američkom poveznicom širom Evrope, pa i svijeta, kroz održavanje kontakta s porodicama i predstavljanje dugoročnog projekta reprezentacije. Neki od igrača koji su na ovaj način skautirani a danas su okosnica reprezetnacije su: Sergiño Dest (Nizozemska/SAD) Yunus Musah (Engleska/SAD), Folarin Balogun (Engleska/SAD) Malik Tillman (Njemačka/SAD) Cameron Carter-Vickers (Engleska/SAD), Antonee Robinson (Engleska/SAD) itd. Dakle u pitanju je višegodišnji projekat čija je kruna ovaj nastup na SP (dok smo mi haman tek prvog aprila bili sigurni da idemo na SP, ali nejse)
Kroz US Soccer Education kampove ostvarena je saradnja između našeg i njihovog saveza, ali oni to rade godinama, vrlo uspješno. s tim da smo mi tek u povoju i da možemo dosta naučiti od njih. Uvijek sam zato da se dobri primjeri pokušaju primjeniti i na nas, ne u smislu da se samo pređone, nego da služe kao neki urnek ili početna tačka.
emigrazione

#2031 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by emigrazione »

Pa ne možeš ljude lagati svi imaju oči, pet nazad dodaj se u zadnjoj liniji, onda zadnji pas ide golmanu ovaj zažmiri opali je ko pratljačom, naravno svaka izbijena je njihova i to je u suštini to... Je l' moralo tako, pa naravno da nije. Ali eto idu sad ovi što pričaju o ponosu, ljubavi patriotizmu i ostalim sranjima. Lukić je sada tri puta bolji od Džeke, pa zašto onda Džeko igra logično pitanje?! Ovo nije najbolji vezni red na svijetu, ali je pravio probleme rumuniji velsu Italiji, ko je to Amerika? Pičkasto pičkasto pičkasto to je najveći problem, ispali smo, postigli smo cilj i sad samo da se ne obrukamo
Plavo-bijeli

#2032 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Plavo-bijeli »

dulekrele wrote: 02/07/2026 13:45
ElRe wrote: 02/07/2026 13:35 Image

Evo Šofranac postavlja potpuno opravdana pitanja.
Zasto prvi put pet pozadi?
Zato sto smo htjeli da ih iznenadimo i budemo jos čvršći nazad i ne primimo gol kad na pocetku nalete na nas.
Da nije bilo te gluposti ne bi ga ni primili, oni doslovno nisu suta prema golu imali do tog gola.
Nismo žrtvovali nikoga u sredini jer smo imali dvojicu centralnih veznih tj jedan koji vise igra kao defanzivni, to je isto ono sto smo igrali prije.
Zasto Gigovic? Ne znam, ali sigurno je postojao dobar razlog u glavi Barbareza. Nije sad neka Bašić igracina niti se mjeri vezni red Katara sa USA-om ni kakav način.

Zasto kasno Mahmic i Bajraktarevic?
Uopste nisu kasno. U 50minuti su ušli.
Mahmic moze igrati samo umjesto Dzeke ili Demirovica, s obzirom da je tek došao, s obzirom da je mlad, bolje ga je gurnuti potpuno svježeg u drugom poluvremenu.
Bajraktarevic je igrao užasno čitavo SP i tek malo bolje protiv Katara kad ga je čuvao nizerazredni bek, pa bolje onda Esmira svježeg uvesti mozda nesto tad uradi i ..nije..ni kao svjez nije apsolutno nista uradio.

Tabakovic se tek oporavio i ovo mu je prva utakmica fakticki u 2 mjeseca.
Lukic nije ni blizinom kvaliteta bilo kom od njih da bi imao mjesto ispred nekog od njih, a ni zaslugama prijašnjim, mada hvala mu za gol protiv Kanade.

Hrvatska bi..Hrvatska :shock: i Engleska bi jarane i Portugal, a mi smo Bosna.
Cuj i Hrvatska bi, mada je pitanje da li bi nakon drugog gola iz faula..nije to tako jednostavno kako se priča, lako se dalo vidjeti na primjeru Ekvadora ove godine i tog crvenog.

Cuj ovaj na nivou Edina Avdića a poredi Hrvatsku koja ne samo da je duplo jača imenima nego mi, nego je 5x iskusnija, sa nevjerovatnim rezultatima posljednjih godina...
Medju najjačim reprezentacijama na Svijetu - konstantno i on nju poredi :-)
vee-jay

#2033 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by vee-jay »

moja teorija je:
svi mi - a i selektor :D - je svjestan limita reprezentacija i pojedinih igraca.
niko ne zeli da rekne javno - ali opet vjerujem da svi znamo - da je Dzeko u reprezentaciji ono sta se za Ronalda pise (a nije u potpunosti tacno) u vezi Portugala
vjerujem da je Dzeko igrao samo zato a) jer je svojim zivotnim radom "to zasluzio" i b) zato sto imamo hrpu mladih koji u Dzeki vide mozda jedinog moguceg lidera ove reprezentacija
i vjerujem da se od danas vec gradi reprezentacija bez Dzeke i sa jednim u napadu

evo dok gledam ovu analize po YT - da podijelim formaciju* za koju vjerujem da ce biti buducnost repke - barem protiv fizicki jacih i brzih reprezentacija

Image

*from: https://www.youtube.com/live/RYqRf26xXK ... 1Q9J-EaR4e
turbofolk

#2034 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by turbofolk »

splinter wrote: 02/07/2026 13:52 Da, tačno to za Norvešku, korigujem se.
Upravo ono što sam pominjao u svom prethodnom postu o sistemskom pristupu jedne USA u skautiranju igrača i selektovanju reprezentacije, dakle Amerikanci ovu strategiju podigli na institucionalni nivo. Savez je imao , odnosno ima ljude zadužene isključivo za praćenje igrača s bilo kakvom američkom poveznicom širom Evrope, pa i svijeta, kroz održavanje kontakta s porodicama i predstavljanje dugoročnog projekta reprezentacije. Neki od igrača koji su na ovaj način skautirani a danas su okosnica reprezetnacije su: Sergiño Dest (Nizozemska/SAD) Yunus Musah (Engleska/SAD), Folarin Balogun (Engleska/SAD) Malik Tillman (Njemačka/SAD) Cameron Carter-Vickers (Engleska/SAD), Antonee Robinson (Engleska/SAD) itd. Dakle u pitanju je višegodišnji projekat čija je kruna ovaj nastup na SP (dok smo mi haman tek prvog aprila bili sigurni da idemo na SP, ali nejse)
Kroz US Soccer Education kampove ostvarena je saradnja između našeg i njihovog saveza, ali oni to rade godinama, vrlo uspješno. s tim da smo mi tek u povoju i da možemo dosta naučiti od njih. Uvijek sam zato da se dobri primjeri pokušaju primjeniti i na nas, ne u smislu da se samo pređone, nego da služe kao neki urnek ili početna tačka.
Takođe je neko ranije dobro napisao da reprezentativci USA moraju svojoj publici, čak i svojim najbližim, dokazivati da je soccer jednako sport kao i košarka, basebal ili njihov football i da je zbog velikih očekivanja od ove ekipe, na njima je bio ogroman pritisak, kojem na kraju, nažalost, nisu podlegli. Ja sam i dalje mišljenja da oni jesu i previše nahajpani, pa ih njihova publika, ne igrači lično, doživljavaju u najmanju ruku ko da su favorit, u rangu, do sad viđene, Francuske. Zato se nadam da će njihova priča završiti u osminafinalu, ne znam je li Belgija dovoljna sposobna da im to priredi
Timscho

#2035 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Timscho »

Svaka čast momcima na borbi. Niko nije razočarao, ni igrači, ni stručni štab. Bili su otprilike na istom nivou kao i sve utakmice do sada, samo što nekad imaš malo više sreće, a nekad malo manje pa onda to rezultatski izgleda puno drukčije. A u suštini igramo skoro isto već dugo. Ne može se očekivati da neko preko noći postane bolji igrač ili bolji trener. Jedino što sam očekivao od Barbareza pred sinoćnju utakmicu je da psihološki bolje pripremi igrače, da ih nekako opusti. Previše su bili u grču i kao da su pod pritiskom igrali, u strahu od konačnog ishoda. Falilo je ono što je on i sam govorio, da igraju igru, da uživaju u njoj.
Svaka čast Zmajevi na velikom uspjehu!
Better Man

#2036 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Better Man »

Timscho wrote: 02/07/2026 14:06 Svaka čast momcima na borbi. Niko nije razočarao, ni igrači, ni stručni štab. Bili su otprilike na istom nivou kao i sve utakmice do sada, samo što nekad imaš malo više sreće, a nekad malo manje pa onda to rezultatski izgleda puno drukčije. A u suštini igramo skoro isto već dugo. Ne može se očekivati da neko preko noći postane bolji igrač ili bolji trener. Jedino što sam očekivao od Barbareza pred sinoćnju utakmicu je da psihološki bolje pripremi igrače, da ih nekako opusti. Previše su bili u grču i kao da su pod pritiskom igrali, u strahu od konačnog ishoda. Falilo je ono što je on i sam govorio, da igraju igru, da uživaju u njoj.
Budimo realni, napravili smo ogroman uspjeh. Amerikanci su bolji od nas i zasluženo su nas dobili. Mi nemamo kvalitet da diktiramo tempo utakmice i da se nadigravamo s protivnikom. Ja nemam ni sekunde zamjerke našim momcima. Samu utakmicu nisam gledao, jer me je umor savladao i prespavao sam, ali mogu vidjeti danas. Imamo budućnost, samo treba pravilno raditi i napredovati.
Eldo__

#2037 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Eldo__ »

valjda prokine Eman Košpo kao i onaj Nidal Čelik tu vidim alternativu za nastavak da rupe nazad krpimo uz Tarika
Timscho

#2038 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Timscho »

Better Man wrote: 02/07/2026 14:23
Timscho wrote: 02/07/2026 14:06 Svaka čast momcima na borbi. Niko nije razočarao, ni igrači, ni stručni štab. Bili su otprilike na istom nivou kao i sve utakmice do sada, samo što nekad imaš malo više sreće, a nekad malo manje pa onda to rezultatski izgleda puno drukčije. A u suštini igramo skoro isto već dugo. Ne može se očekivati da neko preko noći postane bolji igrač ili bolji trener. Jedino što sam očekivao od Barbareza pred sinoćnju utakmicu je da psihološki bolje pripremi igrače, da ih nekako opusti. Previše su bili u grču i kao da su pod pritiskom igrali, u strahu od konačnog ishoda. Falilo je ono što je on i sam govorio, da igraju igru, da uživaju u njoj.
Budimo realni, napravili smo ogroman uspjeh. Amerikanci su bolji od nas i zasluženo su nas dobili. Mi nemamo kvalitet da diktiramo tempo utakmice i da se nadigravamo s protivnikom. Ja nemam ni sekunde zamjerke našim momcima. Samu utakmicu nisam gledao, jer me je umor savladao i prespavao sam, ali mogu vidjeti danas. Imamo budućnost, samo treba pravilno raditi i napredovati.
Ja ne razumijem zašto ti meni repliciraš, ja nisam napisao ništa suprotno od toga što ti pišeš. :-)
Škobo Habu

#2039 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 02/07/2026 12:23

bombaš, ovo je sklepana ekipa gdje je jedan od igrača prije par mjeseci igrao za drugu reprezentaciju (mahmić).

zaista treba malo realnosti, a ona je da je napravljen iskorak i da postoji baza da se nešto gradi.

jedan od tih temelja jeste i ono što se desilo sa Anelom, i to je razlog zašto nije bilo sranja oko reprezentacije, i što je sve bilo na terenu da se pokaže kako i šta.

na stranu igra, ono što je pratilo reprezentaciju mimo terena je bilo mrtva pozitiva. meni je vratilo vjeru u državu i naše ljude. svakome ko je dao malo bogatstvo da ode tamo, naklon do poda. svaka vam čast.

Sušićeva ekipa je bila za klasu bolja, ali je za razliku od Sergeja riječ o ljudskom patuljku koji nije ishendlao ono što selektor treba da ishendla. to se vidjelo u nastavku kvalifikacija.

ponoviću opet, ovu ekipa sa barbom i oko njega ostaviti što duže da rade i da naprave nešto. ukoliko ostvare još jedan plasman na euro ili svjetsko, može se reći da je misija ispunjena.

poljska, rumunija i švedska će biti odlične provjere i odlična prilika za kaljenje mladih momaka. kada bi nekim čudom dobili i janelta bilo bi zaista to dobro.
Koliko si ti uopšte siguran da će Barbarez nešto "ishendlovati" u nastavku kvalifikacija?

Na čemu temeljiš taj optimizam? Na sreći? Na nekom crvenom kartonu?

Reprezentacija nije uopšte sklepana, već je produkt jedne opširne selekcija kroz koju je prošlo na desetine igrača. Ti igrači su trebali da zadovolje zamisli trenera i stručnog štaba. Problem je u tome što je medijski hype stvorio od nekih igrača svjetski kalibar koji to nije.
Tako smo Lukića, nakon onoga gola Kanadi, unaprijedili automatski u novog Džeku. Ne zavaravajmo se, mi ćemo se još načekati na igrača kalibra Džeke. Ne tvrdim da mi nemamo neku osnovu za razvoj reprezentacije u narednim godinama, ali nama i u odbrani, i u veznom redu, kao i u napadu, škripi dosta pozicija. Na kraju, sve i da imamo najbolje pojedince, na kolektivnom nivou mentalni momenat nam je rolerkoster.

Možda ti ovaj "moralni patuljak" otvori oči u konkretnom segmentu:

https://sportal.blic.rs/prica/ibrahimov ... 4510578353
Logovan

#2040 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

Košarkaška reprezentacija nam je u sjeni fudbalske reprezentacije :mrgreen: Večeras protiv Turske ako niste znali :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2041 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 02/07/2026 14:39
Chmoljo wrote: 02/07/2026 12:23

bombaš, ovo je sklepana ekipa gdje je jedan od igrača prije par mjeseci igrao za drugu reprezentaciju (mahmić).

zaista treba malo realnosti, a ona je da je napravljen iskorak i da postoji baza da se nešto gradi.

jedan od tih temelja jeste i ono što se desilo sa Anelom, i to je razlog zašto nije bilo sranja oko reprezentacije, i što je sve bilo na terenu da se pokaže kako i šta.

na stranu igra, ono što je pratilo reprezentaciju mimo terena je bilo mrtva pozitiva. meni je vratilo vjeru u državu i naše ljude. svakome ko je dao malo bogatstvo da ode tamo, naklon do poda. svaka vam čast.

Sušićeva ekipa je bila za klasu bolja, ali je za razliku od Sergeja riječ o ljudskom patuljku koji nije ishendlao ono što selektor treba da ishendla. to se vidjelo u nastavku kvalifikacija.

ponoviću opet, ovu ekipa sa barbom i oko njega ostaviti što duže da rade i da naprave nešto. ukoliko ostvare još jedan plasman na euro ili svjetsko, može se reći da je misija ispunjena.

poljska, rumunija i švedska će biti odlične provjere i odlična prilika za kaljenje mladih momaka. kada bi nekim čudom dobili i janelta bilo bi zaista to dobro.
Koliko si ti uopšte siguran da će Barbarez nešto "ishendlovati" u nastavku kvalifikacija?

Na čemu temeljiš taj optimizam? Na sreći? Na nekom crvenom kartonu?

Reprezentacija nije uopšte sklepana, već je produkt jedne opširne selekcija kroz koju je prošlo na desetine igrača. Ti igrači su trebali da zadovolje zamisli trenera i stručnog štaba. Problem je u tome što je medijski hype stvorio od nekih igrača svjetski kalibar koji to nije.
Tako smo Lukića, nakon onoga gola Kanadi, unaprijedili automatski u novog Džeku. Ne zavaravajmo se, mi ćemo se još načekati na igrača kalibra Džeke. Ne tvrdim da mi nemamo neku osnovu za razvoj reprezentacije u narednim godinama, ali nama i u odbrani, i u veznom redu, kao i u napadu, škripi dosta pozicija. Na kraju, sve i da imamo najbolje pojedince, na kolektivnom nivou mentalni momenat nam je rolerkoster.

Možda ti ovaj "moralni patuljak" otvori oči u konkretnom segmentu:

https://sportal.blic.rs/prica/ibrahimov ... 4510578353
Gubili su od vesla i italije i vracali se. Na tome temeljim optimizam.

Gubili su od rumunije u odlucujucoj pa su se vratili.

Nisam ih proglasio gotovim produktom, nego temeljem za buducnost. Sklepano je jer ima puno omladine koja ne igra dugo jedni sa drugima. Potrebno je malo vremena i stabilnosti da se nametne lider medju njima i stabilnost.

Zato je amerika djelovala sa glavom i repom a mi ne.

Ne shvatam negativu poslije solidnog nastupa. Unaprijed nas otpisujes na nevidjeno iako sam kazes da imamo osnovu.

Tu osnovu je izgradio ovaj strucni stab. Znacemo na cemu smo kada zaigramo protiv poljske u septembru.

A zlatanu svaka cast, odlican fubaler, ali nije bas primjer covjeka oko kojeg se okuplja ekipa.
Eldo__

#2042 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Eldo__ »

jel se zukanovic javio jel sretan opet sto smo ispali :D
Rob_Atl

#2043 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Rob_Atl »

Ne kazem da bi nesto uradili, ali poslije crvenog bili smo kao navalili i poceli smo da prijetimo i onda dodje pauza ovi se regrupisali i zavrsilo kako je zavrsilo. Poenta price je zasto je dosta reprezentacija protiv ove pauze bas iz ovog razloga jer ubija momentum, al' eto sta je tu je, bili smo losi svakako. Glavu gore i idemo dalje!
Mustang1

#2044 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Mustang1 »

Rob_Atl wrote: 02/07/2026 14:55 Ne kazem da bi nesto uradili, ali poslije crvenog bili smo kao navalili i poceli smo da prijetimo i onda dodje pauza ovi se regrupisali i zavrsilo kako je zavrsilo. Poenta price je zasto je dosta reprezentacija protiv ove pauze bas iz ovog razloga jer ubija momentum, al' eto sta je tu je, bili smo losi svakako. Glavu gore i idemo dalje!
A i reklame na foxu na svakoj Beckham. Ja kontam ista reklama ono druga ali opet Beckham u njoj.
Better Man

#2045 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Better Man »

Timscho wrote: 02/07/2026 14:30
Better Man wrote: 02/07/2026 14:23
Ja ne razumijem zašto ti meni repliciraš, ja nisam napisao ništa suprotno od toga što ti pišeš. :-)
Mahinalno pritisnuo da recipliram umjesto novi post.
RJ57

#2046 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by RJ57 »

ovo nam je vjerovatno bila najlošija tekma na SP, ali nema veze .... glavu gore i idemo dalje, valjda nećemo opet morati čekati 12 godina da se plasiramo negdje

bilo je nezaboravno, momci su se borili, sve OK. ovome se niko nije nadao :bih:
Saul Alvarez

#2047 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Saul Alvarez »

Imalo se srece sa zrijebom. Katar je najslabija repka na sp inace se ne bi izaslo iz grupe
tokio25

#2048 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by tokio25 »

mi smo zadnjih pola sata a posebno nakon njihovog crvenog morali ici na sve ili nista ionako ti je svejedno dal izgubio 1:0 ili 3:0 ako ne uspijes
a kad pokusas mozda bude i 1:1 ili pobjedis
caros

#2049 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by caros »

plain vanilla wrote: 02/07/2026 11:38
Vox_liberi wrote: 02/07/2026 10:55 Nek se najede govana svako ko kritikuje ovu reprezentaciju

Otišli smo na svjetsko prvi put nakon 12 godina, sa mladim timom koji zaista obećava narednih godina jos veci rad. A gdje smo bili prije 3-4 godine, sa Savom i ostalom ekipom to ste sve zaboravili.

Da smo do finala došli to bi pojedinima bilo malo. U istoj fazi kao i mi su ispali i Njemačka, Holandija, Švedska, te Portugal ili Hrvatska. Bit nezahvalan na tome moze biti samo budala.

Sad odradit kvale za EURO i do EURA jos usavršiti i pojačati ekipu. A do EURA ce se tek iskristalisati ekipa sa Kerimom, Esmirom, Mahmicem, mozda Lukicem, mladim igračima koji kad steknu iskustvo samo bolji mogu biti
+1

Ispali smo od Amerike a ne od nekih sabana. Nista osim ponosa ne osjecam :bih:
Isto tako se nadam da ce strucni stab nastaviti zapoceto, dovoditi nam mlade igrace koji vole i zele da igraju za BiH, da ce insistirati i dalje na onoj predivnoj atmosferi punoj postovanja prema BiH, reprezentaciji, navijacima, jedni prema drugima, a da ce skartati svakog ko bi igrao samo kad nema sta pametnije raditi.
Amerikanci i jesu šabani koji od 1930. godine pa na ovamo imaju jednu jedinu pobjedu u nokaut fazi, ovo jutros im je druga. Isti likovi koji 2014. godine dva mjeseca širili najveću moguću negativu su danas pacifisti, znaju da ne može bolje, najljepše ljeto i ostale gluposti. Nema većih licemjera od Bošnjaka, a niti naroda koji više voli populizam.
Škobo Habu

#2050 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 02/07/2026 14:53

Gubili su od vesla i italije i vracali se. Na tome temeljim optimizam.

Gubili su od rumunije u odlucujucoj pa su se vratili.

Nisam ih proglasio gotovim produktom, nego temeljem za buducnost. Sklepano je jer ima puno omladine koja ne igra dugo jedni sa drugima. Potrebno je malo vremena i stabilnosti da se nametne lider medju njima i stabilnost.

Zato je amerika djelovala sa glavom i repom a mi ne.

Ne shvatam negativu poslije solidnog nastupa. Unaprijed nas otpisujes na nevidjeno iako sam kazes da imamo osnovu.

Tu osnovu je izgradio ovaj strucni stab. Znacemo na cemu smo kada zaigramo protiv poljske u septembru.

A zlatanu svaka cast, odlican fubaler, ali nije bas primjer covjeka oko kojeg se okuplja ekipa.
Svi smo mi temeljili optimizam na istim utakmicama kao i ti.

Ali, taj optimizam su mi pokvarile utakmice protiv Švicarske i Amerike. Upravo zbog toga što nije postojao kontinuitet igre kao protiv Italije i Velsa.

Ja nas ne otpisujem, već, realno gledajući, ne treba precjenjivati naše mogućnosti.

Na kraju, o kakvom "solidnom nastupu" govoriš, ako nismo uspjeli iskoristiti crveni karton i barem utakmicu odvesti u produžetke?

To nije solidan nastup, a akcent je na najbitnijoj utakmici za nas, već loš nastup. Sve nam je išlo na ruku u drugom poluvremenu, a mi to nismo znali iskoristiti. Barbarez je u presudnom momentu postao nervozniji od Poketinja, a nije imao niti jednog razloga za to.
Locked