Noseblind iliti sljepoca na miris je uobicajan pojam koji si morao cuti kad su u pitanju parfemikonektovan wrote: ↑23/06/2026 22:59 e cuj nos moze oslijepiti...?!![]()
Hebote rugi, ti imas ozbiljnih problema, oci...kad si kupio onu mazdu, sad evo i sa nosom i parfemima problem.![]()
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- black
#13776 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- black
#13777 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Svako malo se pojavi novi Hawas
- mc-twin
#13778 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
X puta mi se desilo da drugi oko mene osjete miris, a ja nista.
Idu Hawasi ko djeca iz skole. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13779 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
receptori se zasite, normalna pojava..
- Emojti
#13780 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pogotovo ako ima ambroxana u parfemu jos brze se zasite.
Hawas klon Aventusa bi bio zanimljiv, a sigurno ce izac jer su poceli sve popularne klonirat, kasne par godina za ostalima ali barem naprave parfem sa odlicnim performansama.
Gledam u DM-u CDNIM Made in France, dok moj svaki koji je kupljen u njemackoj Made in UAE, sigurno ima razlike zbog restrikcija sa sastojcima u evropi.
Hawas klon Aventusa bi bio zanimljiv, a sigurno ce izac jer su poceli sve popularne klonirat, kasne par godina za ostalima ali barem naprave parfem sa odlicnim performansama.
Gledam u DM-u CDNIM Made in France, dok moj svaki koji je kupljen u njemackoj Made in UAE, sigurno ima razlike zbog restrikcija sa sastojcima u evropi.
- konektovan
#13781 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Na i nema neke razlike, ja fakat nisam uocio a i ao obje verzije cdni. Rasasi je davno izbacio klon aventusa, rasasi zebra..a hoce li i s hawasom doci nesto, vidjecemo.Emojti wrote: ↑24/06/2026 01:19 Pogotovo ako ima ambroxana u parfemu jos brze se zasite.
- Tito_i_Partija
#13782 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Joj ta cijela Hawas linija je meni čista sintetika. Uzeo dekant Hawas Fire, na prvu mi bio dobar, al' kako je dan prolazio sve mi mrži bio. Mislim da ću bacit' svoj dekant, ne odgovara mi.
Prob'o Hawas Tropical jer imam dekant originala JPG Paradise Garden, ma niđe veze ba. Hawas verzija ima tako neku ružnu notu u pozadini da mi je baš bljak bio.
Originalni Hawas uzeo, nasprej'o se par puta, i na kraju dao prijatelju. Imam i bocu Malibu, nosio ga neki dan i traje stvarno dugo, al' djeluje mi k'o sintetički parfem za tinejdžere. I njega ću se morat' kutarisat'.
Prob'o Hawas Tropical jer imam dekant originala JPG Paradise Garden, ma niđe veze ba. Hawas verzija ima tako neku ružnu notu u pozadini da mi je baš bljak bio.
Originalni Hawas uzeo, nasprej'o se par puta, i na kraju dao prijatelju. Imam i bocu Malibu, nosio ga neki dan i traje stvarno dugo, al' djeluje mi k'o sintetički parfem za tinejdžere. I njega ću se morat' kutarisat'.
- konektovan
#13783 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja jedino gotivim black iz te serije, na fazon hacivata...ali tako ti je s arapima i flankerima, od 100 jedan valja.Tito_i_Partija wrote: ↑24/06/2026 16:05 Joj ta cijela Hawas linija je meni čista sintetika. Uzeo dekant Hawas Fire, na prvu mi bio dobar, al' kako je dan prolazio sve mi mrži bio. Mislim da ću bacit' svoj dekant, ne odgovara mi.
- Emojti
#13784 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni je Elixir isto bio mrtva sintetika na pocetku od koje kisem ko lud, inace kisem i na dizajnere ali ovo je bilo bas kiselkasto sinteticki.Tito_i_Partija wrote: ↑24/06/2026 16:05 Joj ta cijela Hawas linija je meni čista sintetika. Uzeo dekant Hawas Fire, na prvu mi bio dobar, al' kako je dan prolazio sve mi mrži bio. Mislim da ću bacit' svoj dekant, ne odgovara mi.
Nakon sto je odstajao neko vrijeme sad je top, stvarno na prvu ne osjetim apsulutno nikakvu sintetiku i razbija s performansama.
Ako nista bar su im skoro svi bas odlicne trajnosti, sto se ne moze reci za Armafa, Lattafu i French Avenue. Rasasi napravi i svjez koji traje.
Ima ih sad bog zna koliko novih verzija koje jos nisu ma fragrantici ni parfumo, aromatix i gents scents su pokrili vecinu ali jos izlazi non stop nerealno ih stancaju ali ne stancaju nesto sto ne postoji, skoro sve vec postoji od drugih brendova dugo vremena. Ime njihovog zadnjeg se savrseno uklapa u ono sto rade "Gold Digger"
-
Seawolf
#13785 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Upravo sam malo pojačao svoju kolekciju za jesen / zimu ....

- konektovan
#13786 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Arapski klonovi u luksuznijem pakovanju,...precjenjeno u svakom pogledu.
- TAFKAP
#13787 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ovih arapa ima brate...
Jel iko čuo za ovaj Arabiyat Prestige Marwa (EDP)?
Valja li čemu?
Jel iko čuo za ovaj Arabiyat Prestige Marwa (EDP)?
Valja li čemu?
- konektovan
#13788 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa ta marwa je izgleda na temu LV immaginationa, nesto ko i aqua dubai
-
suspect_zero
#13789 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jeste vise oprali sa Arapima.... da vas hoce popustiti furka
Agent Provocative narucila u nedjelju, dodje poruka otkazano.....nestalo
Agent Provocative narucila u nedjelju, dodje poruka otkazano.....nestalo
- black
#13790 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pana Dora je Svedska niche kuca, kakav arapski klon, pa upravo ti si najzagrizeniji pobornik onog isfuranog arapskog klona CDNIkonektovan wrote: ↑30/06/2026 18:53 Arapski klonovi u luksuznijem pakovanju,...precjenjeno u svakom pogledu.
@suspect_zero jbg mora se nekad i arapin
@Seawolf
- konektovan
#13791 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Druze black,..to sto je iz svecke nista ne znaci. Tekucine su sa bliskog istoka, cak i 'nakav parfimer te kuce je arap.black wrote: ↑30/06/2026 21:15Pana Dora je Svedska niche kuca, kakav arapski klon, pa upravo ti si najzagrizeniji pobornik onog isfuranog arapskog klona CDNIkonektovan wrote: ↑30/06/2026 18:53 Arapski klonovi u luksuznijem pakovanju,...precjenjeno u svakom pogledu.![]()
![]()
@suspect_zero jbg mora se nekad i arapinoriginali pojedini su bas preskupi..i kako god da su blizu originalu uvijek nesto fali, nikada to nije isto..
@Seawolf![]()
Ja nisam nikakav zagrizeni pobornik,..vec sam samo realan, taj armaf kosta 30 $ i podere kompletnu liniju i do 10x skupljih parfema, medju kojima je i taj kvazi brend..
- black
#13792 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Znam to sve al ovo ipak nije klon
cdni samo vristi i nista vise
al ne bih o tome
Inace vecina toga je precjenjeno, samo se beskrajno stanca...
cdni samo vristi i nista vise
Inace vecina toga je precjenjeno, samo se beskrajno stanca...
- Emojti
#13793 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
https://www.fragrantica.com/perfume/Fra ... 14428.html
Probao danas u DM-u, predobar parfem za 60KM. Nesto kao jaca verzija Cool Watera sa dodanim zacinima od sauvage elixira samo mnogo potentniji od cool watera, ostavlja uljani trag na kozi.
Btw ne dirajte mi arape pogotovo ne CDNIM (edt vristi, edp je vec druga prica) , evo za ovog bi rekao da je i bolji od dizajnerske kvalitete.
Probao danas u DM-u, predobar parfem za 60KM. Nesto kao jaca verzija Cool Watera sa dodanim zacinima od sauvage elixira samo mnogo potentniji od cool watera, ostavlja uljani trag na kozi.
Btw ne dirajte mi arape pogotovo ne CDNIM (edt vristi, edp je vec druga prica) , evo za ovog bi rekao da je i bolji od dizajnerske kvalitete.
Last edited by Emojti on 30/06/2026 22:26, edited 1 time in total.
- konektovan
#13794 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
To je brend na tragu mancere, montale....od milion arapskih buckurisa koje natoce u svoje boce, nesto malo odudara od vec postojeceg.
-
Seawolf
#13795 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kad si već ovaj brend ovako studiozno proanalizirao i ocrnio, odlučio sam da kupim i njihov parfem Orchestra ....konektovan wrote: ↑30/06/2026 22:09To je brend na tragu mancere, montale....od milion arapskih buckurisa koje natoce u svoje boce, nesto malo odudara od vec postojeceg.
https://www.parfumo.com/Perfumes/pana-dora/orchestra
.... tako da se sada broj njihovih parfema u mojoj kolekciji povećao na 6 (šest).
Bujrum na probavanje.
- konektovan
#13796 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Uzivaj morski u arapskim mirisima..

-
Seawolf
#13797 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nordijsko, a muslimansko.
Ku'ćeš bolje?
- xPaco1337
#13798 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja razmišljam da uzmem već duži period. Ali kod nas su cijene toliko napuhane za parfeme od 30-40€ da platim skoro duplu cijenu mi je malo ludo.
Jer ti parfemi stvarno vrijeme te pare 30-40€, ali 120KM nikako ne vrijedi jer možeš orginale uzeti za te pare.
Trenutno sam na Terre d'Hermès Eau Givree zapeo, dobar parfem ali trajnost mu je baš loša, ali opet za ovog vremena od 35-40c se ubio.
- Emojti
#13799 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
32eura u njemackoj i to je velika cijena zato jer je u hajpu i u sezoni.xPaco1337 wrote: ↑02/07/2026 09:33Ja razmišljam da uzmem već duži period. Ali kod nas su cijene toliko napuhane za parfeme od 30-40€ da platim skoro duplu cijenu mi je malo ludo.
Jer ti parfemi stvarno vrijeme te pare 30-40€, ali 120KM nikako ne vrijedi jer možeš orginale uzeti za te pare.
Trenutno sam na Terre d'Hermès Eau Givree zapeo, dobar parfem ali trajnost mu je baš loša, ali opet za ovog vremena od 35-40c se ubio.
Aqua dubai kad je hajp bio 56eura, sad 36
Vulcan Feu bio 45 sad 30 i opast ce jos na 25 sigurno vremenom
Hawasi znaju bit od 35 do 45 eura pa opanu na evo black je 19e, elixir 18
Hawas Ice 22eura van sezone zimi bio, sad su cijene preko 44e, to rade tiktokeri, youtuberi tj influenseri.
Nikad nebi dao 120KM za nekog arapa ovdje, jedino sto sam dao je CDNIM EDP 200ml vrijedi i mnogo ljepsi, kompleksniji i kvalitetniji od EDT koji samo vristi i vristi.
Za 120 brdo dizajnera se moze pronaci kod ParfemiZaVas i to po 100ml. Sve je ovo ponuda i potraznja. Pohlepni DM je 2023 imao cijenu CDNIM od 96KM, pa je skocila na 114 pa 140 i evo sad se vratila opet na 114. Parfem koji je vani po 22eura, jos ga oni jeftinije nabave.
- House
#13800 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
čitav bingo miriše na arape. mosa versace eros energy