1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
splinter
#1851 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ovi momci se do prije par mjeseci nisu poznavali međusobno.
Za neke nisu znali ni da postoje, da bi za par mjeseci ili više ii manje (nije to poenta) dijelili svlačionicu, dijelili teren, sreću, tugu.
Reprezentacija se ne gradi preko noći. Amerikanci, Kanađani, Mexikanci, vanzemaljci, vanzemunci itd pravili su godinama ali bukvalno godinama cijelu reprezentaciju ili njenu okosnicu za ovaj turnir. Cijeli sistem je stajao iza njih.
Ljudi dragi jedna Danska, Poljska, Rumunija, Wales, Italija, obje Irske, Nigerija, Kamerun npr nisu se ni plasirali na SP.
Jedna Škotska, Tunis, Koreja, Češka, Urugvaj ispali su prije nas na SP, jedna Njemačka ispala je u ovoj fazi, pa Obala Slonovače, Norveška, Švedska,Japan itd itd ,ispast će i Hrvatska ili Portugal, Španija ili Austrija.
Biće to dobro, samo polako. Materijala ima, sad ide liga nacija i fino se mogu stvari postaviti na mjesto.
Volio bih i ja igramo ko Brazil i da nam je domet makar polufinale SP-a. U međuvremenu idemo podržati ove momke i sve što se radi u i oko reprezentacije.
Za neke nisu znali ni da postoje, da bi za par mjeseci ili više ii manje (nije to poenta) dijelili svlačionicu, dijelili teren, sreću, tugu.
Reprezentacija se ne gradi preko noći. Amerikanci, Kanađani, Mexikanci, vanzemaljci, vanzemunci itd pravili su godinama ali bukvalno godinama cijelu reprezentaciju ili njenu okosnicu za ovaj turnir. Cijeli sistem je stajao iza njih.
Ljudi dragi jedna Danska, Poljska, Rumunija, Wales, Italija, obje Irske, Nigerija, Kamerun npr nisu se ni plasirali na SP.
Jedna Škotska, Tunis, Koreja, Češka, Urugvaj ispali su prije nas na SP, jedna Njemačka ispala je u ovoj fazi, pa Obala Slonovače, Norveška, Švedska,Japan itd itd ,ispast će i Hrvatska ili Portugal, Španija ili Austrija.
Biće to dobro, samo polako. Materijala ima, sad ide liga nacija i fino se mogu stvari postaviti na mjesto.
Volio bih i ja igramo ko Brazil i da nam je domet makar polufinale SP-a. U međuvremenu idemo podržati ove momke i sve što se radi u i oko reprezentacije.
- Point.
#1852 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nije te bilo sve do poraza. Lažni navijači na baterije nam ne trebaju.Lug wrote: ↑02/07/2026 04:19 Defanzivno defanzivno.. veoma lose, ne znaju se igraci iskoristiti, na pogresnim pozicijama.. postavka igre.. sve pare dati za dobrog trenera ako mislimo dobro repki i sa ovim igracima bi cudo napravili, ali pitanje da li je to nekima u savezu u interesu. Ali, haj dobro je..![]()
![]()
-
doktor78
#1853 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
splinter wrote: ↑02/07/2026 07:16 Ovi momci se do prije par mjeseci nisu poznavali međusobno.
Pojedini su jedva dočekali da počnu pljuvačinu.
- Bosanski_kralj
#1854 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mislim da nam ne leži taktika sa trojicom pozadi. Bolja je formscija bila 4-5-1 i to bismo trebali forsirati.
Vasilj, Šunjić, Demirović pa i Katić nisu bili baš j dobroj formi ovo prvenstvo. Džeko sugo bio povrijeden, Tabaković isto..sve to treba imati u vidu.
Nadam se da ćemo se uspjeti plasirati na EP, da se ostvari neki kontinuitet što se tiče plasmana na velika takmičenja. Kostur imamo, još ga malo pojačati
Vasilj, Šunjić, Demirović pa i Katić nisu bili baš j dobroj formi ovo prvenstvo. Džeko sugo bio povrijeden, Tabaković isto..sve to treba imati u vidu.
Nadam se da ćemo se uspjeti plasirati na EP, da se ostvari neki kontinuitet što se tiče plasmana na velika takmičenja. Kostur imamo, još ga malo pojačati
- mirota
#1855 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ne bi to tako gledao, svi kazu da je ovo uspjeh pod broj 1, ali da imamo sramotnu igru i to stoji, da nije BiH ugasio bi TV nakon 3 min realno...ne izgradis za 70 min nijednu sansu cemu se nadati onda ?? No, dobro je kad se sve sabere, prosla se lagana grupa i tjt, idemo dalje, dobro napisa neko iznad, nema Katara na EP da se vadis, tamo je kvaliteta ipak veca, jer manje timova ucestvuje
- mirota
#1856 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
i posto poto naci medju dijasporom 2 veznjaka, ovako ne ideBosanski_kralj wrote: ↑02/07/2026 07:35 Mislim da nam ne leži taktika sa trojicom pozadi. Bolja je formscija bila 4-5-1 i to bismo trebali forsirati.
- Point.
#1857 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Dobro napisano, suština svega. Samo bih dodao da se treba i sa Anelom popričati, ako su Sergej i Vico zakopali ratne sjekire (a tu je puno težih riječi palo), mogu i ovi. Sve za dobrobit reprezentacije.splinter wrote: ↑02/07/2026 07:16 Ovi momci se do prije par mjeseci nisu poznavali međusobno.
Hvala ovim momcima na ovim lijepim mjesecima od Italije, ogromna je ovo reklama za BiH, na društvenim mrežama je gorjelo od Dubioze, ljiljana, naših navijača koji su odradili bez i jednog incidenta.
Nadam se da će ovaj uspijeh podstaknuti igrače naših korijena koji se još prelamaju i izabrati zemlju svojih pradjedova, fina budućnost je pred nama. Ko zna, možda ispliva jedan kreativni vezni koji nam je prijeko potreban.
Volim te
-
doktor78
#1858 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pa sigurno hoće, sad smo ipak postali atraktivniji.
- Eldo__
#1859 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
wels smo tako dobilimirota wrote: ↑02/07/2026 07:36 ne bi to tako gledao, svi kazu da je ovo uspjeh pod broj 1, ali da imamo sramotnu igru i to stoji, da nije BiH ugasio bi TV nakon 3 min realno...ne izgradis za 70 min nijednu sansu cemu se nadati onda ?? No, dobro je kad se sve sabere, prosla se lagana grupa i tjt, idemo dalje, dobro napisa neko iznad, nema Katara na EP da se vadis, tamo je kvaliteta ipak veca, jer manje timova ucestvuje
protiv italije eto malo više prilika i dali onaj pogodak pred kraj
Sreca na našoj strani
SP 2026 sreca pa je grupa bila najlakša da je umjesto Katra bila neka zemlja iz Afrike ostali bi na 1 bodu eventualno 2 i to je to.
Nemamo igre ceka se korner, ubacaj pa šta Bog da... Fali nam desetka a ne Demirović da prokine
Najgore od svega teško mogu povezati 4-5 pasa a u odbrani kad to krenu raditi vidjelo se sinoc primaš ga.
Srecu imamo igru nemamo treba biti realan, iako opet kazem Kerim i Mahmić BIG WIN za nas oni ce nas sigurno nositi naredniih 15 tak godina a možda i Esmir bude mogao dati svoj doprinos.
- insaneinthebrain
#1860 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Da je moglo bolje u ovoj i prethodnim utakmicama. Sigurno jeate i od igraca i od Barbareza. Al ovo je nas maksimum. Ja sam totalno ravnodusan bio jutros sta god sa se desilo. Pojedini igraci limitirani sa znanjem i tehnikom. Jednostavni nisu mogli pokazati vise.
Sve u svemu, moglo je da bude svjetsko i bez nas. Al smo bili tu, ostavili svoj trag. Sad ici dalje, traziti novr igrace i graditi reprezentaciju za Euro 2028. Momcima hvala i do sljedecih utakmica
Sve u svemu, moglo je da bude svjetsko i bez nas. Al smo bili tu, ostavili svoj trag. Sad ici dalje, traziti novr igrace i graditi reprezentaciju za Euro 2028. Momcima hvala i do sljedecih utakmica
- BHF_Manijak
#1861 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ma ne treba se covjek sjebavati. Ucinili su nas ponosnim i hvala im za ova 3-4 mjeseca radosti i ponosa i emocija i svega, od Velsa do sinoc.
Ja sam zadovoljan.
Moze li bolje? Uvijek moze, pa i kad titulu osvojis, uvijek postoje stvari na koje ce ti neko skrenuti paznju "hej, to je moglo bolje za jos efikasniji ucinak" i nije to poenta.
Govorim o generalnom utisku i zadovoljstvu. Mozemo sad diskutovati je li nesto trebalo ovako ili onako, ko moze bolje ko ne...
Lijepo je bilo biti dio SP price, sva ta euforija koja drma planetu, a ti dio dogadjaja i to ne kao nijemi posmatrac, nego se i pitas nesto.
Odradili smo ono sto smo i zacrtali manje-vise prije pocetka. Prosli smo grupu, koja je objektivno prolazna bila. Za dalje - potrebno je da ti se neke stvari poklope. Tacno je da Ameri nisu Francuska ili Argentina, ali svejedno i dalje su kvalitetniji od nas u segmentima igre koji su ti bitni za prolazak, a to je fizicka sprema, neumorno trcanje, pa i neke tehnicke stvari.
Ova ekipa ima fin potencijal, ima tu momaka koji bi za 2-3 godine mogli jos bolji biti.
Najveci problem ove ekipe, a to sam par puta tokom Prvenstva spominjao, je vezni red. Nazalost tu osim Mahmica, koji je zalog za buducnost, ne vidim igaca modernih karakteristika. Spor nam je vezni red, demode igraci, tehnicki limitirani, trkom isto tako. Jos jedan ili u idealnom scenariju 2 igraca poput Mahmica, mi bi stvarno imali respektabilan tim.
Pored veznog reda lijevi bek je po meni goruci problem. Kolasinac je u godinama, a ne vidim neko ko ceka repetiran da uleti na tu poziciju i zamijeni Seju.
Imamo desno Dedica, moderan desni bek, kvalitetan, u Muharemovicu imamo vrhunskog potencijala na stoperu, steta sto je ona budala napravila sta je napravila, Muharemovic i Ahmedhodzic bili bi zaista strasan tandem, ali sta ces ti budali...
Krila su nam jako finog potencijala, nadajmo se da ce se i razvijati u dobrom pravcu.
Napadacka pozicija je malo klimava kao i spomenuti vezni red. Ne vidim nekog od 21.-22. godine, a ko obecava. Ostajemo odlaskom Dzeke na Demirovicu, sto je OK solucija s neke trkacke strane, ali s golgeterske vrlo upitna.
Suma sumarum - ima ova ekipa lijep put pred sobom, nije da cemo biti kanta za nabijanje.
Ja sam zadovoljan.
Moze li bolje? Uvijek moze, pa i kad titulu osvojis, uvijek postoje stvari na koje ce ti neko skrenuti paznju "hej, to je moglo bolje za jos efikasniji ucinak" i nije to poenta.
Govorim o generalnom utisku i zadovoljstvu. Mozemo sad diskutovati je li nesto trebalo ovako ili onako, ko moze bolje ko ne...
Lijepo je bilo biti dio SP price, sva ta euforija koja drma planetu, a ti dio dogadjaja i to ne kao nijemi posmatrac, nego se i pitas nesto.
Odradili smo ono sto smo i zacrtali manje-vise prije pocetka. Prosli smo grupu, koja je objektivno prolazna bila. Za dalje - potrebno je da ti se neke stvari poklope. Tacno je da Ameri nisu Francuska ili Argentina, ali svejedno i dalje su kvalitetniji od nas u segmentima igre koji su ti bitni za prolazak, a to je fizicka sprema, neumorno trcanje, pa i neke tehnicke stvari.
Ova ekipa ima fin potencijal, ima tu momaka koji bi za 2-3 godine mogli jos bolji biti.
Najveci problem ove ekipe, a to sam par puta tokom Prvenstva spominjao, je vezni red. Nazalost tu osim Mahmica, koji je zalog za buducnost, ne vidim igaca modernih karakteristika. Spor nam je vezni red, demode igraci, tehnicki limitirani, trkom isto tako. Jos jedan ili u idealnom scenariju 2 igraca poput Mahmica, mi bi stvarno imali respektabilan tim.
Pored veznog reda lijevi bek je po meni goruci problem. Kolasinac je u godinama, a ne vidim neko ko ceka repetiran da uleti na tu poziciju i zamijeni Seju.
Imamo desno Dedica, moderan desni bek, kvalitetan, u Muharemovicu imamo vrhunskog potencijala na stoperu, steta sto je ona budala napravila sta je napravila, Muharemovic i Ahmedhodzic bili bi zaista strasan tandem, ali sta ces ti budali...
Krila su nam jako finog potencijala, nadajmo se da ce se i razvijati u dobrom pravcu.
Napadacka pozicija je malo klimava kao i spomenuti vezni red. Ne vidim nekog od 21.-22. godine, a ko obecava. Ostajemo odlaskom Dzeke na Demirovicu, sto je OK solucija s neke trkacke strane, ali s golgeterske vrlo upitna.
Suma sumarum - ima ova ekipa lijep put pred sobom, nije da cemo biti kanta za nabijanje.
- DaysleepeR
#1862 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Prije pljuvačine i kritike ja bih sačekao ostatak prvenstva pa vidio dokle će dogurati ekipe od kojih smo izgubili.
Ja ne znam da postoji veći nivo reprezentativnog fudbala od svjetskog prvenstva.
Ja ne znam da postoji veći nivo reprezentativnog fudbala od svjetskog prvenstva.
- Chloe
- Photo mod
#1863 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
splinter wrote: ↑02/07/2026 07:16 Ovi momci se do prije par mjeseci nisu poznavali međusobno.
- Bosanski_kralj
#1864 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Sad kad je prošlo SP ja bih Anelu dao drugu, treću ili koju već šansu po redu.
Kazna mu je bila, i to zaslužena, što nije išao na svjetsko, sad je red da se pokušaju izgladiti stvari.
Jel on ono može igrati desnog beka? Za muku njega desno, a Dedića lijevo.
Kazna mu je bila, i to zaslužena, što nije išao na svjetsko, sad je red da se pokušaju izgladiti stvari.
- Eldo__
#1865 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ako se bude dala šansa Anelu onda treba i onom Denisu Huseinbašiću ipak ima neki kvalitet spram Sunjica, Gigovića i sl što sad imamo.Bosanski_kralj wrote: ↑02/07/2026 08:16 Sad kad je prošlo SP ja bih Anelu dao drugu, treću ili koju već šansu po redu.
Iako ja ne licno ne vjerujem da ce se vracati dok je tu Barbarez i Spaha tu ih podržavam.
Kad je bilo najteže pobjegli su a Anel posebno možda je i opravdana kritika ali bez obzira igraj i šuti.
Za repku se igra srcem znaci ono što sad traže svaki igrac drži ruku na srcu tokom intoniranje himne pa makar gubili svaku
- pezzar
#1866 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ma i sinoć je sve išlo po planu do onog faula na Bajraktareviću koji nije sviran. Opet je priprema utakmice bila dobra, USA nije napravila prilike u prvom poluvremenu. Ono što je Balogun pored gola dva puta šutao nije neka šansa, realno.
Gol primljen iz 2 odbijene lopte, jbg desi se, ali nam to nije remetilo plan. 1:0 poluvrijeme i ganjanje gola za izjednačenje je bilo prihvatljivo.
Onda se otvorilo, crveni, prebacivanje igre na njihovu polovinu i taj faul nakon kojeg je Sergej dobio žuti. Onda glup faul, glupa reakcija živog, glupa reakcija golmana. To nas je sasjeklo i tu je bio kraj.
I u drugom poluvremenu nisam vidio neku ekstra šansu USA, nije je bilo. Smetalo mi je što smo poslije drugog gola izgledali kao da ne pokušavamo ganjati izjednačenje, jer su igrači mislili da se 2 ne mogu stići, pa je sve to bilo sporo, lijevo-desno, umjesto prema 16 pa kako god.
Sad ja mogu kauč selektorovati, što nije igrao Bašić, što nije ušao Lukić, samo što ne mogu ni sebi reći umjesto koga su trebali igrati. Od svega, jedino bih volio da je Katić ostao umjesto Radelje, mislim da bi on slobodnije nabijao u 16.
Sve u svemu, lijepo prvenstvo.
Gol primljen iz 2 odbijene lopte, jbg desi se, ali nam to nije remetilo plan. 1:0 poluvrijeme i ganjanje gola za izjednačenje je bilo prihvatljivo.
Onda se otvorilo, crveni, prebacivanje igre na njihovu polovinu i taj faul nakon kojeg je Sergej dobio žuti. Onda glup faul, glupa reakcija živog, glupa reakcija golmana. To nas je sasjeklo i tu je bio kraj.
I u drugom poluvremenu nisam vidio neku ekstra šansu USA, nije je bilo. Smetalo mi je što smo poslije drugog gola izgledali kao da ne pokušavamo ganjati izjednačenje, jer su igrači mislili da se 2 ne mogu stići, pa je sve to bilo sporo, lijevo-desno, umjesto prema 16 pa kako god.
Sad ja mogu kauč selektorovati, što nije igrao Bašić, što nije ušao Lukić, samo što ne mogu ni sebi reći umjesto koga su trebali igrati. Od svega, jedino bih volio da je Katić ostao umjesto Radelje, mislim da bi on slobodnije nabijao u 16.
Sve u svemu, lijepo prvenstvo.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1867 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ako he bilo ikakvih nejasnoca, sad je postalo jasno: u rangu smo njemacke!
-
Did
#1868 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Gledao sam samo drugo poluvrijeme i kasnije highlitse iz prvog. Mozda nije trebalo mijenjati formaciju u pola turnira, ali lako je sad bit pametan. Mada vidjelo se sta je bila ideja, ali protivnik ocekivano fizicki nadmocan u smislu brzine i izdrzljivosti. Tu ide zamjerka selektoru, opet manjak iskustva valjda. Igraci bili solidni u svojim zadacima, zakazao golman jedino, pogotovo kod drugog gola. Bilo gresaka, ali ocekivano ako se toliko branis. Ameri imali 2 gola iz 2 suta u okvir.
- istra_hr
#1869 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Niste prošli, ali i ovo do sad je velika stvar.
Tjedan dana se pričalo o vama BiH - i u svijetu i lokalno
A, što se regije tiče (susjedstva i komšiluka) ... mislim da prevladavaju pozitivne stvari
Biće bolje, vidi se da napredujete.
... a, sad je red na meni da strepim, živčanim, nerviram se -cijeli dan i noćas.
Tjedan dana se pričalo o vama BiH - i u svijetu i lokalno
A, što se regije tiče (susjedstva i komšiluka) ... mislim da prevladavaju pozitivne stvari
Biće bolje, vidi se da napredujete.
... a, sad je red na meni da strepim, živčanim, nerviram se -cijeli dan i noćas.
- Bosanski_kralj
#1870 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ja opet nekako mislim da mi nismo da igramo defanzivno, bez obzira na evidentne manjkavosti u kreaciji napada.
Ne znamo se braniti cijelu utakmicu i gotovo.
Ne znamo se braniti cijelu utakmicu i gotovo.
-
sanchopansa1
#1871 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Dobra utakmica, dobra igra.
Drugo poluvrijeme kao protiv Italije. Da ga je Alajbegović zabio, prošli bi, nijanse su odlučivale, ovako morali smo se otvoriti i fasovali gol.
Sve u svemu, odlično je ovo sve. Do idućeg mundijala skockati se, dobiti na iskustvu, nadam se biti i na EP prije toga i onda priželjkivati opet Amerikance i jebati im mater za sve ovo večeras.
Nemojmo zaboraviti da su ovi momci prije dvije godine bili u raspadu, ekipa bez ekipe, a ni selektora nismo imali. Plasiranje na Mundijal je izgledalo kao nemogući san, a sinoć zamalo da prođemo u osminu.
Drugo poluvrijeme kao protiv Italije. Da ga je Alajbegović zabio, prošli bi, nijanse su odlučivale, ovako morali smo se otvoriti i fasovali gol.
Sve u svemu, odlično je ovo sve. Do idućeg mundijala skockati se, dobiti na iskustvu, nadam se biti i na EP prije toga i onda priželjkivati opet Amerikance i jebati im mater za sve ovo večeras.
Nemojmo zaboraviti da su ovi momci prije dvije godine bili u raspadu, ekipa bez ekipe, a ni selektora nismo imali. Plasiranje na Mundijal je izgledalo kao nemogući san, a sinoć zamalo da prođemo u osminu.
- Tvrtko II Kotromanić
#1872 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Hvala momcima, hvala selektoru na ovih par mjeseci prelijepih, čistih i pozitivnih emocija.
Tek kad osjeti čovjek ovo i doživi sve pa skonta kako u sjebanoj atmosferi živimo čitav život.
Sad nazad na predizbornu kampanju, Dodika, četnike, ustaše, korupciju,mito, trojku, sdaf, nazad na mog Želju i standardnu patnju.
Ugl, hvala im još jednom što su nam podarili ovih par mjeseci ljepote i osjećaja neobičnog da smo ravnopravan dio nečega velikog i lijepog.
I nadam se da će nam ovi mladi momci već od idućeg evropskog isto to podariti.
Edinu naklon do poda za sve, žao mi je što se nije upisao u strijelce ali svejedno, najveći nas ikad ikada
Napisa gore par ljudi šta nam fali, šta treba se uraditi u idućem periodu, sve se slažem, nadam se da će u narednim godinama ova generacija mlada još napredovati i da ćemo pronaći/izmisliti još par igrača tamo gdje nam fale.
Helem, baš je lijepo bilo.
Do idućeg puta

Tek kad osjeti čovjek ovo i doživi sve pa skonta kako u sjebanoj atmosferi živimo čitav život.
Sad nazad na predizbornu kampanju, Dodika, četnike, ustaše, korupciju,mito, trojku, sdaf, nazad na mog Želju i standardnu patnju.
Ugl, hvala im još jednom što su nam podarili ovih par mjeseci ljepote i osjećaja neobičnog da smo ravnopravan dio nečega velikog i lijepog.
I nadam se da će nam ovi mladi momci već od idućeg evropskog isto to podariti.
Edinu naklon do poda za sve, žao mi je što se nije upisao u strijelce ali svejedno, najveći nas ikad ikada
Napisa gore par ljudi šta nam fali, šta treba se uraditi u idućem periodu, sve se slažem, nadam se da će u narednim godinama ova generacija mlada još napredovati i da ćemo pronaći/izmisliti još par igrača tamo gdje nam fale.
Helem, baš je lijepo bilo.
Do idućeg puta
- Porodice Foht
#1873 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Hvala igracima i SS na danima ponosa. Barbu bi valjda neko trebao pitati zasto uporno igranje s dva napadaca i kad parkiras bus, cemu forsiranje slabasnih Gige, Radeljica u postavci koja nikad nije igrala. Steta jer mogli smo zadeverati Amere u drugom. Ipak, fala im za sve. 
-
made_in_sarajevo
#1874 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Po meni barbarez se previse usrao SP i osim katara sve defanzivno isao. Sa amerima se moglo igrati ali da smo poceli bez dzeke i da je kreno odmah sa esmirom. Dzeko kako je isao i mi smo malo smirili i dobili dvije strane da napadamo. Hvala im svakako, barbarez nek se uci i razvija do euro kvalifikacija i sa ovom ekipom se realno moze ocekivati plasman i na euro, ali ne smijemo biti tvrdoglavi da dzeko sa 40 godina uzima vecinu utakmice mladjima ili da demirovic na stranu sto trci i bori se, ako ne ide haj na klupu.
Hvala im i treb ih docekati i cestitati
Hvala im i treb ih docekati i cestitati
- Haris.ba
#1875 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Samo da nema luzerskog mentaliteta pokro nas sudija i slicno, i sve 5.
Ljudi bili bolji, mi bili slabi.
Odlican rezultat sto se prosla grupa. Mogla se pobjediti Amerika, ostaje zal sto se nije znala iskoristiti sansa.
Ljudi bili bolji, mi bili slabi.
Odlican rezultat sto se prosla grupa. Mogla se pobjediti Amerika, ostaje zal sto se nije znala iskoristiti sansa.