Ali šteta na motoru ne odgovara prebrzoj vožnji motora...
Ovo je fragrantno oduzimanje prednosti, ostalo su sve izmišljotine bez ikakvog uporišta.
Ali šteta na motoru ne odgovara prebrzoj vožnji motora...
Nemoj molim te. Vec si racunao brizninu motoriste na drugom snimku pa kad je forumas odovojio svoje vrijeme, izmjerio i dao priblizno tacnu brzinu koja je daleko veca od ogranicenja, pokrio si se usima. Ustvari nisi, opet si nastavio da seruckas.
Ma pusti papka vjerovatno isto vozi pa brani svoje postupkepeca777 wrote: ↑01/07/2026 12:23Nemoj molim te. Vec si racunao brizninu motoriste na drugom snimku pa kad je forumas odovojio svoje vrijeme, izmjerio i dao priblizno tacnu brzinu koja je daleko veca od ogranicenja, pokrio si se usima. Ustvari nisi, opet si nastavio da seruckas.
Isto si uradio kada je preticanje zapoceto na punoj. Isto si uradio kada si glumio "a koje je tu ogranicenje u naseljenom mjestu".
Totalno si zadojen i zaslijepljen reflektiranjem kontra mrznje prema svima koji nisu motoristi.
Inace pamtim da si imao stvarno ok upise na forumu. Sta se desilo, zasto tolika isfrustiranost? Da li te neko zlostavljao na motoru pa sada si ovako agresivan?
tokio25 wrote: ↑01/07/2026 12:30Ma pusti papka vjerovatno isto vozi pa brani svoje postupkepeca777 wrote: ↑01/07/2026 12:23Nemoj molim te. Vec si racunao brizninu motoriste na drugom snimku pa kad je forumas odovojio svoje vrijeme, izmjerio i dao priblizno tacnu brzinu koja je daleko veca od ogranicenja, pokrio si se usima. Ustvari nisi, opet si nastavio da seruckas.
Isto si uradio kada je preticanje zapoceto na punoj. Isto si uradio kada si glumio "a koje je tu ogranicenje u naseljenom mjestu".
Totalno si zadojen i zaslijepljen reflektiranjem kontra mrznje prema svima koji nisu motoristi.
Inace pamtim da si imao stvarno ok upise na forumu. Sta se desilo, zasto tolika isfrustiranost? Da li te neko zlostavljao na motoru pa sada si ovako agresivan?
Ateista na motoru
Apsolutno jesi, nismo svi ludi, a ti jedini pametan. Automobil je u potpunosti polupan, šteta je preko 20.000 KM, dok ti tvrdiš da je ovaj vozio motor normalno a svima je jasno da nije i zato ljudi i pišu o šteti. U ovoj zoni se vozi 40 ako se ne nešto nije promijenilo otkad nisam tu, svako bi bez problema zakočio sve i da je ovaj uzeo prvenstvo prolaza.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:53Ja apsolutno nijednim postom nisam nikad u istoriji svog boravka na forumu branio nijednog divljaka na motoru.
Ja samo pokušavam da razbijem narativ gdje je za svaku nesreću u kojoj je uključen motocikl - automatski motocikl kriv i narativ gdje su većina motociklista divljaci. Usput reagujem na otvoreno naslađivanje pogibijama i teškim ozljedama koje motoristi zadobiju u nesrećama gdje se ne zna kontekst i krivica. Pogotovo što sam svjedočio naslađivanju i okrivljavanju ljudi koje znam i u okolnostima koje znam da nisu bili krivi.
Ako nađeš ijedan post gdje sam branio divljaka, svaka ti čast.
Ja ne mogu uticati na inteligenciju ljudi koji čitaju moje postove pa izvlače takve zaključke - sorry.
Kako mozeš to tvrditi? Ako je volvo na zebri, a skoro jeste, vjerovatno se uključio dok je bilo sigurno, skrenuo i stao pješacima. Mozda motorista nije gledao, pa kasno skontao. A postoji i mogućnost da mu je volvo uzeo prvenstvo. Ima policija, neka rijesava. Na stranu što je debilno da ovdje moraš voditi računa o pjesacima, a i autima koja ti dolaze u susret. Neko napisa šta ima skretati, ako ima pjesaka, pa gdje ce u pm, ovdje najprije doživljavam auta, pa tek onda pjesake. Identitična je glupost i kod ZS, još su skratili interval, ranije je par auta moglo proći ako nema pješaka, sad nema šanse, jedno auto, drugo se već napenali na raskrsnici.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 12:00Ali šteta na motoru ne odgovara prebrzoj vožnji motora...
Ovo je fragrantno oduzimanje prednosti, ostalo su sve izmišljotine bez ikakvog uporišta.
Ajd ti si bar u svemu ostalom okAteista wrote: ↑01/07/2026 12:31tokio25 wrote: ↑01/07/2026 12:30Ma pusti papka vjerovatno isto vozi pa brani svoje postupkepeca777 wrote: ↑01/07/2026 12:23
Nemoj molim te. Vec si racunao brizninu motoriste na drugom snimku pa kad je forumas odovojio svoje vrijeme, izmjerio i dao priblizno tacnu brzinu koja je daleko veca od ogranicenja, pokrio si se usima. Ustvari nisi, opet si nastavio da seruckas.
Ateista na motoru![]()
![]()
Želiš da kažeš da je vozač Volva kriv? Možeš li na to dokazati? Moje iskustvo kao vozača govori da nema veće pogani od vozača skutera. ne poštuju nikakva pravila, voze između auta, ubucaju se na semaforu na vrh kolone. Čast izuzecima, ali njih je vrlo malo.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:55Kakve veze ima kolika je šteta na autu kad je očigledno kriv za udes?
Možda će umrijeti čovjek sa motora, jel treba opet o šteti da se priča?
Čvrsti objekt je udario u vrata, naravno da će biti šteta.
Vidi se i otisak od kacige na zadnjem štoku.
Jeste li pri sebi vi?
Jedini koji nije na svom mjestu na slici je Volvo.Better Man wrote: ↑01/07/2026 12:47Želiš da kažeš da je vozač Volva kriv? Možeš li na to dokazati? Moje iskustvo kao vozača govori da nema veće pogani od vozača skutera. ne poštuju nikakva pravila, voze između auta, ubucaju se na semaforu na vrh kolone. Čast izuzecima, ali njih je vrlo malo.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:55Kakve veze ima kolika je šteta na autu kad je očigledno kriv za udes?
Jeste li pri sebi vi?
MinistarKulture wrote: ↑01/07/2026 12:59 Raspravljate se sa frajerom koji je branio Spahovicevo divljanje ne tako davno![]()
Totalna neistina.MinistarKulture wrote: ↑01/07/2026 12:59 Raspravljate se sa frajerom koji je branio Spahovicevo divljanje ne tako davno![]()
Moglo je, ali to ne mijenja puno, ako pretpostavimo da je naglo izletio pred motoristu sa pretpostavkom da moze proci i onda ipak morao stati kad su izletili pjesaci, njegova krivica je 100% bez obzira na to sto nisu bili pjesaci u momentu kad je krenuo. Cak i da je motorista malo brze vozio, pregledno je i morao ga je vidjeti i svjesno ici na to da mu presijeca putanju, oduzimanje prvenstva kao uzrok nesrece.liaar wrote: ↑01/07/2026 13:57 Hajmo realni biti, moglo je da ne bude pješaka dok je prošlo auto prije nego je Volvo skrenuo, kad je već krenuo u raskrsnicu da su izašli pješaci. Nije nemoguće, već je vjerovatno tako i bilo. Nisu se jednom samo otisnuli na cestu, pa ih moraš čekati da prođu a već si krenuo skretati.
A ovdje ima dobre štete na Volvu, tako da sumnjam da je motorista išao 40 koliko je ograničenje.
Ti si prvi spomenuo štetu.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:55Kakve veze ima kolika je šteta na autu kad je očigledno kriv za udes?
Jeste li pri sebi vi?
Nisam pomenuo štetu u smilu para nego u smislu ulubljenja.Naslovnica wrote: ↑01/07/2026 14:56Ti si prvi spomenuo štetu.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:55Kakve veze ima kolika je šteta na autu kad je očigledno kriv za udes?
Jeste li pri sebi vi?
Niko je prije tebe nije spominjao.
Jesi li ti pri sebi?
There are levels, ali ljudi to ne vide. Samo im u mozgu odjekuje "ENO GA BRANIII".esso_sa wrote: ↑01/07/2026 14:19 Motorista sam, preko 20 godina, ali po gradu vozim mali skuter od 50 kubika... Praktičnije mi
I tako se jučer na skuteru spuštam niz Kralja Tomislava (ulica Koševo), lik sa autom hoće da se uključi iz ulice Sutjeska, meni sa lijeve strane. Vidio me, sreli nam se pogledi, zaustavio se da me pusti, ali vidim i da djelić sekunde razmišlja da mi se ipak uvali što na kraju i radi oduzimajući mi prvenstvo bukvalno u 2-3 metra... Na sviranje, mahanje rukama, lik se pravi da me nema uopšte... Potpuni ignore
Spasilo me što generalno ne vjerujem drugim učesnicima u saobraćaju, vozim defanzivno, pa sam se i za ovog lika pripremio, ruka na kočnici i pomjerio se malo desno. Da sam računao da će me pustiti, kao što je i trebao i kako je na početku i izgledalo, završio bi mu u vratima....
I bruka takvih situacija... Tako da je vrlo moguće da je i ovaj sudar sa Volvom bio na isti fol...
Veliki procenat nesreća sa motorima otpada upravo na oduzimanje prednosti od strane vozača automobila. Plus naprasna skretanja u momentu kada motorista pretiče automobil - ljudi ne gledaju u retrovizore
@DaysleepeR samo pokušava da vam skrene pažnju da nisu svi motoristi divljaci i da u nesrećama nisu uvijek oni krivi, standardno "zato što su vozili brzo i divljali"..
I nije normalno priželjkivati nečiju smrt, bez obzira je li to neki kriminalac ili divljak na motoru... Svi su na kraju ljudska bića i život je život
Nebitne su pare.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 15:06Nisam pomenuo štetu u smilu para nego u smislu ulubljenja.Naslovnica wrote: ↑01/07/2026 14:56Ti si prvi spomenuo štetu.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:55
Kakve veze ima kolika je šteta na autu kad je očigledno kriv za udes?
Jeste li pri sebi vi?
Niko je prije tebe nije spominjao.
Jesi li ti pri sebi?
Slažem se da stakla nisu pukla."Šteta je malo veća nego što bi napravio da nogom udariš u vrata. Stakla nisu pukla."
Ko je napisao da je "jadan čovjek u Volvu"?DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 15:10There are levels, ali ljudi to ne vide. Samo im u mozgu odjekuje "ENO GA BRANIII".esso_sa wrote: ↑01/07/2026 14:19 Motorista sam, preko 20 godina, ali po gradu vozim mali skuter od 50 kubika... Praktičnije mi
I tako se jučer na skuteru spuštam niz Kralja Tomislava (ulica Koševo), lik sa autom hoće da se uključi iz ulice Sutjeska, meni sa lijeve strane. Vidio me, sreli nam se pogledi, zaustavio se da me pusti, ali vidim i da djelić sekunde razmišlja da mi se ipak uvali što na kraju i radi oduzimajući mi prvenstvo bukvalno u 2-3 metra... Na sviranje, mahanje rukama, lik se pravi da me nema uopšte... Potpuni ignore
Spasilo me što generalno ne vjerujem drugim učesnicima u saobraćaju, vozim defanzivno, pa sam se i za ovog lika pripremio, ruka na kočnici i pomjerio se malo desno. Da sam računao da će me pustiti, kao što je i trebao i kako je na početku i izgledalo, završio bi mu u vratima....
I bruka takvih situacija... Tako da je vrlo moguće da je i ovaj sudar sa Volvom bio na isti fol...
Veliki procenat nesreća sa motorima otpada upravo na oduzimanje prednosti od strane vozača automobila. Plus naprasna skretanja u momentu kada motorista pretiče automobil - ljudi ne gledaju u retrovizore
@DaysleepeR samo pokušava da vam skrene pažnju da nisu svi motoristi divljaci i da u nesrećama nisu uvijek oni krivi, standardno "zato što su vozili brzo i divljali"..
I nije normalno priželjkivati nečiju smrt, bez obzira je li to neki kriminalac ili divljak na motoru... Svi su na kraju ljudska bića i život je život
Ne mogu ljudi kod nas skontati, džaba je.
Staviš ljudima crash testove na 60 nas sat gdje od motora ništa ne ostane i ono opet konta ma išao 200 minimum.
Jadan čovjek, velika šteta na Volvu, a bukvalno se na istoj slici ukazuje pomoć drugom čovjeku. On nije jadan. On je kriv jer smo odmah izmislili da mora da je jurcao, gdje će neko tako prednost oduzimati, kao da im se ne oduzima prednost svima 5 puta svaku kratku vožnju kroz grad i kao da je i sami ne oduzimaju drugima.
Nema poente objašnjavati da je problem loša praksa a ne branjenje ovog ili onog.
Radimo na sebi i na eliminisanju i ignorisanju loše prakse, svima će bolje biti.