Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
anjaco+ wrote: ↑01/07/2026 11:55
Na isplatu na bankomatu Nove banke od 20 km skinulo mi 23.44 km,bas previse
Uslovi su im jasni
Podizanje gotovine na bankomatima u Bosni i Hercegovini
Naknada: 3 BAM + 2%*
Mada im piše da je za Novu banku provizija 4%
4% na bankomatu Nove Banke BEZ KARTICE. Dakle, ide se na Isplata > Bankomat Nove Banke, upiše se željeni iznos, aplikacija generira kod koji se upisuje na bankomatu. Bez ubacivanja kartice u bankomat.
Ako se ubaci kartica, onda ide ono standardno 3 BAM + 2%.
Da si u aplikaciji odabrao bankomat Nove Banke kao opciju isplate, naknada za taj iznos bi bila 0.80KM. Dakle, na bankomatima Nove Banke ne moraš ubacivati karticu, ide se preko koda.
Uslovi su im jasni
Podizanje gotovine na bankomatima u Bosni i Hercegovini
Naknada: 3 BAM + 2%*
Mada im piše da je za Novu banku provizija 4%
4% na bankomatu Nove Banke BEZ KARTICE. Dakle, ide se na Isplata > Bankomat Nove Banke, upiše se željeni iznos, aplikacija generira kod koji se upisuje na bankomatu. Bez ubacivanja kartice u bankomat.
Ako se ubaci kartica, onda ide ono standardno 3 BAM + 2%.
obzirom da nase banke uzimaju 10-15BAM + % za podizanje na bankomatima drugih banaka, ovo je idalje povoljno ako si bas u potrebi za kashom a nemas svog bankomata blizu
chakany wrote: ↑01/07/2026 12:02
Uzeo karticu 13.6. zbog Netflixa, pa se još uvijek borim sa prijavom na Netflix
Ne prolazi mi plaćanje
Mislim da podržavaju paypal, jesi li probao preko njih?
Odbija mi karticu, možda što sam je već jednom dodao na PayPal, pa obrisao nalog i pokušao opet da se sa njom prijavim. Hvala u svakom slučaju. Pokušat ću možda da kupim drugu Aircash pa da probam sa njom. Koliko sam vidio može se dodati pet Aircash kartica.
chakany wrote: ↑01/07/2026 12:02
Uzeo karticu 13.6. zbog Netflixa, pa se još uvijek borim sa prijavom na Netflix
Ne prolazi mi plaćanje
Mislim da podržavaju paypal, jesi li probao preko njih?
Odbija mi karticu, možda što sam je već jednom dodao na PayPal, pa obrisao nalog i pokušao opet da se sa njom prijavim. Hvala u svakom slučaju. Pokušat ću možda da kupim drugu Aircash pa da probam sa njom. Koliko sam vidio može se dodati pet Aircash kartica.
Jesi li pokušao napraviti novi Netflix nalog s novim mailom, ili na novom uređaju ako imaš?
Druga kartica ti neće pomoći sve dok Netflix ne trigeruje 3DS provjeru koju Aircash očekuje.
dječak sa šibicama wrote: ↑02/07/2026 14:12
5% provizije, ili 5 km na 100 km.
Previse, koristicu je samo za online placanje.
Ma ona i jeste vise za placanje.
Podizatio kes ima smisla samo kad to pare trebaju hitno i tvoj bankomat nije blizu ... i to ne vise od 100-150 KM
Pa i nema smisla uplaćivati sam sebi s primarne kartice na Aircash i onda ići podizati taj novac na bankomatu. Dupli posao i košta.
Kartica i jeste pogotovo za online plaćanje, ali i plaćanje u inozemstvu jer nema provizije, za razliku od naših banaka.
Jedino ako netko prima novac iz dijaspore, sad će im biti skupo dizati.
Ali rješenje je da prebace novac sa Aircasha na svoj bankovni račun (1%) i podignu na bankomatu svoje banke bez provizije.
Čemu ovoliko strožiji proces prijave na Lova za razliku od Aircash? Traže CIPS, friške izvode iz banke ili slike kartice gdje se vidi TR….Nije valjda ovo sve zbog BCX? Koje su šanse da ovo neće sve leakAti, uzimajući u obzir da se radi o cutting-edge BIH bankarstvu?