Kakav je to investitor koji ne angazuje vanjske pravnike i ekonomiste da mu odrade papirologiju i vide sta moze i sta ne moze?swordmaster wrote: ↑30/06/2026 21:46 Čim je Sanin dao nogu Nijazu kojem je povjerio sve i dao mu odriješene ruke a ovaj ga izradio a što je to uradio to samo oni znaju bilo je jasno da ga miniraju jer su znali ovi iz skupštine da statut neće proći, jer su ga napravili da ne prođe.. Jebo vas više pomoćni teren, poklonite ga da prodišemo..
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Haris.ba
#92376 Re: FK Željezničar
- spree
#92377 Re: FK Željezničar
Najgore što nas je većina u mraku. ja sam bio za sanina jer sam mislio da želi dobro klubu, da želi da investira, pa da i on uzme dio novca kada klub bude rentabilan, kroz prodaju igrača i ostale stvari, ali evo na klixu čitam da frajer nije htio bobe rizika niti da bilo šta ulozi, a htio 100% kontrole. Na kraju možda je ispalo dobro, haj mu ga znaj. Možda nikad i ne saznamo.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#92378 Re: FK Željezničar
Otisao covjek sam, da ga ne bi smjenjivali
Jel to dobro ili nije pokazace vrijeme. Isto kao sto ministar nije dao statutu da prodje. Ko zna zašto je ovo dobro.
Jel to dobro ili nije pokazace vrijeme. Isto kao sto ministar nije dao statutu da prodje. Ko zna zašto je ovo dobro.
- Haris.ba
#92379 Re: FK Željezničar
Sta je istina moze se saznati samo javnom objavom statuta koji nije prosao.
Ali, ovako i ja mogu biti direktor kluba.
Kao kolaterala za kredit bi bio pomocni stadion?
Ali, ovako i ja mogu biti direktor kluba.
Kao kolaterala za kredit bi bio pomocni stadion?
.Kada je došlo do situacije da treba izdvojiti novac kroz pozajmicu, on je odlučio napustiti klub. Cijela poslovna ideja zasnivala se kroz kredit, koji se spominjao još od januara i njegovog prvog dolaska u klub, a prema onome što je došlo do portala Klix.ba, na ulaganje vlastitog novca nikada nije ni pomislio
- sime_cipol
#92380 Re: FK Željezničar
Ovako klub mogu voditi i ja. 
- Leverage
#92381 Re: FK Željezničar
Vi dajte pare, ja ću sve ostalo 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#92382 Re: FK Željezničar
čuj mora?! pa što onda nismo svi privatnici i investitori. čuj mora..."Odbacujem tvrdnje da nisam imao namjeru ulagati vlastita sredstva u FK Željezničar. Istina je lako provjerljiva kroz dokumentaciju i potvrde o uplatama mojih ličnih sredstava u klub, kao i plaćanju obaveza kluba direktno s moje strane. Međutim, svako uloženo sredstvo, bilo moje, bankarsko ili od treće strane, predstavlja investiciju koja se nekada mora vratiti", rekao je Mirvić za Klix.ba.
- insaneinthebrain
#92383 Re: FK Željezničar
Mnogo ovdje ima nepoznatog, red je da uprava obavijesti navijace o svim detaljima i razjasne situaciju. Sta se i kako odvijalo i desavalo iza zatvorenih vrata. Nama ostaje da se klub konsoliduje i napravi plan priprema i na koje se igrace racuna trenutno. Prvenstvo pocinje uskoro a vremena sve manje
-
sanchopansa1
#92384 Re: FK Željezničar
Znaci sad ce i on tražiti pare da se vrate, kao onomad Amar što je tražio. Naravno, ako je ovo istina sto je rekao, ali i ako nije, otišlo je u eter. Ni Amar nije imao nikakvih dokaza da je nesto davao i posuđivao, al je uredno tražio.Chmoljo wrote: ↑01/07/2026 03:31čuj mora?! pa što onda nismo svi privatnici i investitori. čuj mora..."Odbacujem tvrdnje da nisam imao namjeru ulagati vlastita sredstva u FK Željezničar. Istina je lako provjerljiva kroz dokumentaciju i potvrde o uplatama mojih ličnih sredstava u klub, kao i plaćanju obaveza kluba direktno s moje strane. Međutim, svako uloženo sredstvo, bilo moje, bankarsko ili od treće strane, predstavlja investiciju koja se nekada mora vratiti", rekao je Mirvić za Klix.ba.
Teška situacija.
Dokle su redovni dugovi i obaveze, porezna, igrači,.. ima li tu problema?
- Haris.ba
#92385 Re: FK Željezničar
Pa nisu mu isplacivali na aplauz.sanchopansa1 wrote: ↑01/07/2026 07:21 Ni Amar nije imao nikakvih dokaza da je nesto davao i posuđivao, al je uredno tražio.
Imaju ugovori o pozajmici. Zna se kako to funkcionise.
-
jagugu
#92386 Re: FK Željezničar
I ko će sad na čelo kluba - Tuna, Badžak ili neko treći?
- sime_cipol
- Didier
#92388 Re: FK Željezničar
Lažeš.sanchopansa1 wrote: ↑01/07/2026 07:21 Ni Amar nije imao nikakvih dokaza da je nesto davao i posuđivao, al je uredno tražio.
-
jagugu
#92389 Re: FK Željezničar
https://faktor.ba/sport/fudbal/ivan-pre ... ija/258245Ivan Prelec i Marko Marić napustili FK Željezničar: O ostavci Sanina Mirvića saznali iz medija!
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju je najavio novog trenera, a već danas Plavi nemaju trenara!
Tim sa Grbavice predstavio je Ivana Preleca, a već danas hrvatski stručnjak se oprostio od klupe Plavih. Sa njim je otišao i Marko Marić, koji je nedavno imenovan za sportskog direktora.
Njih dvojica su danas organizovali press konferenciju i objasnili šta se dešavalo.
- Malo specifična press konferencija. S obzirom na tenutno stanje u klubu. Odlučili smo da se oglasimo prema respektu prema FK Željezničar. Klub nema predsjednika ni direktora i osjećamo potrebu da objasnimo kompletnu situaciju.
Svi znamo koliko je Željo veliki klub. U trećem mjesecu me kontatirao Mirvić, počeli smo razgovarati o planovima. Tražili smo određene uvjete, kako bismo mogli vratiti klub na mjesto gde pripada. Razgovori su bili konstruktivni. Dotakli smo se mnogih tema. Posebno o omladinskoj školi, koja je bila rasadnik talenata. To je nešto što nas je privuklo. Preduvjet je bio izgradnja trening-centra.
Imao je fenomenalne ideje. Htjelo se podići klub na visok nivou. Bio je plan da nađemo klub u regiji da olakšamo razvoj igrača Želje. Nenormalno je da se svi razvijaju u Želji. Za taj rad u četvrtom i petom mjesecu smo bili plaćemi. Ništa nije govorilo o tome da bi moglo doći do ovakvog raspleta. Plan je bio četiri godine. Prva je da bi budžet trebao biti 10 miliona KM, druga 14, treća 18, a četvrta 20 miliona KM. Nama je bilo važno da svi u klubu budu plaćeni. Da sve ugovorne obaveze budu izvršene na vrijeme.
Odradili smo prijelazni rok. Dogovorili devet igrača koji su se trebali priključiti. Ali kako smo dolazili do egzekucije, počeli smo gledati svrati koji nisu normalne. Prva je bila da je direktor podnio ostavku.
Saznali smo da igrači nisu primili plaće dva, tri mjeseca. Neprofesionalno je bilo da potpišemo ugovor sa klubom koji duguje igračima.
Prije 10, 15 dana postavili smo jasan cilj da se sve obaveze prema igračima riješe. Ali nije. Dobili smo garancije da će sve biti riješeno ove sedmice.
Stvari koji su obećane nisu izvršene. Organizovali smo pripreme, prijateljske utakmice... Ali obećanja nisu izvršena - kazao je Marić, dodavši kako ih je zatekla vijest o ostavci Sanina Mirvića, a da su to saznali iz medija:
- Ni sada ne očekujemo finansijsku kompenzaciju od FK Željezničar. Ne vidimo način na koji bismo mogli nastaviti raditi.
Oglasio se i trener Prelec.
- Mogu potvrditi sve što je Mariić rekao. Prvi kontat sa Mirvićem imao sam 14. aprila. Privuklo nas je što možemo ići u klub sa dušom i emocijom prije svega. Nismo došli zato što nismo imali gdje ići. Željo je klub koji nosi neku drugu emociju. Nisu se tražile instant stvari. Nego proces koji bi se postepeno gradio.
Za to sam se spremao sa igračima. Nismo sumnjali da to neće biti. Tražili smo da Mirvić bude iskren prema nama. Rekao nam je da je splet nesretnih okolnosti i davao nam je garancije.
Rekli smo da nećemo potpisati ugovore dok ne budu izmireni dugovi prema radnoj zajednici. Čekali smo i sa pojačanjima - kazao je Prelec, koji je rekao da su u ponedjeljak imali telefonski razgovor sa Mirvićem koji im je obećao da će u utorak ili srijedu biti sve riješeno, ali...
Marić je posebno nahvalio navijače Želje, poručivši kako navijači ne dolaze gledati Želju zbog rezultata, a da navijači stvaraju atmosferu kao u najvećim sportskim klubovima.
-
logsa
#92390 Re: FK Željezničar
jagugu wrote: ↑01/07/2026 14:47https://faktor.ba/sport/fudbal/ivan-pre ... ija/258245Ivan Prelec i Marko Marić napustili FK Željezničar: O ostavci Sanina Mirvića saznali iz medija!
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju je najavio novog trenera, a već danas Plavi nemaju trenara!
Tim sa Grbavice predstavio je Ivana Preleca, a već danas hrvatski stručnjak se oprostio od klupe Plavih. Sa njim je otišao i Marko Marić, koji je nedavno imenovan za sportskog direktora.
Njih dvojica su danas organizovali press konferenciju i objasnili šta se dešavalo.
- Malo specifična press konferencija. S obzirom na tenutno stanje u klubu. Odlučili smo da se oglasimo prema respektu prema FK Željezničar. Klub nema predsjednika ni direktora i osjećamo potrebu da objasnimo kompletnu situaciju.
Svi znamo koliko je Željo veliki klub. U trećem mjesecu me kontatirao Mirvić, počeli smo razgovarati o planovima. Tražili smo određene uvjete, kako bismo mogli vratiti klub na mjesto gde pripada. Razgovori su bili konstruktivni. Dotakli smo se mnogih tema. Posebno o omladinskoj školi, koja je bila rasadnik talenata. To je nešto što nas je privuklo. Preduvjet je bio izgradnja trening-centra.
Imao je fenomenalne ideje. Htjelo se podići klub na visok nivou. Bio je plan da nađemo klub u regiji da olakšamo razvoj igrača Želje. Nenormalno je da se svi razvijaju u Želji. Za taj rad u četvrtom i petom mjesecu smo bili plaćemi. Ništa nije govorilo o tome da bi moglo doći do ovakvog raspleta. Plan je bio četiri godine. Prva je da bi budžet trebao biti 10 miliona KM, druga 14, treća 18, a četvrta 20 miliona KM. Nama je bilo važno da svi u klubu budu plaćeni. Da sve ugovorne obaveze budu izvršene na vrijeme.
Odradili smo prijelazni rok. Dogovorili devet igrača koji su se trebali priključiti. Ali kako smo dolazili do egzekucije, počeli smo gledati svrati koji nisu normalne. Prva je bila da je direktor podnio ostavku.
Saznali smo da igrači nisu primili plaće dva, tri mjeseca. Neprofesionalno je bilo da potpišemo ugovor sa klubom koji duguje igračima.
Prije 10, 15 dana postavili smo jasan cilj da se sve obaveze prema igračima riješe. Ali nije. Dobili smo garancije da će sve biti riješeno ove sedmice.
Stvari koji su obećane nisu izvršene. Organizovali smo pripreme, prijateljske utakmice... Ali obećanja nisu izvršena - kazao je Marić, dodavši kako ih je zatekla vijest o ostavci Sanina Mirvića, a da su to saznali iz medija:
- Ni sada ne očekujemo finansijsku kompenzaciju od FK Željezničar. Ne vidimo način na koji bismo mogli nastaviti raditi.
Oglasio se i trener Prelec.
- Mogu potvrditi sve što je Mariić rekao. Prvi kontat sa Mirvićem imao sam 14. aprila. Privuklo nas je što možemo ići u klub sa dušom i emocijom prije svega. Nismo došli zato što nismo imali gdje ići. Željo je klub koji nosi neku drugu emociju. Nisu se tražile instant stvari. Nego proces koji bi se postepeno gradio.
Za to sam se spremao sa igračima. Nismo sumnjali da to neće biti. Tražili smo da Mirvić bude iskren prema nama. Rekao nam je da je splet nesretnih okolnosti i davao nam je garancije.
Rekli smo da nećemo potpisati ugovore dok ne budu izmireni dugovi prema radnoj zajednici. Čekali smo i sa pojačanjima - kazao je Prelec, koji je rekao da su u ponedjeljak imali telefonski razgovor sa Mirvićem koji im je obećao da će u utorak ili srijedu biti sve riješeno, ali...
Marić je posebno nahvalio navijače Želje, poručivši kako navijači ne dolaze gledati Želju zbog rezultata, a da navijači stvaraju atmosferu kao u najvećim sportskim klubovima.
Javasluk znaci opsti, hvala ovoj dvojici sto su nam otvorili oci u kakvom stanju je klub.
- sime_cipol
#92391 Re: FK Željezničar
Najodgovorniji su ljudi koji su pisali statut, koji su sa njim pregovarali i dogovarali. Poslije njih Skupština. Mada se mjesta možda mogu i zamijeniti ko je vise odgovoran.
Niko nije razmišljao o slučaju sta ako... plan B, ako bude ovo, plan C ako bude ono.
Klasična bosanska, da ne kažem balijska prica. Evo mi smo glasali, dolazi Mirvic (ili bilo ko drugi), mi smo svoje zavrsili, ne moramo vise nista raditi. Sve ce samo.
Aferim.
Niko nije razmišljao o slučaju sta ako... plan B, ako bude ovo, plan C ako bude ono.
Klasična bosanska, da ne kažem balijska prica. Evo mi smo glasali, dolazi Mirvic (ili bilo ko drugi), mi smo svoje zavrsili, ne moramo vise nista raditi. Sve ce samo.
Aferim.
-
RJ57
#92392 Re: FK Željezničar
nevalja sve ovo
daj bože da ne ispadnemo
daj bože da ne ispadnemo
- insaneinthebrain
#92393 Re: FK Željezničar
sta fali ako i ispadnemo. treba nam jedan opsti reset. kad ne znaju da vode klub, treba sve raspustitit i krenuti iz pocetka pa makar iz federalne lige