Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#92176 Re: Liverpool FC
Pa za 130+ miliona eura nije sigurno, za 90-100 je opcija. A za toliko ce se Leipzig dogovoriti s PSG-om, eto vidjet ces.
Sto se prelaznog roka tice, suzdrzavam se ista da komentarisem dok traje SP, kao nakon SP ide...
Ovo dosad - uzas, plus ovo sad pusenje s Diomandeom.
Otisli Roberston, Salah i Konate, a i sa njima ti je trebalo 2-3 igraca, bez njih da ne govorim, a trenutno sto je dovedeno su samo "talenti" i nista vise.
Bojim se da ce Liverpool dobro dobro losiji igracki uci u novu sezonu, polazuci nade da Iraola moze cudo od govana napraviti i biti novi Guardiola...
Sto se prelaznog roka tice, suzdrzavam se ista da komentarisem dok traje SP, kao nakon SP ide...
Ovo dosad - uzas, plus ovo sad pusenje s Diomandeom.
Otisli Roberston, Salah i Konate, a i sa njima ti je trebalo 2-3 igraca, bez njih da ne govorim, a trenutno sto je dovedeno su samo "talenti" i nista vise.
Bojim se da ce Liverpool dobro dobro losiji igracki uci u novu sezonu, polazuci nade da Iraola moze cudo od govana napraviti i biti novi Guardiola...
- ismar2215
#92177 Re: Liverpool FC
Liverpool zadnjih 7-8 sezona koliko je vec Salah tu ima samo jednog world class ofanzivca, kandidata za zlatnu loptu i to je Salah. Svi ostali u fazi napada bili su klasa ispod. U trenutnoj ekipi Liverpoola imas Wirtza i Isaka koji su na određenom nivou (ne u Liverpoolu) davali neke naznake tog nivoa igre. A imas jos i Ekitikea koji pokazuje talenat za taj nivo. Na ta tri covjeka su potrosili skoro 350 miliona. Bilo bi vrhunski da dodje Diomande kao cetvrti potencijal za balon d'or, ali puno nam je bitnije da Iraola iz ove trojice izvuce maksimum. Ako se iz njih izvuce ono najbolje, a s obzirom na cifre i talenat vjerujem da je to prioritet, 2-3 trkacke opcije na krilima kvaliteta Munoza bit ce dovoljne da ova trojica dominiraju individualnom statistikom. Ofanzivni impact u vidu brojki koji je davao Salah treba traziti unutar tima jer se moze naci. Nama fale igraci koji ce pomoci da se iz Wirtza, Isaka i Ekitikea izvuce najvise sto moze.
- MMM1977
#92178 Re: Liverpool FC
ismar2215 wrote: ↑28/06/2026 22:22 Liverpool zadnjih 7-8 sezona koliko je vec Salah tu ima samo jednog world class ofanzivca, kandidata za zlatnu loptu i to je Salah. Svi ostali u fazi napada bili su klasa ispod. U trenutnoj ekipi Liverpoola imas Wirtza i Isaka koji su na određenom nivou (ne u Liverpoolu) davali neke naznake tog nivoa igre. A imas jos i Ekitikea koji pokazuje talenat za taj nivo. Na ta tri covjeka su potrosili skoro 350 miliona. Bilo bi vrhunski da dodje Diomande kao cetvrti potencijal za balon d'or, ali puno nam je bitnije da Iraola iz ove trojice izvuce maksimum. Ako se iz njih izvuce ono najbolje, a s obzirom na cifre i talenat vjerujem da je to prioritet, 2-3 trkacke opcije na krilima kvaliteta Munoza bit ce dovoljne da ova trojica dominiraju individualnom statistikom. Ofanzivni impact u vidu brojki koji je davao Salah treba traziti unutar tima jer se moze naci. Nama fale igraci koji ce pomoci da se iz Wirtza, Isaka i Ekitikea izvuce najvise sto moze.
- BHF_Manijak
#92179 Re: Liverpool FC
Isak i Wirtz nisu "davali naznake tog nivoa igre", vec su apsolutni world class bili. Isak pored Haalanda najbolji napadac lige, Wirtz jedan od najtalentovanijih igraca svijeta i 2-3 sezone jedan od najboljih igraca lige.ismar2215 wrote: ↑28/06/2026 22:22 Liverpool zadnjih 7-8 sezona koliko je vec Salah tu ima samo jednog world class ofanzivca, kandidata za zlatnu loptu i to je Salah. Svi ostali u fazi napada bili su klasa ispod. U trenutnoj ekipi Liverpoola imas Wirtza i Isaka koji su na određenom nivou (ne u Liverpoolu) davali neke naznake tog nivoa igre. A imas jos i Ekitikea koji pokazuje talenat za taj nivo. Na ta tri covjeka su potrosili skoro 350 miliona. Bilo bi vrhunski da dodje Diomande kao cetvrti potencijal za balon d'or, ali puno nam je bitnije da Iraola iz ove trojice izvuce maksimum. Ako se iz njih izvuce ono najbolje, a s obzirom na cifre i talenat vjerujem da je to prioritet, 2-3 trkacke opcije na krilima kvaliteta Munoza bit ce dovoljne da ova trojica dominiraju individualnom statistikom. Ofanzivni impact u vidu brojki koji je davao Salah treba traziti unutar tima jer se moze naci. Nama fale igraci koji ce pomoci da se iz Wirtza, Isaka i Ekitikea izvuce najvise sto moze.
Druga stvar lijevo krilo ti je problem od Manea/Diaza i corav je vodio da je Gakpo kurac od ovce i samo su Salahove brojke ublazavale tu cinjenicu.
Sada nemas Salaha i ostaje ti taj "kurac od ovce".
Dakle sada su ti potrebna 2 krila od kojih BAREM jedno mora biti vrhunsko. Jer Isak ili Wirtz ti nece isporuciti Salahove brojke.
Diomande je davao naznake da bi mogao biti vrhunsko krilo. Davao naznake, ne kazem da bi bio, ali vise je obecao od nakvog El Male, Parda itd.
Njega nema, sad ostajes na - kome? Barcola je lijevo, ne desno krilo.
Opcije su nikakve.
Zasto ti trebaju vrhunski igraci? Pa valjda da bi se takmicio na najvisem nivou. To je valjda cilj.
PSG je pokazao da vrhunska krila moras imati.
Ti ih trenutno imas 0. Munoz je nikakav igrac i igrac za rotacije. Gakpo bezveze, Rio nejak.
Uglavnom imas otvorene 3-4 baustele i trenutna ekipa ti je otprilike za borbu za Evropu. Bila je i prosle sezone, jer nisi imao sirinu, a sada si jos slabiji nego prosle sezone.
Zivi bili pa vidjeli, ako se ne trznu preko noci, sastav ce ocajan biti sljedece sezone i sezona slabija nego ova.
Ne pomaze tu Guardiola, a ne Pep.
Fali ti 4-5 igraca najmanje, od kojih barem 2-3 svjetskog nivoa.
Dva krila, veznjak barem jedan, desni bek i stoper.
I to dva krila bez zamjena. Desno i da dovedes nekoga, nemas zamjenu, osim Frimponga i Chiese.
- ismar2215
#92181 Re: Liverpool FC
Ako se vratimo unazad malo, koji je to igrac bio osim Salaha ona najvisa svjetska klasa? Realno, nisu to bili ni Mane, ni Firmino. O tome ti pricam. Najvisu klasu imas u Isaku i Wirtzu, dovoljno ti je da imas dva igrača Maneove klase. Jebiga, bilo ko od ovih nabrojanih potencijalnih pojacanja to moze biti, a mozda i nece. Tako je bilo i kad je Mane dolazio, a pogotovo kad je Salah dolazio.
- BHF_Manijak
#92182 Re: Liverpool FC
Pa Mane je itekako davao naznake da moze biti top klasa, pruzao je on fantasticne partije i u Southamptonu, nesto slicno kao Mbeumo recimo u Bretnfordu, Cunha u Wolvesima...ismar2215 wrote: ↑28/06/2026 23:32 Ako se vratimo unazad malo, koji je to igrac bio osim Salaha ona najvisa svjetska klasa? Realno, nisu to bili ni Mane, ni Firmino. O tome ti pricam. Najvisu klasu imas u Isaku i Wirtzu, dovoljno ti je da imas dva igrača Maneove klase. Jebiga, bilo ko od ovih nabrojanih potencijalnih pojacanja to moze biti, a mozda i nece. Tako je bilo i kad je Mane dolazio, a pogotovo kad je Salah dolazio.
Dakle tacno kad vidis da je igrac prerastao klub.
Ove alternative za Diomandea koje se spominju - to nisu.
Pardo se ne moze nametnuti u oronuloj Belgiji iako nema Dokua, El Mala - onako vala u Kölnu, Minteha sam najcesce gledao i covjek bas ima problem sa donosenjem odluka. Cesto zavrsi u golautu, eto tek tako...
Barcola se spominje, ali taj covjek je lijevo krilo, nikako desno. Ne znam je li 10 utakmica u karijeri odigrao desno.
Ne kontam sta su u Liverpoolu zamislili.
Sva spominjanja imena su lijeva krila.
- Gandalf
#92183 Re: Liverpool FC
Previse se bazirate na konkretne pozicije krila. Mislim da je najvaznije za Iraoli da od postojećih igrača izvuče maximum i da se izbjegnu povrede. Maximum nismo vidjeli ni od jednog igrača prošle sezone. Wirtz i Isak se moraju dokazati kao svjetske klase a mnogo bolje moraju igrati i Kerkez i Frimpong i Grava i Maca.
Što se tiče krila, igrače poput Salaha i Manea necemo vidjeti zadugo u Liverpoolu, ali se jak tim moẓ̌e izgraditi i na drugim pozicijama, naročito na jakoj sredini koja kosi teren i ima kreativce koji izbacuju napadača u 100%-tne prilike. I koja sprječava svakog protivnika da dolazi do gola iz dva dodavanja.
Meni je i dalje odbrana apsolutno najslabija u timu. Fali tu još barem jedan CB, na sredini 2 borbena veznjaka, majstore u Wirtzu i Soboszlaiu vec imamo, ali jednostavno fale jos dvije radilice na terenu, a fale i rezervni bekovi. Dakle fale još 2 igrača u odbrani, 2 beka i 2 veznjaka i sve bih to prije rješavao nego krila.
Krila a da valjaju teško ćemo dovesti, imam osjećaj da će PSG biti tim u koji u rosteru ima 20 krila. Nije mi zao za Dijamanta, cijena je nerealna. Radije bih se krpio u napadu sa ovim što imamo a doveo 6 igrača na drugim pozicijama a koje takođe gore kao vatra. Zato i navijam za besplatnog Darwina, forsiranje Ria i Chiese te zdravlju Isaka. Velika je nevolja ozljeda Ekitikea. Ali nama gori na svim pozicijama i 250 miliona za Dijamanta i Barcolu ne bi riješilo ništa uz ovakvu raspadnutu odbranu i istanjenu sredinu.
Što se tiče krila, igrače poput Salaha i Manea necemo vidjeti zadugo u Liverpoolu, ali se jak tim moẓ̌e izgraditi i na drugim pozicijama, naročito na jakoj sredini koja kosi teren i ima kreativce koji izbacuju napadača u 100%-tne prilike. I koja sprječava svakog protivnika da dolazi do gola iz dva dodavanja.
Meni je i dalje odbrana apsolutno najslabija u timu. Fali tu još barem jedan CB, na sredini 2 borbena veznjaka, majstore u Wirtzu i Soboszlaiu vec imamo, ali jednostavno fale jos dvije radilice na terenu, a fale i rezervni bekovi. Dakle fale još 2 igrača u odbrani, 2 beka i 2 veznjaka i sve bih to prije rješavao nego krila.
Krila a da valjaju teško ćemo dovesti, imam osjećaj da će PSG biti tim u koji u rosteru ima 20 krila. Nije mi zao za Dijamanta, cijena je nerealna. Radije bih se krpio u napadu sa ovim što imamo a doveo 6 igrača na drugim pozicijama a koje takođe gore kao vatra. Zato i navijam za besplatnog Darwina, forsiranje Ria i Chiese te zdravlju Isaka. Velika je nevolja ozljeda Ekitikea. Ali nama gori na svim pozicijama i 250 miliona za Dijamanta i Barcolu ne bi riješilo ništa uz ovakvu raspadnutu odbranu i istanjenu sredinu.
- ismar2215
#92184 Re: Liverpool FC
Ma gledas previse povrsno i na osnovu pregledanih 10 minuta otpisujes ljude. Prije svega, Minteh je ljevak i desno je krilo primarno. Munoz koji je dosao igra sve tri ofanzivne pozicije, mada jeste najcesce pocinjao lijevo. Diomande je primarno desno krilo i tu najcesce igra, bez obzira sto je desnjak. Barcola je igrao petinu utakmica na desnom krilu u zadnjih 50tak tekmi. El Mala je najcesce igrao u sredini kao centralni napadač, a pritom igra skoro podjednako dobro s obje noge. Pardo je isto primarno centralni napadac, al igrao je oba krila. Ocigledno je da zele ofanzivce koji mogu igrati sve pozicije, jer to treba za Iraolin fudbal.
Ne mozes otpisati Parda jer "ne moze da se nametne u Belgiji", a cuo si za covjeka kad se doveo u vezu s nama. Isto kao i ja. Ako prvenstvo nije mjerilo kad igral eksplodira i izdominira, pa svi kazu ne treba se time voditi (vidi pod Gakpo), onda nije ni u suprotnom slučaju. Pritom Pardo ima 21, El Mala 19, Minteh 21 i oni ce biti na svom vrhuncu tek za 3-4 godine, taman sa 24-25, s koliko je Mane došao u Liverpool. Mane je sa svojih 21 presao iz drugoligasa Metza u RB Salzburg i tek debitovao za Senegal. Dakle, logicno je da je Mane dosao u Liverpool kao bolji igrač nego sto su ovi koji se sad pominju. Zamisli sad 21-godišnjaka koji igra solidnu sezonu u ekipi iz druge francuske lige. Da li vjerujes da on za 4 sezone moze biti level Manea? Jesu li vece sanse za njega ili za lika koji s 21 igra solidnu sezonu u Brightonu? Ne znamo mi, znaju ljudi koji se time bave.
Vjerovatno znamo otprilike isto o igračima koji se povezuju s Liverpoolom, ali nema potrebe da mi otpisujemo igrače na osnovu izrazito povrsnog poznavanja istih. Imaju ljudi kojima je to jedini posao, barem 8 sati dnevno, vjerovatno su pregledali Parda milion puta, analizirali, imaju bazu podataka o njemu, do najsitnijih detalja. Nema smisla da mi pricamo o njemu da je kurac od ovce zato sto smo vidjeli da ne igra prvu u Belgiji. Jer tom logikom, Gakpo je zvijer, Ilman Ndiaye smece jer ne igra u prvoj Senegala itd... Prvo ti je Diomande bio bezveze i preskup, onda poslije par driblinga na svjetskom je vec sljedeci Kvaratchelia. Ne analiziraju se igrači tako jbg.
Ne mozes otpisati Parda jer "ne moze da se nametne u Belgiji", a cuo si za covjeka kad se doveo u vezu s nama. Isto kao i ja. Ako prvenstvo nije mjerilo kad igral eksplodira i izdominira, pa svi kazu ne treba se time voditi (vidi pod Gakpo), onda nije ni u suprotnom slučaju. Pritom Pardo ima 21, El Mala 19, Minteh 21 i oni ce biti na svom vrhuncu tek za 3-4 godine, taman sa 24-25, s koliko je Mane došao u Liverpool. Mane je sa svojih 21 presao iz drugoligasa Metza u RB Salzburg i tek debitovao za Senegal. Dakle, logicno je da je Mane dosao u Liverpool kao bolji igrač nego sto su ovi koji se sad pominju. Zamisli sad 21-godišnjaka koji igra solidnu sezonu u ekipi iz druge francuske lige. Da li vjerujes da on za 4 sezone moze biti level Manea? Jesu li vece sanse za njega ili za lika koji s 21 igra solidnu sezonu u Brightonu? Ne znamo mi, znaju ljudi koji se time bave.
Vjerovatno znamo otprilike isto o igračima koji se povezuju s Liverpoolom, ali nema potrebe da mi otpisujemo igrače na osnovu izrazito povrsnog poznavanja istih. Imaju ljudi kojima je to jedini posao, barem 8 sati dnevno, vjerovatno su pregledali Parda milion puta, analizirali, imaju bazu podataka o njemu, do najsitnijih detalja. Nema smisla da mi pricamo o njemu da je kurac od ovce zato sto smo vidjeli da ne igra prvu u Belgiji. Jer tom logikom, Gakpo je zvijer, Ilman Ndiaye smece jer ne igra u prvoj Senegala itd... Prvo ti je Diomande bio bezveze i preskup, onda poslije par driblinga na svjetskom je vec sljedeci Kvaratchelia. Ne analiziraju se igrači tako jbg.
- Capajebo
#92185 Re: Liverpool FC
Minteh je odličan igrač, a za Iraolin način igre idealan.
Od prvog dana jasno kažem da je on moj favorit, i dok je Diomande bio aktuelan.
I svakako da je puno, puno sigurnija kupovina nego svi ostali koji se pominju.
Isaku i Wirtzu dovedi Minteha i sve bi trebalo izgledati puno drugačije. Njih dvojica su zamjena za Salaha, a ne bilo koji igrač koji će doći ljetos. Ljetos se dovode igrači koji će biti njihov support na terenu.
Diomande možda pokazuje veći potencijal, možda ja i griješim totalno, ali su ga stvarno precijenili u Leipzigu.
Od prvog dana jasno kažem da je on moj favorit, i dok je Diomande bio aktuelan.
I svakako da je puno, puno sigurnija kupovina nego svi ostali koji se pominju.
Isaku i Wirtzu dovedi Minteha i sve bi trebalo izgledati puno drugačije. Njih dvojica su zamjena za Salaha, a ne bilo koji igrač koji će doći ljetos. Ljetos se dovode igrači koji će biti njihov support na terenu.
Diomande možda pokazuje veći potencijal, možda ja i griješim totalno, ali su ga stvarno precijenili u Leipzigu.
- BHF_Manijak
#92186 Re: Liverpool FC
Ja ne mogu da dokucim sto PSG-u zele da se rijese Barcole, to mi je upitnik.
Po prikazanom, on je meni 6 puta bolja varijanta od Diomandea, cak ne kontam sto im Douae pocinje ispred njega.
Eh je li oni znaju nesto sto mi ne znamo - nemam pojma.
@Capajebo Wirtz se mora dovranisati sto prije, ni u Njemackoj ne blista. Ove sezone mu se definitivno nece toliko gledati kao u prvoj, kada jos navikavao na ligu.
Po prikazanom, on je meni 6 puta bolja varijanta od Diomandea, cak ne kontam sto im Douae pocinje ispred njega.
Eh je li oni znaju nesto sto mi ne znamo - nemam pojma.
@Capajebo Wirtz se mora dovranisati sto prije, ni u Njemackoj ne blista. Ove sezone mu se definitivno nece toliko gledati kao u prvoj, kada jos navikavao na ligu.
- ismar2215
#92187 Re: Liverpool FC
I Wirtz i Isak. Po meni je dovodjenje njih dvojice u formu uslov za uspješnu sezonu, ali i za uspjesan novi Liverpool na duze staze.
- Capajebo
#92188 Re: Liverpool FC
Wirtz mora jedno 3 puta bolje, bez obzira na sve. I na svjetskom igra vrlo slično kao u Liverpoolu. Mada i Njemačka skroz čudno nešto igra. Baš slabo trče u prostor. Vidjet ćemo sve protiv FrancuskeBHF_Manijak wrote: ↑29/06/2026 12:46
Dok Isak fkt igra odlično ono što sam ga gledao.
Ne volim baš pričati o brojevima, ali od Isaka očekujem bar 20ak golova u ligi. Sve ispod toga bi bilo razočarenje.
- no_sekirli
#92189 Re: Liverpool FC
Bude li 20 utakmica odigrao u kontinuitetu, bicemo na konju.