Popadali smo s nogu od hodanja, spavali smo 24 sata od umora. Idemo sada za SF, nadam se da ce nas doci u sto vecem broju, iako sumnjam da ce nas biti puno jer su se ljudi istrosili na prethodne utakmice. Jedino mi koji smo davno kupili karte po 235 dolara smo dobro prosli. Veliki ce biti pritisak i nasi igraci ce nas trebati.
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Digla_da_kreci
#5451 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kod drugih se zalomi jedna tribina ili sekcija da navija, ali kod nas - kod nas se ori cijeli stadion.
Stvarno smo strastveni navijaci. I kada je zavrsila utakmica, niko se ne razilazi, ostali da pjevamo i slavimo na tribinama.
Popadali smo s nogu od hodanja, spavali smo 24 sata od umora. Idemo sada za SF, nadam se da ce nas doci u sto vecem broju, iako sumnjam da ce nas biti puno jer su se ljudi istrosili na prethodne utakmice. Jedino mi koji smo davno kupili karte po 235 dolara smo dobro prosli. Veliki ce biti pritisak i nasi igraci ce nas trebati.
-
kakavdanakneiskustvu
#5452 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nešto nevjerojatno, na kraju snimka čini mi se žena drži dijete u naručjuDigla_da_kreci wrote: ↑27/06/2026 20:57 Kod drugih se zalomi jedna tribina ili sekcija da navija, ali kod nas - kod nas se ori cijeli stadion.Stvarno smo strastveni navijaci. I kada je zavrsila utakmica, niko se ne razilazi, ostali da pjevamo i slavimo na tribinama.
![]()
Popadali smo s nogu od hodanja, spavali smo 24 sata od umora. Idemo sada za SF, nadam se da ce nas doci u sto vecem broju, iako sumnjam da ce nas biti puno jer su se ljudi istrosili na prethodne utakmice. Jedino mi koji smo davno kupili karte po 235 dolara smo dobro prosli. Veliki ce biti pritisak i nasi igraci ce nas trebati.![]()
- amidzazeher
#5453 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Spava klinjo ko svi sretni!!kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/06/2026 21:18
Nešto nevjerojatno, na kraju snimka čini mi se žena drži dijete u naručju![]()
-
ja71
#5454 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Meni je malo iznensđujuće da sam Dubiozu čuo na prvoj utakmici, znači u Kanadi ali ne i na zadnje dvije u Americi.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/06/2026 19:58 Svaka čast,ono još nisam nikad vidio.
Ne pratim ostale tekme, je li se na početku drugih utakmica puštaju pjesme kao što je slučaj sa ljiljanima?
- ¤ jelena ¤
#5455 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kao dobro uvježban hor, čovječe....svaka čast!
Let's sing the bard's song...

Let's sing the bard's song...
- SmokingMan
#5456 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja bi ovdje unio 5.000 bengalki i napravio pyroshow.
- Logovan
#5457 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
No pyro no party
-
izbjeglica_iz_besmisla
#5458 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Svirala je Dubioza u Seattleu, isla je odmah nakon Ljiljana. Na njoj se i vidjelo najbolje koliko nas je bilo - otprilike pola stadiona je ostalo jos tu, da skace pjeva.ja71 wrote: ↑27/06/2026 21:37Meni je malo iznensđujuće da sam Dubiozu čuo na prvoj utakmici, znači u Kanadi ali ne i na zadnje dvije u Americi.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/06/2026 19:58 Svaka čast,ono još nisam nikad vidio.
Ne pratim ostale tekme, je li se na početku drugih utakmica puštaju pjesme kao što je slučaj sa ljiljanima?
Znaci 30-35 hiljada, golemo
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 27/06/2026 23:37, edited 1 time in total.
- SaraFina
#5459 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Digla_da_kreci wrote: ↑27/06/2026 20:57 Kod drugih se zalomi jedna tribina ili sekcija da navija, ali kod nas - kod nas se ori cijeli stadion.Stvarno smo strastveni navijaci. I kada je zavrsila utakmica, niko se ne razilazi, ostali da pjevamo i slavimo na tribinama.
![]()
Popadali smo s nogu od hodanja, spavali smo 24 sata od umora. Idemo sada za SF, nadam se da ce nas doci u sto vecem broju, iako sumnjam da ce nas biti puno jer su se ljudi istrosili na prethodne utakmice. Jedino mi koji smo davno kupili karte po 235 dolara smo dobro prosli. Veliki ce biti pritisak i nasi igraci ce nas trebati.![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#5460 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne stizem napisati impresije sa derneka u Seattleu, tek se vratih u Sarajevo, al bih podijelio jedan dio koji sam usput napisao na drugoj temi.
Bilo je lijepo biti Bosanac taj dan zbog pobjede, al sam na neki cudan nacin bio jos ponosniji kad sam vidio broj ljudi koji uopste nisu bosanci i hercegovci a dosli su na utakmicu zbog nas.
Momak neki konobar, amerikanac, studirao u hrvatskoj pa bio u mostaru i sarajevu, odusevio se. Javio se da bude volonter, iznosio je nasu veliku zastavu na pocetku ono.
Stariji bracni par amerikanaca, oboje u dresovima, bili u bosni slucajno jednom i sad dolaze cesto. Dosli nas podrzati na utakmici.
Najjaci mi je bio lik, dosao iz Meksika. Sin mu kaze voli Bosnu bas, zna svasta o zemlji, pa potegli u Seattle maksuz
Ili konobar kolumbijac zadnji dan, oduvijek je volio Dzeku i zbog njega bio na utakmici.
Nekako nisam bio svjestan da imamo takav imidz kod ljudi u svijetu.
Volim te BiH
Bilo je lijepo biti Bosanac taj dan zbog pobjede, al sam na neki cudan nacin bio jos ponosniji kad sam vidio broj ljudi koji uopste nisu bosanci i hercegovci a dosli su na utakmicu zbog nas.
Momak neki konobar, amerikanac, studirao u hrvatskoj pa bio u mostaru i sarajevu, odusevio se. Javio se da bude volonter, iznosio je nasu veliku zastavu na pocetku ono.
Stariji bracni par amerikanaca, oboje u dresovima, bili u bosni slucajno jednom i sad dolaze cesto. Dosli nas podrzati na utakmici.
Najjaci mi je bio lik, dosao iz Meksika. Sin mu kaze voli Bosnu bas, zna svasta o zemlji, pa potegli u Seattle maksuz
Ili konobar kolumbijac zadnji dan, oduvijek je volio Dzeku i zbog njega bio na utakmici.
Volim te BiH
-
DonieBrasco
#5461 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kakav svemirski brod od stadiona.
-
mrgreen
#5462 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Palestinac mi je rekao da je cuo kako skandiramo za njih i da zato zeli da Bosna pobijediizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑27/06/2026 23:42 Ne stizem napisati impresije sa derneka u Seattleu, tek se vratih u Sarajevo, al bih podijelio jedan dio koji sam usput napisao na drugoj temi.
Volim te BiH![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5463 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Na Logosoftu su pustili neke dodatne kanale na SP gdje je bila utakmica bez komentatora, a ostala je slika sa stadiona i nakon sto je Arena otisla na reklame. Isli Ljiljani, Dubioza i Merlin...ja71 wrote: ↑27/06/2026 21:37Meni je malo iznensđujuće da sam Dubiozu čuo na prvoj utakmici, znači u Kanadi ali ne i na zadnje dvije u Americi.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/06/2026 19:58 Svaka čast,ono još nisam nikad vidio.
Nevjerovatno nesto.
-
Montana1
#5464 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
kakve anegdote, bravo za tebe, bravo za nasizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑27/06/2026 23:42 Ne stizem napisati impresije sa derneka u Seattleu, tek se vratih u Sarajevo, al bih podijelio jedan dio koji sam usput napisao na drugoj temi.
Volim te BiH![]()
to je nasa kultura
volim ljiljane ale ale ale
-
kakavdanakneiskustvu
#5465 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
amidzazeher wrote: ↑27/06/2026 21:34Spava klinjo ko svi sretni!!kakavdanakneiskustvu wrote: ↑27/06/2026 21:18
Nešto nevjerojatno, na kraju snimka čini mi se žena drži dijete u naručju![]()
![]()
- Plavo-bijeli
#5466 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jbt koliko su pricali i davali one kalkukacije kako je 98% sigurno sa 3 boda da ides dalje pa 97% ak imas istu gol razliku itd...a eo sad samo jedan sa 3 boda ide dalje..zao mi Irana, ne izgubiti ni jednu i onda opet ne ides ni kao treci...nema pravde neke univerzalne bgm
helem tek sad vidimo koliko znaci bod protiv Kanade i sreca pa nismo tu bili u fazonu - pa sta bude, imamo katar da se vadimo...
helem tek sad vidimo koliko znaci bod protiv Kanade i sreca pa nismo tu bili u fazonu - pa sta bude, imamo katar da se vadimo...
- BHF_Manijak
#5467 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
A zato sto su debili pravili projekcije da ce favoriti uzimati, a ono svaka susa kalkulisala i igrala s 50% snage.Plavo-bijeli wrote: ↑28/06/2026 09:19 Jbt koliko su pricali i davali one kalkukacije kako je 98% sigurno sa 3 boda da ides dalje pa 97% ak imas istu gol razliku itd...a eo sad samo jedan sa 3 boda ide dalje..zao mi Irana, ne izgubiti ni jednu i onda opet ne ides ni kao treci...nema pravde neke univerzalne bgm
Svi igrali opusteno, znaju tri prolaze...
- Plavo-bijeli
#5468 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
da da svi maksimalno kalkulisali, jer nekad i kao drugi prodjes bolje nego kao prvi...al hajd bitno da smo mi prosliBHF_Manijak wrote: ↑28/06/2026 11:14A zato sto su debili pravili projekcije da ce favoriti uzimati, a ono svaka susa kalkulisala i igrala s 50% snage.Plavo-bijeli wrote: ↑28/06/2026 09:19 Jbt koliko su pricali i davali one kalkukacije kako je 98% sigurno sa 3 boda da ides dalje pa 97% ak imas istu gol razliku itd...a eo sad samo jedan sa 3 boda ide dalje..zao mi Irana, ne izgubiti ni jednu i onda opet ne ides ni kao treci...nema pravde neke univerzalne bgm
Svi igrali opusteno, znaju tri prolaze...
-
konami666
#5469 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gledam na redditu snimke iz Seattle-a gdje se navijači BiH deru tekbir, jel neko vidio taj snimak?
- Laertes
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
konami666
#5472 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Religiozni uzvici na sportskom događaju? Šta mislis?
Mozes naravno. Ipak ima ona stara:”when in Rome…”konektovan wrote: ↑28/06/2026 12:12Mislis na Tekbir Allahu ekber?!![]()
Pa to je normala, u Ameriki mozes ici ulicom i uzvikivati konami lud, konami lud...niko ti nista nece reci.![]()
Ali ne znaju svi pravila ponašanja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- black
#5474 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
koja patologija...
- Edin H.
#5475 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
To su ipak rijetki i sporadični incidenti i nisu potaknuti od strane BHF-a, zvaničnika ili slično, provokatora je uvijek bilo i biće.konami666 wrote: ↑28/06/2026 12:18Religiozni uzvici na sportskom događaju? Šta mislis?
Mozes naravno. Ipak ima ona stara:”when in Rome…”konektovan wrote: ↑28/06/2026 12:12Mislis na Tekbir Allahu ekber?!![]()
Pa to je normala, u Ameriki mozes ici ulicom i uzvikivati konami lud, konami lud...niko ti nista nece reci.![]()
Ali ne znaju svi pravila ponašanja.
Slično kao kada donesu džamijsku zastavu na utakmicu.
Najbolji lijek protiv takvih pojava je potpuno ignoriranje.,