Milić Vukašinović
- dječak sa šibicama
#651 Re: Milić Vukašinović
Cesljar je drzao buregdzinicu na kosevskom kasnije prebacio na Ciglane i ribrendirao se na ketering ne znam radi li jos uvijek firma ne vidim nigdje.
On je iz Bara koliko ja znam, uglavnom ne znam ga ali cuo sam od par ljudi da je ok momak. Sta mu je bilo ne znam, kasnije se vadio da on to nije ni pisao.
Zar nije on bio bubnjar Punkta
On je iz Bara koliko ja znam, uglavnom ne znam ga ali cuo sam od par ljudi da je ok momak. Sta mu je bilo ne znam, kasnije se vadio da on to nije ni pisao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#652 Re: Milić Vukašinović
Koji je to statusDaysleepeR wrote: ↑26/06/2026 16:18Punkt se razišao kada im je poginuo bubnjar.milojicabrzi wrote: ↑26/06/2026 12:49 Eh, čuj, Dinu zaganjali...zezat ću ga kad ga vidim.
Punkt se razišao jer je Nurudinu Vatrenjaku Dini, nešto dosadilo pjevati i to raditi. Prvo nije htio više pjevati, a realno on je bio i tanak vokal, pa su bili našli Ebnera i sa njim radili neko vrijeme, a nakon toga je Dino rekao da ne bi više ni svirao, pa se bend tako i ugasio...
Radio je na Al Jazeera ako se dobro sjećam, nešto kao tehničko osoblje, ne znam gdje je sad nakon zatvaranja Al Jazzera...
Elvis J Kurtovich je u penziji.
Dino Šaran je izbacio Amara Češljara iz benda u isto vrijeme i iz istog razloga kad i Merlin, radi onog statusa o Širokom i tenkovima.
- moon_walker_90
#653 Re: Milić Vukašinović
Vjerovatno je ovo to_BataZiv_0809 wrote: ↑26/06/2026 16:36Koji je to statusDaysleepeR wrote: ↑26/06/2026 16:18Punkt se razišao kada im je poginuo bubnjar.milojicabrzi wrote: ↑26/06/2026 12:49 Eh, čuj, Dinu zaganjali...zezat ću ga kad ga vidim.
Punkt se razišao jer je Nurudinu Vatrenjaku Dini, nešto dosadilo pjevati i to raditi. Prvo nije htio više pjevati, a realno on je bio i tanak vokal, pa su bili našli Ebnera i sa njim radili neko vrijeme, a nakon toga je Dino rekao da ne bi više ni svirao, pa se bend tako i ugasio...
Radio je na Al Jazeera ako se dobro sjećam, nešto kao tehničko osoblje, ne znam gdje je sad nakon zatvaranja Al Jazzera...
Dino Šaran je izbacio Amara Češljara iz benda u isto vrijeme i iz istog razloga kad i Merlin, radi onog statusa o Širokom i tenkovima.
https://avaz.ba/showbiz/muzika/422527/k ... nu-nesrecu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#654 Re: Milić Vukašinović
Hvala. Nikad cuo za ovo.moon_walker_90 wrote: ↑26/06/2026 16:42 Vjerovatno je ovo to
https://avaz.ba/showbiz/muzika/422527/k ... nu-nesrecu
- geralt
#655 Re: Milić Vukašinović
Ja se sjecam da se raja tada zajebavala da se treba prijaviti u Riblju Corbu, objerucke ce ga primiti 
- Point.
#656 Re: Milić Vukašinović
I to teški. Dodaj na loše tekstove i isforsiranu ekavicu i dobiješ od smeća smeće
- DaysleepeR
#657 Re: Milić Vukašinović
Ukucas u google Amar Cesljar, tenkovi, Siroki_BataZiv_0809 wrote: ↑26/06/2026 16:36Koji je to statusDaysleepeR wrote: ↑26/06/2026 16:18Punkt se razišao kada im je poginuo bubnjar.milojicabrzi wrote: ↑26/06/2026 12:49 Eh, čuj, Dinu zaganjali...zezat ću ga kad ga vidim.
-
milojicabrzi
#658 Re: Milić Vukašinović
Mislim da je rah. Amir Krivić, bubnjar Punkta u nekom kratkom periodu, poginuo nekad 2005. godine, ako se dobro sjećam, vozio je suprugu u Mostar, radi nekih njenih ispita ili fakultetskih obaveza na tamošnjoj Pedagoškoj akademiji. Stradali su na povratku u SA. On je bio negdje '72.-'73. godište i stradao je u ranim 30-tima.DaysleepeR wrote: ↑26/06/2026 16:18 Punkt se razišao kada im je poginuo bubnjar.
Mislim da nije to razlog raspada Punkta, jer Amir je bio bubnjar kod njih nešto kratko, mislim da ga ima svega u 1-2 spota.
Nekako u to vrijeme i basista Zlatan Burzić "zahuktao" je karijeru u Ministarstvu vanjskih poslova i već počeo dobijati neke angažmane tipa tehničkih sekretara u našim ambasadama, uglavnom po Evropi, znam da je bio u Španiji.
Uz sve to i Dino Vatrenjak se više fokusirao na studijska snimanja i tehniku (što mu i jeste bila neka primarna orijentacija kako se bavio muzikom).
U vezi izbacivanja Amara, koliko se sjećam, ne radi se o statusu o Širokom Brijegu, već o protestima u Mostaru i ljudima kojima je napisao kako bi im on "poslao tenk, jer tu nema glave za razgovor".
Nakon toga, ekspresno ga se kotarisao Merlin (koji puni dvorane po Cro, i nije mu padalo na pamet da se zamjera Hrvatima), a odmah dan nakon toga i Letu Štuke, u kojima je bio vrlo kratko, mislim da je "stigao" odsvirati samo jedan festivalski koncert na OK Festu na Tjentištu ili nešto još sitno oko toga.
Džaba mu bilo kuknjave i vadiona, nije bilo milosti, iako je "sarajevska čaršija" zbog toga malo "pucala čvoke" i Merlinu i Štukama, zbog navodnog "uvlačenja Hrvatima".
-
Hendrix
#659 Re: Milić Vukašinović
Cesljar je mashina, covjek je vjerovatno najbolji BH bubnjar odavno. Ima i svoju skolu bubnjeva, virtuoz instrumenta.
Amir je poginuo na dan svog rodjendana, to je bila tragedija bas. Bio je sa nama na faksu generacija, bas smo bili sokirani svi. Mislim da je on vise angazovan u Regini bio nego Punktu. Radio je dosta gaza narodnjackih, jbg od necega se moralo zivjeti.
Amir je poginuo na dan svog rodjendana, to je bila tragedija bas. Bio je sa nama na faksu generacija, bas smo bili sokirani svi. Mislim da je on vise angazovan u Regini bio nego Punktu. Radio je dosta gaza narodnjackih, jbg od necega se moralo zivjeti.
- ultima_palabra
#660 Re: Milić Vukašinović
A Rade Pendrek je kao pojam inteligencije? Jesi ti gledao taj skec?Sociolog wrote: ↑26/06/2026 16:04To je tvoj kraj, sam znas strukturu stanovništva koja je tad bila na Breci, Kosevu, Bjelavama, Kralja Tomislavadječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 12:57 Ili su eto slucajno opskurni likovi u Fuada Midzica vise i cesce Fikreta ili Seki taksista, a rjedje Dragan sto ne zatvara prozore jer ne radi grijanje... ili je Davor Sucic islamofob.
Ili prosto ljubitelji kalesijskih zvuka ne mogu razumjeti nista od malo dublje umjetnosti. A tekstovi Davora i Srdjana su zaista vrlo vrlo kvalitetni, poeticni i pitki. Bez suvisnih rijeci, a receno sve.
Nenad koliko ja znam, nije bio kreator nicega, on je samo karikaturisao kao "mangup" pa je zato bio omiljen u raji, imao je taj gard klasicnog sanera sarajevskog. Ostali manje, Zenit je uvijek izgledao kao likovi koje je cesto glumio, zbunjeni student sa cvikama i dugom kosom, a Djuro je druga prica.
, ne bih da ulazim u dublje rasprave s tobom, i dalje stojim pri gledištu, da su podsmijavali muslimanskoj sirotinji, haustorčad iz uglednih dobrostojećih porodica za taj vakat..
Pa kako ne nadjose nekog Nikolu s Breke ili Mirjanu naprimjer.
Mojne te suplje
profesor je Miljenko, Meho cijepa atome, Adnan je uvijek glup, Rade je pendrek
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#661 Re: Milić Vukašinović
Dobro izvini sto sam pito
- Point.
#662 Re: Milić Vukašinović
Punkt mi je vazda bio bezveze bend, nit sam volio glas onog pjevača niti taj stil muzike, pjesmice.
Gotivim Erogene Zone, šteta što ne tamburaju više, mada i Almas ima solidnu solo karijeru.
Što se tiče Češljara, svakom se desi zajeb u koracima, možda je bila prenagla odluka da se ispenali iz oba benda zbog statusa, ne znam.
Karleuša javno negira genocid i dobija gaže po Bosni bez problema.
Gotivim Erogene Zone, šteta što ne tamburaju više, mada i Almas ima solidnu solo karijeru.
Što se tiče Češljara, svakom se desi zajeb u koracima, možda je bila prenagla odluka da se ispenali iz oba benda zbog statusa, ne znam.
- Haris.ba
#663 Re: Milić Vukašinović
Evo, i mi smo se malo konacno dohavizali oko toga.
A zanimljivo mi je da je npr.Miroslavu Ilicu 2017.otkazan koncert u Skenderiji zbog snimke pjevanja pjesme Baje malog, ali da je sa vremenom poceo opet nastupati (bio nedavno u Koloseumu).
- DaysleepeR
#664 Re: Milić Vukašinović
jednostavno je lakse i bolje nego da ja pisem po sjecanju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#665 Re: Milić Vukašinović
Ma sve ok, mislio sam te "isprovocirati" da napises osvrtDaysleepeR wrote: ↑27/06/2026 13:22jednostavno je lakse i bolje nego da ja pisem po sjecanju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#666 Re: Milić Vukašinović
Mislim da nije pjevao Knindzu nego "Morem plovi"
-
suspect_zero
#667 Re: Milić Vukašinović
Point. wrote: ↑27/06/2026 10:55 Punkt mi je vazda bio bezveze bend, nit sam volio glas onog pjevača niti taj stil muzike, pjesmice.
Meni se od svih tih bendova jedino izdvajao Adi I Ornamenti, moze Almas proci ima par dobrih pjesmica, ovi ostali onako... bila jedna od Konvija koja se u taj vakat isticala.
Vise je bilo onih koji su snimali ''dječije" pjesmice: Erato, Nino Prses, Edwin Po, Rizo, onaj Samir M, Selma, ....
-
Sociolog
#668 Re: Milić Vukašinović
Licno Konvoj mi je nas najdrazi (post) ratni bend, pa Zone, doduse Konvoj je nastao netom prije agresije.suspect_zero wrote: ↑27/06/2026 14:52Point. wrote: ↑27/06/2026 10:55 Punkt mi je vazda bio bezveze bend, nit sam volio glas onog pjevača niti taj stil muzike, pjesmice.
Meni se od svih tih bendova jedino izdvajao Adi I Ornamenti, moze Almas proci ima par dobrih pjesmica, ovi ostali onako... bila jedna od Konvija koja se u taj vakat isticala.
Vise je bilo onih koji su snimali ''dječije" pjesmice: Erato, Nino Prses, Edwin Po, Rizo, onaj Samir M, Selma, ....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#669 Re: Milić Vukašinović
Djuro mi je od sve te ekipe mozda i najljigaviji. Oportunista teski.dječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 12:57 Ili su eto slucajno opskurni likovi u Fuada Midzica vise i cesce Fikreta ili Seki taksista, a rjedje Dragan sto ne zatvara prozore jer ne radi grijanje... ili je Davor Sucic islamofob.
Ili prosto ljubitelji kalesijskih zvuka ne mogu razumjeti nista od malo dublje umjetnosti. A tekstovi Davora i Srdjana su zaista vrlo vrlo kvalitetni, poeticni i pitki. Bez suvisnih rijeci, a receno sve.
Nenad koliko ja znam, nije bio kreator nicega, on je samo karikaturisao kao "mangup" pa je zato bio omiljen u raji, imao je taj gard klasicnog sanera sarajevskog. Ostali manje, Zenit je uvijek izgledao kao likovi koje je cesto glumio, zbunjeni student sa cvikama i dugom kosom, a Djuro je druga prica.
- Point.
#670 Re: Milić Vukašinović
Explain more._BataZiv_0809 wrote: ↑27/06/2026 19:16Djuro mi je od sve te ekipe mozda i najljigaviji. Oportunista teski.dječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 12:57 Ili su eto slucajno opskurni likovi u Fuada Midzica vise i cesce Fikreta ili Seki taksista, a rjedje Dragan sto ne zatvara prozore jer ne radi grijanje... ili je Davor Sucic islamofob.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#671 Re: Milić Vukašinović
Ma zato sto je guzio RasemuPoint. wrote: ↑27/06/2026 21:25Explain more._BataZiv_0809 wrote: ↑27/06/2026 19:16Djuro mi je od sve te ekipe mozda i najljigaviji. Oportunista teski.dječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 12:57 Ili su eto slucajno opskurni likovi u Fuada Midzica vise i cesce Fikreta ili Seki taksista, a rjedje Dragan sto ne zatvara prozore jer ne radi grijanje... ili je Davor Sucic islamofob.
- dječak sa šibicama
#672 Re: Milić Vukašinović
I obeco joj posao pa izradio
Bademu, ne Rasemu 
Ne znam covjeka pa ne mogu suditi, Djuro je valjda neka druga prica on i nije iz iste ulice mada ne znam sigurno. I gdje si vidio iskrenog glumca, svi oni imaju 4 lica jedno za kucu drugo za ulicu jedno za zenu jedno za ljubavnicu, a sto bi rekao Giga Moravac, druze nakon svih tih uloga ni on vise ne zna koje je pravo
Ne znam covjeka pa ne mogu suditi, Djuro je valjda neka druga prica on i nije iz iste ulice mada ne znam sigurno. I gdje si vidio iskrenog glumca, svi oni imaju 4 lica jedno za kucu drugo za ulicu jedno za zenu jedno za ljubavnicu, a sto bi rekao Giga Moravac, druze nakon svih tih uloga ni on vise ne zna koje je pravo
-
milojicabrzi
#673 Re: Milić Vukašinović
Bilo je već priča o tome na forumu.Point. wrote: ↑27/06/2026 21:25Explain more._BataZiv_0809 wrote: ↑27/06/2026 19:16Djuro mi je od sve te ekipe mozda i najljigaviji. Oportunista teski.dječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 12:57 Ili su eto slucajno opskurni likovi u Fuada Midzica vise i cesce Fikreta ili Seki taksista, a rjedje Dragan sto ne zatvara prozore jer ne radi grijanje... ili je Davor Sucic islamofob.
Postoji dio umjetnika iz svih branši, koji se za vrijeme rata u BiH, ponašao "neutralno" u smislu da se nikom ne zamjeri. Pa je takvo ponašanje nastavio i nakon rata.
To im se isplatilo u pogledu poslijeratnih aranžmana, isto kao što je neke i koštalo (npr. Riblja Čorba nikada nije svirala u Cro niti u Federaciji BiH, sve zbog Borinih ekstrmnih stavova, nekako su ih tolerisali u Sloveniji, gdje je Bora i proveo zadnje godine života).
Šta ja znam, ne bih da sudim nikome, ali ima ona šala, da u krugovima pakla, ima posebno mjesto, za one koji su se u jasnim situacijama, ponašali neutralno
-
milojicabrzi
#674 Re: Milić Vukašinović
Mislim da buregdžinicu nije držao on, nego njegov brat Arel (inače klavijaturista i producent), pa je zbog toga zabuna...dječak sa šibicama wrote: ↑26/06/2026 16:23 Cesljar je drzao buregdzinicu na kosevskom kasnije prebacio na Ciglane i ribrendirao se na ketering ne znam radi li jos uvijek firma ne vidim nigdje.
Jeste, svirao je u Punktu, koliko znam od samog početka i sredine '90-ih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#675 Re: Milić Vukašinović
Znas kako, negdje me zivot naucio da je vrlo pametno odvajati umjetnika od djela i ne upoznavati ih licno. Uz tu ogradu, moja opservacija je da su i Sula i pakaš Nele autenticni likovi i da zive ono sto zastupaju.
Sa druge strane Djuro je svjestan da mu trziste nije mala Slovenija u koju se ispalio i koja ne razumije njegov jezik i iz koje nam porucuje da ne zna ko je pucao po Sarajevu, nego ljudi koji govore BHSCG jezik i da mu je oportuno ne zamjerati se i praviti se Englez.
Za nekoga koga smo svi obozavali kroz TLN to je prilicno supacki stav i mozda cak kad zagrebes ispod povrsine i vise boli od Neletovih eskapada.
Sa druge strane, Djuro nije dio te ekipe iz Fuada Midzica, njemu je TLN bio tezga i odskocna daska, zato i nije bio nesto zagrijan za onaj moguci reunion o kojem se pricalo prije 12-13 godina ili kad je vec to bilo.
Da me ne shvatis pogresno, gotivim njegove uloge, mozda mi je i najjaci lik iz TLN, covjek je svakako najsvestraniji umjetnik od njih svih, bas zato sto tu njegovu ljigavost nastojim odvojiti od uloga koje je tumacio.