1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#51 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Želim da ljudi upamte ovu utakmicu kao najbolju koju su ikada odigrali. Nije vala da je to nemoguće, sve je u glavi, ako se stvari poslože mi ćemo sigurno nadmašiti sami sebe, makar u ovoj utamici gdje stvarno imamo priliku da prođemo. Aposlutno nije nemoguće, apsolutno!!! Svi znamo kako izgledamo kada nam se noge odsjeku, ne moram puno pisati o tome. 
-
Crvena Tifoza
#52 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Ona trka igrača SAD ne izgleda nimalo mormalno.
Ima i ostalih ekipa koje trče, ali ovo mi nekako sve više liči na dopingovanje.
Sretno BIH!
Sretno BIH!
- SmokingMan
#53 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nešto sam sinoć razmišljao o tome, i nije rijedak slučaj da postoje tehnike kako je moguće proći USADA testiranja.
-
last mohicans
#54 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Taman se nisu narokali, oni su to i patentirali. Trčala je i Kanada ko luda, pa smo odigrali dobru utakmicu.Crvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
- Edin H.
#55 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Treba pokrenuti priču i izvršiti pritisak da ih sve testiraju, jašta su nego dopingovani.
Najljepši prolaz bi bio za zelenim stolom.

Najljepši prolaz bi bio za zelenim stolom.
-
Maxi_Cosi
#56 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
To smo svi primjetili, samo su njihovi neumorni igračiCrvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
Svi se muce jer imaju mnogo utakmica u nogama samo njihovi lete svih 90min
Trump i Infantino su veliki prijatelji
-
detroit-mercy
#57 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nije dopingovanje, polazu puno na snagu i na atleticizam. Od prijatelja mali igra njihov fudbal (za college gornja divizija), ljudi ti mjere svaki misic. Paze na to sta jedes, koliko jedes, ma citava je nauka iza toga. Zato su tako fizicki spremni.Crvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
- luckylaka
#58 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nema Trump prijatelja samo interes.Trenutno je zaokupljen drugim stvarima ali ako mu na um padne fudbal jednostavno ce narediti infatinu,,rijesi ovu utakmicu u nasu korist" i to je zavrsenoMaxi_Cosi wrote: ↑26/06/2026 13:18To smo svi primjetili, samo su njihovi neumorni igračiCrvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#59 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Bit ce to tekma gdje ce hamerikanci napadat u prvom poluvremenu svom zestinom da zabiju gol pa i dva. Doping-nedoping, sve repke mogu krenuti u prvih pola sata, bas sve, jedino da su invalidi ili mamurni. Sad pitanje mozemol parirati amerima u tih prvih pola sata otvorene igre... oni igraju 4-2-3-1, sto je u neku ruku na izgled defanzivno al je to i napadacki, jako zajebana kombinacija ako je uigrana i ako imas dopingovane veznjake
... nase 4-4-2 je standarna osnovna skola fuzbala. Posto su ameri nabrijani, barba ce opet uz dzeku morat demirovica u prvih jedanest... basic je bio solidan u sreidni, znaci imamo vec ko neki vezni red, alajbegovic-mahmic-basic-bajraktarevic, s jedinom zadrskom da su to sve vezni napadaci a trebaju odbrani i neznam koliko su uspjesni da cuvaju drugi blok da nam ne uljecu u sesnaesterac ko dzeronimo. Sretno i do pobjede 
- SmokingMan
#60 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Trenirao sam i ja akltivno fudbal, više nego taj tvoj što salijeću oko njega i mjere parametre, imao sam kondicije za 5 sati igranja u intervalima, ali druže znam ja dobro šta se dešava posije utakmice i kolik otraje oporavak. Ne ma tu zdrave prehrane koja može ubrzati oppravak od erozije mišićnog tkiva, možeš spavati po čitav dan, tijeloi proizvodi homon rasta koliko proizvodi kod prosječnog čovjeka. Ako nastaviš igrati povrede postaju sve učestalije, a meni se to dešavalo prečesto. Plus što sam izučavao 2 godine material o koritšenju steroida u sportu. Možemo i o tome pričati da se otklone sve sumnje. 
Last edited by SmokingMan on 26/06/2026 14:00, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
#61 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Možda griješim.detroit-mercy wrote: ↑26/06/2026 13:30Nije dopingovanje, polazu puno na snagu i na atleticizam. Od prijatelja mali igra njihov fudbal (za college gornja divizija), ljudi ti mjere svaki misic. Paze na to sta jedes, koliko jedes, ma citava je nauka iza toga. Zato su tako fizicki spremni.Crvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
Razumijem ja da su sve bacili na fizičku spremu, samo mi malo ne izgleda normalno. Trče i ovi iz Evrope, Afrike ali ono mi nimalo ne izgleda normalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Kakav mentol zivota mi.
Sto igraci nisu u karanteni? Sto se dozvoljava da im prilaze ovakvi poluprofili?
- duh_sa_sjekirom
#63 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Stvar je jasna: pobjeda nam donosi siguran prolazak u naredni krug.
Biće gusto, ali ako damo više golova od njih, ne bi trebalo biti problema.
Realna prognoza je 1:1, penali 5-3 za nasKE...

Biće gusto, ali ako damo više golova od njih, ne bi trebalo biti problema.
Realna prognoza je 1:1, penali 5-3 za nasKE...
-
Škobo Habu
#64 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Protiv Amera očekujem samo da se ne obrukamo.
Sve ostalo je uspjeh, pa i častan poraz. Kada pogledamo koje su sve reprezentacije ispale iz daljeg takmičenja, a mi se plasirali, ne može niko osporiti uspjeh našoj reprezentaciji.
Imamo solidan kostur za evropske kvalifikacije, sa tim da i dalje treba forsirati mlađe talente, što neće biti problem, jer smo se već etablirali kao reprezentacija sa karakterom. Sa druge strane, imamo i solidnu zaradu, koja će biti veoma značajan boost za naš savez.
Sve u svemu, ako se uzmu u obzir komentari svjetskih medija, nismo se obrukali, imamo prostora za napredak i ovaj uspjeh mora imati jasan kontinuitet - nikako mu poturati nogu na daljem putu.
Sve ostalo je uspjeh, pa i častan poraz. Kada pogledamo koje su sve reprezentacije ispale iz daljeg takmičenja, a mi se plasirali, ne može niko osporiti uspjeh našoj reprezentaciji.
Imamo solidan kostur za evropske kvalifikacije, sa tim da i dalje treba forsirati mlađe talente, što neće biti problem, jer smo se već etablirali kao reprezentacija sa karakterom. Sa druge strane, imamo i solidnu zaradu, koja će biti veoma značajan boost za naš savez.
Sve u svemu, ako se uzmu u obzir komentari svjetskih medija, nismo se obrukali, imamo prostora za napredak i ovaj uspjeh mora imati jasan kontinuitet - nikako mu poturati nogu na daljem putu.
- xoklix
#65 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mene strah šta će biti ako prođemo dalje 
-
Timscho
#66 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pogledajte prvih 15 min. Amerikance protiv Turske i zadnjih 15 min... ljudi isto trče ko ludi, ista eksplozivnost, bez razlike. Sve je jasno ali šta možeš. Moramo nekako sredinu ojačati i tu im razbijati igru.
- GandalfSivi
#67 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Gledam im tim na fakultetu, ljudi pola treninga kotrljaju bure uzbrdo. Hrane ih kao krave, svaki zalogaj se mjeri, svaka kalorija, svaki protein. Kada im mjere performance, to nije lik sa stopericom, nego cijela nauka. Oni su doveli fizicku spremnost do savrsenstva, nema potrebe za teorijama zavjere…Maxi_Cosi wrote: ↑26/06/2026 13:18To smo svi primjetili, samo su njihovi neumorni igračiCrvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
-
dvajt
#68 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
dalje karamo egipćane, vođa navijanja Osman Sedmanagić da im objasni sta su prave piradime
-
Škobo Habu
#69 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mi sa Džekom, u početnih jedanaest, rizikujemo puno protiv Amerikanaca.
Ako Barbarez započne utakmicu sa dva napadača - biće to najveći mogući rizik.
-
detroit-mercy
#70 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Vjeruj mi, kod mene mali igra fudbal i vidis koliko americka i kanadska djeca polazu na tu fizicku spremu. Skoro svi pored fudbala usput treniraju i atletiku (trcanje). Malo nezamislivo kod nas ali kazem ti drugi svijet. Tamo se to sistematski radi.Crvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:44Možda griješim.detroit-mercy wrote: ↑26/06/2026 13:30Nije dopingovanje, polazu puno na snagu i na atleticizam. Od prijatelja mali igra njihov fudbal (za college gornja divizija), ljudi ti mjere svaki misic. Paze na to sta jedes, koliko jedes, ma citava je nauka iza toga. Zato su tako fizicki spremni.Crvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
Razumijem ja da su sve bacili na fizičku spremu, samo mi malo ne izgleda normalno. Trče i ovi iz Evrope, Afrike ali ono mi nimalo ne izgleda normalno.
-
detroit-mercy
#71 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Upravo, totalno drugi svijet fizickih priprema.GandalfSivi wrote: ↑26/06/2026 13:53Gledam im tim na fakultetu, ljudi pola treninga kotrljaju bure uzbrdo. Hrane ih kao krave, svaki zalogaj se mjeri, svaka kalorija, svaki protein. Kada im mjere performance, to nije lik sa stopericom, nego cijela nauka. Oni su doveli fizicku spremnost do savrsenstva, nema potrebe za teorijama zavjere…Maxi_Cosi wrote: ↑26/06/2026 13:18To smo svi primjetili, samo su njihovi neumorni igračiCrvena Tifoza wrote: ↑26/06/2026 13:08 Gledao ovu tekmu protiv Turske.
Sretno BIH!
-
statixx
#72 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Možemo ako zatvorimo igru.
Samo autobus parkirati dok ne prođe prvi nalet...
Nešto kao Kongo i Gana protiv istih formacija.
https://www.flashscore.com/match/footba ... d=4zTHJLbM
https://www.flashscore.com/match/footba ... d=KhgvzGjJ
- SmokingMan
#73 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
I ja sam do 2019 trenirao na 8 k, pa sam extremnu kondiciju uz dobro planirane treninge i ishranu platio bradikardijom. Umalo i smrću. 
-
Škobo Habu
#74 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Treba samo pogledati HBO dokumentarac "US vs. World", koji prati razvoj američke reprezentacije u fudbalu u razdoblju od 2024. do 2026. i sve je jasno.GandalfSivi wrote: ↑26/06/2026 13:53
Gledam im tim na fakultetu, ljudi pola treninga kotrljaju bure uzbrdo. Hrane ih kao krave, svaki zalogaj se mjeri, svaka kalorija, svaki protein. Kada im mjere performance, to nije lik sa stopericom, nego cijela nauka. Oni su doveli fizicku spremnost do savrsenstva, nema potrebe za teorijama zavjere…
Ja se samo nadam da je Barbarez imao priliku vidjeti taj dokumentarac. Čisto da bolje upozna mentalitet američke reprezentacije.
Postoji jedna sličnost između Poketinja i Barbareza - oba su krenuli u proces stvaranja reprezentacije tako što su dali šansu mlađim talentima u stvaranju reprezentacije. No, realno, moramo stati i razmisliti da mi igramo historijsku utakmicu koja je gotovo mitološka borba Davida i Golijata
Ne igramo samo protiv američke "socker" kulture, već protiv države koja je dominantna u bilo kojoj drugogoj sferi: ekonomskoj, kulturnoj, civilizacijskoj. Zemlja od jedva 3 miliona stanovnika naspram zemlje koja broji 349 miliona stanovnika.
Golemo je to.
- jeza u ledja
#75 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Amerikanci su uvijek bili trkacka ekipa. Tako je bilo i prije 30-40 godina.