Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hatemondays
#5376 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Znamne ali ja bi poceo sa Vasiljem i tri klipana u odbrani, Riktas, Katic i Hadzikadunic, Lijevo bi bio tenk sa Kerimom a desno bi stavio Memica. U sredini Basic i Hadziahmetovic , naprijed Demir i klasicna destka Mahmic. Nam trebaju ratnici na ovoj tekmi , mudonje sa Amerima nema ganjanja tehnikom niti se braniti. Samo u kost Sejo kapiten i juris. Poslije kahve i rahatluka u drugom poluvremenu idemo po pobjedu, Dzeko ili Tabak pa pa da se igramo. Tahirovica i cupu samo na kraju pred navijace kad se slavi pobjeda. Bajraktarevic je imao svoje prilike na ovom SP, nesto mu se desava u glavi a i mladost nadoci ce on. Nekad je klupa zlato...
-
Itsoktobealone
#5377 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Evo nek prepišu igru i stav od Ekvadora večeras i komotno mogu izbaciti amere u srijedu 
- SaraFina
#5378 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sta fali? Budi sretan
- MMM1977
#5379 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
SaraFina wrote: ↑26/06/2026 00:51Sta fali? Budi sretanimaju sada drustvene mreze, mozda je i zapazi i lajka joj nesto. Ko zna..U svakom slucaju, ja bi voljela da i moja tako u buducnosti uzdise za nekim vrijednim toga nego, a ne za budalama i seljacinama. Kad maturira salji je na studij ovamo
![]()
-
Lug
#5380 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
"Prema informacijama Slobodne Bosne, snimak incidenta koji kruži društvenim mrežama je ustvari posljednji detalj u slagalici koji zapravo pokazuje veliku odgovornost koji pokazuju naši navijači iz navijačke grupe BH Fanaticosi. Naime, nepoznati i neodgovorni navijač koji je nosio dres BiH je zastavu Srbije oteo od jedne navijačice koja je došla gledati utakmicu BiH i Katara. Zastava Srbije na ovoj utakmici, kako su neki mediji pokušali to predstaviti, nije provokacija, već sasvim uobičajan prizor na utakmicama Svjetskog prvenstva.Edin H. wrote: ↑25/06/2026 23:28Zapad za te balkanske budalaštine ima rješenje. Neka se zahvale momku umjesto pušenja što ih nije prijavio, jer bi onaj što je odnio zastavu odgovarao za otuđivanje privatne svojine.
Čini se da su Džaferbegova opcija, jer momka u hrvatskom dresu iza nisu dirali, niti tražili da skine dres (premda naravno nisu ni trebali kao ni ovoga u bosanskom dresusai sa srbijanskom zastavom).
Svjetsko prvenstvo je praznik fudbala i neka svako navija za koga želi, publika je na svim utakmicama izmješana ionako.
Pored zastave Srbije, prema našim informacijama, na tribini su bili i navijači sa raznim drugim zastavama iz cijelog regiona i svijeta - Sjeverne Makedonije, Hrvatske, ali i različitih klubova. Ova činjenica je važna jer su pojedine zlonamjerne objave na društvenim mrežama bile popraćene komentarima poput "Oteli zastavu Srbije, dok im Hrvatska zastava ne smeta". Kap koja je prelila čašu i izazvala reakciju članova navijačke grupe BH Fanaticosi (svi su nosili iste majce sa logom navijačke grupe) jeste kada je navijač koji je oteo zastavu podigao istu u zrak okrenutu naopako što je u navijačkoj praksi znak "navijačkog plijena".
U nastavku se dogodilo ono što je i prikazano na snimku. Nekoliko navijača iz BH Fanaticosa je prišlo neodgovornom navijaču i zatražili mu da vrati zastavu njenoj vlasnici, što je on odbio. Uprkos insistiranju da vrati zastavu, ostao je pri svome stavu, pa je jedan od navijača iz BH Fanaticosa silom uzeo zastavu i proslijedio je kolegi iz navijačke grupe koji je odmah otrčao da vrati zastavu. I to se također vidi na snimku.
To je zapravo cijela priča koja stoji iza snimka koji pojedini mediji naročito u Srbiji pokušali iskoristiti za propagandu protiv navijača BiH ali i cijele euforične navijačke atmosfere i simpatija koje je naša reprezentacija pridobila u proteklom periodu, naročito u regionu, ali i širom svijeta Dalje, neodgovorni mediji su izvijestili da je "otimanje zastave Srbije" izazvalo pljesak dijela navijača. Zapravo je pljeskom pozdravljen potez BH Fanaticosa da zastavu Srbije vrate njenoj vlasnici.
Ovaj incident je još jednom pokazao koliko je važno da šira zajednica, u ovom slučajnu organizovana navijačka grupa sa jasnim kodeksom ponašanja, da adekvatan odgovor na ispade pojedinaca ma kako se oni zvali.
(SB)
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#5382 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
suze srece, hajd bogati
- Jack Be Nimble
#5383 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vakav sam ja bio za vrijeme himne, krenule suze koda nikada plakao nisam.
- corolla02
#5384 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
ipak SAD vs BIH Jul 1 in SF 
-
stari_sarajevski_gospodin
- MMM1977
#5386 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nadam se da će Turska igrati normalno, da vidimo koje su to slabosti USA.
- jeza u ledja
#5387 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nadam se laganoj pobjedi Amerikanaca.
- Haris033
#5388 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Amerika odlicna protiv Turske 
- ElRe
#5389 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Prolazimo jenkije od šale.
-
HaseSa
- mirota
#5391 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Lug wrote: ↑26/06/2026 01:21"Prema informacijama Slobodne Bosne, snimak incidenta koji kruži društvenim mrežama je ustvari posljednji detalj u slagalici koji zapravo pokazuje veliku odgovornost koji pokazuju naši navijači iz navijačke grupe BH Fanaticosi. Naime, nepoznati i neodgovorni navijač koji je nosio dres BiH je zastavu Srbije oteo od jedne navijačice koja je došla gledati utakmicu BiH i Katara. Zastava Srbije na ovoj utakmici, kako su neki mediji pokušali to predstaviti, nije provokacija, već sasvim uobičajan prizor na utakmicama Svjetskog prvenstva.Edin H. wrote: ↑25/06/2026 23:28Zapad za te balkanske budalaštine ima rješenje. Neka se zahvale momku umjesto pušenja što ih nije prijavio, jer bi onaj što je odnio zastavu odgovarao za otuđivanje privatne svojine.
Čini se da su Džaferbegova opcija, jer momka u hrvatskom dresu iza nisu dirali, niti tražili da skine dres (premda naravno nisu ni trebali kao ni ovoga u bosanskom dresusai sa srbijanskom zastavom).
Svjetsko prvenstvo je praznik fudbala i neka svako navija za koga želi, publika je na svim utakmicama izmješana ionako.
Pored zastave Srbije, prema našim informacijama, na tribini su bili i navijači sa raznim drugim zastavama iz cijelog regiona i svijeta - Sjeverne Makedonije, Hrvatske, ali i različitih klubova. Ova činjenica je važna jer su pojedine zlonamjerne objave na društvenim mrežama bile popraćene komentarima poput "Oteli zastavu Srbije, dok im Hrvatska zastava ne smeta". Kap koja je prelila čašu i izazvala reakciju članova navijačke grupe BH Fanaticosi (svi su nosili iste majce sa logom navijačke grupe) jeste kada je navijač koji je oteo zastavu podigao istu u zrak okrenutu naopako što je u navijačkoj praksi znak "navijačkog plijena".
U nastavku se dogodilo ono što je i prikazano na snimku. Nekoliko navijača iz BH Fanaticosa je prišlo neodgovornom navijaču i zatražili mu da vrati zastavu njenoj vlasnici, što je on odbio. Uprkos insistiranju da vrati zastavu, ostao je pri svome stavu, pa je jedan od navijača iz BH Fanaticosa silom uzeo zastavu i proslijedio je kolegi iz navijačke grupe koji je odmah otrčao da vrati zastavu. I to se također vidi na snimku.
To je zapravo cijela priča koja stoji iza snimka koji pojedini mediji naročito u Srbiji pokušali iskoristiti za propagandu protiv navijača BiH ali i cijele euforične navijačke atmosfere i simpatija koje je naša reprezentacija pridobila u proteklom periodu, naročito u regionu, ali i širom svijeta Dalje, neodgovorni mediji su izvijestili da je "otimanje zastave Srbije" izazvalo pljesak dijela navijača. Zapravo je pljeskom pozdravljen potez BH Fanaticosa da zastavu Srbije vrate njenoj vlasnici.
Ovaj incident je još jednom pokazao koliko je važno da šira zajednica, u ovom slučajnu organizovana navijačka grupa sa jasnim kodeksom ponašanja, da adekvatan odgovor na ispade pojedinaca ma kako se oni zvali.
(SB)
ovo mi se uklapa, hvala na pojasnjenju, nelogicno mi je bilo da lik u majici BiH donese zastavu Srbije...bravo za fanatikose i neka su ovo objavili i treba siriti dalje, raja iz SRB prilicno navija za BiH i gleda nas sa simpatijama....idemoooooooo
- muha_sa
#5392 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ovo je poruka koju je Sergej Barbarez prije nekoliko minuta napisao na društvenim mrežama:
"Zar je važno ko je počeo, ko ušao, ko zabio i ko odbranio?
Zar je važno šta "stručnjaci" kažu, "smijemo" li igrati sa dva napadača, ili koji igrač "mora" igrati, da li smo "srednja" ekipa, ili kako "moramo" sve pobijediti sa 3:0 ili "da ovako ne možemo protiv Amerikanaca", a mi ispisasmo fudbalsku istoriju, a mi učinismo narod nikad sretnijim i ponosnijim, a mi ujedinismo narod, a mi stvorismo nove idole, itd...,
"Zar nije važno da sanjamo snove, zar nije važno da smo zajedništvo, zar nije važno da se zastava naše Bosne i Hercegovine već mjesec dana vijori na najvećoj svjetskoj fudbalskoj sceni, zar nije važno da "stvaramo" svjetliju budućnost, zar nije važno da smo ponosni, itd itd...
Raduj se Bosno i Hercegovino
"Zar je važno ko je počeo, ko ušao, ko zabio i ko odbranio?
Zar je važno šta "stručnjaci" kažu, "smijemo" li igrati sa dva napadača, ili koji igrač "mora" igrati, da li smo "srednja" ekipa, ili kako "moramo" sve pobijediti sa 3:0 ili "da ovako ne možemo protiv Amerikanaca", a mi ispisasmo fudbalsku istoriju, a mi učinismo narod nikad sretnijim i ponosnijim, a mi ujedinismo narod, a mi stvorismo nove idole, itd...,
"Zar nije važno da sanjamo snove, zar nije važno da smo zajedništvo, zar nije važno da se zastava naše Bosne i Hercegovine već mjesec dana vijori na najvećoj svjetskoj fudbalskoj sceni, zar nije važno da "stvaramo" svjetliju budućnost, zar nije važno da smo ponosni, itd itd...
Raduj se Bosno i Hercegovino
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5393 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
ocito ti nisi vidio tog golmanaMMM1977 wrote: ↑26/06/2026 00:00To bih lakše podnioplain vanilla wrote: ↑25/06/2026 23:59
Dokle god ti zena po kuci ne uzdise jer se zaljubila u nigerijskog golmana, dobro je haha![]()
- srce_ruke_lopata
#5394 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Čovjek (selektor) je u pravu, treba sve ostaviti na stranu i fokusirati se na pozitivno. Bio sam na utakmici u Seattlu i još uvijek sam u gradu, atmosfera je odlična i na hiljade naših navijača sa porodicama još uvijek hodaju gradom i vesele se. Ne samo to, čak i ljudi koji sigurno ne znaju nešto mnogo o BiH su navijali za nas protiv Katara.
Ovo je odlična promocija za našu malu zemlju i šta više reći.
Naprijed bez straha protiv Amera, pa kako god bude.
Ovo je odlična promocija za našu malu zemlju i šta više reći.
Naprijed bez straha protiv Amera, pa kako god bude.
- Jack Be Nimble
#5395 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sto se tice zastava
Bio jedan sa zastavom SR BiH, taj je bio najbolji
A par sa Jugoslovenskom petokrakom
Bio jedan sa zastavom SR BiH, taj je bio najbolji
A par sa Jugoslovenskom petokrakom
-
kakavdanakneiskustvu
#5396 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Haris033 wrote: ↑25/06/2026 21:00Jbt, ni Halid je ne bi otpjevao sa tolikim emocijama..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/06/2026 19:48U jebote od ovog moze da se riknestatixx wrote: ↑25/06/2026 19:43 Dobar, ali crnjo je prekuco...![]()
[youtube]https://m.youtube.com/shorts/LO-FBWqCuC8[/youtube]
Ne da me rasplakao..![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5397 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma sada taktizirati ono to ostaviti barbi i kosto veli sta god bude dosli smo po ono sto smo htjeli, e sada mogucnosti za prolazak dalje uvjek postoje. Nije tu samo taktika vec i mogucnost i sprema ekipe, jedno je zeljeti i sanjati a drugo je sta stvarno mozes uciniti na terenu. Ocekivati neku brazilsku igru, to je plahovito al neki otpor sa mogucnosti zabijanja gola, to se moze ocekivati. Nece protivnik stajati i gledati kako ti driblas loptu. Hamerika ce krenuti ofanzivno i tu treba vidjet sta se moze uciniti, dal cemo izdrzati i krenuti i mi po gol ili pokleknut i zavrsiti svjecko. Uglavnom 4-4-2 dosli smo do nokaut faze, pa sta bog da.
- BHF_Manijak
#5398 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kljucno je prezivjeti prvih 15 minuta, jer ovi navale k´o uragan. U prve tri utakmice, mislim da su u svakoj vec do 15. minute vodili.
Dupli blok prvih 20 minuta, poslije sta Bog da.
Dupli blok prvih 20 minuta, poslije sta Bog da.
- dječak sa šibicama
#5399 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bice tri bloka
a nece ni USA navaliti vjv, ovo je sad drugi turnir, novi turnir.
- Eldo__
#5400 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako je suditi po kladionicama nadrljali smo