Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mahalik wrote: ↑24/06/2026 13:32
Tužno, žalosno, ponižavajuće je da u Sarajevu nema boljeg supermarketa od Jabuke.
Po čemu je CJ bolja od Binga Stup ili Miljacka?
po izboru artikala. od npr paste, kafe, piva. peciva.
bolji je izbor jela koja se mogu jesti tamo. pizza je nivoa višeg prosjeka pizzeria u gradu, a sasvim pristojan je i suši.
u bingu smo jednom kupili i pojeli sendvič. uzduž napola razrezan i naravno do pola napunjen, što se ne vidi kada je zapakovan. da ne govorim da je pecivo bilo toliko tvrdo da sam imao rane po nepcu.
Chmoljo wrote: ↑24/06/2026 13:43
kad već neko spominje Bingo, meni je nevjerovatno da otvoriš poveći tržni centar poput BCCa koji opet izgleda ko renovirana verzija onog na pofalićima, preuzetog od Interexa.
nikakve vizije, nikakve potrebe da napravi nišu za ljude koji ne kupuju brendove i artikle koji se masovno prodaju.
CJ i jeste uspješna u Sarajevu što su prepoznali da je tu ogroman prostor koji nije iskorišten. Bingo, Amko i Hoše, isti artikli manje više. CJ je samo uvela poguzluke, za koje očito ima tržište i onda se ibreti kako to?
dok nije CJ došla, nisi imao nigdje kupiti halumi sira. ništa posebno, ali daje na širini ponude i u čemu je problem da se ljudi okreću i takvim poguzlucima i malo egzotičnijim stvarima. Bingo mi je ona klasika - "nije to za nas" i "jel ti dedo avokado jeo".
Teško ćeš ti to objasniti u državi đe će ti reći da si peder ako hoćeš "tjesteninu bolju od Barille"
Probaj naci burata sir mimo CJ pa javi kako si prosao.
Ne znam kako je Risovic dosao do para, nesto sumnjam da se obogatio na berzi ili da je trust fund kid, ali se ocigledno u uredjenju objekata i ponude otresao onoga cega se gazda Binga nikad izgleda nece otresti-sindroma spekulanta, sitnog trgovca i svercera.
Last edited by _BataZiv_0809 on 24/06/2026 15:33, edited 1 time in total.
ElRe wrote: ↑24/06/2026 14:26
Pizze i tjesteninu ne jedem, to mi je nešto najgore od jela.
Sendviče takodje ne kupujem, niti ostalu spremanu hranu u granapima.
Ovo je komentar u rangu kad neko pita na fb: sta da radim dijete nece da mi jede povrce.
A onda se javi hamsa i kaze bogami moje jede. I tacka.
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/06/2026 14:28
Ne znam kako je Đurić dosao do para, nesto sumnjam da se obogatio na berzi ili da je trust fund kid, ali se ocigledno u uredjenju objekata i ponude otresao onoga cega se gazda Binga nikad izgleda nece otresti-sindroma spekulanta, sitnog trgovca i svercera.
Ne znam kako je Đurić dosao do para, nesto sumnjam da se obogatio na berzi ili da je trust fund kid, ali se ocigledno u uredjenju objekata i ponude otresao onoga cega se gazda Binga nikad izgleda nece otresti-sindroma spekulanta, sitnog trgovca i svercera.
ma Bingo ide na mrtvu siguricu. izlaže samo ono što se najviše prodaje i od proizvođača koji mogu trpiti njegove uslove. apsolutno nikakva vizija ljepote boravka u prostoru tržnog centra, smisla za red ili gotivljenja kupca.
nismo zemlja trećeg svijeta da se namirujemo da preživimo. dosta raje ima para za poguzluke. ali ako neće on, naći će se drugi ko hoće.
Mozda je ruzno reci ali toliko mi je pun q poli salame, zdenka sira, edmaera paladin, perutnine jamija wudija i podravke, da cu radije CJ platiti jeboguzluk skmuplje pa makar i manje pojeo.
Sve prodavnice prodaju 120 istih artikala, smorise. Vise ne osjecam okus paladin sira.
CJ je odlicna. Moj dragi i ja odemo i kupimo one neke delikatese koje ne mozemo nigdje drugo naci. Npr ljeti on najvise voli da mu napravim salatu sa rezanim paradajzom na kolutove, burata sirom, svjezim maslinovim uljem i balsamicom
Teško ćeš ti to objasniti u državi đe će ti reći da si peder ako hoćeš "tjesteninu bolju od Barille"
Pa evo zena pravi lazanje boli glava. Ali samo sa odredjenom vrstom koju moze kupiti u CJ.
Kazem, taj halumi meni gotivan, al gdje god si pito prije, dobijes blijedi pogled ili da se nadas da ces nesto takvo naci kod Heljica.
Jebote u vrijeme kada bi ti sve trebalo biti dostupno pravi ti se okruzenje kao da te treba biti stid sto hoces probati nesto drugacije.
Palanacka svijest.
Bukvalno dok crvena jabuka nije dosla u Sarajevu se nije mogao uzeti liči kojeg imaš u malo boljoj radnji vani, a ne da ne pricam o drugom egzoticnom vocu i povrcu, il ljute papričice vise od jedne vrste gljiva i tako za svu hranu 95% je isti izbor u konzumu i bingu
Te isto tako njihova kartica za skupljanje bodova gdje za skupljenih 100 bodova imas povrat 20keka, kakvu karticu ima bingo i skupljanje bodova
Njihova bombonjera i gastro magazin gdje svaki mjesec imas kupone sa dodatnim snizenjima, sad npr. imas 4KM popusta na velika pakovanja italijanskih sladoleda
I ono sto bingo se nikada nije usudio a to je da rijesi parking za invalide i uopsteno parking ispred svojih objekata crvena jabuka i tropic su im pokazali kako se to radi, sa akcijom za potrebe osoba sa invaliditetom
Ovo je komentar u rangu kad neko pita na fb: sta da radim dijete nece da mi jede povrce.
mahalik wrote: ↑24/06/2026 13:54
Cega nije?
Krenimo od hrane koja se sprema u BCC koja je kao napoj, nejestiva. Da ne govorimo o pecivu koje u BCC bude kao kamen tvrdo.
Drugo je čistoća jer je BCC Bingo je uzasno prljav.
Meso da ne spominjem.
Mlijeko i mliječni prozvodi u BCC se prodaju u vitrinama koje ili nemaju vrata ili ne rade pa ukisnu.
Na sve dodati kariticu na kojoj u CJ možeš skupiti besplatnu kupovinu od 200 KM pa i to dobro dođe.
mahalik wrote: ↑24/06/2026 13:54
Cega nije?
Krenimo od hrane koja se sprema u BCC koja je kao napoj, nejestiva. Da ne govorimo o pecivu koje u BCC bude kao kamen tvrdo.
Drugo je čistoća jer je BCC Bingo je uzasno prljav.
Meso da ne spominjem.
Mlijeko i mliječni prozvodi u BCC se prodaju u vitrinama koje ili nemaju vrata ili ne rade pa ukisnu.
Na sve dodati kariticu na kojoj u CJ možeš skupiti besplatnu kupovinu od 200 KM pa i to dobro dođe.
Uzmi samo one pilece fingerse u BCC, rižu il nesto trece pa ono je nejestivo, a da ne spominjem kakvog su im okusa cufte il djulbastije i najgore od svega sto nemaju standard kvalitete nekada je jestivo a nekada boze ti mi sačuvaj
I pekara u BCC, stupu, se ne moze ni u sali usporediti sa pekarom i pekarskim proizvodima ma MD il pofalicima
dječak sa šibicama wrote: ↑24/06/2026 14:37
Mozda je ruzno reci ali toliko mi je pun q poli salame, zdenka sira, edmaera paladin, perutnine jamija wudija i podravke, da cu radije CJ platiti jeboguzluk skmuplje pa makar i manje pojeo.
Sve prodavnice prodaju 120 istih artikala, smorise. Vise ne osjecam okus paladin sira.
konektovan wrote: ↑24/06/2026 15:15
Samo vi separatistima ostavljajte pare....
Evo cvijanovicka vas selami iz Jerusalema, bez Bh zastave...
To je moralna ucjena na koju nitko ne bi trebao pristajati.
Ako će država propasti jer ću ja marku skuplje platiti bolje brašno ili pet maraka skuplje bolje maslinovo ulje, onda jebat ga. Sigurno neće to biti zbog kojih 50 maraka više separatistima mjesečno nego zbog milijuna maraka i eura nekih drugih. A ja bih trebao jesti lošije namirnice zbog države.
Tako mene napadaju kad ne želim dati marku onima pred Mercatorom koji skupljaju za neku djecu nego im kažem da šalju mail Fortenova grupi. Nek im Mercator da milijun, lakše njima dati milijun nego meni pet maraka.