Neizdrživa vrućina
- dječak sa šibicama
#4251 Re: Neizdrživa vrućina
Vrucine na kojima moras imati klima uredjaj, nikako nisu dobre normalne i pozeljne. Mozda jesu za slabokrvne ljude, ali za normalne ne.
- skrbavi-admin
#4252 Re: Neizdrživa vrućina
evo rjesenje

al ne dajem ja plate
ovo je minimum ~ 5°C nize nego sto je "van" krosnji.... al nemam ja pojma, nas narod bolje zna.... betone, armature, asfalture, IZDEPFA garniture, Sebije, Serbije, Herojine, kokaine
....

al ne dajem ja plate
ovo je minimum ~ 5°C nize nego sto je "van" krosnji.... al nemam ja pojma, nas narod bolje zna.... betone, armature, asfalture, IZDEPFA garniture, Sebije, Serbije, Herojine, kokaine

- Sanjarko
#4253 Re: Neizdrživa vrućina
Evo me, kako je kod tebe, nisi me viđala ima, jer sam bio baniran, na 2 mjeseca.Chloe wrote: ↑24/06/2026 09:32Gdje si ti Sanjarko, ili mi se čini ili te baš nema na forumu. Nadam se da si dobro ...![]()
:Mene ovih dana ni puškom ne bi mogli natjerati na more ... Ne znam kakve će biti temperature u augustu, i periodu kad je planirano more, budu li ovakve temperature, more me neće vidjeti, radije odoh na kakvu planinu ...![]()
Morati se mogu i vikendima kad je normalna temperatura i u septembru.
Dobro sam ne urekao se, već 4+ godine skoro ili ima i 4 i pol godina kako sam ok, solidan.
Strah nas i na reviziju ići jer mogu reći da sam u remisiji, a nisam.
- Sanjarko
-
broj dva
#4255 Re: Neizdrživa vrućina
Sumnjam da je ovo kod nas, niko nije parkirao na trorotaru.skrbavi-admin wrote: ↑24/06/2026 10:46 evo rjesenje
al ne dajem ja plate
ovo je minimum ~ 5°C nize nego sto je "van" krosnji.... al nemam ja pojma, nas narod bolje zna.... betone, armature, asfalture, IZDEPFA garniture, Sebije, Serbije, Herojine, kokaine....
![]()
A da pomaze, itekako da pomaze...
- dječak sa šibicama
#4256 Re: Neizdrživa vrućina
U zadnjih par godina na par mjesta su prostim mjerenjem temperature, vidjeli da je u hladu zelenila par stepeni nize nego u susjednoj ulici koja je u betonu.
Nas problem je sto imamo visak ruralnih ljudi koji se zelenog boje ko vampir bijelog luka, podsjeca ih na zavicaj odakle su pobjegli. Daj beton, asfalt, zgradu.
Nas problem je sto imamo visak ruralnih ljudi koji se zelenog boje ko vampir bijelog luka, podsjeca ih na zavicaj odakle su pobjegli. Daj beton, asfalt, zgradu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4257 Re: Neizdrživa vrućina
Meni je proslo ljeto bilo ok. Mislim da nisam ni palio klimu.dječak sa šibicama wrote: ↑24/06/2026 11:11 U zadnjih par godina na par mjesta su prostim mjerenjem temperature, vidjeli da je u hladu zelenila par stepeni nize nego u susjednoj ulici koja je u betonu.
2024 smo spavali pod klimom.
- Sanjarko
#4258 Re: Neizdrživa vrućina
Nicaze je zelen grad, ali sve manje i on. Ja se sječam da sa čak jednom po noći ili u sumrak mogao na ježeve da stanem.dječak sa šibicama wrote: ↑24/06/2026 11:11 U zadnjih par godina na par mjesta su prostim mjerenjem temperature, vidjeli da je u hladu zelenila par stepeni nize nego u susjednoj ulici koja je u betonu.
- SmokingMan
#4259 Re: Neizdrživa vrućina
I na planinama je generalno toplo, neku večer nas je 11 stepeni zadesilo kod stećaka Jezero oko 1 ujutro.
Ove godine je čak u februaru bilo 0 stepeni bez snijega kada smo se vraćali sa pola puta od Vita.
Negdje sredinom augusta 2019. mislim, je na Crvenom kuku oko ponoći bilo 23 stepena da si se mogao skinuti u majicu bez rukava, iako je puhao lagan povjetarac..
Ove godine je čak u februaru bilo 0 stepeni bez snijega kada smo se vraćali sa pola puta od Vita.
Negdje sredinom augusta 2019. mislim, je na Crvenom kuku oko ponoći bilo 23 stepena da si se mogao skinuti u majicu bez rukava, iako je puhao lagan povjetarac..
- Sanjarko
#4260 Re: Neizdrživa vrućina
Jeste ali on je tada rekao da je manje vruće ljeti na planini nego u gradu, ne znam ko je bio u pitanju i gdje, mislim TK da je u pitanju bio, i od Elvira ona emisija Moja Zemlja na BHRT.SmokingMan wrote: ↑24/06/2026 11:32 I na planinama je generalno toplo, neku večer nas je 11 stepeni zadesilo kod stećaka Jezero oko 1 ujutro.
- SmokingMan
#4261 Re: Neizdrživa vrućina
Ima i gore strahovite vlage, ohladilo se tlo iza ponoći, neku noć smo se morali pokupiti ranije jer se počeo stvarati jak kondenz na staklima objektiva.Sanjarko wrote: ↑24/06/2026 11:39Jeste ali on je tada rekao da je manje vruće ljeti na planini nego u gradu, ne znam ko je bio u pitanju i gdje, mislim TK da je u pitanju bio, i od Elvira ona emisija Moja Zemlja na BHRT.SmokingMan wrote: ↑24/06/2026 11:32 I na planinama je generalno toplo, neku večer nas je 11 stepeni zadesilo kod stećaka Jezero oko 1 ujutro.
Da je neko razvukao veliki komad najlona mogao je sigurno nakupiti litar tekućine za sat.
Last edited by SmokingMan on 24/06/2026 11:43, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#4262 Re: Neizdrživa vrućina
Generalno statistika ne moze lagati kad su pitanju brojevi, a vrucine su u brojevima. Ljeta su sve toplija, zime sve manje hladne, nemas klimu Afrike samo je sve cesce prodor africkih temperatura do nas.
Nesto tu ne valja, ili se samo klima mijenja kao sto se u proslosti uvijek mijenjala. Kazu mnogi da nakon zatopljenja, slijedi dugogodisnje zahladjenje, kad se istopi dio tih ledenih ploca i hladna voda ohladi golfsku struju, da ce ici suprotni efekt.
Klima se uvijek mijenjala, a sva prica o globalnom zagrijavanju meni licno je prenapuhana. Mi stariji se sjecamo svih apokalipticnih najava, crne rupe u Ozonu, nestaju prasume Amazona itd itd. Nit smo svi izgorili jer ozonske rupe, niti su sume nestale.
Ta apokalipticna prica obicno sluzi za odredjene strukture da se bogate dodatno. U ovom slucaju, zelena agenda i jebeni elektricni automobili.
Kao sto i globalna inflacija vjv sluzi za likove poput Elona da od milijardera postaju trilijarderi, za nas male ljude tesko dokucive finacijske igre.
Ti imas seficu EU centralne banke koja je kao francuska ministrica servirala 400 miliona gubitaka novac koji su podijelili Adidas i ostali no nejm trilijarderi i nikom nista. Ona nagradjena pozicijom sefa centralne banke a bila je i direktorica MMF. Kamara afera, namjestanje pogodovanje Tapiju, primala duplu platu u ECB. I takvi regularno vode Europu i svijet.
I onda kao mi budale teoreticari zavjere jer ne vjerujemo u svaku glupost koju nam kroz svoje "nezavisne" medije serviraju.
Igranke su neprestane.
Nesto tu ne valja, ili se samo klima mijenja kao sto se u proslosti uvijek mijenjala. Kazu mnogi da nakon zatopljenja, slijedi dugogodisnje zahladjenje, kad se istopi dio tih ledenih ploca i hladna voda ohladi golfsku struju, da ce ici suprotni efekt.
Klima se uvijek mijenjala, a sva prica o globalnom zagrijavanju meni licno je prenapuhana. Mi stariji se sjecamo svih apokalipticnih najava, crne rupe u Ozonu, nestaju prasume Amazona itd itd. Nit smo svi izgorili jer ozonske rupe, niti su sume nestale.
Ta apokalipticna prica obicno sluzi za odredjene strukture da se bogate dodatno. U ovom slucaju, zelena agenda i jebeni elektricni automobili.
Kao sto i globalna inflacija vjv sluzi za likove poput Elona da od milijardera postaju trilijarderi, za nas male ljude tesko dokucive finacijske igre.
Ti imas seficu EU centralne banke koja je kao francuska ministrica servirala 400 miliona gubitaka novac koji su podijelili Adidas i ostali no nejm trilijarderi i nikom nista. Ona nagradjena pozicijom sefa centralne banke a bila je i direktorica MMF. Kamara afera, namjestanje pogodovanje Tapiju, primala duplu platu u ECB. I takvi regularno vode Europu i svijet.
I onda kao mi budale teoreticari zavjere jer ne vjerujemo u svaku glupost koju nam kroz svoje "nezavisne" medije serviraju.
Igranke su neprestane.
- Sanjarko
#4263 Re: Neizdrživa vrućina
@dječak sa šibicama bila je ogromna rupa nekada prije u ozonskom omotoču od nekog plina koji je se masovno upotrebljavao u svemu, a uništavao taj omotač u atmosferi naše planete, vezujući kisik za sebe, tako nekako.
Kako su ga zabranili, tako je se on i oporavio, sada rupe nema kako znam.
PS. Mislim ako se dobro sječam iz osnovne škole CFC plin je bio u pitanju.
Kako su ga zabranili, tako je se on i oporavio, sada rupe nema kako znam.
PS. Mislim ako se dobro sječam iz osnovne škole CFC plin je bio u pitanju.
- SmokingMan
#4264 Re: Neizdrživa vrućina
Malo bi mogli odahnuti od ubrizgavanje betona u gradove, ne može tlo da se ohladi sedmicama kada su suše. Sarajevu je dosta što leži u osrednje vlažnoj kotlini.

Recimo, ja sam sklon pa gotovo ekstremnom gubitku tjelesne tekućine putem znojenja, pa sam često izložen dehidraciji, što primjećujem po boji mokraće.
Ako se puno znojite, onda znate odakle veći dio vlage na vašem tijelu potječe.Morfologija i isparavanje: Okružujuće planine (Trebević, Igman, Bjelašnica) blokiraju strujanje zraka, što dovodi do zadržavanja vlage. Magla je česta pojava, što znači da je zrak zasićen vlagom te utječe na mikroklimu i smanjeno isparavanje iz površinskog sloja tla.
Recimo, ja sam sklon pa gotovo ekstremnom gubitku tjelesne tekućine putem znojenja, pa sam često izložen dehidraciji, što primjećujem po boji mokraće.
- Isner
#4265 Re: Neizdrživa vrućina
Radovao sam se zimi i snijegu dok sam bio dijete.. ja uživao a drugi oko mene brige brinuli..
E sad, prošlo ljeto trideseto, brige prešle na mene, davaj ti meni ljeta i sunca... kad se sjetim da vec od septembra ujutro ide dukserica ili jakna, nije mi dobro...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4266 Re: Neizdrživa vrućina
Stare kosti ne trpe zimu
-
broj dva
- dječak sa šibicama
#4268 Re: Neizdrživa vrućina
Prije je problem ovo od septembra, ja do novembra ne skidam kratke rukave 
- Ateista
#4269 Re: Neizdrživa vrućina
Zanimljivo, ja sam prebacio 40 i cini mi se kako vrijeme prolazi samo mi je jos teze podnijeti vrucinu i sunce, i ono malo sto sam mogao ko mladji sad ne mogu.Isner wrote: ↑24/06/2026 12:17Radovao sam se zimi i snijegu dok sam bio dijete.. ja uživao a drugi oko mene brige brinuli..
E sad, prošlo ljeto trideseto, brige prešle na mene, davaj ti meni ljeta i sunca... kad se sjetim da vec od septembra ujutro ide dukserica ili jakna, nije mi dobro...![]()
Zimu volim isto kao i nekad, nisam primijetio razliku po pitanju hladnoce.
- DaysleepeR
#4271 Re: Neizdrživa vrućina
Drveće je zakon. Kad si na motoru osjetiš veliku razliku kada po vrućini iz Titove skreneš u Ališašinu koja je sad već pod drvećem.skrbavi-admin wrote: ↑24/06/2026 10:46 evo rjesenje
al ne dajem ja plate
ovo je minimum ~ 5°C nize nego sto je "van" krosnji.... al nemam ja pojma, nas narod bolje zna.... betone, armature, asfalture, IZDEPFA garniture, Sebije, Serbije, Herojine, kokaine....
![]()
Sigurno 2-3 stepena je niža temperatura.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4272 Re: Neizdrživa vrućina
pu pu pu pu......sejtani, heble vas zime i minusi. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4273 Re: Neizdrživa vrućina
Da nema klima grad bi bio 2-3 stepena hladniji.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4274 Re: Neizdrživa vrućina
Šta je ovo, niko kišu ne prijavljuje
?
- dječak sa šibicama
#4275 Re: Neizdrživa vrućina
Alipasina se oporavila drama, u odnosu na posljeratnu golotinju, sad ima i hlada cim ja vidim penzose da setaju dole po parku znas da je dobro.
Imam i teoriju zavjere, gospoda sa Ciglana isposlovala sebi parkic za setanje, sad vise nije samo Chicco guralica sa djecom u Gogi i Oskaru, ide i parkic
a sad su i popularni lokali poput Bricka, cesto tamo sjedim i idu mamice na fitnes pa na sokic koktelcic i malo pijaca i malo setnjica parkic hoh nobl
Imam i teoriju zavjere, gospoda sa Ciglana isposlovala sebi parkic za setanje, sad vise nije samo Chicco guralica sa djecom u Gogi i Oskaru, ide i parkic