Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Engleska
65
46%
Hrvatska
51
36%
Gana
18
13%
Panama
6
4%

Total votes: 140

kamberovica polje

#726 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by kamberovica polje »

dječak sa šibicama wrote: 24/06/2026 03:10 Magical Martin

Four players have recorded a 100% dribbling success rate while attempting more than 5 dribbles in a single World Cup match in the 21st century:

🇦🇷 Ángel Di María (6/6) v Bosnia & Herzegovina in 2014

🇩🇿 Sofiane Feghouli (6/6) v Germany in 2014

🇧🇪 Eden Hazard (7/7) v Brazil in 2018

🇭🇷 Martin Baturina (6/6) v Panama in 2026

Croatia's young star was on one today

Zvijezda u nastajanju, ide Manchester uskoro

jedino bitno spomenuti sa ove utakmice
Jedini uz Livakovića koji igra nekog kurca.
Iskreno Baturina me pozitivno iznenadio koliko je napredovao u Comu. U Dinamu je imao tehniku, ali je bio mlito mlitavi.
dječak sa šibicama

#727 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by dječak sa šibicama »

Sto samo pokazuje koliko su igraci HNLa fizicki zaostali, najbolji imaju znanje ali kad odu negdje vani, bez pola godine prilagodbe nema ih nigdje. Ovog je Cesc istesao, mnogi propadnu jer ne rade ne treniraju.

Bas losa Hrvatska i glavni razlog su Dalicevi senatori i nervoza koja se nozem reze u Torontu, ne mogu trcati nespremni Gvardiol Kovacic a nespreman igrac je u rangu amatera.
Osmi Socrates

#728 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Osmi Socrates »

Dalić luta. Prvu utakmicu igrao sa tri stopera, drugu Gvardiola na lijevom beku. Prije četiri godine ga je koštao Gvardiol na lijevom beku protiv Argentine. Istina, izbacio ga je na poluvremenu, i to je možda donijelo pobjedu. Gvardiol može na beku ako možeš nadmoćno kontrolirati utakmicu na sredini terena. Ne znam da li je poveo ijednog drugog lijevog beka. Ovo mu najvjerovatnije neće funkcionirati. Ni sa tri stopera, ni sa Gvardiolom na lijevom beku.

Baturina je vrhunski talent.
muha_sa

#729 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by muha_sa »

Bosanac donese pobjedu :thumbup:
JohnnyS

#730 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

Nisam gledao, ali mi je drago zbog Budimira.

Modrić očito rasprodaje svoj ugled kao Šuker u Koreji i Japanu
muha_sa

#731 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by muha_sa »

Konto sam gledat al me tekma Engleske uspava :-) :lol:
JohnnyS

#732 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

Ne bih gledao u 1 ujutro utakmicu osim da mi sin igra :D
Osmi Socrates

#733 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Osmi Socrates »

Nije Modrić igrao toliko loše. Poveo je kontranapad koji je trebao biti 2:0 da Pašalić nije bio sebičan.
Billy The Pljuc

#734 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Billy The Pljuc »

Ja se natjerah da ih pogledam i evo me fali mi sna ofskroz. Neke stvari su evidentne, nisam ni očekivao da Hrvatska ostvari nešto poput svojih dosadašnjih uspjeha ali računam da će grupu proći. Sve dalje je vrlo upitno za njih, kontam da je Dalić ispričana priča i da im treba prije svega na toj poziciji svježe krvi. Za ostalo ne bi trebalo da se sikiraju, iskopaju vazda igrača.

Lukica je ovo što gledam u dvije utakmice na SP-u apsolutno nepotreban jer ono što (ne)odigra nije dobro a kamoli na tragu njegovih ranijih mogućnosti tako da ih više košta nego što doprinosi. Kontam da bi trebali i ovakvi kakvi su dobiti Ganu a i sa neriješenim su vjerovatno u drugom krugu.
istra_hr

#735 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by istra_hr »

Max. domet ove HR repke je mogući prolaz u drugo kolo (i to ako/možda?)
Zahvalit se i Modriću i Daliću
Čeka nas veliki remont
kamberovica polje

#736 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by kamberovica polje »

istra_hr wrote: 24/06/2026 08:11 Max. domet ove HR repke je mogući prolaz u drugo kolo (i to ako/možda?)
Zahvalit se i Modriću i Daliću
Čeka nas veliki remont
Ma najgore od svega je to što je remont već solidno na putu, ali Dalić radi opstrukcije.
Jebali ga Kovačić, Modrić i Kramarić...da ga jebali.
SmokingMan

#737 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by SmokingMan »

Ono što je mašio Kramarić sigurno ne bi Demirović :D
Skroz tanka igra Hrvata, ne pamtim da su ovako bili očajni.
Po meni 1/16 finala maksimalan domet.
dječak sa šibicama

#738 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Problem ovih motivatora skromnog znanja je sto ne znaju :D Dalic je jahao na valu dobrih igraca odnosno Modric je tu glavni, Luka je komandovao veznim redom najbolje ekipe svijeta u zadnjih 50 godina uzeo 6 titula Prvaka Europe, sto ne bi i sa Hrvatskom.
Kad treba nesto sam skontat, sta ce on je ko jedinicar koji peticu u skoli dobije samo kad prepisuje. Ne zna.

Isti ce problem biti sa Barbarezom, ne moze on preko noci postati vrhunski takticar. Samo moze naloziti ekipu i ako Dzeko nesto iskomanduje al je problem sto je Dzeko napadac nije kreator u sredini.
dr_Evil

#739 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 24/06/2026 09:29 Problem ovih motivatora skromnog znanja je sto ne znaju :D Dalic je jahao na valu dobrih igraca odnosno Modric je tu glavni, Luka je komandovao veznim redom najbolje ekipe svijeta u zadnjih 50 godina uzeo 6 titula Prvaka Europe, sto ne bi i sa Hrvatskom.
Kad treba nesto sam skontat, sta ce on je ko jedinicar koji peticu u skoli dobije samo kad prepisuje. Ne zna.

Isti ce problem biti sa Barbarezom, ne moze on preko noci postati vrhunski takticar. Samo moze naloziti ekipu i ako Dzeko nesto iskomanduje al je problem sto je Dzeko napadac nije kreator u sredini.
Dalic i Barba su bili odlicni igraci. Modric je hodajuca legenda, a o Dzeki ce se pjevati sevdalinke. Sto ne znaci da Modric i Dzeko bi sutra bili dobri treneri ili selektori, pogledati pod Pape.

Helem, ne bih se mnogo interesovao za nogomet ili fudbal, ali samo kazem da analogija i nije bas nesto.

Samo bih se slozio da je Dalic zaista jahao na valu fantasticne generacije, dok Barbarez i nema tu cast - ali neka ga, boljeg nemamo svakako, makar voli ovo sta radi.
dječak sa šibicama

#740 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Ja samo kazem da dobar trener dize ekipu, slozi nesto, iskombinuje, cini je boljom.

Los trener luta skita ne zna sta radi. Ne isplati se, po meni.
JohnnyS

#741 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

Mislim da je on pravi trener za turnire, samo nema muda ostaviti Modrića i Gvardiola van ekipe iako su upadljivo najgori u ove dvije utakmice. Ako ja to vidim, vidi i on sigurno
SmokingMan

#742 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by SmokingMan »

Iskreno, gdje je preko noći nestala nekada jako neugodna Hrvatska. Kao da im je utaban naš put kroz koji smo prošli do onih utakmica sa Luksemburgom. Nadam se da neće imati onako neugodan pad kao mi. :D
JohnnyS

#743 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

Kad se maknu "senatori" (kako mrzim tu riječ), Hrvatska ima jako mladu ekipu, igrači koji su jako dobri, ali nema klasa kao što su prije bili. Očekujem redovne plasmane na prvenstva i dolaske do osmine, maksimalno četvrtine finala što je realno doličan uspjeh za zemlju od niti 4 milijuna. Ali prvo se treba riješiti okova senatora.
konoplja

#744 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by konoplja »

Ne brinem se za Hrvatsku. HNS radi dobar posao skautiranjem igraca van Hrvatske. Reprezentacija je kult i jak brend. Skole i akademije su solidne, a Petar Sucic i Baturina obecavaju mnogo.
SmokingMan

#745 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by SmokingMan »

Čim se nešto može nazvati kultom to vremenom postaje simbol nacionalizma. :D
dječak sa šibicama

#746 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Nema novog Modrica, sto je logicno on je vanserijski. Ostalo je sve li la, idu novi mladi igraci, kako koji. Vec se naziru Stojkovic iz dinama, onaj mali 19 godina iz Werdera Covic, Levak iz Atalante Leon Grgic Segecic Jagusic itd. Vuskovic

Dalic je dosao sa senatorima, i ici ce sa njima. Sve duguje njima. Dali su mu ime :D
konoplja

#747 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by konoplja »

Nema nista Inherentno lose u nacionalizmu. Najutjecajnija moderna ideologija i glavni motor mnogih pokreta oslobodjenja i ujedinjenja.
dječak sa šibicama

#748 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Kako kazu, nacionalizam ic ok, sovinizam ic not :D

Interesantno da je otac ovog Grgica iz Kotor Varosa a citam neki dan iz Kotor Varosa su Gigovic, Matanovic, Kovacic. Porijeklom. Sta je to u tom kotoru varosu pa daje dobre fudbalere :D
SmokingMan

#749 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by SmokingMan »

Zamagljena je granica između ta dva termina.
No, dobro je, Hrvatska je na putu da se plasira dalje, bit će guravo sa Ganjanima.
Nisu normalni koliko duboko igraju odbranu. :D
Edin H.

#750 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Edin H. »

Je li počeo onaj vrač raditi na Baturini? :D
Locked