Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Edin H.

#3726 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote: 22/06/2026 07:32 Baš nam se poklapa u ostalim grupama...

Žao mi je što smo ostali bez Muharemovića. Kako zbog utakmice, tako i zbog njega samog.
Za njega je sve plus, ionako je to Anelova pozicija. :run:
pezzar

#3727 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by pezzar »

Protiv Katara s 3 nazad? Igrali smo tako već, samo nek Dedić ide naprijed na desno krilo, a Hadžikadunić na desnog stopera, Katić srednji, Kolašinac lijevi.
Did

#3728 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Did »

Igrace Radeljic vjerovatno zato jer je ljevak. A taktika je jasna i malom djetetu, salji na krila da oni centriraju i udri glavom + prekidi.
Bosanski_kralj

#3729 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Bosanski_kralj »

Gledam one snimke iz Amerika iz LA, i onda shvatiš jebeš i rezultat i igru, na kraju je to ajmanje bitno.

Baš emocije prorade kad vidiš kako naš narod tamo pjeva, kako se Halidovi ljiljani prolamaju najskupljim stadionom na svijetu.

Neprocjenjivo
Bosanski_kralj

#3730 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Bosanski_kralj »

Did wrote: 22/06/2026 12:38 Igrace Radeljic vjerovatno zato jer je ljevak. A taktika je jasna i malom djetetu, salji na krila da oni centriraju i udri glavom + prekidi.
Sad bi nam dobro došao Đurić
Labirint

#3731 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Labirint »

Jel donesena odluka kolika je Muharemoviceva suspenzija?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3732 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote: 19/06/2026 22:28

Jesmo u igri za prolaz, ali bi onaj fratar napomenuo, vjerujem samo zato što su promjenili format. :skoljka:
hajd ti na pauzu za hidrataciju :oops:
Haris033

#3733 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Haris033 »

Bosanski_kralj wrote: 22/06/2026 12:38 Gledam one snimke iz Amerika iz LA, i onda shvatiš jebeš i rezultat i igru, na kraju je to ajmanje bitno.

Baš emocije prorade kad vidiš kako naš narod tamo pjeva, kako se Halidovi ljiljani prolamaju najskupljim stadionom na svijetu.

Neprocjenjivo
Zamisli tek u San Francisku protiv USA uz I’m from Bosnia, take me to America.. ❤️🇧🇦
Cijela USA bi znala za Bosnu i to bi bio naš najveći uspjeh na ovom prvenstvu..
DaysleepeR

#3734 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by DaysleepeR »

Unaprijed smo upisali pobjedu, to je najgore.
BHF_Manijak

#3735 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by BHF_Manijak »

Treba nastupiti samouvjereno, protiv Italije smo vidjeli da mozemo svakoga stisnuti i zadeverati, ne znam zasto bi Katar bio problem. Svicarsku smo precijenili i pomalo se prepali, kao i Kanade usljed okolnosti prve utakmice, otvaranja, domacinstva itd.
Svakako protiv Svicarske nije realan rezultat u smislu odnosa snaga onoga sto smo gledali 90min. Pobjeda Svicarske OK, ali 2:1; 2:0, medjutim 4:1 je bas nerealno, ali ko te pita...

Uglavnom Katar se treba dobiti i ako to nismo u stanju, onda ne treba ni zaliti sto idemo kuci, jer ocito nam je previse. Ja vjerujem da ova ekipa moze glat dobiti, a onda se potuci u 1/16.
Itsoktobealone

#3736 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Itsoktobealone »

Prpa.ba wrote: 22/06/2026 12:13
Itsoktobealone wrote: 22/06/2026 02:10 Moram se ispričati široj masi ovdje na forumima kad sam nedavno poredio našu repku sa ekipama poput Konga, Haitija i Zelenortskih Otoka. Pogriješio sam! U antifudbalu kakav smo predstavili prošle tri utakmice, Zelenortski Otoci bi nas odučili od fudbala.

Nadam se potpunoj promjeni igre, formacije, taktike i filozofije u srijedu :run:
U prvom kolu je bilo reprezentacija koje su pokazale manje od nas, ali nakon dva kola definitivno smo ostali na dnu po pokazanom.
I nakon prvog kola imao si reprezentacije za koje smo mislili da su apsolutni outsajderi, a koji su pokazali da su dva koplja ispred nas.

Ja se stvarno ne šalim kad kažem, da na osnovu igre koju sam gledao svojim očima zadnje tri utakmice, mogli bi uzeti Haiti, Jordan i Tunis. To je to. Za sve ostalo bih se preznojavao. 48 ekipa na prvenstvenu, 40 njih bolji od nas. Za plakati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3737 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by plain vanilla »

DaysleepeR wrote: 22/06/2026 12:51 Unaprijed smo upisali pobjedu, to je najgore.
ne treba unaprijed upisati pobjedu, ali ne treba ni uci u utakmicu kao da igramo protiv velesile.
hrabro, pa ko pukovnik, ko pokojnik
Plavo-bijeli

#3738 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Samo sreća pa i oni moraju napasti, ovo je mozda prvi put da igramo sa ovom ekipom protiv losije reprezentacije koja mora isto ici na pobjedu..Da nije toga bas bi bila muka, ovako...fakat se nadam da ce nas malo i sreca pogledati i da je necemo morati utjeravati u gol ko protiv Italije...

Ne znam fakat se nadam da cemo pobjediti, na osnovu ovih drugih rezultata je sve izvjesnije da idemo dalje sa 4 boda.
Poslije cemo o toj Americi ako dodje do toga, ali nisu oni ni Engleska ni Francuska, definitivno se moze igrati sa njima.

Mislim da je za Tarika 100% da je samo jedna utakmica suspenzija, ono ne bi ni bio crveni da je penal sviran.
Ocigledno je da je isao na loptu i takav start se ne smatra nekim pravo grubim prekrsajem za dodatnu suspenziju.
Plavo-bijeli

#3739 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Itsoktobealone wrote: 22/06/2026 12:59
Itsoktobealone wrote: 22/06/2026 02:10 Moram se ispričati široj masi ovdje na forumima kad sam nedavno poredio našu repku sa ekipama poput Konga, Haitija i Zelenortskih Otoka. Pogriješio sam! U antifudbalu kakav smo predstavili prošle tri utakmice, Zelenortski Otoci bi nas odučili od fudbala.

Nadam se potpunoj promjeni igre, formacije, taktike i filozofije u srijedu :run:
U prvom kolu je bilo reprezentacija koje su pokazale manje od nas, ali nakon dva kola definitivno smo ostali na dnu po pokazanom.
I nakon prvog kola imao si reprezentacije za koje smo mislili da su apsolutni outsajderi, a koji su pokazali da su dva koplja ispred nas.

Ja se stvarno ne šalim kad kažem, da na osnovu igre koju sam gledao svojim očima zadnje tri utakmice, mogli bi uzeti Haiti, Jordan i Tunis. To je to. Za sve ostalo bih se preznojavao. 48 ekipa na prvenstvenu, 40 njih bolji od nas. Za plakati.
A koje reprezentacije ti inace pratis? Jel znas da mi nismo nikada otisli ni na EP?
NA SP jednom otisli i Nigerija nas dobije a imali igrace kao Dzeko u primeu u napadu.

Na osnovu cega ti to mislis da smo mi to kao reprezentacija koja se ne bi trebala preznojavati protiv nekih malo losijih ekipa? Na osnovu čegA?
Pa evo Belgija se preznojava sa Iranom, a kakve igrače imaju i kakva su reprezentacija.

Otkud nama uopste ta ideja da smo mi kao neka reprezentacija koja je kao nivo pa je sad bruka sto smo samo kao ispred Jordana i Tunisa, sto nije istina.

Pa nedavno su nas reprezentacije kao Finska i Irska redovno izbacivale i brukale..Lukemsburg nas pobjedjivao.
Gledam kad nas je onaj sto nedavno kritikuje Barbareza vodio u prvom mandatu - sa Kodrom, Baljicem i Boljicem smo gubili od Škotske 2x, remizirali protiv Lihtestajna...

:sax:
Hakiz

#3740 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Hakiz »

Plavo-bijeli wrote: 22/06/2026 13:02 Samo sreća pa i oni moraju napasti, ovo je mozda prvi put da igramo sa ovom ekipom protiv losije reprezentacije koja mora isto ici na pobjedu..Da nije toga bas bi bila muka, ovako...fakat se nadam da ce nas malo i sreca pogledati i da je necemo morati utjeravati u gol ko protiv Italije...

Ne znam fakat se nadam da cemo pobjediti, na osnovu ovih drugih rezultata je sve izvjesnije da idemo dalje sa 4 boda.
Poslije cemo o toj Americi ako dodje do toga, ali nisu oni ni Engleska ni Francuska, definitivno se moze igrati sa njima.

Mislim da je za Tarika 100% da je samo jedna utakmica suspenzija, ono ne bi ni bio crveni da je penal sviran.
Ocigledno je da je isao na loptu i takav start se ne smatra nekim pravo grubim prekrsajem za dodatnu suspenziju.
Neko je negdje prepisao izvod iz pravilnika FIFA na svjetskim prvenstvima. Crveni karton je jedna utakmica suspenzije. Ako nije napisano pogrešno.
BHF_Manijak

#3741 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by BHF_Manijak »

Ma jedna utakmica, start je bio samo da se sprijeci gol, nije nista pogibljeno, tako da 1. utakmica 100%.

Plavo-bijeli wrote: 22/06/2026 13:02 Samo sreća pa i oni moraju napasti, ovo je mozda prvi put da igramo sa ovom ekipom protiv losije reprezentacije koja mora isto ici na pobjedu..Da nije toga bas bi bila muka, ovako...fakat se nadam da ce nas malo i sreca pogledati i da je necemo morati utjeravati u gol ko protiv Italije...

Je li ih iko detaljnije pratio, koliko su im bitna ona dvojica sto su crveni popusili protiv Kanade?
Ma ne vjerujem ja da ce oni aman-zaman napasti, ali svejedno, dovoljno smo kvalitetni da ih mozemo uzeti.

Ja bih iskreno krenuo samo sa Dzekom u spicu, Mahmic iza njega, ima decko neku tu pozitivnu drskost, da vjerujem da bi odgovorio zadatku, a onda na umorniju odbranu uvesti Demirovica.
Poceo bih i sa Alajbegovicem i sa Bajraktarevicem.
Osmi Socrates

#3742 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Osmi Socrates »

FIFA zadržava pravo da da veću suspenziju. Onaj iz Južne Afrike što je ošamario protivnika je dobio dvije utakmice kazne.

Muharemović će dobiti jednu jer nije nasilan faul.
Itsoktobealone

#3743 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Itsoktobealone »

Plavo-bijeli wrote: 22/06/2026 13:05
Itsoktobealone wrote: 22/06/2026 12:59

A koje reprezentacije ti inace pratis? Jel znas da mi nismo nikada otisli ni na EP?
NA SP jednom otisli i Nigerija nas dobije a imali igrace kao Dzeko u primeu u napadu.

Na osnovu cega ti to mislis da smo mi to kao reprezentacija koja se ne bi trebala preznojavati protiv nekih malo losijih ekipa? Na osnovu čegA?
Pa evo Belgija se preznojava sa Iranom, a kakve igrače imaju i kakva su reprezentacija.

Otkud nama uopste ta ideja da smo mi kao neka reprezentacija koja je kao nivo pa je sad bruka sto smo samo kao ispred Jordana i Tunisa, sto nije istina.

Pa nedavno su nas reprezentacije kao Finska i Irska redovno izbacivale i brukale..Lukemsburg nas pobjedjivao.
Gledam kad nas je onaj sto nedavno kritikuje Barbareza vodio u prvom mandatu - sa Kodrom, Baljicem i Boljicem smo gubili od Škotske 2x, remizirali protiv Lihtestajna...

:sax:
Boli me uho što nismo otišli na EP. Nemoj mi te samoviktimizirajuće patetike, nismo nigdje otišli pa ne treba ništa ni tražiti. Sad su na svjetskom i imaju obavezu pokazati kvalitet.

Zato i jeste u ovoj državi sve u kurcu, zato što taj luzerski mentalitet koji pršti iz takvih postova (a i 90% ovog foruma) se uvukao u svaku poru društva pa i u fudbalu. Hoću da izađu na teren i da igraju napadački nogomet! da se natječu sa jačim od sebe! da guraju loptu naprijed! i da ginu za one ispred i iza sebe! Da jednostavno ne daju pardona nikome, neovisno koliko jači, veći, brži, bolji i iskusniji bili. I ako treba, neka pognute glave izgube i to je to.

Kao što to radi Egipat, Iran, Kongo, Zelenortski Otoci, Kurasao, Paragvaj, inače svijetu poznate kao velike fudbalske nacije :oops:
Edin H.

#3744 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 22/06/2026 12:41
Edin H. wrote: 19/06/2026 22:28

Jesmo u igri za prolaz, ali bi onaj fratar napomenuo, vjerujem samo zato što su promjenili format. :skoljka:
hajd ti na pauzu za hidrataciju :oops:
Ne prihvataš fratrovu dobronamjernu sugestiju? :D

Da je bio ovaj format u Brazilu vrlo vjerovatno da bi prošli grupnu fazu. :oops:
Zeleni most

#3745 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

7:0

5 puta Dzeko, Demirovic i Tabakovic.
muha_sa

#3746 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by muha_sa »

Zeleni most wrote: 22/06/2026 13:31 7:0

5 puta Dzeko, Demirovic i Tabakovic.
:lol: :lol:

1:0 puna šaka brade :D
DaysleepeR

#3747 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by DaysleepeR »

"Sreća pa i Katar mora napasti" za razliku od Kanade i Švicarske koja nas nije napadala?

Čitaju li neki ljudi ono što pišu?
Osmi Socrates

#3748 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Osmi Socrates »

I to da ga neko da u 98. minuti nakon kornera.

Al' mogu zamisliti komentare ovdje ako ne odigraju k'o Brazil 2002 sa Ronaldom, Rivaldom i Ronaldinhom
Last edited by Osmi Socrates on 22/06/2026 13:46, edited 1 time in total.
Zeleni most

#3749 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Mi bosanci smo uvijek tako skromi...... 1:0 i onda cemo ih pljuvati sto su se mucili kao protiv San Marina.
muha_sa

#3750 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by muha_sa »

Zeleni most wrote: 22/06/2026 13:36 Mi bosanci smo uvijek tako skromi...... 1:0 i onda cemo ih pljuvati sto su se mucili kao protiv San Marina.
Nema pljuvanja :-)
Volio bih da ih nabijemo 9:0 kao što je nekad Juga Zair nabila--al :-) evo neka Zelena ostrva uzeše bod protiv Španije a nocas i Urugvaju :-)
Locked