Znači da si i ti taj koji je u gepeku nekome? Dajem ga maksimalno ali jebo vas žmigavac i vaša vožnja ako vam toliko znači žmigavac drugog učesnika.Znači da ne pratite dobro i da ste preblizu drugome.Laplace wrote: ↑22/06/2026 09:38Tačno bih za skretanje bez žmigavca odredio kaznu od 200 KM a za paljenje žmigavca tik pred skretanje 1000 KM. To meivše nervira nego kad ga nikako ne koristi.noviclan wrote: ↑22/06/2026 05:33Za ovaj slucaj realno da nije prilagodio brzinu a i radovi odnosno nestanak trake ga iznenadio, a ima i onih debila debilcina koji daju zmigavac tik pred raskrsnicu ili kada krenu motanje a koji ga k ukljucujes kad smo vidjeli debilizam na djelumoon_walker_90 wrote: ↑20/06/2026 22:16 Meni stvarno nije jasno sta je sa ovom raskrsnicom pa je na njoj toliko udesa, imal neka analiza,nesto da se to vise pokusa smanjiti?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nadžak
#108176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
dvajt
#108177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
te u gepeku najvolim ... granaju sikcu blicaju, i onda ja namjerno usporim pa ubrzama da ga nerviram, ako je treptuce zeleno onda ubrzam pa stanem, on iza ludi 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#108178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stoji baba na vrbanji na zelenom pješacima i trubi romobilu frajer silazi psuje joj
prolazim ja na bajku trubi i meni
joj sta sam joj sapsovao kao pripadnik naroda najvećih psovača na planeti i srednjak
isto neki dan ubrzava baba i meni trubi jaranice hocu li da padnem s bajka zbog tvog ubrzanja
bez razloga
stignem je od hrasnog na pofalicima i objasnim joj neke stvari
bez psovanja
persiranje
bude mi poslije žao i kažem neću više
ali dovoljan je jedan trzaj da spadne noga s pedale i pad...održavanje me jednom koštalo 2-3 dana da nisam mogao ležat koliko me boljelo jer sam spao sa sica ali se odrzao na bajku i slomio desni mjenjac brzina nogom
prolazim ja na bajku trubi i meni
joj sta sam joj sapsovao kao pripadnik naroda najvećih psovača na planeti i srednjak
isto neki dan ubrzava baba i meni trubi jaranice hocu li da padnem s bajka zbog tvog ubrzanja
bez razloga
stignem je od hrasnog na pofalicima i objasnim joj neke stvari
bez psovanja
persiranje
bude mi poslije žao i kažem neću više
ali dovoljan je jedan trzaj da spadne noga s pedale i pad...održavanje me jednom koštalo 2-3 dana da nisam mogao ležat koliko me boljelo jer sam spao sa sica ali se odrzao na bajku i slomio desni mjenjac brzina nogom
- Laplace
#108179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nadžak wrote: ↑22/06/2026 10:28Znači da si i ti taj koji je u gepeku nekome? Dajem ga maksimalno ali jebo vas žmigavac i vaša vožnja ako vam toliko znači žmigavac drugog učesnika.Znači da ne pratite dobro i da ste preblizu drugome.
Naravno da držim odstojanje, ali kad se hoću uključiti u kružni tok ili na glavnu cestu pa propustim nekoliko prilika zbog pametnjakovića koji smatraju da se desni žmigavac ne treba koristiti ili koji ga pale tako kasno da mi prođe voz dok ga on upali onda to jeste problem. Ne koriste se žmigavci samo zbog onih koji su iza nego i zog onih koji se uključuju na glavnu cestu ili isključuju sa nje.
-
daario naharis
#108180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moje iskustvo govori i da ima onih koji upale žmigavac i nastave kretanje, ne vjerujem ja njemu previše...Laplace wrote: ↑22/06/2026 11:25
Naravno da držim odstojanje, ali kad se hoću uključiti u kružni tok ili na glavnu cestu pa propustim nekoliko prilika zbog pametnjakovića koji smatraju da se desni žmigavac ne treba koristiti ili koji ga pale tako kasno da mi prođe voz dok ga on upali onda to jeste problem. Ne koriste se žmigavci samo zbog onih koji su iza nego i zog onih koji se uključuju na glavnu cestu ili isključuju sa nje.
- Laplace
#108181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vjerujem ni ja.daario naharis wrote: ↑22/06/2026 11:43Moje iskustvo govori i da ima onih koji upale žmigavac i nastave kretanje, ne vjerujem ja njemu previše...Laplace wrote: ↑22/06/2026 11:25
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#108182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljudi zaborave iskljuciti zmigavac

-
dvajt
#108183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakav mi je stres na poslu, često vozim cijelu rutu sa upaljenim zmigavcem ili sva 4, jednom sam vozio 7 km sa podignutom ručnom, stari kad me nije zgromio kad je čuo, i ja konj sto mu govorim
- muha_sa
- nadžak
- nadžak
#108186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne valja ti onda procjena kad se možeš ubacit u kružni ili na raskrnicu.Laplace wrote: ↑22/06/2026 11:25
(Sorry for offtopic.)
-
DonieBrasco
#108187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Degenerici u saobracaju "moze mi se, sta je" su posebna sorta.
Ovako mi se debil u sivom golfu 6/7 nabio na gepek, ja u desnoj traci normalno idem 45-50 jer je ispred mene red automobila i drzimo tu brzinu i normalan razmak. Nesto gusci saobracaj a on mi dise za vratom kao gore u ovom snimku primjer, da sam sekundu zakocio da sam morao raznio bi me.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#108188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja konto pise Desingerica u saobracaju 
-
NediM17
#108189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvo je sranje na stupskoj petlji u smjeru prema aerodromu.
Murija pod rotacijama, stoji kamion EA, blokiran saobracaj prema aerodromu.
Hrkljus na sve strane.
P.S.
Evo pustise saobracaj prema aerodromu.
Murija pod rotacijama, stoji kamion EA, blokiran saobracaj prema aerodromu.
Hrkljus na sve strane.
P.S.
Evo pustise saobracaj prema aerodromu.
-
peca777
#108190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svvaka mu cast. Ima muda i to je to. TI i ja nemamo.
-
last mohicans
#108191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo vam današnji primjer. Drot je pisao kazne u Ćemaluši, ja sjeo u Fuka. Dolazi bolid, pretpostavljam poznat loko kafanđijama i parkira na invalidsko. Ode negdje nize, pa u postu, sam da nesto završi. Ja kontam, da ti hoće napisati kaznu, papčino jedna. Nema invalidsku karticu, dolazi drot, on u posti, obilazi oko auta, ode i on do kafane ispod Fuka, one birtije, vadi tefter, iz Fuke izlijeće šanker, jal neko sl.,zove debila, on dolazi, pravdanje drotu, sam da završi...Drot nesto ko cvrlja i ode, papak za par min odvuče auto. Ma ni običnu kaznu mu nije uručio, a kamo li za nepropisno parkiranje na invalidskom mjestu. Onda mi dođe Kantica, kaze novih 96, pa ni za pisanje kazni niste.
- dječak sa šibicama
#108192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Takav je sistem drustva uspostavljen, veze vezice bitni i bitniji, ko i u svakoj seoskoj zadruzi.
Ne moze drustvo biti bolje od onih koji ga cine.
Ne moze drustvo biti bolje od onih koji ga cine.
- insaneinthebrain
#108193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
danas prolazim kod biroa Novo Sarajevo u unoj ulicici sto svi parkiraju na trotoare i uz cestu tamo prema parkingu iz Hose. dodje policajka, ostavi auto i ode lagano do PIO-a. sto bi parkirala na regularni parking kad moze tu i zna da je nece pisati kolega 
-
DonieBrasco
#108194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Redovno stanje tamo tih 3-4 mjesta uz postu, dole pred vrata poste parkiraju, jos ih dignu na trotoar prekoputa gdje je ona birtijica.last mohicans wrote: ↑22/06/2026 17:15Evo vam današnji primjer. Drot je pisao kazne u Ćemaluši, ja sjeo u Fuka. Dolazi bolid, pretpostavljam poznat loko kafanđijama i parkira na invalidsko. Ode negdje nize, pa u postu, sam da nesto završi. Ja kontam, da ti hoće napisati kaznu, papčino jedna. Nema invalidsku karticu, dolazi drot, on u posti, obilazi oko auta, ode i on do kafane ispod Fuka, one birtije, vadi tefter, iz Fuke izlijeće šanker, jal neko sl.,zove debila, on dolazi, pravdanje drotu, sam da završi...Drot nesto ko cvrlja i ode, papak za par min odvuče auto. Ma ni običnu kaznu mu nije uručio, a kamo li za nepropisno parkiranje na invalidskom mjestu. Onda mi dođe Kantica, kaze novih 96, pa ni za pisanje kazni niste.
To ti je ono "znas li ti ko sam ja" i takvi su pajdasi sa MUP-om i njih se ne dira, zna to Katica i svi po cinovima tamo to je sistem prilagođen takvima.
-
peca777
#108195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet mi nije jasno. Zasto vas to pogadja? Likovi imaju poznanstva, muda i rade sta hoce. Vase ja da pognete glavu i to je to.
-
DonieBrasco
-
peca777
#108197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hahahaha evo cika kure nemojte vise raditi, ja te ne amnestiram. Nemoj cika kure da divljas, da ugrozavas druge, nemoj da parkiras na invalidskom, evo mi forumasi te molimo.
Nego sta da se treba amnestirati. Ako likovi imaju muda, imaju pozadinu i niko ih ne dira, sta ba mi pametujemo i trosimo vrijeme na beskonacne rasprave?
Neka rade sta hoce kada mogu i kada smiju. Mi ne mozemo i ne smijemo i valjda tu treba da stane rasprava?
-
sanchopansa1
#108198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko puta sam tako zakočio, pa naplatio osiguranje, komotno mogu dati otkaz i tako zarađivati.DonieBrasco wrote: ↑22/06/2026 15:30
Ovako mi se debil u sivom golfu 6/7 nabio na gepek, ja u desnoj traci normalno idem 45-50 jer je ispred mene red automobila i drzimo tu brzinu i normalan razmak. Nesto gusci saobracaj a on mi dise za vratom kao gore u ovom snimku primjer, da sam sekundu zakocio da sam morao raznio bi me.
Dok je debila, biće i para. Samo nek on po svome, a ja po papučici i eto lahke love.
Još mi je i osiguranje dobro, brzo “srede” drugu stranu za naplatu, a često budemo isto osiguranje, pa isplata bude jako brzo.
- Laplace
#108199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma da, svi su krivi osim onoga koji ne poštuje saobraćajne propise. Tipično baklanski. Odmah pretpostavke: ili ne držim odstojanje ili se ne znamubaciti (ni da pomisliš da su to situacije kad se ne možeš ubaciti kad neko ide pravo, ali možeš ako skreće desno). Lakše je uzeti kao apsolutnu istinu da se za četvrtinu vijeka vožnje nisam uspio naučiti ubaciti na glavnu cestu (btw, na tom mjestu me je prije osam godina htio kazniti upravo zbog ubacivanja kakvo ti predlažeš).nadžak wrote: ↑22/06/2026 15:23Ne valja ti onda procjena kad se možeš ubacit u kružni ili na raskrnicu.Laplace wrote: ↑22/06/2026 11:25
Naravno da držim odstojanje, ali kad se hoću uključiti u kružni tok ili na glavnu cestu pa propustim nekoliko prilika zbog pametnjakovića koji smatraju da se desni žmigavac ne treba koristiti ili koji ga pale tako kasno da mi prođe voz dok ga on upali onda to jeste problem. Ne koriste se žmigavci samo zbog onih koji su iza nego i zog onih koji se uključuju na glavnu cestu ili isključuju sa nje.Ako je auto dovoljno daleko, ti imaš sasvim dovoljno prostora da uđeš u raskrnicu, bez obzira dao on mig ili ne.
(Sorry for offtopic.)
- Laplace
#108200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I onda se pitamo kako se nesreće događaju.DonieBrasco wrote: ↑22/06/2026 15:30