Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

snijeg_led

#37326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snijeg_led »

E to se zove izdajnik. :zzzz: Spavač
dek

#37327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dek »

Jbg nije dobro

Al da ne ispadne da mi sad nešto puno pljujemo pogledajte sta kažu neutralni gledaoci, kao i navijači Velsa i Italije.

Nikome nije jasno kako smo se uopste plasirali a ovako igramo.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#37328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

dek wrote: 21/06/2026 20:18 Jbg nije dobro

Al da ne ispadne da mi sad nešto puno pljujemo pogledajte sta kažu neutralni gledaoci, kao i navijači Velsa i Italije.

Ma ove dvije utakmice se bile blef... vidjećeš kad poderemo Katar 1:0 i onda nesretno ispadnemo u narednom krugu
Dead Man Walking

#37329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

dek wrote: 21/06/2026 20:18 Jbg nije dobro

Sta kazu Boga ti? Nije zadovoljilo neutralne 30 udaraca protiv Italije i 14 protiv Velsa? Evo placem zbog njih.
amidzazeher

#37330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amidzazeher »

Eto oni su bolji pa odoše na SP :lol:
Bjeri tamo!
drug_profi

#37331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Zaboli me qurac sta misle neutralni i navijaci velsa i italije. Da su bili bolji od nas prosli bi oni.
Nisu bili, gledaju na televiziji.
Neutralci ako im se ne gleda, imaju druge repke da prate. 41 osim nas na sampionatu.

A mi ako ne mozemo pobijediti Katar, ko nas jebe.
Svakako nas poslije USA docekuje, a nema sile da ce FIFA dozvoliti da imamo srece u toj tekmi.
Edin H.

#37332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Kakve ima ko je bolji i ko je ostavio bolji dojam. Nije umjetničko klizanje,

Nije Iran bolji od Belgije, ali šta ih briga?

Tako je FIFA Mafia :oops:
Last edited by Edin H. on 21/06/2026 22:57, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

Edin H. wrote: 21/06/2026 22:52 Tako je FIFA Mafia :oops:
Sudija je blago siljio lrotiv kanade. Protiv USA ce nas poderati vjeruj mi. Infantino viri trumpu iz supka, i zaista bi bilo los potez da tamo neka bosnica sjebe nabusitog domacina.

Dovoljan je prestrogi drugi zuti, i dovidjenja.
drug_profi

#37334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Da izbacis solidnu ekipu domacina, moras bas biti bolja ekipa drasticno. Mi nismo bolji i mozemo proci samo teskom defanzivom i dozom srece.
E tu se onda desi i penal neki i sl. ako zatreba.
dek

#37335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dek »

U dvije utakmice pokazali smo jedno veliko ništa.

Treba to reći.

Kanada i Švicarska ti igraju viktorije pred golom 90 minuta kao da igraš protiv Francuske i Španije.

Kakva god da je odbrana, gol ćeš primiti, da li u desetoj, sedamdesetoj ili devedesetoj minuti, svejedno, past će.

Pri tome, nisi u stanju ugroziti protivnika iz kontre.

A Btw, nije ni odbrana toliko dobra, ako izbacuješ lopte sa gol linije to nije dobra odbrana, to je borba za preživljavanje.

Opet ponavljam, komentari neutralnih gledaoca su na finu da smo razočarali.

Djeluje mi slična situacija kao sa Česima, i oni su loši zasad a izbacili su Dansku koja je bolja reprezentacija.

Vels, Italija pa rekao bih i Rumunija su bolje repke od nas.
Protiv Rumuna su nas vile pronosale u obje utakmice, da nisu dobili onaj crveni pitanje je kako bi završilo.
Dead Man Walking

#37336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Predlazem ti da sa neutralnim pratis nastupe Italije, Velsa, Rumunije, a mozes i Srbije. Top ekipe realno.
palermo

#37337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

dek wrote: 21/06/2026 23:50 U dvije utakmice pokazali smo jedno veliko ništa.

Treba to reći.

Kanada i Švicarska ti igraju viktorije pred golom 90 minuta kao da igraš protiv Francuske i Španije.

Kakva god da je odbrana, gol ćeš primiti, da li u desetoj, sedamdesetoj ili devedesetoj minuti, svejedno, past će.

A Btw, nije ni odbrana toliko dobra, ako izbacuješ lopte sa gol linije to nije dobra odbrana, to je borba za preživljavanje.

Djeluje mi slična situacija kao sa Česima, i oni su loši zasad a izbacili su Dansku koja je bolja reprezentacija.

Protiv Rumuna su nas vile pronosale u obje utakmice, da nisu dobili onaj crveni pitanje je kako bi završilo.
Da sam na tvom mjestu, ja bih bogami slozio jednu zalbu FIFi na nacin kvalificiranja na svjetsko, uz zahtjev da se nasi rezultati na svjetskom brisu, a podhitno kao zamjena posalje neka kombinova reprezentacija Velsa I Italije. Moze se zvati VELITA.
Ja bih ovako, a ti kako hoces.
dek

#37338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dek »

palermo wrote: 22/06/2026 00:12
dek wrote: 21/06/2026 23:50 U dvije utakmice pokazali smo jedno veliko ništa.

Treba to reći.

Da sam na tvom mjestu, ja bih bogami slozio jednu zalbu FIFi na nacin kvalificiranja na svjetsko, uz zahtjev da se nasi rezultati na svjetskom brisu, a podhitno kao zamjena posalje neka kombinova reprezentacija Velsa I Italije. Moze se zvati VELITA.
Ja bih ovako, a ti kako hoces.
Zašto, to je draž fudbala. Ne pobijedi uvijek bolji. Tako smo i mi otišli na SP.
drug_profi

#37339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Postoji sportovi u kojem se ocjenjuje ostavljeni dojam, a ne broj lopti u protivnickoj mrezi.
To nije fudbal, pa preporucujem "neutralnim" da se prebace na te sportove.
luckylaka

#37340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Chmoljo wrote: 21/06/2026 22:55
Sudija je blago siljio lrotiv kanade. Protiv USA ce nas poderati vjeruj mi. Infantino viri trumpu iz supka, i zaista bi bilo los potez da tamo neka bosnica sjebe nabusitog domacina.

Druze moj licno prosli ne prosli ovo je za svijet samo takva promocija BiH.
St.Louis20.000 ljudi pjeva Ljiljane
Toronto 20.000 ljudi pjeva Ljiljane
L.A. 30.000 ljudi pjeva Ljiljane
Navijaci Amerike,Kanade,Engleske,Njemacke...skidaju nam kapu,klanjaju se pred nama.Ovo je uspjeh,ovo je istorija o ovme pise cijeli sportski svijet.Mi smo pobjednici,ovdje se place,pjeva uziva sa reprezentacijom.Rezultat...ako prodjemo ok ne prodjemo idemo praviti spektakl u Engleskoj,Skotskoj,Welsu...jer mi zivimo za ovu reprezentaciju.Mi ne prozivamo igrace,strucni stab,selektora,direktora...mi smo tu uz njih.Ko nije neka odjebe od foruma i reprezentacije
Seawolf

#37341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Seawolf »

Jedno pitanje: Poznato je da od 26 izabranika koji su u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu 2026-e, samo jedan (Mladen Jurkas, golman F.K. Borac) trenutno igra u nekoj od fudbalskih liga Bosne i Hercegovine. Može li neko, iz glave, napisati da li postoji još neka od preostalih 47 fudbalskih reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, da ima takav slučaj, ili da je broj izabranika u nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji koji trenutno igraju u nekoj od liga u toj državi, čak i manji nego u našem slučaju, odnosno jednak nuli?
Osmi Socrates

#37342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Osmi Socrates »

Čuj iz glave. Očekuješ da neko zna detalje sastava svih 48 reprezentacija iz glave?

Evo, nije iz glave.

Urugvaj, DR Kongo, Obala Slonovače, Kurasao, Senegal i Zelenortski Otoci imaju nula igrača iz domaće lige.
muha_sa

#37343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muha_sa »

luckylaka wrote: 22/06/2026 02:10
Chmoljo wrote: 21/06/2026 22:55

Druze moj licno prosli ne prosli ovo je za svijet samo takva promocija BiH.
St.Louis20.000 ljudi pjeva Ljiljane
Toronto 20.000 ljudi pjeva Ljiljane
L.A. 30.000 ljudi pjeva Ljiljane
Navijaci Amerike,Kanade,Engleske,Njemacke...skidaju nam kapu,klanjaju se pred nama.Ovo je uspjeh,ovo je istorija o ovme pise cijeli sportski svijet.Mi smo pobjednici,ovdje se place,pjeva uziva sa reprezentacijom.Rezultat...ako prodjemo ok ne prodjemo idemo praviti spektakl u Engleskoj,Skotskoj,Welsu...jer mi zivimo za ovu reprezentaciju.Mi ne prozivamo igrace,strucni stab,selektora,direktora...mi smo tu uz njih.Ko nije neka odjebe od foruma i reprezentacije
:thumbup: :thumbup:
Seawolf

#37344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Seawolf »

Osmi Socrates wrote: 22/06/2026 06:18 Čuj iz glave. Očekuješ da neko zna detalje sastava svih 48 reprezentacija iz glave?

Evo, nije iz glave.

Urugvaj, DR Kongo, Obala Slonovače, Kurasao, Senegal i Zelenortski Otoci imaju nula igrača iz domaće lige.
Hvala ti.

Provjerio sam i ja sada i dobio informaciju da, pored ovog što si ti napisao, ima još jedna reprezentacija koja ima isti slučaj kao i mi, a to je Ghana. I kod njih je u pitanju golman. Benjamin Asare brani u Hearts of Oak SC iz Accra-e.
Sanjarko

#37345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sanjarko »

Seawolf wrote: 22/06/2026 06:11 Jedno pitanje: Poznato je da od 26 izabranika koji su u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu 2026-e, samo jedan (Mladen Jurkas, golman F.K. Borac) trenutno igra u nekoj od fudbalskih liga Bosne i Hercegovine. Može li neko, iz glave, napisati da li postoji još neka od preostalih 47 fudbalskih reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, da ima takav slučaj, ili da je broj izabranika u nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji koji trenutno igraju u nekoj od liga u toj državi, čak i manji nego u našem slučaju, odnosno jednak nuli?
Jovo isto igra ili je igrao u našoj ligi.
Seawolf

#37346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Seawolf »

Sanjarko wrote: 22/06/2026 07:07
Seawolf wrote: 22/06/2026 06:11 Jedno pitanje: Poznato je da od 26 izabranika koji su u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu 2026-e, samo jedan (Mladen Jurkas, golman F.K. Borac) trenutno igra u nekoj od fudbalskih liga Bosne i Hercegovine. Može li neko, iz glave, napisati da li postoji još neka od preostalih 47 fudbalskih reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, da ima takav slučaj, ili da je broj izabranika u nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji koji trenutno igraju u nekoj od liga u toj državi, čak i manji nego u našem slučaju, odnosno jednak nuli?
Jovo isto igra ili je igrao u našoj ligi.
Igrao jeste, ali od 2024-e je u Rumuniji.
Laplace

#37347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

RtrnOfSalisbury wrote: 19/06/2026 14:25 ... komentariso sam sta bi taj sultan od katara mogo ponudit svojijem za prolaz dalje a mogo bi i nama ponudit makar stadion, ne znam kak bi se to provuklo kroz papire, mozda ko neka donacija, stimulacija za ravoj fudbala u bejundha :D
Mogu nam donirati polovan stadion, njima jeftino a nama dobro.
muha_sa

#37348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muha_sa »

Aleksandar Trifunović

Bez obzira na ono što na kraju bude pisalo na semaforu u utakmici protiv Qatara, sama činjenica da je reprezentacija Bosne i Hercegovine u Americi, na Svjetskom prvenstvu, ogroman je uspjeh. Izbacili su na tom putu Vels i Italiju, ej, i vi im sad nesto prigovarate!
To što nam politički narativi svakodnevno tuve u glavu kako ova reprezentacija nema političku podršku Srba i Hrvata, ne znači da nema onu mnogo bitniju, ljudsku podršku. Zato što ljudi u Banjaluci gledaju utakmice i navijaju za naše. Navijaju, jer je to jednostavno logično, ljudski i normalno. Kada na terenu Ivan izvede korner, Sead spusti loptu, a Jovo zakuca u mrežu to nije samo fudbalska akcija. To prelijep podsjetnik na to kako bi ova zemlja prirodno trebala da diše i funkcioniše, samo kada bi život bio onakav kakav, nažalost, nije.
Presudno je važno da je fudbal makar na trenutak, postao glavna i jedina tema u društvu koje je odavno izgubilo nadu da išta osim toksične politike može dominirati našim razgovorima. To ushićenje naroda, i ovdje i tamo u tuđini, ta iskrena emocija, postala je tačka susretanja. Dokaz ste i nada da ova zemlja može i mora bolje, čak i kada je ova država za to potpuno nesposobna.
Sama činjenica da su ovi momci dobacili do Mundijala zato je apsolutni trijumf. Pogledajte samo te pune stadione naših presrećnih ljudi, pregolemo. U tom jednom fudbalu, u tih 90 minuta, u toj pjesmi, smijehu i suzama stala su sva sjećanja jednog iščupanog svijeta i cijela jedna domovina koju su ponijeli u koferima. Zato, nemojte biti takve pizde pa im to kvariti i sad tražiti dlaku u jajetu i brojati greške. Sami su stigli do tamo, i to u trenutku kada su apsolutno svi od njih već odavno digli ruke.
Zahvaljujući njima, klinci su konačno dobili prave idole, skupljaju njihove sličice, umjesto što su decenijama osuđeni na plakate i slike nekog polusvijeta po bilbordima. Ti političari komično navlače dresove na svoja odijela, jadno pokušavajući da se ogrebu o popularnost mladića kojima apsolutno ničim nisu pomogli onda kada im je to trebalo i kada su mogli.
Zato, puna podrška reprezentaciji BiH.
Hvala vam momci, natjerali ste nas da ponovo sanjamo o sebi kao boljima, a to nije malo, to je pregolemo!
drug_profi

#37350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Šta je kome bitno šta neki strani komentator misli o nama. Bespotrebno trosenje na besmislice.
Post Reply