Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GOLDZEN wrote: ↑21/06/2026 16:29
Lijepo sređena interventna a i SPJ također. Al' džehenema za ceremoniju u punoj opremi...
Čije su borbene bluze, il' što bi se po naški reklo Combat shirts?
Emersongear komplet. Kod SPJ isto tako.
A UF PRO se proizvodi u Bosni i Hercegovini npr
Interesantno da SPJ ima mislim čak i 3 ili više različita proizvođača. Emerson, Crye (original modeli kod par pripadnika) i Tru-Spec koji je doniran od SADa prije par godina, za koje ja znam.
Obuka za pripadnike SPJ FUPa, SPJ Pol. Brčko Distrikta, JSP SIPAe i Žandarmerije MUPa RS u Agenciji za školovanje pol. kadrova, u organizaciji AEPTM i francuskog GIGN
Seawolf wrote: ↑21/06/2026 16:36
Čije su borbene bluze, il' što bi se po naški reklo Combat shirts?
Emersongear komplet. Kod SPJ isto tako.
A UF PRO se proizvodi u Bosni i Hercegovini npr
Interesantno da SPJ ima mislim čak i 3 ili više različita proizvođača. Emerson, Crye (original modeli kod par pripadnika) i Tru-Spec koji je doniran od SADa prije par godina, za koje ja znam.
ps. dzehenem se zaobidje kvalitetnom uniformom
Primjetio sam razlike u donjem dijelu ali haj reko možda je razlika zbog tendera ali znači ipak su različiti proizvođači.
liyf wrote: ↑21/06/2026 23:30
Obuka za pripadnike SPJ FUPa, SPJ Pol. Brčko Distrikta, JSP SIPAe i Žandarmerije MUPa RS u Agenciji za školovanje pol. kadrova, u organizaciji AEPTM i francuskog GIGN
Žandarmerija među ovima izgleda kao da su zalutali ovdje.
liyf wrote: ↑21/06/2026 23:30
Žandarmerija među ovima izgleda kao da su zalutali ovdje.
Istina. SAJ je također bio što sam zaboravio napisati i oni izgledaju malo ozbiljnije.
Čini se da Žandarmerija svu nadu polaže u lične nabavke pripadnika, kao onaj rambo kad su hapsili Dodika.
liyf wrote: ↑22/06/2026 21:01
Par fotografija Jedinice za Specijalnu Podršku SIPAe čisto jer ih nema puno
edit: tek sad viđoh, L3Harris PEQ15 čini mi se na Scorpionima?
Napravljeno je nekih profesionalnih fotografija vezano za neki projekat HWI-a ali nmg pronaći. Jeste PEQ15. Tražili su ih (ATPIAL) i u JSP Brčko Distrikta ali se niko javio sa ponudom na tender.
Zanimljivo, super pa nije donacija nego vlastita nabavka. Znaš li je li full-power model? Bilo bi dobro da i Kantoni idu u tom smjeru, iako za sada jedino SIPA, Brčko i KS imaju mogućnosti da rezonski nabave lasere. Kako znam, FUP je ostao na PVS-14 monokularima, a ostali kantoni nemaju nikakvu mogućnosti noćnih operacija.