Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

NediM17

#29301 Re: Telemach BH

Post by NediM17 »

Osunetio ga. :lol:
mc-twin

#29302 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Sad provjerio kod mene ne radi EON box bez coax kabla.
Telemach

#29303 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

holowey wrote: 18/06/2026 13:37
Telemach wrote: 18/06/2026 10:54
toska wrote: 17/06/2026 23:14 @Telamach, meni kašnjenje ne smeta, smeta višak kablova, mogu li odspojiti koaksijalni kabl i nastaviti tako koristenje?
Zdravo @toska Hvala Vam na javljanju na ovaj način. Ne preporučujemo odspajanje koaksijalnog (COAX) kabla. Kvalitet i stabilnost usluge možemo garantovati isključivo kada je oprema povezana prema preporučenoj instalaciji, odnosno direktnom vezom. U slučaju odspajanja COAX kabla može doći do poteškoća u radu usluge. Unaprijed hvala na razumijevanju.
kako je onda vas monter kada je dosao na adresu da postavi settop box, insistirao da se box spoji mreznim kablom sa modemom i cvikcangama precvikao coax konektor sa kabla da ja slucajno ne bih ponovo spojio konex kabl?
Zdravo @holowey Hvala Vam na javljanju na ovaj način. Molimo Vas da u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili dalju provjeru shodno navodima. Stojimo Vam na raspolaganju.
Emojti

#29304 Re: Telemach BH

Post by Emojti »

Telemach wrote: 18/06/2026 10:54
toska wrote: 17/06/2026 23:14 @Telamach, meni kašnjenje ne smeta, smeta višak kablova, mogu li odspojiti koaksijalni kabl i nastaviti tako koristenje?
Zdravo @toska Hvala Vam na javljanju na ovaj način. Ne preporučujemo odspajanje koaksijalnog (COAX) kabla. Kvalitet i stabilnost usluge možemo garantovati isključivo kada je oprema povezana prema preporučenoj instalaciji, odnosno direktnom vezom. U slučaju odspajanja COAX kabla može doći do poteškoća u radu usluge. Unaprijed hvala na razumijevanju.
Netacno, meni je serviser bio prije par dana i pita me 'ko ti je ovo ovako spojio? Ovaj box radi samo preko interneta coax mu nije potreban" zatim je coax kabal odspojio i coax splitter uklonio i skopcao direktno u modem od interneta. Signal na Discovery i History kanalu mi se vise ne gubi, a i signal je iz minusa presao u plus po njegovom uredjaju za mjerenje.
Bez ikakvih problema radi bez coax kabla SMDC V3 BOX cak mu ni zicani internet ne treba.
Moram napomenuti da je ovo stari serviser koji je dolazio i prije 10-ak godina tako da ima iskustva.
Last edited by Emojti on 18/06/2026 22:01, edited 1 time in total.
MaliMedo

#29305 Re: Telemach BH

Post by MaliMedo »

@Telemach Da li se uređaj može kod vas kupiti na 12 mjeseci umjesto na 24mj ?
beni-bu-man

#29306 Re: Telemach BH

Post by beni-bu-man »

mc-twin wrote: 18/06/2026 15:57 Sad provjerio kod mene ne radi EON box bez coax kabla.
Mozda neka starija serija boxa, kod mene radi preko lan, coax nemam nikako, pokusao spojiti box preko wifi isto radi.

A to sto podrska gura neku pricu ovdje na forumu, djelimicno pojma nemju jer sve zavisi koji je box kod koga u pitanju.
Ja sam insistirao na tome da mi see ne pruza coax i da zelim box koji radi preko lan-a jer imam postojece lan prikljucke gdje su televizori.

CHSTB02 je u pitanju kod mene
Telemach

#29307 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

MaliMedo wrote: 18/06/2026 22:01 @Telemach Da li se uređaj može kod vas kupiti na 12 mjeseci umjesto na 24mj ?
Pozdrav @MaliMedo,
Hvala na obraćanju i interesovanju za kupovinu uređaja na rate. Ponuda uređaja dostupna je isključivo kroz 24 mjesečne rate te se kao takva i ugovara sa korisnikom. Međutim, tokom perioda otplate imate mogućnost uplatiti više rata odjednom ili izvršiti prijevremenu otplatu preostalih rata, čime uređaj možete u potpunosti isplatiti i prije isteka ugovorenog perioda. Stojimo Vam na raspolaganju.
Ajdinn4

#29308 Re: Telemach BH

Post by Ajdinn4 »

beni-bu-man wrote: 18/06/2026 23:47
mc-twin wrote: 18/06/2026 15:57 Sad provjerio kod mene ne radi EON box bez coax kabla.
Mozda neka starija serija boxa, kod mene radi preko lan, coax nemam nikako, pokusao spojiti box preko wifi isto radi.

A to sto podrska gura neku pricu ovdje na forumu, djelimicno pojma nemju jer sve zavisi koji je box kod koga u pitanju.
Ja sam insistirao na tome da mi see ne pruza coax i da zelim box koji radi preko lan-a jer imam postojece lan prikljucke gdje su televizori.

Mislim da nije do boxa nego Telemach u centrali iz nekog razloga prebacuje neke korisnike samo na OTT. Meni je jedno vrijeme bilo prebačeno na OTT pa vraćeno na coax.
toska

#29309 Re: Telemach BH

Post by toska »

Ajdinn4 wrote: 19/06/2026 09:48 ...
Meni je jedno vrijeme bilo prebačeno na OTT pa vraćeno na coax.
Imaš li sad slučajno teletekst?

Meni izuzetno važan za tv.
Ajdinn4

#29310 Re: Telemach BH

Post by Ajdinn4 »

toska wrote: 19/06/2026 13:16
Ajdinn4 wrote: 19/06/2026 09:48 ...
Meni je jedno vrijeme bilo prebačeno na OTT pa vraćeno na coax.
Imaš li sad slučajno teletekst?

Meni izuzetno važan za tv.
Provjeriću ali mislim da nema.
Na ott sigurno nije bilo.
mc-twin

#29311 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

beni-bu-man wrote: 18/06/2026 23:47

Bit se da vjerovatno jeste. :? KSTB6020
Mustang1

#29312 Re: Telemach BH

Post by Mustang1 »

Kod mene ne radi eon box eno ga u vitrini a imam sliku :D
crnivrag

#29313 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Mustang1 wrote: 20/06/2026 11:40 Kod mene ne radi eon box eno ga u vitrini a imam sliku :D
Imam i ja sliku

Image
Tiger 033

#29314 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Telemach šta je ovo Arenasoprt 1

Image
P.S. sad NE radi niti jedan kanal !
Ajdinn4

#29315 Re: Telemach BH

Post by Ajdinn4 »

Tiger 033 wrote: 20/06/2026 20:40 Telemach šta je ovo Arenasoprt 1

Image
Pokušaj vratiti program sekundu unazad i vidi da li radi.
Emojti

#29316 Re: Telemach BH

Post by Emojti »

Da li vam je ArenaSport1 u HD? Meni se ovo ne cini kao HD iako svi ostali kanali koji su oznaceni sa HD imaju mnogo bolju sliku.
Sve je podeseno kako treba sto se tice interneta i EON box postavki
zdruzdjo

#29317 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

Pozdrav.
Imam telemachov EON premium paket.
Eon box spojen na ruter LAN kablom.
Veceras nakon sigurno mjesec ako ne i vise, upalim HBO Max(koji je od prve minute registrovanja fino radio)
Iskace poruka koja kaze "get the newest version" "please update the app now to see the latest features and new-ish name". I tipka Update.
Kad kliknem na nju, iskoci "Something went wrong check your WiFi or get notification when your connection comes back" tipka try again.
Naravno nista se ne desi kad kliknem na istu.
Youtube radi, eon box vidi shared foldere na racunaru preko vlc-a i uredno pokrece video iz istih.
Ali google play na eon box nece isto tako, i iskoci ista poruka kako nema wifi konekcije bla bla...
Nakon sto sam uninstairao update-e sa google play-a i ponovo pokrenuo HBO pustilo me da dodjem do ekrana za update istog, ali samo vrti "download pending" besprekidno i nista se ne desava. Probao sam i uninstalirati hbo aplikaciju pa da je ponovo instaliram. Dodje do 72% i dalje ne ide.

Jesmo li to na kraju upotrebne vrijednosti eon box-a koji nam telemah daje?
Emojti

#29318 Re: Telemach BH

Post by Emojti »

zdruzdjo wrote: 20/06/2026 23:27 Pozdrav.
Veceras nakon sigurno mjesec ako ne i vise, upalim HBO Max(koji je od prve minute registrovanja fino radio)
Iskace poruka koja kaze "get the newest version" "please update the app now to see the latest features and new-ish name". I tipka Update.
Kad kliknem na nju, iskoci "Something went wrong check your WiFi or get notification when your connection comes back" tipka try again.
Youtube radi, eon box vidi shared foldere na racunaru preko vlc-a i uredno pokrece video iz istih.
Ali google play na eon box nece isto tako, i iskoci ista poruka kako nema wifi konekcije bla bla...
Nakon sto sam uninstairao update-e sa google play-a i ponovo pokrenuo HBO pustilo me da dodjem do ekrana za update istog, ali samo vrti "download pending" besprekidno i nista se ne desava. Probao sam i uninstalirati hbo aplikaciju pa da je ponovo instaliram. Dodje do 72% i dalje ne ide.

Ma ovo je krs od uredjaja ja imam SDMC V3 napravljeno samo da mozes nesto osnovno pokrenuti, primarna uloga mu je EON aplikacija. Malo memorije, po meni cak i los softwer ima i bloatwarea koji se uvijek vraca nakon restarta iako unistaliram, moguce je firmwareom rijesit taj bloat. Tanix TX5 s losijim procesorom ali duplo vise rama radi mnogo brze i fluidnije i zadrzava do 4 aplikacije u pozadini dok ovo cudo max 1 ili 2 kako mu se cefne. Stremio da ne pricam, radi par sati zatim se napuni taj kes negdje i pocme da sjecka sve ustopa cak i kad prebacim na EON aplikaciju, bez restarta nista a nije ni Netflix licenciran.

Moram napomenuti da Telemach prestavlja novi EON box koji pretvara svaki televizor u pametni televizor to sam cuo stotine puta prilikom pozivanja korisnicke podrske.
Znaci vi nama pretvarate televizor u pametni televizor sa starim androidom i toliko malo interne memorije+neke bloat aplikacije. E pa bas vam hvala, bas mi je televizor pametan mozda pametan u smislu da mozes youtube i eon aplikaciju normalno koristit. I opet kad se upali eon aplikacija uvijek moram dole skrolat ili dugme back pritiskat vise puta, nosite ovaj home page znate i vi sami gdje.

Btw na EON boxu je pozeljno koristiti 1080p rezoluciju i pustiti televizoru da sam radi upscaling jer su programi u 1080 ili 720p max, pa to izgleda uzasno kad je podeseno na 4K u postavkama eon boxa.
Mnogo ljepsa slika kad na EON aplikaciji u 1080p.
Mesaaa266

#29319 Re: Telemach BH

Post by Mesaaa266 »

Image

Sad imaju ovaj neki EON MiniBox.
Ima u sebi Amlogic S905X5M, 3/16 GB i Android 14. Trebao bi biti bolji od trenutnih.
semsasuljakovic

#29320 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

Da, kao što su ti već rekli - to je smeće od boxa.
Sjećam se onomad kad ja nisam mogao instalirati IPTV aplikaciju - nešto su oni online kliknuli pa sam na kraju uspio. Pa ih nazovi - možda i tebi pomognu.
Telemach

#29321 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 20/06/2026 20:40 Telemach šta je ovo Arenasoprt 1

Image
Zdravo @Tiger033,
Ukoliko su poteškoće u radu servisa i dalje prisutne lubazno molimo da nam dostavite kontakt broj, kako bi Vas Tim tehničke podrške mogao kontaktirati za dalje detaljne provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#29322 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Zdravo @zdruzdjo,
Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite Vaš kontakt broj, kako bi Vas kolege mogle kontaktirati te izvršiti provjere sukladno informacijama koje ste naveli u komentaru.
zdruzdjo

#29323 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

Emojti wrote: 21/06/2026 01:18

Ma ovo je krs od uredjaja ja imam SDMC V3 napravljeno samo da mozes nesto osnovno pokrenuti, primarna uloga mu je EON aplikacija. Malo memorije, po meni cak i los softwer ima i bloatwarea koji se uvijek vraca nakon restarta iako unistaliram, moguce je firmwareom rijesit taj bloat. Tanix TX5 s losijim procesorom ali duplo vise rama radi mnogo brze i fluidnije i zadrzava do 4 aplikacije u pozadini dok ovo cudo max 1 ili 2 kako mu se cefne. Stremio da ne pricam, radi par sati zatim se napuni taj kes negdje i pocme da sjecka sve ustopa cak i kad prebacim na EON aplikaciju, bez restarta nista a nije ni Netflix licenciran.

Moram napomenuti da Telemach prestavlja novi EON box koji pretvara svaki televizor u pametni televizor to sam cuo stotine puta prilikom pozivanja korisnicke podrske.
Znaci vi nama pretvarate televizor u pametni televizor sa starim androidom i toliko malo interne memorije+neke bloat aplikacije. E pa bas vam hvala, bas mi je televizor pametan mozda pametan u smislu da mozes youtube i eon aplikaciju normalno koristit. I opet kad se upali eon aplikacija uvijek moram dole skrolat ili dugme back pritiskat vise puta, nosite ovaj home page znate i vi sami gdje.

Btw na EON boxu je pozeljno koristiti 1080p rezoluciju i pustiti televizoru da sam radi upscaling jer su programi u 1080 ili 720p max, pa to izgleda uzasno kad je podeseno na 4K u postavkama eon boxa.
Mnogo ljepsa slika kad na EON aplikaciji u 1080p.

Koristim Box vec par godina. Sve u kuci mi je umrezeno. iskreno vise koristim box za gledanje serija i filmova preko mreze(vlc player) nego sto gledam tv programe.
Ali tacno vidim da je vrijeme ga pojelo. Znaci nece ni sve hd file-ove da proguli kako treba. Stuca, kasni zvuk u odnosu na video, razljevaju se pixeli.... O nekakvim 2k ili 4k ne smijem ni da razmisljam.
Gigabitna mreza mi je u kuci i svi ruteri i swicevi su gigabitni. sve je uvezano LAN-om. Znaci nije do mreze.
zdruzdjo

#29324 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote: 21/06/2026 13:40 Zdravo @zdruzdjo,
Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite Vaš kontakt broj, kako bi Vas kolege mogle kontaktirati te izvršiti provjere sukladno informacijama koje ste naveli u komentaru.
Ukoliko postoji mogucnost zamjene box-a za neki noviji/bolji sa normalnim kolicinama memorije koje su adekvatne za 2026-tu godinu, da imagigabitni prikljucak, i koji ima android primjeren 2026-oj godini, onda cemo se cuti.
Ukoliko cete mi reci da izbrisem kes memoriju, ugasim/upalim uredjaj, i slicne stvari....onda neka hvala.
Od babe se djevojka ne moze napraviti ma koliko je kljukali vitaminima i sminkali je.
Last edited by zdruzdjo on 21/06/2026 14:52, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#29325 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

semsasuljakovic wrote: 21/06/2026 11:47 Da, kao što su ti već rekli - to je smeće od boxa.
Sjećam se onomad kad ja nisam mogao instalirati IPTV aplikaciju - nešto su oni online kliknuli pa sam na kraju uspio. Pa ih nazovi - možda i tebi pomognu.
ma ja sam instalirao sve sto sam htio preko usb-a i apk file-ova. i super je radilo.
Ali izgleda da je vrijeme pojelo ovaj uredjaj prije 5-6-7 godina.
Post Reply