Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Mustang1

#3276 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Mustang1 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 11:59
cccccc wrote: 19/06/2026 11:44 Protiv Katara
Vasilj
Dedic Katic Radeljic Kolasinac
Basic Sunjic
Mahmic
Bajraktarevic Alajbegovic
Lukic
Dzeko umjesto Lukica, i Memic umjesto Kerima, i to nam je to.
To fali asistencija Memicu za protivnika pa zato da igra?
Logovan

#3277 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Logovan »

Nadam se da će Tabaković igrati, makar da dobije 15-20 minuta ako budemo ganjali gol. Napasti od prve minute, nema čekanja, odmah napadni, što prije uvaljaj gol, pa odmah ganjaj drugi, treći. Nema povlačenja kod vodstva. Mentalno biti kao protiv Italije.
diason

#3278 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by diason »

Vasilj
Memic Katic Radeljic Kolasinac
Sunjic
Mahmic Basic
Dedic Alajbeg
Lukic

Naravno nece ovo barba uradit, previse iste stvari ponavlja, alajbeg od 60, mijenja u sredini po par igraca u drugom poluvremenu, dok oni skontaju gdje ko treba, u tom i gol primimo.Mislim da su ga i druge ekipe procitale, nije da je tesko.

Mahmic i u onoj prijateljskoj pokazao sa par pasova da je iznad mnogih igraca, nema se sta cekat, isto bi zamjenio uloge Memica i Dedica, jer je Dedic puno ubojitiji u napadu, a Memic svakako moze pokrivat poziciju beka.

Krenuti sa Lukicem, Dzeku i Demirovica cuvat za kasniji dio utakmice.
Pusti snovi al eto.
kiligonzales

#3279 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Point. wrote: 19/06/2026 12:02 Možda sam pesimist ali ja ne vidim kako mi možemo pobijediti Katar, i to pod moranjem. Igra naprijed nam se bazira na krilima ali brate Esmir kao da je ostao u Sarajevu, nema ga nigdje a ni Kerim nije Bog zna šta pokazao u ove 2 tekme.
Moze se pobjediti Katar i mora. Vidis jedna od gresaka samog selektora je sto je Dzeku izbacio van, time ubacujuci Bajraktarevica umjesto napadaca. Cime je Svicarcima prakticno ucinio uslugu, vadeci igraca prema kome imaju u nasem timu najveci respekt.

Kerim je odigrao sinoc relativno ok. U prvom je imao dva loša pasa jer je pokušavao razigravari nesto prema sredini ni on ne zna sta. U napadu previse imao visak poteza. On i Esmir imaju boljku visak potez, cime dopuste protivniku nesvjesno da konsoliduje odbranu.

Ali elem, protiv Katara nema kalkulacija, Samo pobjeda igra i to je to.

Neka pobjede pa kako god.
nadžak

#3280 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by nadžak »

Haris033 wrote: 19/06/2026 12:25
muha_sa wrote: 19/06/2026 11:05 Stefan Simic

Srbija je na dva poslednja svetska prvenstva ispala od Švajcarske u grupi – isto tesno, isto neizvesno, ali na kraju poraz.
Švajcarska već godinama ima nešto što mnoge, na papiru veće reprezentacije, nemaju – organizovanost i koncentraciju do samog kraja.
Bosna je sinoć prevazišla očekivanja mnogih. Ne po rezultatu, nego po igri, karakteru i disciplini.
Da se nije dogodila individualna greška pred sam kraj, utakmica je mogla da ode u drugom smeru.
Nekad jedan detalj promeni sve.
Ono što je posebno ostavilo utisak jeste način na koji su igrali – bez straha.
Nije poenta samo u tome što je Bosna izgubila, već što je toliko dugo bila ravnopravna sa jačim protivnikom.
Sve je stvar mentalnog stava.
Način na koji je Mahmić postigao gol govori o snazi ove ekipe – bez kompleksa, iz sve snage, pa šta bude.
Bosna nije izgubila zato što je taktički ili igrački podbacila, već zbog nekoliko individualnih grešaka.
Da jeste, gubila bi već na poluvremenu 3:0.
Nema sistem koji se gradio decenijama, nema ključne ljude u fudbalskim strukturama, nema igrače u najbogatijim klubovima.
Uprkos tome, pokazala je da može da bude ravnopravna sa svima na velikoj sceni.
Kada se izgubi 4:1, to deluje kao debakl. Ali videli su se borba za svaku loptu, emocionalna stabilnost, želja, volja i istrajnost.
Najveći utisak ostavili su navijači.
Nema omalovažavanja, nema osuđivanja.
Ljudi razumeju nešto što često zaboravljamo – rezultat nije jedino merilo.
Možeš da izgubiš utakmicu, a da ne izgubiš dostojanstvo.
Ko ne zna da gubi, teško može da pobedi.
U fudbalu nekada presudi jedan trenutak, jedna loša procena, jedan korak kasnije.
Ali taj detalj ne može da izbriše sve ono što su igrači uradili pre toga.
Kada ekipa sa manje resursa, manjom bazom igrača i manjim očekivanjima igra ravnopravno skoro do samog kraja, to nije neuspeh.
To je dokaz karaktera.
Najveća pobeda je ono što se videlo na tribinama i u komentarima – vera navijača da su njihovi momci dali sve od sebe.
Ova reprezentacija podseća na njih same.
Navikli su da budu otpisani, a onda na terenu, kao i u životu, pokažu šta znaju.
To nije samo fudbal.
To je mentalitet koji ne odustaje.
Postoje porazi posle kojih se ljudi okreću protiv svojih igrača.
I postoje porazi posle kojih ih još više poštuju.
Ovde ne samo da imamo zrele igrače, nego i navijače, koji su tu i u pobedi i u porazu.
I to je ono veliko.
To je ono pravo.
A najlepše je videti podršku ljudi širom regiona i dijaspore.
Kada to vidiš, znaš da će ovi momci u narednim utakmicama dati sve od sebe.
U to nema sumnje.
A što se mene tiče, kada igra Bosna, kao da igra Jugoslavija.
Stefan Simic
Odličan komentar! :thumbup:

Za razliku od svih Vas ovdje stručnjaka, ja sam bio zadovoljan igrom naših sve do onog nesretnog gola jer je ono bila baš nesretna situacija, a nakon toga nam se igra raspala..
Mogu zamisliti kako je bilo fudbalerima 😔

Na kraju, možemo dobiti Katar, a ako ih dobijemo, ja presretan, baš kao što sam bio kada smo pobijedili Vels i Italiju.
A ako prođemo u 2. krug, najviše bih volio da dobijemo Portugal i možda da probamo da ih iznenadimo te da im se osvetimo za sve one izgubljene baraže..

Volim te 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦 ❤️❤️❤️❤️
NIje ono bila nesretna situacija nego fula igrača, ali hajde Tariku se može to i shvatiti, tu djelići sekunde odlučuju hoćeš li zakačiti loptu ili nogu igrača ali one reakcije kod Memića i Demirovića su klasični nedostatak kvaliteta, kako fizičkog tako i mentalnog.
Idemedosumom

#3281 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Idemedosumom »

Mislim da cemo Katar dobiti lakse nego ocekivano nakon ovog debakla.

Ali hajmo biti iskreni, tu nam je krajnji domet. Evo, neka nas i zapadne USA kao prvi protivnik u knock out fazi, jeste li vidjeli kako su Ameri pregazili Paragvaj? Bojim se da cemo zavrsiti kao sa Svicom, osim ako Barbi konacno ne dodje iz guzice u glavu
kiligonzales

#3282 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Logovan wrote: 19/06/2026 12:28 Nadam se da će Tabaković igrati, makar da dobije 15-20 minuta ako budemo ganjali gol. Napasti od prve minute, nema čekanja, odmah napadni, što prije uvaljaj gol, pa odmah ganjaj drugi, treći. Nema povlačenja kod vodstva. Mentalno biti kao protiv Italije.
Nismo mi protiv Italije briljirali. Nego se Italija povukla jer je morala. Pa nam dopustila da igramo. Nadajuci se da ce se branjenjem provuci. Da je ušla Kinu ona druga, jucer bi Svicu i Italiju gledali haha
512MB

#3283 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by 512MB »

Nazad Katić, Kola i još jedan i da ne napuštaju formaciju ni slučajno. Dedić i Memić na krila, Alajbegović/Bajraktarević na 10, Dzeko out Lukić in, i u napad. Ako treba rezultat od 70. Demirovića i Dzeku u šesnaesterac.

Vasilj
Čelik - Katić - Kolašinac
Dedić - Bašić - Šunjić - Memić
Bajraktarević - Alajbegović
Lukić
kiligonzales

#3284 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Idemedosumom wrote: 19/06/2026 12:33 Mislim da cemo Katar dobiti lakse nego ocekivano nakon ovog debakla.

Ali hajmo biti iskreni, tu nam je krajnji domet. Evo, neka nas i zapadne USA kao prvi protivnik u knock out fazi, jeste li vidjeli kako su Ameri pregazili Paragvaj? Bojim se da cemo zavrsiti kao sa Svicom, osim ako Barbi konacno ne dodje iz guzice u glavu
Vidi ne treba ih podcijeniti i oni su ranjeni ko i mi. Treba odigrati i pobjediti. Ameri trče ko na dopingu. Tako da nebi dobro doslo da nam dodju u nakaut fazi. Ipak prvo da skocimo pa da kazemo hop, jos Katar nismo pobjedili.
kiligonzales

#3285 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

nadžak wrote: 19/06/2026 12:31
Haris033 wrote: 19/06/2026 12:25
muha_sa wrote: 19/06/2026 11:05 Stefan Simic

Srbija je na dva poslednja svetska prvenstva ispala od Švajcarske u grupi – isto tesno, isto neizvesno, ali na kraju poraz.
Švajcarska već godinama ima nešto što mnoge, na papiru veće reprezentacije, nemaju – organizovanost i koncentraciju do samog kraja.
Bosna je sinoć prevazišla očekivanja mnogih. Ne po rezultatu, nego po igri, karakteru i disciplini.
Da se nije dogodila individualna greška pred sam kraj, utakmica je mogla da ode u drugom smeru.
Nekad jedan detalj promeni sve.
Ono što je posebno ostavilo utisak jeste način na koji su igrali – bez straha.
Nije poenta samo u tome što je Bosna izgubila, već što je toliko dugo bila ravnopravna sa jačim protivnikom.
Sve je stvar mentalnog stava.
Način na koji je Mahmić postigao gol govori o snazi ove ekipe – bez kompleksa, iz sve snage, pa šta bude.
Bosna nije izgubila zato što je taktički ili igrački podbacila, već zbog nekoliko individualnih grešaka.
Da jeste, gubila bi već na poluvremenu 3:0.
Nema sistem koji se gradio decenijama, nema ključne ljude u fudbalskim strukturama, nema igrače u najbogatijim klubovima.
Uprkos tome, pokazala je da može da bude ravnopravna sa svima na velikoj sceni.
Kada se izgubi 4:1, to deluje kao debakl. Ali videli su se borba za svaku loptu, emocionalna stabilnost, želja, volja i istrajnost.
Najveći utisak ostavili su navijači.
Nema omalovažavanja, nema osuđivanja.
Ljudi razumeju nešto što često zaboravljamo – rezultat nije jedino merilo.
Možeš da izgubiš utakmicu, a da ne izgubiš dostojanstvo.
Ko ne zna da gubi, teško može da pobedi.
U fudbalu nekada presudi jedan trenutak, jedna loša procena, jedan korak kasnije.
Ali taj detalj ne može da izbriše sve ono što su igrači uradili pre toga.
Kada ekipa sa manje resursa, manjom bazom igrača i manjim očekivanjima igra ravnopravno skoro do samog kraja, to nije neuspeh.
To je dokaz karaktera.
Najveća pobeda je ono što se videlo na tribinama i u komentarima – vera navijača da su njihovi momci dali sve od sebe.
Ova reprezentacija podseća na njih same.
Navikli su da budu otpisani, a onda na terenu, kao i u životu, pokažu šta znaju.
To nije samo fudbal.
To je mentalitet koji ne odustaje.
Postoje porazi posle kojih se ljudi okreću protiv svojih igrača.
I postoje porazi posle kojih ih još više poštuju.
Ovde ne samo da imamo zrele igrače, nego i navijače, koji su tu i u pobedi i u porazu.
I to je ono veliko.
To je ono pravo.
A najlepše je videti podršku ljudi širom regiona i dijaspore.
Kada to vidiš, znaš da će ovi momci u narednim utakmicama dati sve od sebe.
U to nema sumnje.
A što se mene tiče, kada igra Bosna, kao da igra Jugoslavija.
Stefan Simic
Odličan komentar! :thumbup:

Za razliku od svih Vas ovdje stručnjaka, ja sam bio zadovoljan igrom naših sve do onog nesretnog gola jer je ono bila baš nesretna situacija, a nakon toga nam se igra raspala..
Mogu zamisliti kako je bilo fudbalerima 😔

Na kraju, možemo dobiti Katar, a ako ih dobijemo, ja presretan, baš kao što sam bio kada smo pobijedili Vels i Italiju.
A ako prođemo u 2. krug, najviše bih volio da dobijemo Portugal i možda da probamo da ih iznenadimo te da im se osvetimo za sve one izgubljene baraže..

Volim te 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦 ❤️❤️❤️❤️
NIje ono bila nesretna situacija nego fula igrača, ali hajde Tariku se može to i shvatiti, tu djelići sekunde odlučuju hoćeš li zakačiti loptu ili nogu igrača ali one reakcije kod Memića i Demirovića su klasični nedostatak kvaliteta, kako fizičkog tako i mentalnog.
Memic je radilica. Jedini igrač nove generacije koji je ponikao u BiH. Tek treba napredovati ko masu mladih u timu. 25 godina momku. Isto je i sa ostatkom mladjarije.
Point.

#3286 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Point. »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 12:31
Point. wrote: 19/06/2026 12:02 Možda sam pesimist ali ja ne vidim kako mi možemo pobijediti Katar, i to pod moranjem. Igra naprijed nam se bazira na krilima ali brate Esmir kao da je ostao u Sarajevu, nema ga nigdje a ni Kerim nije Bog zna šta pokazao u ove 2 tekme.
Moze se pobjediti Katar i mora. Vidis jedna od gresaka samog selektora je sto je Dzeku izbacio van, time ubacujuci Bajraktarevica umjesto napadaca. Cime je Svicarcima prakticno ucinio uslugu, vadeci igraca prema kome imaju u nasem timu najveci respekt.

Kerim je odigrao sinoc relativno ok. U prvom je imao dva loša pasa jer je pokušavao razigravari nesto prema sredini ni on ne zna sta. U napadu previse imao visak poteza. On i Esmir imaju boljku visak potez, cime dopuste protivniku nesvjesno da konsoliduje odbranu.

Znam brate, ali sa sterilnim veznim redom gdje nema ko razigrati i krila očigledno van forme, teško mogu zamisliti da im možemo uvaliti 2 gola. Bojim se njihovih kontri, da ne izvisimo u toj želji i moranjem pobjede.

Ne znam, nisam pametan.
Isner

#3287 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Isner »

Ako dobijemo Katar, ova generacija i selektor bice najuspješniji sportski kolektiv u našoj istoriji i pred njima je svijetla budućnost...
Ako ne dobiju Katar, bice generacija koja je propustila najvecu sportsku šansu i krenuce osipanje jednog zdravog i mladog jezgra fudbalske reprezentacije...

Tanka je linija koja dijeli od genijalnosti do sunovrata...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3288 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by konektovan »

Velika stvar je otici na SP, bar nek guz-ca vidi puta kad ne mozes dobar rezultat napraviti.
izbjeglica_iz_besmisla

#3289 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mustang1 wrote: 19/06/2026 12:27
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 11:59 Dzeko umjesto Lukica, i Memic umjesto Kerima, i to nam je to.
Svaka cast na komentaru, forumski pravi.

Po tebi treba nekog razapeti zbog jedne lose utakmice?

Donio nam je momak vec dosta radosti, donijet ce ih jos aBd. Glavu gore :bih:
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 19/06/2026 12:48, edited 1 time in total.
kiligonzales

#3290 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Isner wrote: 19/06/2026 12:46 Ako dobijemo Katar, ova generacija i selektor bice najuspješniji sportski kolektiv u našoj istoriji i pred njima je svijetla budućnost...
Ako ne dobiju Katar, bice generacija koja je propustila najvecu sportsku šansu i krenuce osipanje jednog zdravog i mladog jezgra fudbalske reprezentacije...

Tačno. To je to.
kiligonzales

#3291 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

konektovan wrote: 19/06/2026 12:48 Velika stvar je otici na SP, bar nek guz-ca vidi puta kad ne mozes dobar rezultat napraviti.
Niko nam ništa nije poklonio. Tako da momci su zasluženo tamo.

Sad sto neko misli da je Svica losa, a realno nisu fulili fudbalske smotre u zadnjih 10-15 godina, a i nakaut im faza nije strana.

Tim im je deceniju na okupu ovakav. Tek poneko ime novo na rosteru. Pored toga uigrani da valja. Namuce i veće od nas i dobiju, a mi se razmecemo sa plasmanom ko da smo prvaci svijeta 3 puta bili do sad. A realno druga nam je smotra po redu...
kiligonzales

#3292 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Point. wrote: 19/06/2026 12:46
kiligonzales wrote: 19/06/2026 12:31

Znam brate, ali sa sterilnim veznim redom gdje nema ko razigrati i krila očigledno van forme, teško mogu zamisliti da im možemo uvaliti 2 gola. Bojim se njihovih kontri, da ne izvisimo u toj želji i moranjem pobjede.

Ne znam, nisam pametan.
Niko nas ne tjera da igramo lijepo. Treba igrati ucinkovito. Protiv Kanade smo visili, pa smo osvojili bod. Odigrati protiv Katara čvrsto, na mišiće, iskoristiti visinu igraca, prekide, koji smislen napad, samo se ne povlačiti vec igrati, to sto nakon 6 golova valja im se konsolidovati metalno, iskoristiti im mane maksimalno i pobjediti pa kako god.

Poslje se spremati za nakaut fazu, ako pobjeda ne bude pirova.
Mustang1

#3293 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Mustang1 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 12:48
Mustang1 wrote: 19/06/2026 12:27
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 11:59 Dzeko umjesto Lukica, i Memic umjesto Kerima, i to nam je to.
Svaka cast na komentaru, forumski pravi.

Po tebi treba nekog razapeti zbog jedne lose utakmice?

Donio nam je momak vec dosta radosti, donijet ce ih jos aBd. Glavu gore :bih:
Pa sto smo na forumu nego da laprdamo?
Bolje da je puco po golu mozda bi Vasilj skinuo, ovako nije imao sanse.
palermo

#3294 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

Isner wrote: 19/06/2026 12:46 Ako dobijemo Katar, ova generacija i selektor bice najuspješniji sportski kolektiv u našoj istoriji i pred njima je svijetla budućnost...

Lijepo receno. I potpuno tacno.

Vjerujem da cemo pobijediti Katar, al imam onaj crv sumnje uglavnom temeljen na ove dvije utakmice svjetskog. Nekako mi mnogo igraca nije u formi, al mozda to samo izgleda. I uopste ne.mogu zamisliti kako ce izgledati utakmica.

I jos samo.ovo, nisu mi jasni ovi koji Dzeku stavljaju na.klupu, pa jeste li vi gledali sinoc utakmicu, jeste li vdijeli da je on I u 40 godini zivota bio jedina stvarna opasnost za Svicere.
Idemedosumom

#3295 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Idemedosumom »

palermo wrote: 19/06/2026 13:05 Lijepo receno. I potpuno tacno.

Vjerujem da cemo pobijediti Katar, al imam onaj crv sumnje uglavnom temeljen na ove dvije utakmice svjetskog. Nekako mi mnogo igraca nije u formi, al mozda to samo izgleda. I uopste ne.mogu zamisliti kako ce izgledati utakmica.

I jos samo.ovo, nisu mi jasni ovi koji Dzeku stavljaju na.klupu, pa jeste li vi gledali sinoc utakmicu, jeste li vdijeli da je on I u 40 godini zivota bio jedina stvarna opasnost za Svicere.
Zato sto bi vjerovatno bolji/jaci impact bio da Dzeko udje u drugom poluvremenu, kada je protivnik koliko-toliko umoran. Za mene je Dzeko solidno odigrao ono 3-4 puta, kada je primao i spustao loptu. Ostalo→ kretanje bez lopte poprilicno bezveze, setkanje...
Laertes

#3296 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Laertes »

512MB wrote: 19/06/2026 12:38 Nazad Katić, Kola i još jedan i da ne napuštaju formaciju ni slučajno. Dedić i Memić na krila, Alajbegović/Bajraktarević na 10, Dzeko out Lukić in, i u napad. Ako treba rezultat od 70. Demirovića i Dzeku u šesnaesterac.

Vasilj
Čelik - Katić - Kolašinac
Dedić - Bašić - Šunjić - Memić
Bajraktarević - Alajbegović
Lukić
Majko mila, ko sve komentariše...
Čelik :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3297 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by konektovan »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 12:53
konektovan wrote: 19/06/2026 12:48 Velika stvar je otici na SP, bar nek guz-ca vidi puta kad ne mozes dobar rezultat napraviti.
Niko nam ništa nije poklonio. Tako da momci su zasluženo tamo.

Sad sto neko misli da je Svica losa, a realno nisu fulili fudbalske smotre u zadnjih 10-15 godina, a i nakaut im faza nije strana.

Tim im je deceniju na okupu ovakav. Tek poneko ime novo na rosteru. Pored toga uigrani da valja. Namuce i veće od nas i dobiju, a mi se razmecemo sa plasmanom ko da smo prvaci svijeta 3 puta bili do sad. A realno druga nam je smotra po redu...
Niko nam nista nije poklonio, tacno..ali imali svu srecu svijeta koja nam je falila u prethodnim kvalifikacijama, utakmicama baraza..
Dobili grupu po mjeri, opet sreca velika, zivotna sansa i onda dodjes i igras hebeni katanaćo i branis se 180 minuta svjetskog prvenstva?!
I kao po obicaju, vadicemo se u zadnjoj utakmici..kao mi smo na to vec racunali od samog starta prvenstva, da je Qatar nasa sansa.
A igra, taktika...pa sigurno smo jedna od najlosijih reprezntacija u tom pogledu. Nikakve kreativnosti u igri, leprsavosti..ali kako ce je biti kad igras katanaco??!! :-)
mikrozadatak

#3298 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by mikrozadatak »

S ovim se u potpunosti slazem, neka omladina skuplja iskustvo, valjace im.
Al sta cemo sa strucnjacima
Image

Svakih 7 dana drugacije misljenje, ocekujem i Hadzibegica, Jusufbegovica
palermo

#3299 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

Idemedosumom wrote: 19/06/2026 13:10
palermo wrote: 19/06/2026 13:05 Lijepo receno. I potpuno tacno.

Zato sto bi vjerovatno bolji/jaci impact bio da Dzeko udje u drugom poluvremenu, kada je protivnik koliko-toliko umoran. Za mene je Dzeko solidno odigrao ono 3-4 puta, kada je primao i spustao loptu. Ostalo→ kretanje bez lopte poprilicno bezveze, setkanje...
Budemo li mi cekali impact nista od.nas
Treba u prvom dati dva gola, ove potpuno obeshrabriti, a.nasu igru uvesti u mirne vode. Ne treba nam.impact u ovo utakmici, treba nam rani gol I permanentan pritsak.

Inace,.ne.slazem se za Dzeksona, poslije Muhatemovca nas najbolji igrac
last mohicans

#3300 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Herr Flick wrote: 19/06/2026 09:57
kiligonzales wrote: 19/06/2026 09:40
Herr Flick wrote: 19/06/2026 09:35

Amater...

Image
Gora je reakcija Basica jer je imao svo vrijeme svijeta da počisti to, a covjek je protrcao kraj njega I zabio gol ko da ne postoji... Svakako greška i jednog i drugog...
Slazem se da je i Basic kriv,ali ova lopta se ne vraca nazad,tu su neke osnove koje su uce jos od pjetlica.
A njihov golman nije amater? Isto je uradio, nabacio Mahmiću na volej. Momak pogrijesio,jbg. Ne pitate se je li skapao do tada, a jeste i zasto..Mozda sto je igrao i gore i dolje, pokrivao dvije strane, to treba pitati selektora. Penal je bezveze, lik je vidio da ide na loptu da kasni, samo poturio nogu da ga zakači.
Locked