ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Moderator: anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#51 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Da ali Procredit uzima tacno 0KM na sve domace transakcije. Bilo placanje racuna ili onako prebacivanje sa A u B. Koliko ostali to naplate ? Van banke neki i 2KM po transakciji uzmu.. A ja mjesecno platim 9-10 racuna i izvrsim jos 2-3 prebacivanja na drugu banku. Takodje 5x mogu da dizem bilo koji iznos na bilo kojem bankomatu (druge banke) bez provizija.
-
eeeeeee
#52 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Tačno je da imaju međutim to sada ima i Raiffeisen na paketu Economic koji je 4 KM za razliku od Procredit koji je 10 KM.gentoo wrote: ↑19/06/2026 09:25 Da ali Procredit uzima tacno 0KM na sve domace transakcije. Bilo placanje racuna ili onako prebacivanje sa A u B. Koliko ostali to naplate ? Van banke neki i 2KM po transakciji uzmu.. A ja mjesecno platim 9-10 racuna i izvrsim jos 2-3 prebacivanja na drugu banku. Takodje 5x mogu da dizem bilo koji iznos na bilo kojem bankomatu (druge banke) bez provizija.
Dobiješ ti euro račun, ali...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#53 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Dje ima ? Mislis ovo sto pise "do kraja godine za nove klijente" i to 10 okruglo.. ako hoces 15 to te vec kosta kao paket u PCB
Mislim boli me briga, svako koristi sto misli da mu je OK, ja se u RFB mogu vratiti samo velikom mukom (tipa da sve druge banke propadnu i samo oni ostanu
-
eeeeeee
#54 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
gentoo wrote: ↑19/06/2026 10:46Dje ima ? Mislis ovo sto pise "do kraja godine za nove klijente" i to 10 okruglo.. ako hoces 15 to te vec kosta kao paket u PCB![]()
Mislim boli me briga, svako koristi sto misli da mu je OK, ja se u RFB mogu vratiti samo velikom mukom (tipa da sve druge banke propadnu i samo oni ostanu)
Taj paket ti je u slobodnoj ponudi 4 KM u Raiffeisen sada imaju akciju uglavnom nudi sve što tebi treba u domaćem pp za manje novca.
Kod Procredit te besplatne transakcije su samo na Promax i Progreen paketima koji su 10 KM na ostalim to nemaš.
Tako da ako čitaju, a čitaju
Raiffeisen ima jedan veliki minus u aplikaciji, a to su dnevni limiti kojih nema i o tome sam pisao na njihovoj temi
-
nelex25
#55 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Ne znam komparaciju sa svim bankama, račun imam u ProCredit i Unicredit i to su u suštini iste cijene paketa. Ovaj u Procredit koji je 10 KM imaš 4 računa (BAM tekući, EUR tekući, BAM štedni, EUR štedni) i imaš 10 transakcija besplatno u nutrašnjem platnom prometu. Ako išta plaćaš u toku mjeseca online, napraviš bar 6-7 transkacija, tako da ti paket na kraju dođe 0 KM. Imaš podizanje 5 puta gotovine sa bilo kojeg bankomata u BiH bez naknade što je meni dovoljno. Ne koristim kreditne kartice, koliko znam od kolega iz firme tu UniCredit i ove velike banke bolje stoje. Nisam imao nikad neki problem ni sa ProCredit ni sa UniCredit, nekad ima prednosti kad si u manjoj banci, nekad je prednost kad si u velikoj. Firma koju vodim je u Unicredit imala račune od 1997. kad se i nije zvala Unicredit pa sve do 2022. kad smo prešli u Procredit jer su nam ponudili bolje uvjete, manje naknade. Nakon 4 godine mogu reći da je usluga jednako dobra kao i u UniCredit a ponudili su nam cijene niže za cca 20% što je za firmu značajno. Imao sam nekad račun u BBI i bilo je OK. Raiffeisen sam zatvorio 2022. nakon godina i to je bila noćna mora, tri puta sam išao da ga zatvorim, na kraju sam na šalteru potpuno izgubio kontrolu, počeo vikati, došao security - ali sam bar uspio zatvoriti.eeeeeee wrote: ↑19/06/2026 07:44nelex25 wrote: ↑18/06/2026 11:36Nova aplikacija je vrhunska. Ranija je bila takav odron da je bila neupotrebljiva. Imam i UniCredit i procredit i sad su vrlo vrlo slične obje aplikacije, sad se preko app može sve tako da suštinski više i ne trebaš internet bankarstvo. Ranije im je aplikacija bila najveći minus, sad je skroz OK.bogata_sirotinja wrote: ↑16/06/2026 22:58 Kakva su vam iskustva sa ovom bankom?
Kakva vam je nova app za mobilno bankarstvo?
Da im se app popravila jeste.
Međutim, paketi su im užasno skupi 5 ili 10 KM mjesečno. Ostale banke evo npr. Raiffeisen koju isto kritikujemo ima paket za 4 KM pa čak i za 0 KM i daje 90% onoga što korisniku treba u domaćem plaćanju.
Što se međunarodnog plaćanja tiče i primanja novca kome treba mislim da Procredit nema konkurenta.
Moja preporuka smanjite cijene paketa niste konkurentni s drugim bankama.
-
eeeeeee
#56 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Sve stoji samo što si vamo u plusu 6 KM mjesečno za istu uslugu koju trebaš.nelex25 wrote: ↑19/06/2026 11:29Ne znam komparaciju sa svim bankama, račun imam u ProCredit i Unicredit i to su u suštini iste cijene paketa. Ovaj u Procredit koji je 10 KM imaš 4 računa (BAM tekući, EUR tekući, BAM štedni, EUR štedni) i imaš 10 transakcija besplatno u nutrašnjem platnom prometu. Ako išta plaćaš u toku mjeseca online, napraviš bar 6-7 transkacija, tako da ti paket na kraju dođe 0 KM. Imaš podizanje 5 puta gotovine sa bilo kojeg bankomata u BiH bez naknade što je meni dovoljno. Ne koristim kreditne kartice, koliko znam od kolega iz firme tu UniCredit i ove velike banke bolje stoje. Nisam imao nikad neki problem ni sa ProCredit ni sa UniCredit, nekad ima prednosti kad si u manjoj banci, nekad je prednost kad si u velikoj. Firma koju vodim je u Unicredit imala račune od 1997. kad se i nije zvala Unicredit pa sve do 2022. kad smo prešli u Procredit jer su nam ponudili bolje uvjete, manje naknade. Nakon 4 godine mogu reći da je usluga jednako dobra kao i u UniCredit a ponudili su nam cijene niže za cca 20% što je za firmu značajno. Imao sam nekad račun u BBI i bilo je OK. Raiffeisen sam zatvorio 2022. nakon godina i to je bila noćna mora, tri puta sam išao da ga zatvorim, na kraju sam na šalteru potpuno izgubio kontrolu, počeo vikati, došao security - ali sam bar uspio zatvoriti.eeeeeee wrote: ↑19/06/2026 07:44nelex25 wrote: ↑18/06/2026 11:36
Nova aplikacija je vrhunska. Ranija je bila takav odron da je bila neupotrebljiva. Imam i UniCredit i procredit i sad su vrlo vrlo slične obje aplikacije, sad se preko app može sve tako da suštinski više i ne trebaš internet bankarstvo. Ranije im je aplikacija bila najveći minus, sad je skroz OK.
Da im se app popravila jeste.
Međutim, paketi su im užasno skupi 5 ili 10 KM mjesečno. Ostale banke evo npr. Raiffeisen koju isto kritikujemo ima paket za 4 KM pa čak i za 0 KM i daje 90% onoga što korisniku treba u domaćem plaćanju.
Što se međunarodnog plaćanja tiče i primanja novca kome treba mislim da Procredit nema konkurenta.
Moja preporuka smanjite cijene paketa niste konkurentni s drugim bankama.
Procredit ima svoje prednosti kao što sam i rekao ako ti neko uplaćuje iz inostranstva novac onda su broj 1, ali ostalo su skuplji nego ostali.
Naravno svako ima svoj razlog i matematiku. Meni je banci žao dati tih dodatnih 6 KM jer su sve i jedna bezobrazna.
Vođenje računa bi trebalo za sve biti 0 KM jer tvojim parama zarađuju još te deru.